Tapiolan Honka edelleen Kultaisen Korin hallitsija

25.10.2003 Espoolaisseura Tapiolan Honka on edelleen Suomen suurin ja toimivin koripalloseura. Honka vei jo kolmannen kerran peräkkäin Suomen Koripalloliiton Kultainen Kori –seurakilpailun voiton. Honka joutui kisassa aiempia vuosia tiukemmalle, sillä Helsingin NMKY antoi sille kovan vastuksen häviten ainoastaan kahdeksalla toimintapisteellä.

Seurojen toiminnan laatua ja laajuutta mittaavassa kilpailussa Hongan kokonaispistemäärä oli 524, kun HNMKY:n vastaava lukema oli 516. Vaikka kokonaisuuden arvioinnista onkin kyse, voi Hongan voittomarginaalin kiteyttää maajoukkuepelaajiin, joita Hongalla oli helsinkiläisseuraa muutama enemmän.

Tapiolan Honka on myös lisenssiurheilijoiden määrältään Suomen suurin – sillä on jäsenistössään 598 lisenssiurheilijaa.

Helsingin NMKY teki kovan nousun Kultainen Kori –kisassa, sillä viime vuonna seura oli kilpailun neljäs ja Honkaa jäljessä lähes 80 pistettä. HNMKY on terävöittänyt ja selkeyttänyt toimintaansa onnistuneella laatusuunnittelulla. Seurassa on käyty ajatuksella läpi koko toiminnan kirjo ja se on selkeästi kirjattu seuran laatukäsikirjaan. Samaisen prosessin on käynyt läpi kauden 2002-03 Kultainen Kori –kilpailussa kolmanneksi sijoittunut vantaalaisseura Pussihukat, jonka laatukäsikirja ansaitsi raadilta erityismaininnan. Sekä HNMKY:n että PuHu:n laatukäsikirjoissa on kuvattu seuran tavoitteet ja toimintaa ohjaavat arvot, joiden lisäksi vapaaehtoisvoimien toimintaedellytyksiä on parannettu kattavalla ohjeistuksella.

Oulun NMKY "pienten" seurojen vahvin

Kultainen Kori -palkinto jaetaan kahdessa luokassa; kilpailuluokassa I seuralle, jonka edustusjoukkue on pelannut SM-sarja- tai I divisioonatasoilla sekä kilpailuluokassa II seuralle, jonka edustusjoukkue on pelannut II divisioonassa tai alemmalla sarjatasolla. Kilpailuluokan I voittaja oli siis Tapiolan Honka.

Kilpailuluokkassa II voiton vei toista kertaa peräkkäin Oulun NMKY. Oululaisseura voitti 19 pisteen marginaalilla Loimaan Korikonkarit, joka vuodesta toiseen on keikkunut kilpailuluokan II kärkijoukossa.

Kultainen Kori –seurakilpailussa menestyneiden seurojen toiminnassa on tunnusomaista laadukas ja järjestelmällinen nuorisotyö, seuratoimijoiden jatkuva aktivointi, valmentajien motivointi ja koulutus. Merkittävää on myös vastuunkantaminen Koripalloliiton yhteisten asioiden hoidossa, liitto- ja aluetasolla.

Kasvu-palkinto Lappeenrantaan

Viidettä kertaa kilpailtavan Kasvu-palkinnon otti tällä kertaa Catz Lappeenrannasta. Kasvu-palkinto myönnetään vuosittain seuralle, jolla on prosentuaalisesti suurin lisenssimäärän kasvu edelliseen pelikauteen verrattuna. Nais- ja tyttökoripallon erikoisseura Catzin prosentuaalinen kasvu oli peräti 55,8 prosenttia.

Kultainen Kori -tulokset, kilpailuluokka I

1.

Tapiolan Honka

524

toimintapistettä

2.

Helsingin NMKY

516

 

3.

Pussihukat

461

 

4.

Espoo Basket Team

459

 

5.

Tampereen Pyrintö

456

 

6.

Kouvot

435

 

7.

Lahden NMKY

424

 

8.

Salon Vilpas

376

 

9.

Visa-Basket

356

 

10.

Salon Palloilijat

318

 

Kultainen Kori -tulokset, kilpailuluokka II

1.

Oulun NMKY

409

toimintapistettä

2.

Loimaan Korikonkarit

390

 

3.

Tampereen NMKY

378

 

4.

Naantalin Koripalloilijat

360

 

5.

Catz Lappeenranta

310

 

Kasvu-palkinto -tulokset

Kultainen Kori –kilpailuun osallistuneiden seurojen lisenssiurheilijoiden prosentuaalinen lisäys edelliseen kauteen verrattuna.

1.

Catz Lappeenranta

55,8 %

lisenssimäärän kasvu

2.

Visa-Basket

13,3 %

 

3.

Tampereen NMKY

11,2 %

 

4.

Naantalin Koripalloilijat

8,0 %

 

5.

Oulun NMKY

7,5 %

 
 
30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

3.3.2015 Pohjoinen alue

Kausi 2014-15 päätetään korisperheen risteilyllä 27.5.

Loistava koripallokausi viimeistellään palkintogaalassa MS Baltic Queenillä 27.5. Koripalloperhe kokoontuu risteilylle palkitsemaan kauden parhaita ja juhlimaan yhdessä. Risteilyn järjestää Suomen Koripalloliitto yhteistyökumppaninsa Elämysmatkojen kanssa.

3.2.2011 21:34 Pohjoinen alue

Basket.fi-otsikot upotettavissa widgetillä, seurattavissa RSS-syötteillä

Suomen Koripalloliitto on julkaissut nettipalvelussaan uutiswidgetin, jonka avulla Basket.fi-otsikot voi upottaa helposti omille nettisivuille. Otsikoiden seuraamista helpottamaan Basket.fi on avannut myös RSS-syötteiden tilaussivun, jolta voi tilata uutisia aihealueittain.

10.1.2011 Pohjoinen alue

Koripalloliiton toimisto on muuttanut

Suomen Koripalloliiton Helsingin toimisto on muuttanut uusiin toimitiloihin. Liiton uusi toimisto sijaitsee Käpylässä, Amer Sportsin talossa, osoitteessa Mäkelänkatu 91, 00610 Helsinki. Koripalloliitto on samalla avannut uuden asiakaspalvelun puhelinnumeron.

18.11.2010 08:22 Pohjoinen alue

Koripalloliiton koulutuskalenteri keväälle 2011 julkaistu

Suomen Koripalloliiton valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen kalenteri kevään 2011 osalta on julkaistu. Liiton koulutuksessa sisällöt pysyvät entisellään ja tasojen suorittamismahdollisuuksia näyttökokeiden kautta jatketaan. Koripalloliitto haluaa tarjota valmentajille ja ohjaajille selkeän koulutuksenpolun.

27.10.2010 Pohjoinen alue

Koripalloliitto julkaisi Hae Harrastus –hakupalvelun

Suomen Koripalloliitto on julkaissut Basket.fi-verkkopalvelussaan Hae Harrastus –hakupalvelun. Nimensä mukaisesti palvelussa voi hakea harrastusmahdollisuuksia, joita Koripalloliiton jäsenseurat tarjoavat.

27.3.2008 Pohjoinen alue

Koripalloliitto reagoi sääntö- ja toimenpideremontilla kannabis-käryihin

Suomen Antidopingtoimikunta suoritti vuosina 2001-07 koripallon parissa lähes 500 dopingtestiä, joiden tulokset olivat kaikki negatiivisia. Vuodenvaihteen jälkeen kaksi amerikkalaispelaajaa jäi kiinni kannabiksen käytöstä tunnetuin seurauksin. Tapausten johdosta Koripalloliitto on käynnistänyt remontin, jonka myötä liiton sääntöjä uusitaan ja antidopingvalistusta tehostetaan.

1.2.2005 Pohjoinen alue

Loimaalle ja Kaarinaan ensimmäiset Koripalloliiton laatupalkinnot

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt historiansa ensimmäiset seuratason laatupalkinnot ja -sertifikaatit. Laatupalkinnot saivat esimerkillisen nuorisokoripallotyönsä ansiosta Kaarinan Ura sekä Loimaan Korikonkarit.

20.11.2004 Pohjoinen alue

Tapiolan Hongan valtakausi Kultainen Kori –kilpailussa jatkuu

Espoolaisseura Tapiolan Honka on edelleen Suomen suurin ja toimivin koripalloseura. Honka vei jo neljännen kerran peräkkäin Suomen Koripalloliiton Kultainen Kori –seurakilpailun voiton. Honka kävi tuttuun tapaan tiukan kamppailun kisan voitosta Helsingin NMKY:n kanssa. Kolmanneksi kilpailussa nousi viime vuoden seitsemänneltä sijaltaan Lahden NMKY.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

Näytä lisää vastaavia