BC Nokialle jättikaappaus - Antero Lehto kaksivuotisella sopimuksella Nokialle

2.6.2020 08:26 BC Nokian Korisliiga-joukkue naarasi siirtomarkkinoilta ison vonkaleen, kun Antero Lehto, 36, vaihtaa Tampereen naapurikunta Nokiaan.

Antero Lehdon meriittilista on upean: Korisliigan vuoden pelaajaksi keväällä 2014 valittu Lehto on juhlinut Suomen mestaruutta kolmesti kasvattajaseura Pyrinnön riveissä. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Tuleva kausi on Lehdolle jo 21. Korisliigassa. Vaikka ura jatkuu jo kolmatta vuosikymmenettä, niin tahti ei ole hiipunut. Tilastollisesti Lehdon edelliskausi Pyrinnössä oli jopa yksi hänen uransa parhaista: 13,1 pistettä, 2,9 levypalloa ja 4,1 syöttöä ottelua kohden.

– Ensimmäisistä kontakteista saakka Nokiasta välittyi fiilis, että mut ihan oikeasti sinne halutaan. Jo pelkästään senkin perusteella on hienoa tulla Nokialle, Lehto sanoo BC Nokian tiedotteessa.

– Itselle oli aika hakea uusia tuulia uralla, kun kuitenkin Pyrinnössä olen pelannut yhtäjaksoisesti vuodesta 2007 saakka. Siviilielämä on sellaisessa tilanteessa, etten mielelläni paikkakunnalta poistuisi. Tällainen mahdollisuus kun tuli, niin hyvillä mielin siihen tartuin. Ilman muuta myös päävalmentaja Gibsonin alaisuudessa pelaaminen kiinnosti.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

BC Nokian päävalmentaja Greg Gibson on äärimmäisen tyytyväinen meritoituneen takamiehen sopimukseen.

– Kauden päättyessä analysoimme heti, mitä voimme tehdä paremmin tulevaisuudessa. Yksi isoista asioista oli johtajuus, jota Antero tuo ehdottomasti. Hänen historiansa puhuu puolestaan. Väsymätön työntekijä, joka saapuu saliin ensimmäisenä ja lähtee viimeisenä. Lisäksi hänellä on allaan hemmetinmoinen kausi, Gibson näkee.

– Anteron kohdalla ei tarvitse pohtia, mitä hän tuo kentälle. Tiedät jokainen kerta, että hän tuo parhaansa. Olen todella innoissani, että pääsen tekemään töitä hänen kanssaan.

 

Huippukausi johdatti Lehdon Susijengin MM-joukkueeseen

Lehto aloitti pääsarjauransa Tampereen Pyrbasketin riveissä 16-vuotiaana kaudella 2000-01. Lopullinen läpimurto pääsarjassa tapahtui kolme vuotta myöhemmin Lehdon vääntäessä Pyrbasketille keskimäärin 12,7 pistettä, 2,2 levypalloa ja 1,5 syöttöä ottelua kohden ansaiten Korisliigan vuoden kehittyneimmän pelaajan palkinnon.

Lehto on pysynyt valtaosin kasvattajaseuransa riveissä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Kaudella 2006-07 Lehto vietti yhden kauden Korihaissa ja helmikuussa 2015 Lehto siirtyi Italian pääsarjassa Serie A:ssa pelanneeseen Pallacanestro Vareseen. Siirtoa edeltävällä kaudella hänet valittiin samana kautena Korisliigan vuoden pelaajaksi ja vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi. Sen lisäksi kesällä 2014 hän murtautui sensaatiomaisesti Susijengin MM-kisajoukkueeseen.

Lehdon meriittilista hänen kahdenkymmenen pelikautensa aikana on hurja: kolme Suomen mestaruutta (2010, 2011, 2014), yksi Suomen Cup -voitto (2013), Korisliigan vuoden pelaaja (2014), vuoden puolustuspelaaja (2012) ja vuoden kehittynein pelaaja (2004, 2014). Aikuisten maajoukkuepelejä Lehdolle on kertynyt 13 kappaletta.

Lehdon lisäksi BC Nokia on pelaajasopimukset tulevasta kaudesta Lassi Nikkarisen ja Antti Ahosen kanssa. Päävalmentajana jatkaa Greg Gibson, jonka apuna ovat valmentaja Tero Vasell ja fysioterapeutti Tommi Tatti.

BC Nokian tiedote >

 

 
9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

Näytä lisää vastaavia