Anton Mirolybov selviytyi kaudesta voittajana finaalitappiosta huolimatta

28.6.2022 21:18 Viime kaudella Swans Gmundenin Itävallan mestariksi yhdessä apuvalmentajansa Aleksi Koskisen kanssa johdattanut Anton Mirolybov kävi elämänsä suurinta taistelua tällä kaudella, kun hänellä todettiin viime kesänä syöpä. Vaikka Swans hävisi Itävallan liigan finaalisarjassa Wienille, oli vuosi Mirolyboville henkilökohtaisesti vaikeuksien kautta voitto.

Anton Mirolybov kävi taistelua myös pelikentän ulkopuolella. (Kuva: Swans Gmunden)

Swans lähti kauteen hallitsevana mestarina, mutta samalla haastajan roolissa. Wien oli kauteen lähdettäessä iso ennakkosuosikki ja korjasi lopulta mestaruuden voitettuaan Swansin finaalisarjassa otteluvoiton 3-1. Swans oli käytännössä ainoa joukkue, joka pystyi pistämään Wienille hanttiin kauden aikana, mutta pääkaupunkilaiset osoittautuivat lopulta liian kovaksi.

- Isossa kuvassa kauden päättäminen tappioon kismittää aina, mutta toisaalta Wien oli tehnyt todella isoja satsauksia ja sitä kautta ”kaikki meni odotusten mukaan”. Tietysti hienoa, että jos Wien oli iso ennakkosuosikki, niin me olimme yksi isoista haastajista, joten sitä kautta kausi meni ennakkokaavailujen mukaisesti. Minulle jäi kuitenkin olo, ettemme saaneet itsestämme parasta irti finaaleissa, ja vaikka aiheutimme Wienille kolmannessa finaalissa heidän ainoan playoffs-tappionsa, ja ainoan tappion koko kaudella kotona, niin olisimme voineet pelata paremmin. Se jäi harmittamaan, Mirolybov kertasi kautta.

Mirolybov oli alkukaudesta joukkueen mukana oman vointinsa mukaan ja Koskinen hoiteli peleissä päävalmentajan tehtävät. Helmikuussa Mirolybov palasi kuitenkin ensimmäistä kertaa Swansin penkin päähän ja otti oman paikkansa pudotuspelien alla.

Kausi oli Mirolyboville henkilökohtaisesti luonnollisesti raskas, mutta samalla se oli kuitenkin opettavainen.

- Itselle jäi tietysti se ajatus, että kaikkea pitää pystyä katsomaan isossa kuvassa. Ei tuijottaa ainoastaan yksittäisiä harjoituksia tai yhtä tulosta, vaan nähdä sitä isoa kuvaa paremmin. En ikinä osannut kuvitella, että tämä vuosi olisi ollut niin raskas kuin siitä lopulta muodostui.

- Kyllä positiivisena asiana varmasti otan mukaan sen, miten lämpimästi ihmiset ovat olleet matkassani mukana. Ei ainoastaan oman joukkueeni pelaajat tai seurajohto, vaan koko liigan valmentajayhteisö, vastustajien pelaajat, meidän fanit sekä tietysti lukematon joukko Suomessa asuvia ihmisiä. On käsittämätöntä miten yhteisö tukee yksilöä, kun hänellä on hätä tai tarve tukeen. Siitä tulee liikuttuneen lämmin mieli edelleen joka päivä, Mirolybov kiittää.

Aleksi Koskinen (vas.) kantoi isoa vastuuta Anton Mirolybovin ollessa sivussa. (Kuva: Swans Gmunden)

Aleksi Koskinen (vas.) kantoi isoa vastuuta Anton Mirolybovin ollessa poissa. (Kuva: Swans Gmunden)

Mirolybov antaa vielä erityiskiitoksen Koskiselle, joka kantoi kauden aikana isoa vastuuta. Mirolybov pystyi keskittymään rauhassa toipumiseen, kun joukkue oli luotettavissa ja osaavissa käsissä.

- Aleksi toimi loistavalla tavalla hänelle täysin uudessa roolissa. Hän teki töitä meidän yhteisten toimintatapojen mukaisesti ja laittoi itsensä likoon. Ilman Aleksin työmäärää kentällä, ja kaikkea sitä päivittäistä apua kentän ulkopuolella, en olisi pärjännyt näin hyvin. Harmittavan vähälle huomiolle itseltäni jäi Aleksin tukeminen hänelle uudessa tilanteessa. Siksi onkin tässä hyvä häntä isosti kiittää!

Mirolybov jatkaa Swansin päävalmentajana myös ensi kaudella, kun seura solmi hänen kanssaan jatkosopimuksen. Ensi kaudella Swans pääsee karsimaan Mestarien liigaan ja se tuo oman lisämausteensa. Kokonaisuudessaan seuran toiminta ottaa ensi kaudella ison harppauksen eteenpäin ja Mirolybovilla on omat kehitysajatuksensa tulevasta.

- Haluan toki seurata lajin kehitystä ja sitä kautta tuoda uusia virikkeitä toimintaan. Seuramme on viime vuosien aikana ottanut isoja askeleita eteenpäin ja nyt ensi kaudella karsimme Mestarien liigaan, olemme perustaneet toiseksi korkeimmalle sarjatasolle farmijoukkueen ja tietysti rakennamme samalla joukkuetta, jolla on tavoitteena kilpailla eurooppalaisessa kilpailussa sekä menestyä kotimaisella tasolla. Varmasti kokoonpanomme elää hieman ja yritämme saada itsellemme vielä yhden täysammattilaisen lisää. Nämä kaikki muutokset ovat isossa kuvassa suuria askeleita eteenpäin. Jokapäiväinen työ tulee ratkaisemaan ensi kauden tuloksen, mutta olen iloinen, että seuralla on luottamus minun osaamiseeni ja myös ajatuksiini seuran kehittämisessä jatkuvasti eteenpäin.

 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

Näytä lisää vastaavia