Emerita Mashaire siirtyy tulevaksi kaudeksi Cincinnatin yliopiston vahvuuteen

19.4.2021 13:30 HBA-Märskyssä kautensa päättänyt, Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Emerita Mashaire, 20, on sitoutunut Cincinnatin yliopistoon, jonne hän siirtyy tulevaksi kaudeksi. Leppävaaran Pyrinnön kasvatti pussitti HBA:lle naisten Korisliigassa 9,1 pistettä per ottelu.

Emerita Mashairen tulevan kauden osoite on Cincinnatin yliopisto. Kuva: Ville Vuorinen.

Mashairen kolmivuotinen HBA-pätkä päättyi puolivälierissä Tapiolan Honkaa vastaan. Ylioppilaaksi pääsyn myötä hän siirtyy eteenpäin, kohti välitavoitettaan eli Yhdysvaltojen yliopistosarjaa.

– Tavoite on ollut ihan pienestä asti, että pääsisin jenkkeihin yliopistoon pelaamaan korista. Se on yksi tavoite ja unelma, joka nyt toteutui. Nyt katseet on vielä korkeammalla tästä eteenpäin, Mashaire kommentoi.

HBA:lle 9,1 pistettä, 4,4 levypalloa ja 1,1 riistoa ottelua kohden tilastoineen Mashairen perässä oli useampi yliopisto, mutta kohteeksi valikoitui ohiolainen University of Cincinnati.

– Kaikki oli tosi hyviä vaihtoehtoja ja oli vaikeaa päättää, minkä niistä valitsisi. Cincinnatin päävalmentajan kanssa meillä oli tosi hyvä yhteys ja samanlainen visio. Heillä on päävalmentaja vaihtunut pari vuotta sitten ja hän haluaa rakentaa uudenlaista joukkuetta, jolla tavoitteet on korkealla. Ohjelma on vielä alkukehityksessä, mutta halusin olla mukana rakentamassa jotain siistiä.

Cincinnatin päävalmentajana toimii Michelle Clark-Heard, joka on aikaisemmin toiminut päävalmentajana Kentucky Statessa ja Western Kentuckyssa. Hän on myös kuulunut Yhdysvaltojen naisten maajoukkueen valmennusryhmään.

– Joukkue on aika nuori, todennäköisesti vastuuta voi saada jo seminopeasti. Vaikka olenkin freshman, niin minulta halutaan johtamista, koska olen pelannut naisten Korisliigassa ammattilaisia vastaan ja Euroopassa eri kisoja. Pelityyli on aggressiivinen ja nopeatempoinen, mikä sopii siihen, mihin itsekin on tottunut.

Mashaire on pelannut urallaan yhteensä 37 nuorten maaottelua.

Henkilöt

 
20.2.2019 16:39 Susiladies

Susiladiesin huippulupaus Sara Bejedi sitoutunut Arizona Stateen

HBA:n ja Susiladiesin huippulupaus Sara Bejedi, 18, siirtyy tulevaksi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistoparketeille Arizona Staten yliopistoon.

10.11.2023 11:19 NCAA

Korisliigan vuoden kehittynein pelaaja Meri Kanerva on sitoutunut Xavierin yliopistoon

Keväällä naisten Korisliigan vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi, parhaillaan Susiladiesin kanssa EM-karsintoja pelaava Meri Kanerva, 19, on sitoutunut Xavierin yliopistoon. Torpan Poikia tällä hetkellä edustava Kanerva siirtyy suomalaisittain tuttuun yliopistoon syksyllä 2024.

17.11.2022 10:14 NCAA

Kati Ollilainen on sitoutunut Wyomingin yliopistoon syksyksi 2023

HBA-Märskyn riveissä hienoa kautta pelaava Kati Ollilainen, 19, on valinnut yliopistonsa Yhdysvalloissa, kun Helsingin NMKY:n kasvatti on sitoutunut siirtymään Wyomingin yliopistoon syksyllä 2023.

18.4.2022 09:37 NCAA

Teresa Seppälä suuntaa ensi kaudeksi Sienan yliopistoon

HBA-Märskyä kaudella 2021-22 edustanut Teresa Seppälä, 19, siirtyy ensi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:han, jossa hän tulee edustamaan Sienan yliopistoa.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

25.8.2021 08:55 Susiladies

Liisa Taponen on sitoutunut Illinoisin yliopistoon

Kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä loistodebyyttikauden naisten Korisliigassa pelannut Liisa Taponen, 19, on tehnyt suullisen sitoumuksen University of Illinoisin kanssa. Susiladiessa tulikasteensa tänä kesänä saanut Taponen siirtyy Yhdysvaltojen yliopistosarjaan syksyllä 2022.

12.10.2020 08:29 NCAA

HBA-Märskyn Saga Ukkonen on sitoutunut Texas Techin yliopistoon

HBA-Märskyä alkaneella kaudella edustava Saga Ukkonen, 19, on sitoutunut aloittamaan yliopistouransa Texas Techin yliopistossa kaudella 2021/22.

14.7.2020 13:02 WU18

Henriikka Vähäuski on kypsynyt Kouvottarissa rymisteleväksi aikuispelaajaksi

Nuorten maajoukkueryhmässä kesän viettävä Henriikka Vähäuski, 18, on kasvanut kontakteja välttelevästä junioripelaajasta rymisteleväksi naisten Korisliiga-sentteriksi. Vähäuski on malliesimerkki Kouvojen lähivuosien panostuksesta nais- ja tyttökoripalloon.

16.4.2020 08:06 Susiladies

Elina Arike valitsi yliopistokseen UTEP:n

Suomen laiturilupauksiin kuuluva Elina Arike, 20, on valinnut yliopistokseen Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa University of Texas at El Pason.

Näytä lisää vastaavia