Arttu Saarijärvi ratkoi jatkoaikavoiton Lahdelle – Kauhajoki ja Seagulls jatkavat nousuaan

3.1.2023 20:33 Miesten Korisliigassa pelattiin tänään täysi kierros. Voittoja keräsivät niin yllättäjät kuin kärkinimetkin.

Arttu Saarijärvi johti Lahden voittoon Nokiaa vastaan. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Vaikeasta kaudesta kärsinyt Lahti Basketball otti toisen voittonsa viikon sisällä, kun sarjataulukon neljättä sijaa pitävä BC Nokia taipui jännittävän jatkoaikaväännön päätteeksi. Lahden kotivoitto tuli lukemin 94–90.

Kotijoukkueen suurimmat onnistumiset tulivat pääosin kotimaisilta pelaajilta, sillä Erik Sajantila esitteli taitojaan 15 pisteen ja kuuden levypallon arvoisesti. Tilanteen tasalle kriittisimmillä hetkillä nousi kuitenkin kapteeni Arttu Saarijärvi, joka naulasi ottelun ratkaisevan kolmosen ja keräsi tilastoihinsa yhteensä 21 pistettä ja erinomaiset 11 levypalloa.

– Voitto maistuu, mutta olisi pitänyt pitää huoli siitä, ettei olisi menty jatkoajalle. Tämä oli fyysinen kamppailu, ja puoliajan jälkeen huomasimme, että pienistä virheistä ei enää vihelletä. Pystyimme pitämään aggressiivisuuden ja asenteen yllä, Saarijärvi kommentoi Ruudun haastattelussa.

Nokian Malik Benlevi tilastoi 25 pistettä ja seitsemän levypalloa, ja kapteeni Antero Lehto lisäsi pinoon 18 pistettä ja neljä koriin johtavaa syöttöä.

Kärkijoukkueet kasvattavat etumatkaansa

Kauhajoki löi lisäpönkkää sarjajohtonsa tueksi hakemalla reippaan vierasvoiton Kotkasta. KTP-Basket taipui vierailleen luvuin 89–111.

Voittajien pistehirmut olivat Lee Skinner 22:lla ja Henri Kantonen 17:llä. Lisäksi Severi Kaukiainen tilastoi 13 pistettä ja pyöreät kymmenen syöttöä.

Kotkalaisten puolella korkein pistesaldo, 16, merkittiin Brandon Slylle. Vili Nyman puolestaan merkkautti 14 pistettä ja seitsemän levypalloa, ja Juho-Matti Henttonen keräsi neljä pistettä ja kentän korkeimmat kahdeksan levypalloa.

– Tänään oli vastassa sarjan paras joukkue, ei kahta sanaa. Lähdimme pelaamaan upporikasta ja rytiköyhää eli vauhdikasta korista ja ottamaan rohkeita hyökkäyspään ratkaisuja. Levypallopelimme oli jälleen hyvää, ja osin sen kautta kykenimme roikkumaan mukana, kommentoi KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä.

Ottelutilastot 

Helsingissä Seagulls puolusti kotikenttäänsä 101–87-tuloksen arvoisesti. Tappio oli vierailulla käyneen Salon Vilppaan toinen perättäinen neljän ottelun voittoputken jälkeen. Seagulls puolestaan vahvisti voitolla asemaansa miesten Korisliigan sarjataulukon toisella sijalla.

Seagullsin tähdet ottelussa olivat 19 pistettä ja kymmenen levypalloa kirjauttanut Jeffrey Carroll sekä 16 pistettä ja kuusi syöttöä tilastoinut Lassi Nikkarinen.

Vilppaan puolella parhaat pistemiehet olivat Isaiah Crawley 22 pisteellä ja seitsemällä levypallolla sekä Juho Nenonen 17 pisteellä ja viidellä levypallolla.

– Jos kaveri tekee yli sata pinnaa, niin on vaikea voittaa vieraissa. Pari peliä ollut meillä nyt sama tilanne, ja se on yksinkertaisesti liikaa. Nyt mennään kattomaan videoita ja toivotaan, että saadaan meidän iso mestari pian takaisin, kommentoi Nenonen.

Ottelutilastot

Voitot Katajalle, Kouvoille ja Hongalle

Kataja Basket ei jättänyt jossiteltavaa hoitaessaan kotiottelunsa luvuin 94–59. Joensuulaisten käsittelyssä kaatui Korihait.

Katajan kovin pistemies oli Galin Smith 32:lla. Korihaiden pistetilastoa sen sijaan johti Trey Niemi 13:lla.

– Tasaisuutta lähidmme tähän otteluun hakemaan, mikä ei aivan toteutunut. Pelasimme kuitenkin epäitsekästä, joukkuepuolustavaa koripalloa. Olen tietenkin tyytyväinen lopputulokseen, totesi Katajan päävalmentaja Petri Virtanen. 

Ottelutilasto

Kouvolassa Kouvot kellisti Tampereen Pyrinnön numeroin 128–103. Suurimmat pisteonnistumiset nähtiin 30 tehneeltä Kouvojen Quanterrius Jacksonilta ja 26 rekisteröineeltä Pyrinnön LJ Thorpelta.

Ottelutilastot

Tapiolan Honka otti ensimmäisen voittonsa kuukauteen kaatamalla kotonaan Kobrat luvuin 104–98. Joukkueiden parhaat pistemiehet olivat Hongan Jahlil Tripp 25:llä ja Kobrien Eric Adams Jr. 20:llä.

Ottelutilastot

 
17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

Näytä lisää vastaavia