Andre Gustavson ja Richmond Atlantic 10 -konferenssin lopputurnauksen mestaruuteen

14.3.2022 08:40 Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa March Madness on etenemässä valtakunnalliseen lopputurnaukseen. Andre Gustavson ja Richmond ansaitsivat lippunsa Atlantic 10 -konferenssin lopputurnauksen voitolla, minkä lisäksi lopputurnaukseen pääsivät Jacob Grandison ja Illinois, Olivier Nkamhoua ja Tennessee sekä jo viikko sitten Jesper Granlund ja Longwood.

Andre Gustavson ja Richmond juhlivat konferenssimestaruutta ja tikettiä kohti NCAA:n lopputurnausta. Kuva: Ville Vuorinen.

Gustavsonin ja Richmondin taival alkoi Atlantic 10 -konferenssin mestaruutta alkoi neljännesvälierissä, joissa Spiders kaatoi Rhode Islandin 59-64 (35-21). Gustavson pelasi aloitusviisikossa 29 minuuttia, joiden aikana hän tilastoi 8 pistettä, kaksi levypalloa, yhden syötön ja riiston.

> Ottelutilastot

Puolivälierissä Richmond kellisti VCU:n loppunumeroin 75-64 (37-29). Gustavsonin saldo ottelussa oli 10 pistettä, kolme levypalloa, yksi syöttö ja kaksi riistoa 32 minuutissa.

> Ottelutilastot

Richmond suomalaiskohtaamisen kautta finaaleihin ja mestaruuteen

Atlantic 10 -konferenssin välierissä nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Richmond sai vastaansa Mustapha Amzilin edustaman Daytonin.

Dayton oli aiemmin päihittänyt Massachusettsin niukasti 72-75 (36-34) puolivälierissä. Amzil oli tuossa ottelussa pelannut 15 minuuttia viiden levypallon ja kahden syötön tilastoin.

> Ottelutilastot

Richmondin ja Daytonin kohtaaminen meinasi kääntyä jo Daytonin laariin, kun Richmond oli pahimmillaan takana 15 pistettä ensimmäisellä puoliajalla. Richmond kuitenkin nousi suosta ja nappasi 68-64 (25-33) voiton ja paikan Atlantic 10:n finaaleihin.

Gustavsonin illan saldo oli kaksi pistettä, neljä levypalloa, kolme syöttöä, kaksi riistoa ja yksi torjunta 33 minuutissa. Amzil taas keräsi nimiinsä kaksi pistett)ä, neljä levypalloa ja yhden syötön 14 minuutissa.

Dayton ei päässyt NCAA:n lopputurnaukseen, mutta joukkue pääsi jatkamaan vielä kauttaan: Dayton sai kutsun National Invitational Tournamentiin (NIT).

> Ottelutilastot

Atlantic 10 -konferessin finaalista tuli tiukka kamppailu, mutta summerin soidessa Richmond pääsi juhlistamaan 64-62 (25-26) voittoa Davidsonista. Richmond nousi voittoon viemällä viimeiset 70 sekuntia 7-0. Gustavson pelasi 28 minuuttia, joiden aikana hän tilastoi levypallon ja riiston.

Richmond kohtaa NCAA:n lopputurnauksen ensimmäisellä kierroksella Iowan torstaina.

> Ottelutilastot

Olivier Nkamhouan edustama Tennessee myös konferenssimestaruuteen

Southeastern-konferenssissa (SEC) Olivier Nkamhouan edustama Tennessee jylläsi mestaruuteen asti, kun Vols kaatoi loppuottelussa Texas A&M:n 50-65 (20-29). Kolmatta kautteen Tennesseessä pelaava Nkamhoua on ollut poissa Tennesseen kokoonpanosta helmikuun alusta lähtien, jolloin hän kärsi loukkaantumisen.

> Ottelutilastot

Jacob Grandisonin Illinoisille noutaja jo Big Tenin puolivälierissä

Jacob Grandisonin edustama Illinois hävisi Big Ten -konferenssin puolivälierissä Indianalle 63-65 (31-33). Grandison ei ollut kokoonpanossa loukkaantumisen takia.

Tappiosta huolimatta Illinois sai kutsun NCAA:n lopputurnaukseen ja aloittaa tanssinsa perjantaina Chattanoogaa vastaan. Illinois oli Big Ten -konferenssin runkosarjan ykkösjoukkue.

> Ottelutilastot

Tuukka Jaakkolan ja Cal Polyn kausi päätökseen

Tuukka Jaakkola ja Cal Poly päättivät kautensa Big West -konferenssin lopputurnauksen avauskierroksella, jossa Cal Poly hävisi UC Davisille 53-63 (24-27). Jaakkola tilastoi yhden torjunnan ja riiston 8 peliminuutissa.

Seniorikautensa päättänyt Jaakkola tilastoi kaudella 2,5 pistettä ja 1,8 levypalloa ottelua kohden.

> Ottelutilastot

 
14.6.2022 13:34 Susiladies

Sara Bejedi pukee jälleen ylleen Susiladies-paidan: ”Mun uran juuret tulee Suomen maajoukkuekoripallosta”

Susiladiesin Portugalia vastaan pelattavissa vierasotteluissa tullaan näkemään Sara Bejedin, 21, paluu Suomen paitaan. Edelliskerrasta, kun Bejedi on edustanut Suomea, on ehtinyt kulua jo liki kolme vuotta.

12.6.2022 10:34 Susijengi

Jacob Grandison optiovuodeksi Duken yliopistoon

Viimeiset kaksi kautta vahvaa jälkeä Yhdysvaltain NCAA-liigan Illinoisissa tehnyt ja Susijengissä viime kesänä debytoinut Jacob Grandison, 24, lunastaa ”koronaoptiovuotensa” ja siirtyy tulevaksi kaudeksi Duken yliopistoon.

22.4.2022 12:11 Susijengi

Fede Federiko Pittsburghin yliopistoon

Jo aiemmin West Virginian yliopistoon sitoutunut Rekolan Urheilijoiden kasvatti Fede Federiko, 20, siirtyykin tulevaksi kaudeksi Pittsburghin yliopistoon. Viime kesänä Susijengissä debytoinut 211-senttinen Federiko pelasi viime kaudella junior college -tasolla ja vaihtaa nyt kirjansa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:han.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

9.4.2022 19:40 Susiladies

Upean yliopistouran pelannut Lotta-Maj Lahtinen suuntaa ammattilaiskentille, mukana WNBA:n varaustilaisuudessa maanantaina

Edelliset neljä kautta kovatasoista Georgia Techin yliopistoa edustanut Susiladiesin takapelaaja tähtää ammattilaisuraan. Lappeenrantalaislähtöinen takapelaaja on ilmoittautunut WNBA:n varaustilaisuuteen.

9.3.2022 08:34 NCAA

Lotta-Maj Lahtinen ja Georgia Tech puolivälieriin ACC:ssa – Sara Bejedi 21 pistettä, mutta Florida Staten tie tyssäsi

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:n kovatasoisessa Atlantic Coast -konferenssin lopputurnauksessa Lotta-Maj Lahtinen ja Georgia Tech etenivät puolivälieriin. Sara Bejedi taas heitti 21 pistettä, mutta Florida State putosi puolivälierissä.

7.3.2022 09:29 NCAA

Jesper Granlundin Longwood NCAA:n lopputurnaukseen ensimmäistä kertaa yliopiston historiasssa

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa miesten puolella Jesper Granlund ja Longwood voittivat Big South -konferenssin lopputurnauksen, minkä myötä Longwood eteni NCAA:n lopputurnaukseen ensimmäistä kertaa yliopiston historiassa.

1.3.2022 09:01 NCAA

Sara Bejedi ja Florida State vei NCAA:n suomalaiskamppailun Lotta-Maj Lahtisen Georgia Techiä vastaan

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n naisten puolella nähtiin harvinaislaatuinen suomalaiskohtaaminen, kun Atlantic Coast -konferenssin loppusuoralla Sara Bejedi ja Florida State päihittivät Lotta-Maj Lahtisen edustaman Georgia Techin jatkoajan jälkeen.

28.2.2022 08:43 NCAA

Touko Tainamo repi kauden kolmannen tupla-tuplansa – Denver kahdella voitolla konferenssin lopputurnaukseen

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n miehissä suomalaisonnistujiin viime viikolla lukeutui Touko Tainamo, joka repi kauden kolmannen tupla-tuplansa ja kävi lähellä neljättä. Tainamon edustama Denver aloittaa viikonloppuna konferenssin lopputurnausurakkansa.

22.2.2022 08:19 NCAA

Lotta-Maj Lahtinen 24 pistettä, 6 syöttöä Georgia Techin jatkoaikatappiossa

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa suomalaisten naispelaajien ykkössuoritus viime viikolta osui Lotta-Maj Lahtiselle, joka keräsi 24 pistettä ja 6 syöttöä Georgia Techin jatkoaikatappiossa Notre Damea vastaan.

21.2.2022 09:00 NCAA

Fede Federiko on sitoutunut West Virginian yliopistoon

Rekolan Urheilijoiden kasvatti Federiko Federiko, 20, on sitoutunut West Virginian yliopistoon ensi kaudeksi 2022-23. Federiko siirtyy West Virginiaan junior college -tasolta, jossa hän on pelannut Northern Oklahoma Collegessa.

21.2.2022 08:37 NCAA

Jacob Grandison johdatti 24 pisteellä Illinoisin voittoon Michigan Statesta

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n suomalaisista miespelaajista viime viikolla liekeissä oli Jacob Grandison, joka säkitti 24 pistettä ja kuusi kolmosta, kun Grandisonin edustama Illinois päihitti Michigan Staten Big Ten -konferenssin ottelussa.

15.2.2022 08:27 NCAA

Lotta-Maj Lahtinen 21 pistettä toisella puoliajalla tappiossa – 45 minuuttia ja 12 syöttöä jatkoaikavoitossa

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Lotta-Maj Lahtinen ja Georgia Tech pelasivat kaksi ottelua, joista saldona tappio ja voitto. Lahtinen upotti tappiossa 21 pistettä toisella puoliajalla, voitto-ottelussa taas hän pelasi häkellyttävät 45 minuuttia ja tarjoili 12 syöttöä.

8.2.2022 08:38 NCAA

Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech voitti Duken – hävisi viidenneksi rankatulle NC Statelle

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Lotta-Maj Lahtisen edustama Georgia Tech piti paikkansa kivenkovan ACC:n kolmannella sijalla, kun viimeisen viikon aikana Georgia Tech voitti Duken, mutta hävisi valtakunnallisesti 5. rankatulle NC Statelle.

7.2.2022 08:50 NCAA

Olivier Nkamhoua sivusi piste-ennätystään Southeastern-konferenssissa – Tennesseelle kaksi voittoa

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa 22. rankattu Tennessee ja Olivier Nkamhoua kairasivat kaksi kovaa voittoa Southeastern-konferenssissa. Nkamhoua oli vauhdissa Tennesseen viime viikon ensimmäisessä pelissä, jossa HNMKY-kasvatti keräsi 15 pistettä, 7 levypalloa ja 3 torjuntaa.

1.2.2022 08:56 NCAA

Lotta-Maj Lahtinen ja Georgia Tech kahteen voittoon ACC:ssa

Lotta-Maj Lahtisen edustama Georgia Tech nappasi Yhdysvaltojen naisten NCAA:ssa kaksi voittoa edellisviikolla. Voittojen myötä valtakunnallisesti 14. rankattu Georgia Tech on jo kivenkovan Atlantic Coast -konferenssin kolmannella sijalla.

31.1.2022 09:08 NCAA

Touko Tainamo repi Denverille 15 pisteen ja 15 levypallon tupla-tuplan

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa edellisviikon suomalaisonnistujiin kuului Touko Tainamo, joka repi hurjan 15 pisteen ja 15 levypallon tupla-tuplan Denverille.

25.1.2022 08:23 NCAA

Lotta-Maj Lahtiselle 1 000 pistettä täyteen North Carolinan kaadossa

Naisten NCAA:ssa Lotta-Maj Lahtinen saavutti 1 000 pisteen rajapyykin viime viikonloppuna, kun Lahtisen edustama Georgia Tech päihitti North Carolinan. Georgia Tech nousi maanantaina julkaistussa Associated Pressin rankingissa sijalle 14.

24.1.2022 09:37 NCAA

Andre Gustavsonille ensimmäiset viisikkopaikat Richmondissa tällä kaudella

Miesten NCAA:ssa loukkaantumisesta toipunut Andre Gustavson nappasi kauden kaksi ensimmäistä aloitusviisikon paikkaansa edellisviikolla. Gustavsonin edustama Richmond voitti Atlantic 10 -konferenssissa Fordhamin ja La Sallen.

18.1.2022 10:51 Susijengi

Illinoisin susitähti Jacob Grandison: ”Odotan ekaa tilaisuutta pelata susifanien edessä”

Susijengi esitteli viime kesänä lauman uutena tulokkaana 198-senttisen ja 23-vuotiaan suomalaistaustaisen yhdysvaltalaislaiturin Jacob Grandisonin. Seniorikauttaan NCAA-liigassa pelaava Grandison on noussut viime kuukausina valokeilaan yliopistosarjan parhaimmistoon kuuluvan Illinoisin joukkueen paidassa.

Näytä lisää vastaavia