Susiladies avasi tappiolla Latviassa – ”Erittäin opettavainen tapahtuma”

31.7.2021 20:37 Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, aloitti kaksoisottelut Latviaa vastaan 57-89 (31-47)-tappiolla. Joukkueet kohtaavat toistamiseen sunnuntaina.

Suomi taipui Latvialle lauantaina, mutta revansiin on mahdollisuus heti sunnuntaina. (Kuva: Ville Vuorinen)

Joukkueiden kesäiset kohtaamiset Riiassa ovat muodostuneet jo perinteeksi, sillä kyseessä on kolmas vuosi peräkkäin, kun Latvia emännöi Suomea. Vuonna 2019 Latvia kuittasi molemmat ottelut nimiinsä ja viime vuonna Susiladies sai revanssin Awak Kuierin johdolla. Tämän vuoden ensimmäisessä kohtaamisessa Latvia määräsi tahdin ja otti selvän voiton.

Suomi pisti hyvin hanttiin vielä ensimmäisellä neljänneksellä ja ensimmäisellä puoliajalla, mutta toisella kotijoukkue meni menojaan. Latvia lisäsi kovuutta eivätkä suomalaiset pystyneet siihen vastaamaan.

- Tämä oli meille erittäin opettavainen tapahtuma. Ensimmäisen puoliajan pelasimme todella hyvin ja hyökkäsimme erittäin laadukkaasti. Puolustuksessa meillä oli pieniä ongelmia, mutta kokonaisuudessaan olimme ensimmäisellä puoliajalla erittäin hyviä, Suomen päävalmentaja Pekka Salminen kiitteli.

Yksi selkeä kehityskohde sunnuntaille on levypallopelaaminen. Latvia vei levypallot nimiinsä 51-28 ja nappasi 14 hyökkäyslevypalloa. Latvia nosteli myös korin alta kovalla prosentilla 38 pistettä, kun Suomi sai 16, vaikka mahdollisuuksia oli yhtä monta.

- Toisella puoliajalla vastustaja panosti fyysisyyteen ja irtopalloihin. He alkoivat pelata todella kovaa ja veivät muun muassa levypallot selvästi nimiinsä. Niissä ja puolustuspäässä meidän on pystyttävä ottamaan selvät askeleet eteenpäin sunnuntaina. Hyökkäys oli hyvää eikä siihen tarvitse tehdä isoja viilauksia.

Neljä debytanttia

Suomen ilonaiheisiin kuului neljä maajoukkuedebytanttia, kun Ebba Pekonen, Lotta Vehka-aho, Liisa Taponen ja Silja Viita pääsivät ensimmäistä kertaa aikuisten maaottelussa tositoimiin.

- Ilonaiheisiin kuului, että tämä oli erittäin tarpeellinen peli. Muun muassa Ebba Pekonen pelasi erinomaisesti. Myös Linda-Lotta Lehtoranta ja muu kokeneempi osasto täytti paikkansa, mutta sitä osasimme odottaakin. Haemme samalla lisää pelaajia joukkueeseen ja tuntuu siltä, että pari on löytynyt.

- Lotta Vehka-aho teki myös paljon hyviä asioita ottelussa. Näimme pelissä paljon asioita, ja tämä oli hyvin opettavainen ottelu. Täytyy muistaa, että vastustaja on erittäin hyvä joukkue. Parhaasta kymmeniköstään heiltä puuttui kolme pelaajaa. Huomenna jatketaan, Salminen totesi.

Pekonen ja Vehka-aho merkkauttivat debyyteissään viisi pistettä ja myös Viita sekä Taponen saivat korkattua pistetilinsä maajoukkueessa. Suomeen parhaat pistenaiset olivat Annika Holopainen (12/4) ja Veera Pirttinen (10). Kapteeni Linda-Lotta Lehtoranta (6/7/4 syöttöä) johti joukkueen peliä jälleen totutun mallikkaasti.

Kotijoukkueelta kapteeni Anete Steinberga (17/6) johti joukkoa, ja häntä säestivät Karlina Pilabere (12/6) sekä tupla-tuplaa lähennellyt Aija Jurjane (9/11).

Susiladies saa mahdollisuuden revanssiin heti sunnuntaina, kun joukkueet kohtaavat kello 17.00 alkaen. Lauantain ottelu pelattiin suljettujen ovien takana, mutta sunnuntain ottelu on rokotetuille avoin.

Suomen tilastot:
Sara Rokkanen (0/3), Sanni Tuomisto (0/2), Ebba Pekonen (5/0), Elina Koskimies (6/3), Veera Pirttinen (10/0), Helmi Tulonen (4/3), Lotta Vehka-aho (5/0), Linda-Lotta Lehtoranta (6/7/4 syöttöä), Annika Holopainen (12/4), Lotta Vesiluoma (1/0), Silja Viita (2/0), Liisa Taponen (2/2), Lotta-Maj Lahtinen (4/2/6 syöttöä)

 
8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

12.3.2024 08:15 Yhteistyökumppanit

WSOY jatkaa Susiladiesin kumppanina monivuotisella sopimuksella

Suomalaisen kirjallisuuden kustantaja WSOY:n ja Susiladiesin vuonna 2021 alkanut yhteistyö jatkuu pitkällä, vuoteen 2027 ja EM-kotikisoihin asti solmitulla sopimuksella.

Näytä lisää vastaavia