Carl Lindbomilla kokemusten täyteinen kausi

19.5.2022 10:24 Carl Lindbom aloitti kauden Puolassa ja päätti sen Islannissa. Lindbomin kauteen mahtui kokonaisuudessaan paljon.

Carl Lindbom pelasi kauden aikana Puolassa ja Islannissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lindbom katseli vielä vaihtoehtojaan, kun pallot lensivät ilmaan Euroopassa, mutta lopulta pelipaikka avautui hänelle tutussa osoitteessa, kun lokakuun alussa Lindbom teki kahden kuukauden sopimuksen puolalaisen Sopotin kanssa. Sopimuksen päätyttyä hän katseli jälleen hetken vaihtoehtojaan ennen kuin pakkasi tavaransa ja suuntasi tammikuussa Islantiin reykjavikilaisen KR:n riveihin.

Sopotissa Lindbom ehti pelata kahdeksan ottelua Puolan liigassa 14,5 minuutin, 3,6 pisteen ja 2,9 levypallon tilastoilla. Sopotissa Lindbom pääsi pelaamaan myös FIBA Europe Cupia, jossa kertyi kuusi peliä 18,9 minuutin, 6,2 pisteen ja 3,5 levypallon keskiarvoilla.

- Oli aika kokemusten täyteinen kausi. Se alkoi Puolasta, kun menin sinne kauden jo alettua, ja menin sinne täyttämään heidän loukkaantuneen pelaajan paikkaan. Se oli kokemuksena kiva ja pääsimme FIBA Europe Cupissa 16 parhaan joukkoon. Oma peli meni ihan OK ja täytin sen roolin mikä minulle annettiin. Oma tavoitteeni oli, että veisin sen pelaajan pelipaikan joukkueesta ketä menin paikkaamaan. Se meinasi onnistua, sillä valmentaja olisi halunnut minun jatkavan, mutta seurajohto ei antanut valmentajalle rahaa uuden pelaajan hankkimiseksi, Lindbom kertaa kauttaan Puolassa.

Lindbom ehti olla kuukauden suunnittelemassa seuraavaa pelisiirtoaan, kunnes reykjavikilainen KR lähetti sopimustarjouksen johon Lindbom tarttui.

- Siinä ladattiin hetken akkuja ja katsottiin muita vaihtoehtoja Puolasta ja siinä oli neuvotteluja, mutta sitten Reykjavikista tuli sen verran hyvä paketti, että päätin tarttua siihen.

Islannissa Lindbom sai runsaasti vastuuta pelaten lähes 34 minuuttia. Peliajan myötä myös tehoja tuli kiitettävästi 17,0 pisteen, 7,1 levypallon ja 1,9 syötön keskiarvoilla.

- Se oli hieno ja vähän erilainen kokemus paikkana ja liigana. Oma peli oli sinänsä positiivinen ja pääsin isoon rooliin ja pelaamaan omassa roolissa ja hakemaan omaa rytmiä. Puolassa minulla oli hieman pienempi rooli kuin olisin toivonut enkä oikein päässyt rytmin. Islannissa oli tärkeä päästä pelaamaan ja olla oma itseni. Reykjavikissa löysin taas oman pelini, kuntoni ja itseluottamukseni.

KR sijoittui runkosarjassa kahdeksanneksi. Kausi kuitenkin päättyi pudotuspeleissä suoraan kolmessa ottelussa Njardvikia vastaan.

- Kun menin sinne, niin puhuttiin, että tavoite oli vaihtaa kurssia ja voittaa mestaruus. Tarkoitus oli hankkia vahvistuksia ja yksi kovan CV:n omaava jenkkisentteri oli tulossa, mutta hän päätti olla hyppäämättä lentokoneeseen Australiassa. Sitten painettiin hätänappia ja hankittiin uusi sentteri, mutta osoittautui hudiksi. Hän saikin potkut kaksi päivää ennen pudotuspelejä.

- Jouduimme lähtemään pudotuspeleihin ilman sentteriä ja pelaamaan small-ballia. Annoimme siinä liikaa tasoitusta eikä meillä ollut asetta vastata Njardvikin materiaalin leveyteen. Siinä oli huonoa tuuria ja myös joukkue oli huonosti rakennettu, Lindbom avaa Islannin kokemusta.

Lindbom on urallaan pelannut Puolan ja Islannin lisäksi myös Saksassa, Liettuassa, Kroatiassa ja Ranskassa. Tällä hetkellä hän haluaa nauttia Suomen keväästä ja kesästä ennen päätöstään uransa seuraavasta vaiheesta.

- Nyt kaikki on ihan auki. Ensin nautitaan perhearjesta hetken ja sitten katsellaan Suomessa ja ulkomailla vaihtoehtoja mihin perheen kanssa lähdetään ja mahdollisesti asetutaan. Nyt kausi loppui näin aikaisin, niin voi vähän nauttia, kun viime kesä jäi lyhyeksi.

Carl Lindbomin tilastot Puolan liigassa
Carl Lindbomin tilastot FIBA Europe Cupissa
Carl Lindbomin tilastot Islannin liigassa

Henkilöt

 
23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

16.6.2023 13:28 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsilla uran paras kausi takana – ”Sai paljon irti”

Shawn Hopkins, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Kausi antoi Hopkinsin mukaan hyvät eväät jatkoa ajatellen.

12.6.2023 11:10 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen kauteen mahtui käänteitä – ”Paljon tuli oppia erilaisista tilanteista”

Elias Valtonen sai paljon kokemusta reppuun tällä kaudella, kun hän aloitti kautensa Espanjan ACB-liigassa Manresassa, mutta päätti sen Saksan Bundesliigassa Rostock Seawolvesissa. Kausi oli Valtoselle kokonaisuudessaan kasvattava.

7.6.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitasella opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Periaatteessa sain mitä hain”

Korisliigan MVP:ksi kaudella 2021-22 valittu Remu Raitanen, 25, jätti viime kauden jälkeen kotimaan kentät taakseen ja siirtyi Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, LEB Oroon, Albaceten joukkueeseen. Raitanen löysi olevansa kauden aikana uudenlaisessa tilanteessa.

1.6.2023 11:40 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla hyvä henkilökohtainen kausi Saksassa – ”Kausi lähti hyvin rullaamaan”

Susijengin takamies Edon Maxhuni, 25, pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigaa ja FIBA Europe Cupia pelanneessa Merlins Crailsheimissa. Vaikka kausi ei mennyt joukkueelta odotusten mukaan, niin Maxhuni esiintyi vakuuttavasti.

26.5.2023 12:41 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla uran paras kausi ulkomailla – ”Sain tilaisuuden ja peliaikaa”

Topias Palmi, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Palmi nautti isoa roolia ja käytti sen tehokkaasti hyväkseen.

22.5.2023 15:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla kaksijakoinen kausi Kreikassa

Alexander Madsen pelasi menneen kauden Kreikan kärkiseuroihin lukeutuvassa AEK Ateenassa. Madsenin kauteen mahtui ylä- ja alamäkiä.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

4.4.2023 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

22.2.2023 10:09 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Olen nykyään rennompi pelaajana”

Mikael Jantunen sai koripalloammattilaisuralleen lentävän lähdön voittamalla Belgian mestaruuden sekä Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon Filou Oostendessa. Kuluvalla kaudella Jantunen, 22, on jatkanut tasaista kehityskäyräänsä Italian Serie A:ssa Basket Trevison paidassa.

21.2.2023 09:56 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Tavoitteena on ottaa seuraava steppi”

Yksi seurajoukkuekauden 2022-23 suurimpia suomalaismenestyjiä on ollut esikoiskauttaan Saksan Bundesliigassa pelaava Susijengin aloittava pelinrakentaja Edon Maxhuni, 24. Aiemmin ammattilaisurallaan mm. Virossa ja Hollannissa pelannut Maxhuni teki itsestään nimen viime vuoden EM-kisoissa ja on jatkanut Crailsheimissa siitä, mihin Prahassa ja Berliinissä jäi.

10.2.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla isoja otteluita edessä - "Vähän etuoikeutettu olo"

Sasu Salinilla on tulossa mielenkiintoiset viikot, kun edessä on isoja otteluita. Ensimmäisenä edessä on tulevana viikonloppuna pelattava FIBA Intercontinental Cup, jota seuraavat Copa del Rey sekä MM-karsintaottelut Susijengin kanssa.

7.2.2023 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä palannut vahvasti loukkaantumisesta – ”Koris on tällä hetkellä tosi kivaa”

Ilari Seppälän alkukausi Ranskan ProB:ssä pelaavan Saint-Chamondin riveissä meni pilalle loukkaantumisen takia. Nyt Seppälä on kuitenkin vihdoin kuntoutunut pelikuntoon.

3.2.2023 10:47 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Tunteet nousivat pintaan"

Lauri Markkanen, 25, joutui maanantaina iltapäivällä jännittämään omaa kutsuaan NBA:n vuotuiseen All-Star-otteluun kalkkiviivoille asti. Kun Markkasen nimi lopulta mainittiin, Susijengin jyväskyläläinen ykköstykki kävi ilon keskellä mielessään kaikki historialliseen saavutukseen johtaneet hetket.

27.12.2022 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitanen otti uuden askeleen urallaan – ”Valinta on osoittautunut oikeaksi”

Viime kaudella Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Remu Raitanen teki kesällä sopimuksen Espanjan kakkostasolla, LEB Orossa, pelaavan Albaceten kanssa. Raitanen on esiintynyt vahvasti ensimmäisellä ulkomaan ammattilaiskaudellaan.

23.12.2022 16:46 Susijengi

Yhdysvalloissa korkoa kasvava Miro Little: ”Nyt ollaan päästy vauhtiin”

Miro Little kohosi helmikuussa Susijengiin ensimmäisenä alle 18-vuotiaana debytanttina sitten Teemu Rannikon (1997). Päättyvä vuosi on vienyt Tampereen Pyrinnön kasvatin Susijengin EM-kisamittelön kautta Yhdysvaltoihin ja Sunrise Christian Academyyn, jossa Little on alkuyskähtelyjen jälkeen lunastanut paikkansa joukkueensa eliitissä matkalla kohti NCAA:ta.

Näytä lisää vastaavia