Chrysostom Chukwuman huippuilta takasi Kobrille voiton – KTP Nokiaa vahvempi

18.10.2022 20:59 Miesten Korisliiga-illassa voitot merkittiin Kobrille ja KTP-Basketille.

Chrysostom Chukwuma nakutti oman uransa piste-ennätyksen. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Helsinki Seagulls joutui nöyrtymään omalla kotikentällään Töölössä kärsiessään Kobria vastaan katkeran 77–90-tappion. Kobrilla on nyt viidestä ottelustaan peräti neljä voittoa, kun taas Seagullsilla samasta ottelumäärästä ainoastaan kaksi.

Kobrien vakuuttavin kotimainen esiintyjä oli tänään ehdottomasti Chrysostom Chukwuma, joka merkkautti ottelussa uransa sekä korkeimmat pisteet 21:llä että korkeimman levypallolukeman kuudella. Chukwuma upotti pelissä myös kaikki viisi kaukoheittoyritystään ja riisti kahdesti.

– Voitimme joukkueena. Toisella puoliajalla saimme rauhoitettua omaa peliämme, ja tämä toi meille voiton tänään, vaikka hävisimmekin levypallokamppailuissa, pelaaja kommentoi ottelun jälkeen.

Seagullsin paras pistemies ottelussa puolestaan oli Zane Waterman, jonka tilastoihin merkittiin 20 pistettä.

– Puolustuksellisesti olimme tänään huonoja. Vastustaja naulasi vapaista paikoista kovia heittoja sisään ja siitä kaikki kunnia heille. Hyökkäyspäässä tänään ei kulkenut ja kaikin puolin tahmea esitys, Waterman totesi.

Ottelutilastot

Nokian Lehto: "Korttitalomme on tällä hetkellä herkässä"

KTP-Basket esitti jälleen kotikentällään vakuuttavia otteita, kun kotkalaisjoukkue kaatoi hyvässä vireessä olleen BC Nokian 92–74.

KTP:n kovimmat pistenikkarit ottelussa olivat Vili Nyman 19 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla sekä Roydell Brown 31 pisteellä.

– Valmentaja painottaa meille joka päivä, että on uskottava itsensä ja annettava kaikkensa. Vaikka meiltä tänään puuttui avainpelaajia, painotimme intensiteetin ylläpitoa ja onnistuimmekin siinä. Olemme nuori joukkue, joten meille sattuu erehdyksiä, mutta kyllä peli vielä tästä kehittyy, Brown kommentoi.

Nokian puolella pisteidenteosta isoin pala lepäsi Johnathan Stoven, 21 pistettä, ja Alan Herndonin, 20 pistettä, käsissä. Herndon keräsi lisäksi kymmenen levypalloa. Joukkueen kapteeni Antero Lehto lisäsi tilastoihin yhdeksän pistettä ja kolme koriin johtavaa syöttöä.

– Korttitalomme on tällä hetkellä herkässä. Pieni osuma kaataa sen. Kyllä me teemme hyvääkin toteutusta, mutta jos siitä lipsutaan, pääsee vastustaja aina rankaisemaan. Alkukausi on mennyt hyvin, ja ehkä se on antanut hieman väärän kuvan, totesi Lehto.

KTP:llä on viidestä ensimmäisestä ottelustaan neljä voittoa. Nokialla samasta määrästä kolme voittoa.

Ottelutilastot

 
2.3.2024 20:20 Korisliiga

Korihait selätti Nokian tiukassa väännössä – Kauhajoelle vierasvoitto Katajasta

Miesten Korisliigassa pelattiin kaksi ylemmän jatkosarjan ottelua, joissa voittajiksi nousivat Korihait ja Kauhajoki.

1.3.2024 20:20 Korisliiga

Vilpas vaiensi Timi Heinosen tuhannen ottelun juhlat – Jacob Grandison loisti Korisliiga-debyytissään

Miesten Korisliiga palasi maaottelutauolta, ja heti alkuun juhlittiin monenlaisia eri merkkipäiviä.

1.3.2024 12:15 Erotuomarit

Harvinaisuus Korisliigassa: Erotuomarit Miltos ja Nikolaos Ioannidis isä-poika-tiiminä samassa ottelussa

Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan perjantaisessa Korisliiga-ottelussa nähdään harvinaisuus, kun ottelun ovat tuomitsemassa isä ja poika. Yli lajirajoen kyseessä on harvinaisuus: ensimmäinen isä-poika-erotuomaripari oli Rauno ja Juha-Petri Nieminen kaudella 1984-85. Tapahtuma on harvinainen pääsarjatasolla myös kansainvälisesti.

1.3.2024 10:15 Korisliiga

Timo Heinonen yltää perjantaina huimaan 1000 Korisliiga-ottelun rajapyykkiin: ”Harjoittelu on nautinnollista”

Perjantaina tehdään suomalaista koripallohistoriaa, kun Helsinki Seagullsin Timo Heinonen, 42, pelaa uransa tuhannennen Korisliiga-ottelun Töölön Kisahallissa ensimmäisenä koripalloilijana.

28.2.2024 08:49 Korisliiga

Tucker Richardson kiittelee vuolaasti valmentaja Greg Gibsonia: ”Hän on kuin kaksi eri ihmistä samassa kehossa”

Runkosarjansa toisella sijalla päättäneen BC Nokian takamies–laituri Tucker Richardson valittiin miesten Korisliigassa kuukauden pelaajaksi tammikuun 2024 osalta.

27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

Näytä lisää vastaavia