Arttu Saarijärvi ratkoi jatkoaikavoiton Lahdelle – Kauhajoki ja Seagulls jatkavat nousuaan

3.1.2023 20:33 Miesten Korisliigassa pelattiin tänään täysi kierros. Voittoja keräsivät niin yllättäjät kuin kärkinimetkin.

Arttu Saarijärvi johti Lahden voittoon Nokiaa vastaan. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Vaikeasta kaudesta kärsinyt Lahti Basketball otti toisen voittonsa viikon sisällä, kun sarjataulukon neljättä sijaa pitävä BC Nokia taipui jännittävän jatkoaikaväännön päätteeksi. Lahden kotivoitto tuli lukemin 94–90.

Kotijoukkueen suurimmat onnistumiset tulivat pääosin kotimaisilta pelaajilta, sillä Erik Sajantila esitteli taitojaan 15 pisteen ja kuuden levypallon arvoisesti. Tilanteen tasalle kriittisimmillä hetkillä nousi kuitenkin kapteeni Arttu Saarijärvi, joka naulasi ottelun ratkaisevan kolmosen ja keräsi tilastoihinsa yhteensä 21 pistettä ja erinomaiset 11 levypalloa.

– Voitto maistuu, mutta olisi pitänyt pitää huoli siitä, ettei olisi menty jatkoajalle. Tämä oli fyysinen kamppailu, ja puoliajan jälkeen huomasimme, että pienistä virheistä ei enää vihelletä. Pystyimme pitämään aggressiivisuuden ja asenteen yllä, Saarijärvi kommentoi Ruudun haastattelussa.

Nokian Malik Benlevi tilastoi 25 pistettä ja seitsemän levypalloa, ja kapteeni Antero Lehto lisäsi pinoon 18 pistettä ja neljä koriin johtavaa syöttöä.

Kärkijoukkueet kasvattavat etumatkaansa

Kauhajoki löi lisäpönkkää sarjajohtonsa tueksi hakemalla reippaan vierasvoiton Kotkasta. KTP-Basket taipui vierailleen luvuin 89–111.

Voittajien pistehirmut olivat Lee Skinner 22:lla ja Henri Kantonen 17:llä. Lisäksi Severi Kaukiainen tilastoi 13 pistettä ja pyöreät kymmenen syöttöä.

Kotkalaisten puolella korkein pistesaldo, 16, merkittiin Brandon Slylle. Vili Nyman puolestaan merkkautti 14 pistettä ja seitsemän levypalloa, ja Juho-Matti Henttonen keräsi neljä pistettä ja kentän korkeimmat kahdeksan levypalloa.

– Tänään oli vastassa sarjan paras joukkue, ei kahta sanaa. Lähdimme pelaamaan upporikasta ja rytiköyhää eli vauhdikasta korista ja ottamaan rohkeita hyökkäyspään ratkaisuja. Levypallopelimme oli jälleen hyvää, ja osin sen kautta kykenimme roikkumaan mukana, kommentoi KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä.

Ottelutilastot 

Helsingissä Seagulls puolusti kotikenttäänsä 101–87-tuloksen arvoisesti. Tappio oli vierailulla käyneen Salon Vilppaan toinen perättäinen neljän ottelun voittoputken jälkeen. Seagulls puolestaan vahvisti voitolla asemaansa miesten Korisliigan sarjataulukon toisella sijalla.

Seagullsin tähdet ottelussa olivat 19 pistettä ja kymmenen levypalloa kirjauttanut Jeffrey Carroll sekä 16 pistettä ja kuusi syöttöä tilastoinut Lassi Nikkarinen.

Vilppaan puolella parhaat pistemiehet olivat Isaiah Crawley 22 pisteellä ja seitsemällä levypallolla sekä Juho Nenonen 17 pisteellä ja viidellä levypallolla.

– Jos kaveri tekee yli sata pinnaa, niin on vaikea voittaa vieraissa. Pari peliä ollut meillä nyt sama tilanne, ja se on yksinkertaisesti liikaa. Nyt mennään kattomaan videoita ja toivotaan, että saadaan meidän iso mestari pian takaisin, kommentoi Nenonen.

Ottelutilastot

Voitot Katajalle, Kouvoille ja Hongalle

Kataja Basket ei jättänyt jossiteltavaa hoitaessaan kotiottelunsa luvuin 94–59. Joensuulaisten käsittelyssä kaatui Korihait.

Katajan kovin pistemies oli Galin Smith 32:lla. Korihaiden pistetilastoa sen sijaan johti Trey Niemi 13:lla.

– Tasaisuutta lähidmme tähän otteluun hakemaan, mikä ei aivan toteutunut. Pelasimme kuitenkin epäitsekästä, joukkuepuolustavaa koripalloa. Olen tietenkin tyytyväinen lopputulokseen, totesi Katajan päävalmentaja Petri Virtanen. 

Ottelutilasto

Kouvolassa Kouvot kellisti Tampereen Pyrinnön numeroin 128–103. Suurimmat pisteonnistumiset nähtiin 30 tehneeltä Kouvojen Quanterrius Jacksonilta ja 26 rekisteröineeltä Pyrinnön LJ Thorpelta.

Ottelutilastot

Tapiolan Honka otti ensimmäisen voittonsa kuukauteen kaatamalla kotonaan Kobrat luvuin 104–98. Joukkueiden parhaat pistemiehet olivat Hongan Jahlil Tripp 25:llä ja Kobrien Eric Adams Jr. 20:llä.

Ottelutilastot

 
16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.

Näytä lisää vastaavia