Teneriffa ja Bonn lohkovoittoihin Mestarien liigassa – Palmi taas hurjana Romaniassa

23.3.2023 09:37 Mestarien liigassa saatiin jatkolohkovaihe päätökseen ja kahdeksan parasta joukkuetta ovat selvillä. Suomalaisista pudotuspeleissä nähdään Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo. Topias Palmi oli taas iskussa Romaniassa heittäen 28 pistettä.

Teneriffa nappasi jatkolohkosta voiton Sasu Salinin vaikeasta heittoillasta huolimatta. (Kuva: FIBA Europe)

Hallitseva mestari Teneriffa varmisti lohkovoiton kirimällä toisella puoliajalla Darüssafakan ohi voittaen lopulta 75-71 (28-39). Salinilla oli harvinaislaatuisesti sihti hieman hukassa, kun hänen kaikki yhdeksän pelitilanneheittoaan menivät ohi ja hän saalisti kaksi pistettä, kaksi levypalloa, syötön ja riiston.
Ottelutilastot

Alexander Madsenin AEK ja Malaga ratkaisivat päätösottelussa K-lohkon ykköspaikan ja Malaga haki Ateenasta lopulta 75-65 (39-38)-voiton. Madsen heitti yhden pisteen ja nappasi kolme levypalloa.
Ottelutilastot

Iisalon valmentama Bonn on Mestarien liigan kuumin joukkue tällä hetkellä napattuaan jo 11. peräkkäisen voittonsa, kun turkkilainen Bahcesehir kaatui Istanbulissa 87-76 (44-34). Bonn oli ainoa joukkue, joka selvitti jatkolohkon puhtaalla pelillä. Bonn on kolmen voiton päässä Mestarien liigan peräkkäisten voittojen ennätyksestä.
Ottelutilastot

Mestarien liigan puolivälierät alkavat 4.4. ja ne pelataan paras kolmesta -järjestelmällä. Puolivälieräparit arvotaan perjantaina. Teneriffa ja Bonn saavat puolivälieriin kotiedun. Mestarien liiga huipentuu toukokuussa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen.

Topias Palmi teki taas kovaa tulosta Romaniassa, kun hän laulatti sukkaa 28 pisteen edestä Craiovan voittaessa Athletic Constantan 89-79 (43-46). Palmi loisti myös muulla saralla tilastoiden kuusi levypalloa, kuusi syöttöä, kaksi riistoa ja torjunnan. Hänen teholukunsa oli kova 34. Shawn Hopkinsin tilastoriville kirjattiin yksi piste ja kolme levypalloa.
Ottelutilastot

 
21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

21.12.2023 07:55 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Larkas jatkavat Mestarien liigassa - Seppälä ilmiliekeissä Ranskassa

Mestarien liigan alkulohkovaihe saatiin päätökseen ja Sasu Salinin sekä Mikko Larkaksen urakka jatkuu 16 parhaan joukossa. Pelikuntoon palannut Ilari Seppälä oli sen sijaan täysin pitelemätön Ranskassa.

14.12.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Valtonen juhli Barcelonan kaatoa, Jantunen iskussa EuroCupissa ja Blomgren pisterohmuna Sloveniassa

Elias Valtonen pääsi maistelemaan harvinaista herkkua, kun Manresa kaatoi Espanjan liigassa Barcelonan. Mikael Jantunen oli jälleen mies paikallaan EuroCupissa ja Perttu Blomgren sai kätensä kuumaksi Sloveniassa.

7.12.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen loisti Mestarien liigassa - Sasu Salin rikkoi upean rajapyykin

Alexander Madsenin vahva peli piti VEF Riian jatkohaaveet elossa Mestarien liigassa ja Sasu Salin vei oman ennätyksensä uudelle sataluvulle.

23.11.2023 09:34 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen siivitti joukkueensa tärkeään voittoon

Alexander Madsen oli isossa roolissa, kun VEF Riika merkkautti avausvoittonsa Mestarien liigan lohkovaiheessa ja piti jatkohaaveensa elossa. Sasu Salin ja Perttu Blomgren olivat myös vahvassa vedossa.

9.11.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vei Mestarien liigan Susijengikohtaamisen

Mestarien liigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin toivotti Alexander Madsenin tervetulleeksi Teneriffan aurinkosaarelle. Salin pääsi ottelun jälkeen paukuttelemaan henkseleitään voiton kunniaksi.

19.10.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin sytytti sukan tuleen Mestarien liigassa

Sasu Salinin ranne oli tulikuumana Mestarien liigan avauksessa, kun hän pommitti peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään hurjalla prosentilla. Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi FIBA Europe Cupissa ja Mikael Jantunen esiintyi vahvasti EuroCupissa.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

Näytä lisää vastaavia