Elina Aarnisalo tähtää mahdollisimman korkealle

4.12.2022 13:06 Jo useamman kauden Naisten Korisliigassa pelannut Elina Aarnisalo on tällä kaudella ottanut askeleen seuraavalle tasolle.

Elina Aarnisalo on pelannut hienon alkukauden. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Tapiolan Hongan kasvatti on ollut henkilökohtaisella tasolla todella kovassa vireessä. Kauden tilastokeskiarvoiksi on merkitty 22,9 pistettä, 4,7 levypalloa ja 4,5 koriin johtanutta syöttöä.

Hänet valittiin myös lokakuussa koko sarjan kuukauden pelaajaksi. Nykyään kuukauden pelaaja on kuukauden vahvin pelaaja, NOCCOn kanssa solmitun uuden yhteistyön myötä. Mitään yksittäistä syytä nuorella pelaajalle ei vireeseen ole.

- En osaa sanoa muuta salaisuutta kuin se että olen heittänyt paljon ja saanut valintoihin monipuolisuutta. Olen käyttänyt heittämiseen aikaa ja tulos on näkynyt. Tietenkin siihen että heitot menee sisään vaikuttaa myös muut asiat kuten esimerkiksi joukkuekavereiden pelaaminen ja oikeiden heittopaikkojen löytäminen, Aarnisalo pohtii.

Nuori pelaaja mainitsee heittämisen myös asiaksi, jossa on ottanut suurimpia askeleita eteenpäin.

- Olen kehittynyt kolmen pisteen heitoissa, pelin lukemisessa ja puolustamisessa.

Vaikka Tapiolan Hongan kasvatti onkin näissä kehittynyt, näkee hän nämä asiat sellaisina asioina, joissa on vielä parannettavaa.

- Kolmen pisteen heittäminen ja hyvän heiton luominen. Puolustaminen on myös iso kehityskohteeni. Lisäksi myös pelinlukeminen ja johtajuus ovat isoja kehityskohteita, joissa yritän tulla paremmaksi.

Vaikka Aarnisalo on pelannut henkilökohtaisesti hienon kauden, Märskyllä on ollut omat haasteensa alkukaudella. Voitot eivät tasaisessa sarjassa tule ilmaiseksi.

- Meidän täytyy pystyä toteuttamaan joukkueemme kivijalkoja paremmin. Tehdä asioita yhdessä ja pelata kovempaa, hän sanoo.

17-vuotias pelaaja tähtää tulevaisuudessa mahdollisimman korkealle tasolle. Tällekin kaudelle on vielä paljon tavoitteita.

- Haluan kehittyä ja saavuttaa itselleni asettamia tavoitteita. Loppukaudelle haluan edistää joukkueemme pelaamista parhaalla mahdollisella tavalla, pelata hyvin ja pelata paremmalla tasolla kuin alkukaudesta.

Aarnisalo on tuttu näky nuorisomaajoukkueista. Hän pelasi myös isossa roolissa Susiladiesin EM-karsintaotteluissa ja osoitti, että pärjää kansainvälisellä tasolla. Liettuaa vastaan hän kulutti korisukkaa 18 pisteellä ja Ranskaa vastaan 24 pisteellä. Maajoukkueella onkin iso merkitys nuorelle pelaajalle.

- On aina kunnia päästä pelaamaan maaotteluita ja edustamaan Suomea. Sen lisäksi pelit ovat todella hyviä mahdollisuuksia ja tilaisuuksia päästä kehittymään ja näkemään oman pelin tasoa Euroopan parhaisiin pelaajiin ja maihin verrattuna. Maajoukkueen treeniviikon aikana saa myös hyviä treenejä ja oppia, hän päättää.

Henkilöt

 
23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Upeaa kautta pelaavan Torpan Poikien IImar’I Thomas on valittu naisten Korisliigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia