Kauhajoki jatkosarja-avauksen voittoon järjettömässä jatkoaikatrillerissä – Korihaille jälleen yllättävä onnistuminen

16.2.2022 20:34 Miesten Korisliigassa käynnistettiin jatkosarjavaihe viiden ottelun kierroksella. Voittajiksi selvisivät Kauhajoki, KTP-Basket, Korihait, Lahti Basketball ja Kobrat.

Severi Kaukiainen oli Kauhajoen jatkoerävoitossa avainasemassa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan kuumassa kärkikamppailussa kohtasivat tänään runkosarjan voittaja Kauhajoki ja kolmannen sijan lunastanut Helsinki Seagulls. Ottelusta tuli hyytävä jännitysnäytelmä, joka eteni jatkoerään asti, mutta lopulta Kauhajoki väänsi voiton tiukoin luvuin 101–98. Voitto oli Kauhajoelle peräti 12:s putkeen.

Parhaiten pisteitä tykitti amerikkalaiskolmikko Cameron Jones, Rene Rougeau ja Simeon Carter. Jonesille merkittiin 28 pistettä, viisi levypalloa ja kuusi koriin johtavaa syöttöä. Rougeau keräsi 26 pistettä ja viisi levypalloa. Carter puolestaan sai nimiinsä 23 pistettä ja 12 levypalloa.

Hyökkäysten tirehtöörin hattua parketilla kantoi jälleen Severi Kaukiainen, joka osui 14 pistettä ja jakoi kahdeksan syöttöä.

– Jos antoi vähänkin tilaa vastustajalle, niin sieltä kyllä rokotettiin kolmosen takaa. Olisi pitänyt pysyä yksi vastaan yksi -tilanteissa paremmin edessä ja välttää sitä kautta antamasta rytmistä kolmosia noin kovalla prosentilla heittävälle joukkueelle, totesi Kaukiainen Ruudun haastattelussa.

Seagullsin riveissä kovin pistesuoritus nähtiin Shawn Huffilta, jolle merkittiin 21 pistettä ja seitsemän levypalloa, mutta tarkkaa ja tärkeää työtä kentän molemmissa päädyissä teki myös pelinjohtaja Lassi Nikkarinen, joka osui 16 pistettä ja jakoi seitsemän syöttöä.

Nikkarinen oli jopa pelastaa illan viime hetkellä, mutta hänen kolmen pisteen yrityksensä kolahti rautoihin.

– Oli tiukka ottelu ja tuntui todella, että tänään oli kaksi hyvää joukkuetta vastakkain. Karhulla on kyllä hieno kotiyleisö, ja kiitokset siitä, sillä on hienoa pelata taas pitkästä aikaa katsojien edessä, kommentoi Nikkarinen Ruudun haastattelussa.

Ottelutilastot

Illan toisessa ylemmän jatkosarjan ottelussa neljännen sijan haltija KTP-Basket taivutti yhtä paikkaa alemman Tampereen Pyrinnön 90–75. Voittajajoukkueen sankarina nähtiin nuori kotimainen laituri Remu Raitanen, jonka tilastoissa seisoi ottelun jälkeen 26 pistettä, kymmenen levypalloa ja kaksi riistoa.

– Taktiikkana oli tänään painottaa puolustukseen paluuta ja yhdellä yhtä vastaan puolustamista. Pyrintö on sarjan paras avoimella kentällä pelaava joukkue, ja mielestäni onnistuimme näissä asioissa tänään, totesi KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä.

Tappion kärsineen vierasjoukkueen riveissä sen sijaan parhaiten pärjäsi Tammikuun Valopilkkunakin palkittu hyökkääjälahjakkuus Ike Smith. Hänelle merkittiin 16 pistettä ja viisi levypalloa.

– KTP pelasi tänään fiksusti, energisesti ja yhtenäisesti. Varmasti pelaajat tekivät asiat juuri kuten valmennus odotti. Olimme valmistautuneet hyvin ja tiesimme kyllä KTP:n vahvuudet. Meillä ei heitto uponnut, mutta eniten olen pettynyt levypallopeliimme, kertoi Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen.

Ottelutilastot

Alemmassa jatkosarjassa nähtiin yllättäjiä

Korihait joutui aloittamaan alemman jatkosarjan koko sarjataulukon viimeiseltä sijalta. Uuden päävalmentajan Teemu Turusen astuttua ruoriin joukkue tuntuu kuitenkin kääntäneen kurssiaan parempaan suuntaan, sillä joukkue nappasi jo toisen peräkkäisen voiton. Tänään vain kahdeksan pelaajan voimin pelaamaan joutunut Kataja Basket kaatui kotikentällään 60–76.

Korihaiden tilastotähti oli Jarett Croff 25 pisteellä ja 12 levypallolla. Joukkuetoveri Tommi Lehtonen lisäsi kokonaistulokseen kahdeksan pistettä.

– Tiesimme jo ennalta, että Joensuun miehistössä olisi puutteita. Otimme sen huomioon, valmistauduimme hyvin ja viilasimme hyökkäyskuvioita sekä katsoimme lisää optioita. Meillä vallitsi hyvä henki alusta lähtien, totesi Lehtonen.

Katajan puolella edusti kirkkaimmin Nicholas Griffin 17 pisteellä.

Ottelutilastot

BC Nokia oli vielä runkosarjan loppusuoralla hilkulla päästä mukaan ylempään jatkosarjaan mutta kaatui viimeisessä näytönpaikassaan. Tänään joukkue kärsi tappion myös avausottelussaan alemmassa jatkosarjassa, kun se menetti pisteet Lahti Basketballille luvuin 78–95.

Voittajajoukkueen kovin pistemies oli Khalil Iverson 19 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla. Joukkuetoveri Chris Clarke lisäsi pakkaan 15 pistettä ja huomion arvoiset 17 levypalloa.

Nokian puolella kovimmat piste-esitykset antoivat Steven Haney ja Max Besselink. Haneylle merkittiin 22 pistettä ja Besselinkille puolestaan 20. Takamies Tevaun Kokko teki 14 pistettä ja antoi kahdeksan syöttöä.

Ottelutilastot

Kobrat kaatoi Bisons Loimaan 82–70. Voittajajoukkueen pisteistä peräti 30 tuli Christian Lutete IV:n pyssystä.

Bisonsin puolella Zach Thomas nokitti pisteellä tehden yhteensä 31, mutta se ei riittänyt voittoon asti. Lisäksi Thomas napsi yhdeksän levypalloa.

Ottelutilastot

 
23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

Näytä lisää vastaavia