Catz kaasutteli kotivoittoon

25.10.2017 Lappeenrannan Catz nappasi voiton keskiviikon ainoassa naisten Korisliigan ottelussa. Kotijoukkue ei päästänyt kouvolalaisvieras Kouvottaria kunnolla mukaan peliin ja vei sarjapisteet lukemin 79–53 (47–25).

Lappeenrannan Catzin paras pistenainen keskiviikkona oli Valencia Farland 21 pisteellä. Kuva: Ville Vuorinen

 

Lappeenrannan Catz otti keskiviikkona kauden viidennen voittonsa putkeen. Sarjakärki kaatoi paikallisvastustaja Kouvottaret suvereenilla esityksellä. Lappeenrantaan niukalla kokoonpanolla saapunut vierasjoukkue ei päässyt tiiviin lappeenrantalaispuolustuksen ansiosta kunnolla otteluun mukaan ja niin ollen sarjapisteet jäivät Lappeenrantaan.

 

Keskiviikkoillan ottelu alkoi vaikeasti kummankin joukkueiden heittäessä avausheittonsa ohi. Lappeenrantalaiset pääsivät vähitellen onnistumiselle Kouvottarien tuskaillessa hyökkäyksen kanssa. Toinen jakso jatkui samalla kaavalla ja tauolle lähdettiin Catzin vankassa johdossa.

Catz ei antanut tauon jälkeen vierailleen enää juurikaan pääsyä mukaan otteluun. Kolmas jakso alkoi lappeenrantalaisten 8–0 -pistejuoksulla. Valencia McFarlandin kolmonen kolmannen jakson lopussa kasvatti eron jo yli 30 pisteeseen. Päätösjakson loppua kohden kouvolalaisheitot alkoivat upota, mutta pelin voittotaisteluun piristys ei enää riittänyt.

 

Voittajien pistekuningatar oli Valencia McFarland, joka nakutti 21 pistettä, raapi 10 levypalloa ja jakoi 6 syöttöä. Elena Reshetko (16/8/4) ja Veera Pirttinen (11/2/2) säestivät voittoa hyvillä esityksillä. Kouvottarien riveistä Whitney Frazier (11/8/1) ja Layne Murphy (10/10/3) pelasivat kaksinumeroisille lukemille.
 

McFarland uskoo, että suurin syy Catzin menestykseen ottelussa löytyi puolustuspään onnistumisista. Kouvottarien Roosa Frimodig ei nähnyt vierasjoukkueella juurikaan onnistumisia kummassakaan päädyssä.
– En oikein osaa sanoa mitään. Olimme toki valmistautuneet, mutta toteuttaminen jäi nihkeäksi.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen ei nähnyt Kouvottarilla juurikaan mahdollisuuksia ottelussa.
– Ei ollut mitään jakoa. Ymmärrän sen kyllä. Kunhan saamme joukkueen kasaan otteluun, se on meidän suurin tavoitteemme tällä hetkellä.
Kouvottaret kärsii pahasta loukkaantumissumasta. Joukkueella oli ottelussa avausviisikon lisäksi vain kolme vaihtopelaajaa.
Catzin päävalmentaja Mika Haakana ylisti McFarlandin tapaan omiensa puolustuspelaamista keskiviikkona.

– Puolustuspeli oli äärimmäisen hyvää ja kurinalaista. Kommunikointi oli erittäin hyvällä tasolla.

 

Ottelutilasto: Catz–Kouvottaret
 
19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia