Korisliigassa täysi viiden ottelun keskiviikko

1.3.2017 Korisliigan maaliskuu käynnistyi täydellä viiden ottelun kierroksella. Helsinki Seagulls jatkaa sarjakärjessä voitettuaan BC Nokian kotonaan 86-78 (45-37) ja Salon Vilpas jatkaa sarjakakkosena kaadettuaan Kobrat lukemin 94-82 (45-37). Kauhajoen Karhu haki sarjapisteet Kotkasta 103-90 (44-42) –voitolla, Korihait katkaisi tappioputkensa 71-67 (28-35) –vierasvoitolla Pyrinnöstä ja Joensuun Kataja otti tärkeän 96-91 (53-53) –kotivoiton Kouvoista.

Antto Nikkarisen johtama Seagulls jatkaa sarjakärjessä voitettuaan Kisahallissa BC Nokian.

Desmond Williams ja Salon Vilpas sen sijaan jatkavat sarjakakkosina, tasavoitoissa Seagullsin kanssa. Keskiviikkona Salohallissa kaatui Kobrat.

Juho Lehtorannan takuuvarma pelaaminen toimi Karhun vierasvoiton kivijalkana ryöstöretkellä Kotkaan.

Emmanuel Holloway ja Korihait katkaisivat sarjanousijoiden tappioputken komealla vierasvoitolla Tampereen Pyrinnöstä.

Rion Brownin silkinpehmeä heitto toi miehelle 25 pistettä kotivoitossa Kouvoista. Kuvat: Francois Perthuis & Erkki Hautaviita

Helsinki Seagulls osoitti rutiinitasonsa kovuuden keskiviikkona, kun se sai Kisahalliin vieraakseen BC Nokian. Yskähdellen alkanutta kolmatta jaksoa lukuun ottamatta sarjakärki piti ottelun varmasti hallinnassaan matkalla 86-78 (45-37) –kotivoittoon.

Ottelun ratkaisuksi muodostui kotijoukkueen hyökkäyksen kyky liikuttaa palloa, löytää avoimia ajosaumoja ja tätä kautta murtautua vierailijoiden puolustuksen keskustaan. Seagullsin 29 pelitilannekorista peräti 22 olivat syötettyjä ja erityisesti bonuskaaren takaa joukkue oli ilmiliekeissä, pussittaen peräti 14 kolmosta 29 yrityksestä (48%).

- Me tultiin otteluun hyvin, mutta vierasjoukkueen paikkapuolustus vähän sotki peliä. Yksinkertaistimme peliämme ja se antoi meille hyviä heittopaikkoja, kertasi Seagulls-luotsi Mikko Larkas.

- Se on hyvä, että voitetaan myös näin, mutta heitämme enemmän kolmosia kuin kakkosia ja se suhde pitää saada muutettua.

Isäntien hyökkäyksen kapellimestarina toimi tuttuun tapaansa takamies Antto Nikkarinen, joka pyöritteli reilussa puolessa tunnissa tilastorivikseen 10 pistettä, 5 levypalloa ja 6 koriin johtanutta syöttöä. Lokkipaitojen pisteykkösenä toimi takamies Raymond Cowels, joka pussitti 29 pistettä ja keräsi samalla 9 levypalloa.

Vierailijoiden ykköstykkinä toimi tarkkakätinen Javier Duren (19/4), joka sai hyvin taustatukea Isaiah Wilkersonilta (17/5/4 syöttöä/3 riistoa) ja Daniel Dolencilta (16/6/2 torjuntaa).

Ottelutilastot: Seagulls - BC Nokia

Vilpas piti Kobrat kurissa

Salon Vilpas tarjosi kotiyleisölleen nautinnollista viihdettä keskiviikon kotiottelussa Lapuan Kobria vastaan. Kaikki kolme viimeistä jaksoa voittanut Vilpas piti Kobrien kiriaikeet päätösjaksolla kurissa ja juoksi makeaan 94-82 (45-37) –kotivoittoon.

Salohallin 1410-päinen yleisö sai vielä jännittää sarjapisteiden kohtalosta, kun päätösjaksolla Damon Williams toi vierailijat kuuden pisteen päähän reilut neljä minuuttia ennen päätössummeria. Jussi Turjan kolmosella Kobrat nousi vielä kertaalleen seitsemän pisteen etäisyydelle reilut kaksi minuuttia ennen ottelun päätöstä.

Matias Ojalan ja Juwan Statenin masinoima 7-0 –pisteputki venytti kotijohdon kuitenkin vierailijoiden tavoittamattomiin, eikä ottelun loppuhetkillä nähty enää voittotaistelun kannalta merkittäviä suorituksia. Loppulukemat numeroihin 94-82 sai kunnian kaventaa vierasjoukkueen veteraanitakamies Aubrey Conerly.

Kotijoukkueen työhevosena toimi puoli tuntia urakoinut ja komeat 17 pistettä, 4 levypalloa sekä 5 koriin johtanutta syöttöä tilastolakanaansa maalannut Okko Järvi. Pisteykkösenä toimi tupla-tuplan toimittanut Al’lonzo Coleman (18/10) ja isäntien hyökkäyksen muina syömähampaina toimivat 11 pistettä ja 7 koriin johtanutta syöttöä jakanut Juwan Staten sekä neljästi kaaren takaa osunut Mikko Koivisto (15/3 syöttöä).

Ikinuori Williams (11/8/3 syöttöä) jäi vain kahden levypallon päähän tupla-tuplasta ja räjähtävä korintekijä Jamal Jones pussitti vierailijoille 28 pistettä sekä haki 7 levypalloa.

Ottelutilastot: Vilpas - Kobrat

Karhu karkasi KTP:lta

Kauhajoen Karhun vahva toinen puoliaika nosti joukkueen komeaan vierasvoittoon Kotkan Steveco Areenalla keskiviikkona. Isännät kävivät kolmannella jaksolla vielä johdossa, mutta Karhun vahva viimeinen viisitoistaminuuttinen nosti vierailijat 103-90 (44-42) –voittoon KTP:sta.

Kolmannella jaksolla johtoasemassa käynyt KTP nousi sentteri Sherman Gayn korilla kahden pisteen kosketusetäisyydelle vielä hieman ennen jakson puoltaväliä, kunnes Karhu iski. Austin Hollinsin johdolla jakson viimeiset kuusi minuuttia sekä päätösneljänneksen alun numeroin 20-5 –vienyt Karhu karkasi vahvan noin seitsemänminuuttisensa ansiosta kotijoukkueen tavoittamattomiin.

Vajaat kolme minuuttia ennen päätössummeria KTP ennätti vielä kuitenkin seitsemän pisteen päähän, mutta Karhun puolustus sekä vierailijoiden kylmähermoinen vapaaheittotyöskentely piti KTP:n takaa-ajajan paikalla loppuun asti.

Härkämäinen Devonne Giles operoi 22 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan vierailijoille, laituri Hollinsin toimiessa Karhun pistekuninkaana 27 pisteellään, kirjauttaen samalla tililleen 6 levypalloa, 5 koriin johtanutta syöttöä, 2 riistoa ja 2 torjuntaa.

KTP-takamies Antwan Scott heitti isännille 27 pistettä ja jakoi 4 koriin johtanutta syöttöä, laituri Daniel Baileyn säestäessä 26 pisteellä.

Ottelutilastot: KTP - Karhu

Korihait katkaisi tappioputkensa

Uudenkaupungin Korihait palasi voittojen tielle keskiviikkona, kun joukkue matkusti Tampereen Pyrinnön vieraaksi. Pyynikillä pitkään takaa-ajajan paikalla ollut Korihait nousi päätösjaksolla rinnalle ja lopulta isäntien ohi, matkalla 71-67 (28-35) –vierasvoittoon.

Isäntien sisäpelaaja Tyrone Nelson tasoitti tilanteen päätösjaksolla numeroihin 57-57, mutta tämän lähemmäksi voittoa ja kadonnutta johtoasemaansa Pyrintö ei enää päässyt. Korihaiden puolustus onnistui pitämään Pyrinnön ilman pelitilannekoria kamppailun viimeisen viisiminuuttisen aikana ja siivitti vierailijat lopulta komeaan vierasvoittoon.

Korihait-sentteri Marcus Van tarjoili hailaumalle totutun takuuvarmaa työskentelyä korirenkaiden lähellä, kirjauttaen tupla-tuplan 11 pisteellä ja 14 levypallolla, torjuen isäntien korintekoyritykset myös kahdesti. Vierailijoiden pisteykkösenä esiintyi takamies Emmanuel Holloway (15/3 syöttöä).

Pyrinnön J’Nathan Bullock kirjautti 12 pistettä ja 8 levypalloa vyölleen ja Bullockin etukentän pari Nelson heitti 10 pistettä sekä haki 7 levypalloa. Antero Lehto heitti isännille 10 pistettä ja jakoi 5 koriin johtanutta syöttöä.

Ottelutilastot: Pyrintö - Korihait

Kataja piti Kouvot takanaan

Joensuun Kataja otti keskiviikkona tärkeän kotivoiton, kun se sai vieraakseen hallitsevan mestarin Kouvolan Kouvot. Tasaisessa ottelussa pykälän verran vierailijoita terävämmin suorittanut Kataja piti Kouvot loppuun asti takanaan Kouvojen kiriyrityksistä huolimatta ja piti sarjapisteet Joensuussa 96-91 (53-53) –kotivoitolla.

Ottelun päätösminuutilla voittotaisteluun mukaan Tuomas Hirvosen kakkosella ilmoittautunut Kouvot nousi vielä vajaat puoli minuuttia ennen ottelun päätöstä vain pisteen päähän isännistä. Rion Brownin vapaaheitoilla Kataja venytti johtonsa kolmeen pisteeseen ja kun Kouvojen Steven Pledgerin kolmonen kolisi raudoista Vesa Mäkäläisen käsiin, pääsi mies viimeistelemään ottelun loppunumerot vapaaheittoviivalta vain viisi sekuntia ennen päätössummeria.

Katajan riveistä kovinta jälkeä tekivät 25 pistettä heittänyt Jarekious Bradley, karvan verran joukkuekaverinsa taakse jäänyt, 24 pistettä pussittanut Brown sekä vahvan kokonaissuorituksen esittänyt Mäkäläinen (23/4/4 riistoa).

Kouvojen takamies Pledger heitti vierailijoille peräti 32 pistettä ja haki 7 levypalloa ja piti vierasjoukkueen ottelussa mukana vaikeilla hetkillä. Sisäpelaaja Rakeem Buckles (14/9) jäi levypallon päähän tupla-tuplasta ja Hirvonen juoni ottelussa neljän pisteen ja neljän levypallon lisäksi peräti 12 koriin johtanutta syöttöä.

Ottelutilastot: Kataja - Kouvot

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.