Damion Dantzler palaa Ura Basketin päävalmentajaksi – Airenne jatkaa, Tuomala uutena kasvona

25.6.2020 15:41 Korisliigassa kolmatta perättäistä kauttaan valmisteleva Ura Basket on solminut valmentajasopimuksen Damion Dantzlerin, 44, kanssa. Lisäksi Joona Airenne ja Joona Tuomala ovat tehneet Uran kanssa pelaajasopimukset.

Damion Dantler käskyttää Ura Basketia tulevalla Korisliiga-kaudella. Kuva: Ville Vuorinen.

Yhdysvaltalaiselle Dantzlerille kyseessä on paluu Uran organisaatioon: hän on toiminut seurassa sekä apuvalmentajan että päävalmentajan roolissa vuosien 2013-15 aikana.

– Haen joukkueeseen pelaajia, jotka ovat valmiita tekemään kovaa työtä ennen kaikkea puolustuspäässä, Dantzler aloittaa seuran tiedotteessa.

– Rakennan peliä käytössäni olevien pelaajien ympärille. Toivon ammattimaista asennetta heiltä, mutta samalla yritän luoda ilmapiirin, jossa tehdään kovaa työtä ja pidetään hauskaa. Pelaajien pitää kunnioittaa lajia ja salia sekä olla valmiita jättämään kaikkensa kentälle.

Korisliiga-kartalla Dantzler on toiminut Loimaa Bisonsin apuvalmentajana kaudella 2015/16. Ensimmäisen päävalmentajapestinsä pääsarjatasolla hän sai kaudella 2016/17, jolloin Dantzlerin luotsaama Kobrat sijoittui runkosarjassa viidenneksi.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Päävalmentajasopimuksen lisäksi Ura on tehnyt kaksi pelaajasopimusta. Kaarinalaiskasvatti Joona Airenne, 21, aloittaa kolmannen kautensa Korisliigassa. Päättyneellä kaudella Airenne sai peliaikaa reilut kahdeksan minuuttia ottelua kohden viimeistellen tilastoikseen 2,2 pistettä ja 0,8 levypalloa.

– Tosi mahtavaa, että saatiin Damion tänne. Kuusi vuotta sitten oli ensimmäinen oma kauteni edustusjoukkueessa. Damion oli silloin ensimmäinen valmentajani miehissä.

Uutena nimenä Uraan saapuu Joona Tuomala, 23, joka on viimeiset kaksi kautta edustanut Kristika Turkua Divari A:ssa. KTP-kasvatti väänsi turkulaisille keskimäärin 14,5 pistettä, 8,2 levypalloa ja 2,6 syöttöä ottelua kohden. Tuomala on jo ehtinyt kerätä vyölleen 16 pääsarjaottelua kasvattajaseurassaan.

Lähde: Ura Basketin tiedote

 
22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

Näytä lisää vastaavia