Awak Kuier hurjana HBA:n voitossa – muissa illan otteluissa juhlivat Catz, EBT ja Peli-Karhut

23.11.2019 20:52 Naisten Korisliigassa pelattiin neljän ottelun kierros, ja voittajiksi selvisivät HBA-Märsky, Lappeenrannan Catz, Espoo Basket Team ja Kotkan Peli-Karhut. HBA:n nouseva tähti Awak Kuier tilastoi huikean rivin 17 pisteellä, 17 levypallolla ja yhdeksällä syötöllä.

Huippulupaus Awak Kuierin hurja veto ei hyydy. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Hyvinkään Ponteva joutui taipumaan kotikentällään Mäkelänrinteen lukiolaisille luvuin 61–67. Ottelun ehdoton sankari oli jälleen kerran HBA:n huippulupaus Awak Kuier, joka jäi vain yhden syötön päähän triplatuplasta tilastoituaan 17 pistettä ja 17 levypalloa.

Aluksi näytti siltä, että HyPo pääsisi viimein ottamaan kauden ensimmäisen voittonsa. Puoliajalle mentiin kotijoukkueen johdossa 35–26. Lopussa onni kuitenkin kääntyi HBA:n puolelle, ja HyPon voittotilasto on tällä hetkellä masentavassa 0–9-tilanteessa.

– Pelasimme kolme ensimmäistä jaksoa pelisuunnitelman mukaan ja viimeisellä neljänneksellä teimme ihan kaikkea muuta. Omille pelaajille syöttäminen oli tänään ylivoimaisen vaikeaa, ja voimme tietysti kehua vastustajien kovaa puolustusta, kommentoi HyPon päävalmentaja Miikka Sopanen.

Ottelutilasto

 

Lappeenrannassa juhlittiin kotivoittoa, kun Catz kesytti Torpan Pojat 69–53. ToPoa piti pinnalla parhaansa mukaan Alex Louin 17 pisteensä ja 15 levypallonsa avulla, mutta työ ei tuottanut toivottua tulosta.

Catzin aktiivisin korintekijä oli Natalie Day 17 pisteellä. Myös Erica Covile teki vaikutuksen korin alla nappaamalla 18 levypalloa ja upottamalla lisäksi 16 pistettä.

­­– Saimme aikaan hyvän ensimmäisen jakson, jonka vaikutus jatkui koko ottelun ajan. Koko joukkue antoi energiaa tämän päivän hyvään henkilökohtaiseen suoritukseen, kertoi Covile.

Ottelutilasto

 

Vimpelin Veto roikkui hyvin Espoo Basket Teamin kintereillä ensimmäisen puoliajan ja käväisi ajoittain jopa johdossakin. Pitkän tauon jälkeen pukukopista palasi kuitenkin uudella energialla varustettu EBT, joka sinetöi voiton reippain lukemin 78–57.

Kaksinumeroisia pistelukemia EBT:n riveissä takoivat Hannah Little, Saara Sandell, Lotta Eräkangas ja Carly Boag. ViVen vahvin onnistuja korinteossa oli Abria Trice 16 pisteellä.

ViVen takamies Riikka Kujala pohti ottelun jälkeen tappioon johtaneita tekijöitä:

– Meillä oli suurimmat ongelmat levypallopelaamisessa, ja syöttöjäkin kertyi vain yhdeksän. Meidän pitäisi saada enemmän liikettä palloon ja peliä sitä kautta jatkuvammaksi, ettei aina tulisi vaikeita hetkiä pallon kanssa.

Ottelutilasto

 

Kotkalainen Peli-Karhut veti pidemmän korren Forssan Alkua vastaan ja vahvisti näin asemaansa Naisten Korisliigan kakkossijalla. PeKa pitää sarjataulukon toista paikkaa kahdeksan voiton ja yhden tappion turvin. Edellä on ainoastaan kaikki ottelunsa toistaiseksi voittanut Kouvottaret.

PeKa voitti tiukan taistelun luvuin 79–73 Zykera Ricen 29 pisteen ja 11 levypallon johdolla. FoA:lla Delaney Bruce teki 16 pistettä ja Taru Tuukkanen otti 11 levypalloa.

Koreja monen muunkin edestä upottanut Rice pysyi ottelun jälkeen vaatimattomana ja antoi kunnian onnistumisistaan joukkuetovereille.

– Sain hyvin syöttöjä, ja niistä oli helppo tehdä koreja, Rice tiivisti.

Ottelutilasto

 
30.9.2023 20:40 Naisten Korisliiga

ToPo sai revanssin Peli-Karhuista

Naisten Korisliigassa pelattiin kauden toinen ottelu. Kotkassa kohtasivat viime kauden finalistit. ToPo vei ottelusta sarjapisteet 90-59 (41-31).

29.9.2023 22:07 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga käyntiin trillerillä – Vimpeli avasi kauden voitolla

Naisten Korisliiga saatiin käyntiin, kun HBA emännöi päivän ainoassa pelissä Vimpelin Vetoa. Heti kauden avauksessa jouduttiin ratkaisua hakemaan jatkoajalta. Sen päätteksi ViVe oli parempi 94-93.

29.9.2023 09:30 Korisliiga

Korisliigojen infopaketti 2023–24

Naisten Korisliiga käynnistyy perjantaina 29.9. ja Korisliiga päivää myöhemmin lauantaina 30.9. Löydät alapuolelta pähkinänkuoritiedot, otteluohjelmat sekä joukkuekohtaiset ennakkohaastattelut.

28.9.2023 09:59 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: Peli-Karhut, Torpan Pojat, Vimpelin Veto

Viime vuoden kultamitalisti Peli-Karhut on vahvistunut tulevalle kaudelle, mutta nälkäiset haastajat ja viime vuoden mitalistit Torpan Pojat sekä Vimpelin Veto yrittävät syrjäyttää Peli-Karhut valtaistuimeltaan.

27.9.2023 12:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: EBT, FoA, Honka

Viime kauden keskikastin joukkueet lähtevät haastamaan ennakkosuosikkeja tulevalla kaudella. Espoolaisseurojen EBT:n ja Tapiolan Hongan juniorimyllyt tuottavat pelaajia liigatasolle, kun taas Forssan Alku naarasi riveihinsä viime kaudella Kouvottarissa hienoa jälkeä tehneen Heta Äijäsen. Naisten Korisliiga käynnistyy 29.9.

26.9.2023 12:22 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: HBA, Kouvottaret ja Pyrintö

Kouvottaret ja Tampereen Pyrintö lähtevät haastamaan ennakkosuosikkeja tulevalla kaudella ja tavoittelemaan SM-mitalia. HBA:n tavoitteena on esittää energistä ja tehokasta koripalloa, jossa vauhtia riittää. Naisten Korisliiga käynnistyy perjantaina 29.9., kun HBA kohtaa Vimpelin Vedon.

19.9.2023 09:02 Naisten Korisliiga

Karoliina Rytkönen jatkaa Vimpelin Vedossa

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Vimpelin Veto on tehnyt jatkosopimuksen Karoliina Rytkönen kanssa.

7.9.2023 07:53 Naisten Korisliiga

Elli Heikkilä palaa Peli-Karhuihin

Peli-Karhut on solminut ensi kauden kattavan sopimuksen viime kaudella Lappeenrannan Catzia edustaneen Elli Heikkilän, 20, kanssa.

7.9.2023 07:15 Naisten Korisliiga

Jemina Airaksinen palaa Kouvottariin

Kouvottaret on solminut yksivuotisen pelaajasopimuksen 26-vuotiaan Jemina Airaksisen kanssa. 185-senttinen laituri on edustanut Kouvottaria jo aiemmin vuosina 2019-2021.

6.9.2023 12:14 Naisten Korisliiga

Toomingas siirtyy Vimpelin Vetoon

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Vimpelin Veto on solminut sopimuksen Cayro-Lyza Toomingaksen kanssa.

6.9.2023 11:54 Naisten Korisliiga

Vehka-aho jatkaa Peli-Karhuissa

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Peli-Karhut on solminut jatkosopimuksen Lotta Vehka-ahon kanssa.

5.9.2023 22:15 Naisten Korisliiga

Sarah Toeaina tekee paluun Kouvottaret paitaan

Kouvottaret sai loppukesälle hienon sopimusuutisen kun yhdysvaltalainen Sarah Toeaina allekirjoitti joukkueen kanssa yksivuotisen pelaajasopimuksen. Toeaina tulee liittymään Kouvottarien vahvuuteen viimeistään joulukuun alkuun mennessä.

4.9.2023 13:16 Naisten Korisliiga

Anni Kujala jatkaa Vimpelin Vedossa

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Vimpelin Veto on tehnyt sopimuksen Anni Kujalan kanssa

31.8.2023 13:43 Naisten Korisliiga

Veera Pirttinen liittyy Peli-Karhujen vahvuuteen – Roosa Lehtorannalle jatkosopimus

Peli-Karhut tiedotti tehneensä merkittävän pelaajasopimuksen, kun Veera Pirttinen, 26, siirtyy Espanjan pääsarjasta viisi peräkkäistä Suomen mestaruutta voittaneeseen kotkalaisseuraan. Lisäksi Peli-Karhut tiedotti tehneensä jatkosopimuksen Roosa Lehtorannan, 26, kanssa.

31.8.2023 09:10 Naisten Korisliiga

Heta Äijänen vahvistamaan Forssan Alkuun - Flye ja Timperi myös uusina mukaan

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Forssan Alku on tehnyt kolme uutta pelaajasopimusta alkavan kauden joukkueeseensa. Hetä Äijänen palaa Forssaan kahden vuoden tauon jälkeen.

29.8.2023 15:00 Naisten Korisliiga

Tyson-Thomas ToPoon, Agyei jatkosopimukseen

Viime kaudella naisten Korisliigassa SM-hopeaa voittanut Torpan Pojat on solminut yksivuotisen sopimuksen EBT:n ja Hongan riveistä tutun Carmen Tyson-Thomasin kanssa. Magdalene Agyei jatkaa ToPon riveissä.

28.8.2023 13:25 Naisten Korisliiga

Mette Nurminen jatkosopimukseen Peli-Karhujen kanssa

19-vuotiaan Nurmisen jatkosopimus on kestoltaan vuoden mittainen.

25.8.2023 09:00 Korisliiga

Korisliigat jatkuvat Ruudussa - Koripalloliitto ja Nelonen Media jatkosopimukseen

Korisliiga ja naisten Korisliiga näkyy alkavalla kaudella Ruutu-palvelussa. Vuonna 2020 käynnistynyt yhteistyö jatkuu monivuotisella jatkosopimuksella.

16.8.2023 10:11 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaajana palkittu Roosa Kosonen ja Peli-Karhut jatkosopimukseen

Viime kaudella naisten Korisliigassa SM-kultaa voittanut Peli-Karhut on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen päättyneen kauden naisten Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valitun Roosa Kososen kanssa.

15.8.2023 08:40 Naisten Korisliiga

Natalie Kleemann-Day jatkaa mestarijoukkue Peli-Karhuissa

Kleemann-Dayn ja Peli-Karhujen jatkosopimus on kestoltaan yksivuotinen.

Näytä lisää vastaavia