Carl Lindbom kuumana Islannissa – useat Susijengin pelaajat onnistuivat

14.2.2022 10:14 Useat Susijengin pelaajat esittivät vahvaa pelivirettä pari viikkoa ennen MM-karsintojen jatkumista. Carl Lindbom teki kovaa jälkeä Islannissa, Murphyn veljekset olivat jälleen tehokkaina Japanissa, Mikael Jantunen johdatti Oostenden voittoon Belgiassa ja Aapeli Alanen oli jälleen joukkueensa ykköspyssy Itävallassa.

Carl Lindbom loisti Islannissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lindbom tykitti vasta toisessa pelissään KR:n riveissä 29 pistettä joukkueen voittaessa Vestrin 106-79 (57-39). Lindbom oli muutenkin isossa roolissa nappaamalla yhdeksän levypalloa ja antamalla kuusi syöttöä. KR on nyt kymmenentenä.
Ottelutilastot

Shawn Hopkins oli niin ikään vahvassa vireessä heittäessään 16 pistettä, kun Stjarnan otti tärkeän 78-74 (41-43)-voiton Valurista. Hopkins nappasi myös viisi levypalloa. Stjarnan on viidentenä.
Ottelutilastot

Belgiassa Mikael Jantunen loisti heitettyään 24 pistettä ja napatessaan hatuiksi 12 levypalloa sekä antaen yhden syötön Oostenden jatkaessa puhtaalla pelillä 79-76 (42-49)-voitolla Kangoeroes Mechelenistä.
Ottelutilastot

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Topias Palmin ja Hubo Limburgin hyvät otteet saivat jatkoa, kun Limburg voitti Belgiassa Spirou Basketin 84-81 (46-42). Palmi naulasi 11 pistettä, otti neljä levypalloa ja yhden riiston. Limburg on ottanut seitsemästä edellisottelustaan kuusi voittoa ja noussut Belgian lohkossa seitsemänneksi.
Ottelutilastot

Edon Maxhunin Heroes Den Bosch hävisi Hollanin cupin välierän ensimmäisessä osassa Leidenille 80-83 (41-43). Maxhuni heitti ottelussa 14 pistettä, oli nappaamassa levypallon kuudesti ja antoi neljä syöttöä.
Ottelusta ei ole saatavilla tarkempia tilastoja.

Heroes selvitti kuitenkin tiensä finaaliin voittamalla toisen osaottelun 77-72 (30-34). Näin Heroes voitti otteluparin yhteistuloksella 157-155 Maxhuni oli ratkaisijana 17 pisteen, kuuden syötön ja yhden riiston tilastoilla.
Ottelusta ei ole saatavilla tarkempia tilastoja.

Japanin B2-liigassa Erik ja Alex Murphyn Fukushima Firebonds tasasi voitot Ehime Orange Vikingsin kanssa. Ensimmäisessä kohtaamisessa Firebonds oli vahvempi 85-78 (34-36). Erik kasasi 19 pisteen ja 12 levypallon tupla-tuplan sekä lisäksi viisi syöttöä, riiston ja kolme torjuntaa. Alex komppasi 16 pisteellä, viidellä levypallolla, syötöllä ja torjunnalla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Joukkueiden toisessa kohtaamisessa Orange Vikings sai revanssin 78-63 (34-31)-voitolla. Alex ei tällä kertaa pelannut ja Erik kannatteli joukkuetta 22 pisteen, 12 levypallon ja neljän syötön tilastoilla. Firebonds on lohkossaan toisena.
Ottelutilastot

Manresa palasi voittojen tielle Espanjan liigassa voittamalla kotonaan Zaragozan 94-73 (40-25). Elias Valtoselle tilastoitiin yhdeksän pistettä, neljä levypalloa ja riisto. Manresa jatkaa sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Sasu Salin jäi pisteittä, mutta sai kolme levypalloa ja syötön, kun Teneriffa voitti Joventut Badalonan 74-58 (27-29). Teneriffa paranteli asemiaan ollen nyt kahdeksantena.
Ottelutilastot

Alexander Madsen pääsi viettämään kahden voiton viikonloppua Viron ja Latvian yhteisliigassa. Ensin VEF Riika murjoi Rakvere Tarvaksen vieraskentällä 110-58 (43-37). VEF tuli tauolta täynnä tulta ja tappuraa viemällä kolmannen neljänneksen peräti 36-5. Madsenille tilastoitiin seitsemän pistettä, viisi levypalloa, kolme syöttöä ja riisto.
Ottelutilastot

TalTechia vastaan Madsen merkkautti tupla-tuplan 16 pisteen ja 10 levypallon tilastoilla VEF:n voittaessa 102-88 (53-45). Madsen kerrytti tilastojaan myös viidellä syötöllä, kahdella riistolla ja peräti neljällä torjunnalla. Madsenin teholuku oli kova 33.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Aapeli Alasen 25 pistettä olivat laiha lohtu, kun St. Pölten koki kuudennen peräkkäisen tappionsa hävitessään Traiskirchen Lionsille 76-83 (34-36). Alanen auttoi joukkuettaan myös kuudella levypallolla, kolmella syötöllä ja riistolla. St. Pölten on sarjassa viidentenä.
Ottelutilastot

Lassi Tuovi pääsi juhlimaan voittoa entisestä seurastaan Gravelines-Dunkerquesta, kun Strasbourg otti kotonaan 78-68 (43-39)-voiton. Luukas Vaara oli myös Strasbourgin kokoonpanossa, muttei saanut Tuovilta komennusta kentälle. Strasbourg on Ranskan liigassa kahdeksantena.
Ottelutilastot

Ranskan NM1:ssä Daniel Dolencin Les Sables hävisi kotonaan Toulouselle 70-79. Dolenc taisteli yhdeksän pistettä, seitsemän levypalloa ja syötön. Les Sables on kahdeksantena.
Ottelutilastot

Romanian liigassa Pitesti voitti Constantan 84-76 (46-30) Ilari Seppälän tilastoidessa voittajille 10 pistettä, kaksi levypalloa, kuusi syöttöä ja riiston. Pitesti jatkaa sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon luotsaama Baskets Bonn nappasi selvän 95-77 (53-47)-voiton Löwen Braunschweigista. Bonn jatkaa sarjassa kakkospaikalla.
Ottelutilastot

Saksan ProA:ssa Tigers Tübingen koki 82-86 (36-42)-tappion Paderbornille. Aatu Kivimäki heitti 12 pistettä, antoi neljä syöttöä ja otti yhden riiston. Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers on viidentenä.
Ottelutilastot

 
21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

Näytä lisää vastaavia