Susijengille ja Suomi-korikselle roppakaupalla ehdokkuuksia Urheilugaalassa

8.12.2022 15:14 Suomalaisen koripallon nousuvire näkyy myös vuotuisen Suomen Urheilugaalan palkintokategorioissa. EM-kisoissa seitsemänneksi sijoittunut ja MM-kisapaikkansa varmistanut Susijengi on ehdolla mm. vuoden esikuvaksi ja vuoden joukkueeksi. Muissa palkintokategorioissa ehdolla ovat Lauri Markkanen, Tuomas Iisalo ja Miro Little.

Susijengi ja Suomi-koris sai oman osansa ehdokkuuksista Urheilugaalassa. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

Susijengi aloitti vuotensa 2022 väkivahvasti nujertamalla helmikuun MM-karsintaotteluissa silloisen hallitsevan Euroopan mestarin Slovenian niin koti- kuin vieraskentälläkin. Nousuvire jatkui läpi kesän, jolloin Lauri Markkasen ensimmäistä kertaa neljään vuoteen takaisin vahvuuteensa saanut Susijengi kasvatti perättäisten MM-karsintavoittojensa määrän seitsemään kaatamalla Ruotsin, Kroatian, Israelin ja Viron.

Prahan EM-alkulohkossa Susijengi ansaitsi voitoillaan Puolasta, Tshekistä ja Hollannista paikkansa Berliinin MM-jatkopeleissä. Neljännesvälieräottelussaan Susijengi päihitti Kroatian ja eteni Euroopan kahdeksan parhaan joukkoon ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1967. EM-puolivälierässä Susijengi johti tulevaa Euroopan mestaria Espanjaa parhaimmillaan 15 pisteellä ennen taipumistaan.

Vuoden joukkueen palkintokategorian lisäksi Susijengi on ehdolla vuoden esikuvaksi. Urheilugaala kertoi ehdokkuuden kriteereiksi Susijengin aktiivisen esikuvan roolin erityisesti nuorisoa kohtaan, yhdenvertaisuuden edistämisen ja rasismin vastaisen kamppailun.

Susijengi kisaa Urheilugaalassa myös vuoden sykähdyttävimmän urheiluhetken palkinnosta. Ehdokkaaksi on valikoitu Susijengin Berliinin EM-neljännesvälierävoitto Kroatiasta, jossa Lauri Markkanen kirjautti miesten maajoukkueen kaikkien aikojen piste-ennätyksen (43).

Ehdokkuuksia Markkaselle, Iisalolle ja Littlelle

Susijengin ykköstykki, jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti Lauri Markkanen, 25, on jälleen kerran ehdolla vuoden urheilijaksi.

Markkanen pelasi NBA:ssa vahvan kevätkauden Cleveland Cavaliersissa ja johdatti joukkueet NBA:n Play In -otteluihin asti. Susijengin historiallisen kesän aikana Markkanen raatoi maajoukkuepaidassa 27,0 pistettä, 8,5 levypalloa ja 2,1 syöttöä ottelua kohden.

Syyskaudella Markkanen on ollut suurimpia syitä NBA:n läntisen konferenssin yllätysjoukkueen Utah Jazzin vahvaan alkuun. Markkanen on kirjauttanut Jazzille 22,2 pistettä, 8,5 levypalloa ja 2,2 syöttöä ottelua kohden.

Jo pitkään Saksassa valmentanut loviisalaisen Hokin kasvatti Tuomas Iisalo, 40, on puolestaan Urheilugaalassa ehdolla vuoden valmentajan kategoriassa. Iisalo äänestettiin huhtikuussa Saksan Bundesliigan kauden 2021–22 vuoden valmentajaksi peräti 64,4% äänisaaliilla. Iisalon edustama Bonn sijoittui viime kaudella Bundesliigan runkosarjassa toiseksi ja eteni pudotuspeleissä välieriin, joissa se hävisi Bayern Münchenille otteluvoitoin 2–3.

Susijengissä helmikuussa debytoinut ja EM-kisajoukkueeseen tiensä raivannut Tampereen Pyrinnön kasvatti Miro Little, 18, on ehdolla vuoden nuoreksi urheilijaksi.

Viime vuodet HBA-Märskyä miesten Divarissa edustanut Little lunasti paikkansa miesten maajoukkueessa ensimmäisenä alle 18-vuotiaana pelaajana sitten Teemu Rannikon (1997). Rohkeasti ja ennakkoluulottomasti MM-karsinta- ja EM-kisanäyttämöillä pelannut Little pelaa paraikaa high school -koripalloa Yhdysvalloissa Sunrise Christian Academyn paidassa ja siirtyy ensi syksynä vuoden 2021 NCAA-yliopistoliigan mestarin Baylor Bearsin riveihin.

Äänestä Susijengin Kroatia-voittoa vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi täällä!

 
18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

29.1.2024 08:49 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy pääsi juhlimaan cup-mestaruutta

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin mestaruutta, kun Estudiantesin vahva kausi sai jatkoa. Ranskassa Mikko Larkas pääsi paukuttelemaan henkseleitä suomalaisvalmentajien kohdatessa.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

11.1.2024 21:57 Susijengi

Urheilugaalasta koripallon juhlaa: Lauri Markkanen vuoden urheilija, Gordon Herbert vuoden valmentaja!

Torstai-illan Urheilugaala muuttui koripallon juhlaksi, kun Susijengin johtotähti Lauri Markkanen nimettiin vuoden urheilijaksi ensimmäisenä koripalloilijana kautta aikain. Korisjuhlat jatkuivat vuoden valmentajan kategoriassa, kun Gordon Herbert palkittiin vuoden valmentajana ensimmäisenä koripallon edustajana vuosikymmeneen.

8.1.2024 11:55 Susijengi

Lauri Markkanen seitsemännen kerran vuoden koripalloilija

NBA:n hallitseva vuoden kehittynein pelaaja, Susijengin jyväskyläläislähtöinen johtotähti Lauri Markkanen, 26, on jo seitsemännen perättäisen kerran vuoden koripalloilija Suomen urheilutoimittajien vuosiäänestyksessä. Markkanen on nyt kautta aikain toiseksi eniten vuoden koripalloilijan nimityksiä saalistanut suomalainen.

Näytä lisää vastaavia