Kouvot taisteli puolustusvoiton – Karhulle kauden kymmenes voitto

9.12.2017 Korisliigan lauantaikierroksella kamppailtiin kolme ottelua. Kouvolan Kouvot piti pintansa kotiluolassaan BC Nokiaa vastaan lukemin 83–79. Kauhajoen Karhu Basket päihitti niin ikään kotona Katajan jättinumeroin 105–73 ja Espoo United kellisti Lapuan Kobrat niin ikään isoin luvuin 105–86.

Kouvojen Ville Kaunisto pussitti lauantaina 25 pistettä ja lisäsi tupla-tuplaan 13 levypalloa. Kuva: Matti Koskinen

Marcus Allen oli lauantaina vireessä 32 pisteellä. Kuva: Ville Vuorinen

Kouvolan Kouvot puolusti kauden 11. voittonsa kuluvan kauden Korisliigassa kun kouvolalaisryhmä päihitti BC Nokian kotiparketilla luvuin 83–79 (48–48). Tasaisesti sujunut ottelu ratkaistiin vasta kalkkiviivoilla kun Kouvot onnistui pitämään näätäpaidat pisteittä viimeisillä sekunneilla.

 

Ottelu alkoi vieraiden rynnistyksellä. Nokia pussitti tasaisesti hyppyheittoja, eikä Kouvot saanut hyökkäyspeliään vielä alkumetreillä kuntoon. Kolmannella jaksolla Kouvot alkoi näytellä isännän elkeitä. Hyvin upotetut vapaaheitot pitivät joukkuetta pinnalla ja päätösjakso mentiin trillerikäyntiä kunnes Wayne Bernard ratkaisi lopputuloksen vapaaheitoillaan.

 

Kouvojen tehopelaaja oli lauantaina Ville Kaunisto (25/13/2). Myös Wayne Bernard (22/3/2) pelasi pirteää heittopeliä Kouvojen kotimaisen rosterin yskähdellessä. BC Nokian Dragan Labovic (26/8/5) oli lähes pitelemätön korin alla.

Kouvojen Jamie Skeen (16/5/1) piti pelin intensiteettiä korkealaatuisena.
– Tämä oli korkean intensiteetin peli. Vastustaja pelasi hyvin, kuten mekin. Missasimme kuitenkin paljon vapaita heittoja. Olimme onnekkaampia lopussa ja voitimme pelin. Alussa tuntui, että Nokia ei heitä mitään ohi.
Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen näki että konseptin viilaaminen aiheutti joukkueelle vaikeuksia.
– Meidän nykyinen konsepti on sellainen, että joskus on vaikeaa tehdä stoppeja ja meidän pitää vaan tehdä pisteitä tiettyjä joukkueita vastaan. Tänään yritimme muuttaa vähän meidän konseptia. Viilasimme nelospaikan palloskriinipuolustusta ja menimme aivan sekaisin. Emme osanneet myöskään puolustaa enää vitospaikan pelajaa ja tämän lisäksi Nokia laittoi vielä kolmoset sisään 5/5. Ensimmäisen kympillä koutsasin pelaajia ja kolmella viimeisellä kympillä koutsasin ihmisiä. Meidän joukkue pelaa hyvin, kun heitä ei häiritse liikaa ottelun aikana.

 

Ottelutilastot: Kouvot–BC Nokia 

 

Karhu Basket väkevä kotihallissa

 

Kauhajoen Karhu Basket pelasi lauantaina todella tasokkaan ottelun kotihallissaan ottelussa Kataja Basketia vastaan. Karhu piti sarjapisteet kotonaan isoilla voittolukemilla 105–73 (54–26). Voitto oli Karhulle kauden kymmenes.

 

Kauhajoen Karhu Basket pelasi lauantaina väkeävää sankaripalloa. Joukkue piti toisella neljänneksellä Kataja Basketin yhdeksässä pisteessä eikä takkuillut hyökkäyspelissään millään jaksolla. Tauon jälkeen Kataja heräsi taisteluun, mutta Karhun hyvän kotivireen ansiosta takaa-ajo ei onnistunut.

 

Karhun Marcus Allen urakoi lauantaina 32 pistettä ja 7 levypalloa. Rene Rougeau säesti peliä 20 pisteellä ja 9 levypallolla. Lisäksi mies jakoi 8 syöttöä. Myös Stephen Maxwellin (21/7) pelivire oli korkealla. Kataja Basketin riveistä Emil Djeen (13/8) ja Wesley Saunders (13/7/2) hyökkäsivät ärhäkästi.

Karhu Basketin valmentaja Janne Koskimies näki, että temmon lisääminen peliin onnistui lauantaina.
– Halusimme tänään lisätä pelaamiseen tempoa, sillä olemme ehkä olleet hieman hitaita Manganon saapumisen jälkeen. Ja mielestäni siinä onnistuimmekin. Ennen peliä kuulimme, että Pitts sekä Seppälä ovat poissa, joten päätimme keskittyä vain omaan pelaamiseen. Koska Katajalla oli sivussa miehiä ja heillä oli alla raskasta matkustelua, niin tämä peli ei kerro mitään joukkueiden voimasuhteista. Olen tyytyväinen voittoon, meidän nopeampaan pelitempoon ja siihen, että syötöillä maltoimme hakea hyvät tekopaikat.

 

Ottelutilastot: Karhu Basket–Kataja

 

Espoo Unitedilla vahva koti-ilta

 

Sarjanousija Espoo United iski täsmälleen samat pistelukemat kuin Karhu Basket voittamalla lauantaina Lapuan Kobrat numeroin 105–86 (42–39). United nousi kotivoiton myötä yhdeksän voiton klubiin Tampereen Pyrinnön kanssa. Kobrille tappio oli kauden 11.


Todella tasaisen avauspuolikkaan jälkeen, United otti ohjat Tapiolan urheiluhallissa. Omar Calhoun ja Okko Järvi aloittivat tasaisen pistetykityksen, Kobrien heittovireen ailahdellessa. Päätösjaksolla Jervon Pressleyn donkit ja Ville Wuorenjuuren kolmosvire oli myrkkyä vastustajan takaa-ajopyrkimyksille.

 

Espoo Unitedin Omar Calhounin (24/8/2), Jervon Pressley (22/17/1) sekä Jouko Järvisen (17/4/4) vahva heittopäivä toimivat voiton avaimina. Kobrien riveistä onnistujiin lukeutuivat 33 pistettä ja 6 levypalloa tilastoinut Christopher Ortiz sekä Stephen Croone (21/7/3/3 riistoa).

Espoo Unitedin valmentaja Ville Neva oli tyytyväinen joukkueen esitykseen menetystilastosta huolimatta.

– Jos pystytään 27 menetyksestä huolimatta tekemään 105 pistettä ja voittamaan ottelu, kertoo se siitä että meidän hyökkäyksen tehokkuus on puolustusta edellä. Puolustusmielisyys on siis meille edelleen tärkeä keskittymisen kohde. Kaikki kunnia Kobrien hyvälle prässille, se tuotti meille haasteita kuten tilastosta voi nähdä.

 

Ottelutilastot: Espoo UTD–Kobrat 
 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

Näytä lisää vastaavia