Annika Holopainen pelaa uransa parasta ammattilaiskautta – ”Nyt on tosi kiva pelata”

5.2.2022 13:22 Annika Holopainen ja hänen seuransa Montbrison ovat tällä hetkellä huippuiskussa Ranskan LF2:ssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar on esiintynyt tehokkaasti myös tällä kaudella.

Annika Holopainen pelaa erinomaista kautta Ranskassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Holopainen on ollut isossa roolissa Montbrisonin pelaamisessa tällä kaudella. Hän on joukkueensa kakkonen sekä pistekeskiarvossa (18,9) että levypalloissa (9,6). Peliaikaa on tullut keskimäärin noin 30 minuutin luokkaa.

Montbrisonin kausi on sujunut nousujohteisesti, sillä vaikean alkukauden jälkeen joukkue liitää nyt kuuden ottelun voittoputkessa. Samalla se on noussut sarjassa kahdeksanneksi.

- Meillä on tosi hyvä ja hyvin roolitettu joukkue. Treenaamme kovaa ja ammattimaiseksi. Syksyllä hävisimme muutaman pelin, jotka meidän olisi pitänyt ehdottomasti voittaa. Joka viikko palaset ovat loksahtaneet paremmin kohdilleen. Minulla on iso rooli ja peli pyörii hyökkäyspäässä paljon minun ja amerikkalaispelaajamme kautta. Nyt on tosi kiva pelata, iloitsee Holopainen.

Montbrison aloitti kautensa kahdella selvällä voitolla, mutta sen jälkeen tuli viisi peräkkäistä tappiota. Joukkue sai kuitenkin pelin juonesta kiinni ja on voittanut nyt kuusi edellispeliään.

- Olemme oppineet voittamaan ja kilpailemme enemmän treeneissä. Jokaisessa heittokilpailussa ja tilanteessa yritämme voittaa ja se on siirtynyt peleihin. Saimme pari voittoa ja siitä se sitten lähti, Holopainen kertoo voittoputken salaisuutta.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Holopainen pelaa toista kertaa Ranskan LF2:ssa. Kaudella 2019-20 Holopainen pelasi Chalons-Reimsissä, mutta silloin vastuu jäi hieman pienemmäksi, vaikka tuolloinkin peliaikaa tuli yli 20 minuutin keskiarvolla. Tällä kertaa Holopainen on joukkueen ehdoton avainpelaaja.

- Tiesin, että minulla on iso rooli tiedossa, mutten tiennyt että saisin hyökkäyspelaamisessa näin paljon vastuuta ja luottoa sekä joukkueelta että valmentajalta. Kokonaisuudessaan menossa on varmasti paras kauteni ammattilaisena.

Hyvän kauden resepti on tuttu. Hyvä harjoittelu tuottaa hyvää tulosta myös pelikentällä.

- Olemme treenanneet enemmän ja kovempaa kuin aiemmin ammattilaisurallani. Päävalmentaja on tosi vaativa, mutta tulen hänen kanssaan hyvin toimeen. Jaamme samanlaisen korisfilosofian. Reimsissä kesti aikansa totuttautua sarjaan, mutta toisella kerralla pelikovuus ja muut olivat jo tiedossa, vaikka pelaamme hyvin erilaista peliä kuin Reimsissä. Lisäksi tietenkin alla oli hyvä kesä maajoukkueen kanssa, Holopainen kertoo vahvan kautensa taustoista.

Viime kaudella Holopainen pelasi Islannissa ja voitti sarjan korikuningattaruuden. Vaikka Islannin sarjan taso ei vastaa LF2:ta, niin hän pitää viime kautta hyödyllisenä.

- Viime kausi oli ehkä tietyllä tapaa välivuosi, sillä treenasimme vain kerran päivässä eikä toiminta ollut niin ammattimaista. Kehityin kuitenkin johtajana ja sain sieltä kokemusta mitä en olisi saanut muualta. Se on auttanut myös tällä kaudella.

Montbrison on sarjassa kahdeksantena, mutta kakkospaikka on vain kahden voiton päässä. Sarja onkin erityisesti kärkikahdeksikon osalta äärimmäisen tasainen.

- Tosi mielenkiintoinen sarja. Sarjassa on paljon tasaisia pelejä, jossa pohjajengit voivat voittaa ihan kärkijoukkueita. Sijat 1-8 voivat vaihdella paljonkin ihan muutaman kierroksen sisään. Tosi mielenkiintoinen loppukausi on tulossa. Pudotuspelipaikkaa tavoitellaan, Holopainen toteaa.

Henkilöt

 
8.6.2022 15:10 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelasi vahvan kauden Italian Serie A2:ssa – ”Oma peli meni yllättävänkin hyvin”

Helmi Tulonen pelasi menneen kauden Italian Serie A2:ssa Carugaten joukkueessa. Tulonen johdatti joukkueensa aivan pudotuspelien kynnykselle, mutta Tulosen vahvoista otteista huolimatta Carugate sijoittui yhdeksänneksi.

4.6.2022 08:39 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen loisti Ranskassa – ”Pelillisesti tämä oli varmasti urani paras kausi”

Annika Holopainen pelasi menneen kauden Ranskan Ligue Feminine 2:n Montbrisonissa. Holopainen pelasi erittäin vahvan kauden, mutta samalla kauteen mahtui myös vaikeuksia.

1.6.2022 15:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestaruus Veera Pirttisen kauden kruunu – ”Kausi oli kokonaisuudessaan hieno”

Veera Pirttinen vietti menneen kauden Slovakiassa Piestanske Cajkyn joukkueessa. Pirttisen ja Cajkyn kausi päättyi Slovakian mestaruuteen.

10.5.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin kauteen mahtui onnistumisia ja pettymyksiä

Toista kauttaan Saksan Bundesliigassa Herner TC:ssä pelanneen Sofia Pelanderin kauteen lukeutui sekä hyviä että huonoja hetkiä. Kauden ehdottomana kohokohtana oli Saksan cupin voitto.

22.4.2022 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä tapahtumarikas kausi – ”Mahtui kaikenlaisia tapahtumia ja muutoksia”

Anniina Äijänen pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigassa Saarlouis Royalsin riveissä. Äijäsen kauteen mahtui paljon niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

16.4.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen aloittaa finaalit Slovakiassa – ”Odotettavissa on tasaväkinen finaalisarja”

Veera Pirttinen aloittaa taistelun Slovakian mestaruudesta, kun Piestanske Cajky kohtaa finaalissa Ruzomberokin. Finaalisarjasta on odotettavissa jännittävä, sillä joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella tasaisia.

6.4.2022 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Silja Viidalla positiivinen ensimmäinen kausi ulkomailla – ”Tämä oli aika helppo askel”

Silja Viita, 21, pelasi menneen kauden Ruotsissa IK Eos Lundin joukkueessa. Kausi oli samalla Viidan ensimmäinen kausi ulkomaan kentillä.

2.4.2022 10:04 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisella alkavat pudotuspelit Ranskassa – ”Kauden parasta aikaa”

Ranskan LF2:ssa alkavat pudotuspelit lauantaina. Annika Holopaisen Montbrison kohtaa puolivälierässä runkosarjan voittaja Toulousen.

27.3.2022 14:42 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander ja Anniina Äijänen aloittavat pudotuspelit Saksassa

Saksan Bundesliigassa käynnistyvät pudotuspelit sunnuntaina. Suomalaispelaajista pudotuspelitunnelmaan pääsevät Sofia Pelander ja Anniina Äijänen.

25.3.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsin ja Elina Koskimiehen kausi päättyi yllättäen – ”Se oli iso shokki”

Saksan Bundesliigassa Angels Nördlingenin joukkueessa pelanneiden Anissa Poundsin sekä Elina Koskimiehen kausi tuli päätökseen, kun sarjan runkosarja keskeytettiin eikä Angels selvinnyt pudotuspeleihin. Muuten suomalaiskaksikko viihtyi hyvin ja pelasi vahvan kauden.

11.12.2021 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelannut vahvaa kautta Italiassa – ”Olen tyytyväinen rooliini”

Helmi Tulonen siirtyi täksi kaudeksi Italiaan tehtyään sopimuksen Serie A2:ssa pelaavan Carugaten kanssa. Tulonen on aloittanut kautensa räväkästi tupla-tuplan keskiarvoilla.

8.11.2021 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen jahtaa Slovakian mestaruutta – ”Arki on erittäin laadukasta”

Veera Pirttinen, 24, lähti takaisin ulkomaan kentille vietettyään viime kauden Korisliigassa Catzissa. Tuleviin EM-karsintaotteluihin valmistautuvan Pirttisen tämän kauden seura on slovakialainen Piestanske Cajky.

30.10.2021 13:23 Suomalaiset ulkomailla

Ebba Pekonen ja Silja Viita aloittaneet ensimmäisen ammattilaiskautensa hienosti

Ebba Pekonen, 20, ja Silja Viita, 19, aloittivat ammattilaisuransa Ruotsista. Pekonen teki kesällä sopimuksen Helsingborg BKK:n kanssa ja Viita pisti nimensä IK Eos Lundin tarjoamaan sopimuspaperiin. Molemmat ovat aloittaneet kautensa hyvin.

24.10.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimies ja Anissa Pounds aloittaneet vahvasti Saksassa

Saksan Bundesliigassa nähdään tällä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa ja kaksi heistä pelaa Angels Nördlingenin joukkueessa. Elina Koskimies ja Anissa Pounds ovat aloittaneet kautensa hyvin.

16.10.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinin oli helppo palata Espanjaan – ”Tämä oli minulle hyvä vaihtoehto”

Marianne Kalin, 24, on aloittanut toisen kautensa Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueessa. Joukkueen alkukausi on ollut vaikea, mutta Kalin on kuulunut joukkueen avainpelaajiin.

10.10.2021 09:56 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen halusi Espanjasta uudenlaiseen ympäristöön – ”Nyt saan yrittää ja kokeilla vähän eri asioita”

Anniina Äijänen, 26, jätti viime kauden päätteeksi Espanjan kentät taakseen kolmen maassa vietetyn kauden jälkeen. Äijänen halusi uralleen uuden suunnan ja sellainen löytyi Saksan Bundesliigassa pelaavasta Royals Saarlouisista.

30.9.2021 13:15 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander hamuaa Saksan mestaruutta – ”Sitä varten täällä ollaan”

Sofia Pelander teki kesällä jatkosopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Viime kausi päättyi joukkueen osalta pettymykseen välierissä ja tällä kaudella tähtäin on mestaruudessa.

24.9.2021 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen palasi Ranskaan vahvempana – ”Pelikovuus ei tule yllätyksenä”

Annika Holopainen palasi yhden kauden tauon jälkeen Ranskan Ligue Feminine 2 –sarjaan, kun hän teki jo viime keväänä sopimuksen Montbrisonin kanssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar palaa hyvillä mielin tuttuihin maisemiin.

15.5.2021 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisen kausi vaiherikas – ”Todella mielenkiintoinen, erilainen ja vaikea kausi”

Islannin liigan korikuningattaruuden voittaneen Annika Holopaisen kauteen mahtui paljon käänteitä. Holopainen teki kovia tehoja sarjassa, mutta samaan aikaan kautta varjostivat pitkät tauot sekä joukkueen heikko menestys.

4.5.2021 14:17 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderille jäi kaudesta karvas maku – ”Ihan uskomattoman paljon epäonnea”

Sofia Pelanderin kausi Saksan Bundesliigassa päättyi pettymykseen, kun Herner putosi välierissä ja hävisi myös pronssipelin. Pelanderin, ja koko joukkueen, kauteen mahtui paljon sekä hyvässä että pahassa.

Näytä lisää vastaavia