Susijengille ja Suomi-korikselle roppakaupalla ehdokkuuksia Urheilugaalassa

8.12.2022 15:14 Suomalaisen koripallon nousuvire näkyy myös vuotuisen Suomen Urheilugaalan palkintokategorioissa. EM-kisoissa seitsemänneksi sijoittunut ja MM-kisapaikkansa varmistanut Susijengi on ehdolla mm. vuoden esikuvaksi ja vuoden joukkueeksi. Muissa palkintokategorioissa ehdolla ovat Lauri Markkanen, Tuomas Iisalo ja Miro Little.

Susijengi ja Suomi-koris sai oman osansa ehdokkuuksista Urheilugaalassa. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

Susijengi aloitti vuotensa 2022 väkivahvasti nujertamalla helmikuun MM-karsintaotteluissa silloisen hallitsevan Euroopan mestarin Slovenian niin koti- kuin vieraskentälläkin. Nousuvire jatkui läpi kesän, jolloin Lauri Markkasen ensimmäistä kertaa neljään vuoteen takaisin vahvuuteensa saanut Susijengi kasvatti perättäisten MM-karsintavoittojensa määrän seitsemään kaatamalla Ruotsin, Kroatian, Israelin ja Viron.

Prahan EM-alkulohkossa Susijengi ansaitsi voitoillaan Puolasta, Tshekistä ja Hollannista paikkansa Berliinin MM-jatkopeleissä. Neljännesvälieräottelussaan Susijengi päihitti Kroatian ja eteni Euroopan kahdeksan parhaan joukkoon ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1967. EM-puolivälierässä Susijengi johti tulevaa Euroopan mestaria Espanjaa parhaimmillaan 15 pisteellä ennen taipumistaan.

Vuoden joukkueen palkintokategorian lisäksi Susijengi on ehdolla vuoden esikuvaksi. Urheilugaala kertoi ehdokkuuden kriteereiksi Susijengin aktiivisen esikuvan roolin erityisesti nuorisoa kohtaan, yhdenvertaisuuden edistämisen ja rasismin vastaisen kamppailun.

Susijengi kisaa Urheilugaalassa myös vuoden sykähdyttävimmän urheiluhetken palkinnosta. Ehdokkaaksi on valikoitu Susijengin Berliinin EM-neljännesvälierävoitto Kroatiasta, jossa Lauri Markkanen kirjautti miesten maajoukkueen kaikkien aikojen piste-ennätyksen (43).

Ehdokkuuksia Markkaselle, Iisalolle ja Littlelle

Susijengin ykköstykki, jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti Lauri Markkanen, 25, on jälleen kerran ehdolla vuoden urheilijaksi.

Markkanen pelasi NBA:ssa vahvan kevätkauden Cleveland Cavaliersissa ja johdatti joukkueet NBA:n Play In -otteluihin asti. Susijengin historiallisen kesän aikana Markkanen raatoi maajoukkuepaidassa 27,0 pistettä, 8,5 levypalloa ja 2,1 syöttöä ottelua kohden.

Syyskaudella Markkanen on ollut suurimpia syitä NBA:n läntisen konferenssin yllätysjoukkueen Utah Jazzin vahvaan alkuun. Markkanen on kirjauttanut Jazzille 22,2 pistettä, 8,5 levypalloa ja 2,2 syöttöä ottelua kohden.

Jo pitkään Saksassa valmentanut loviisalaisen Hokin kasvatti Tuomas Iisalo, 40, on puolestaan Urheilugaalassa ehdolla vuoden valmentajan kategoriassa. Iisalo äänestettiin huhtikuussa Saksan Bundesliigan kauden 2021–22 vuoden valmentajaksi peräti 64,4% äänisaaliilla. Iisalon edustama Bonn sijoittui viime kaudella Bundesliigan runkosarjassa toiseksi ja eteni pudotuspeleissä välieriin, joissa se hävisi Bayern Münchenille otteluvoitoin 2–3.

Susijengissä helmikuussa debytoinut ja EM-kisajoukkueeseen tiensä raivannut Tampereen Pyrinnön kasvatti Miro Little, 18, on ehdolla vuoden nuoreksi urheilijaksi.

Viime vuodet HBA-Märskyä miesten Divarissa edustanut Little lunasti paikkansa miesten maajoukkueessa ensimmäisenä alle 18-vuotiaana pelaajana sitten Teemu Rannikon (1997). Rohkeasti ja ennakkoluulottomasti MM-karsinta- ja EM-kisanäyttämöillä pelannut Little pelaa paraikaa high school -koripalloa Yhdysvalloissa Sunrise Christian Academyn paidassa ja siirtyy ensi syksynä vuoden 2021 NCAA-yliopistoliigan mestarin Baylor Bearsin riveihin.

Äänestä Susijengin Kroatia-voittoa vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi täällä!

 
25.3.2023 08:34 Susijengi

Miro Little on valittu Nike Hoop Summitiin

Maailman parhaiden lukioikäisten pelaajien vuosittaisessa katselmuksessa, Nike Hoop Summitissa, nähdään tänä keväänä suomalaisväriä ensimmäistä kertaa kuuteentoista vuoteen, kun Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Susijengin nuori komeetta Miro Little, 18, astelee kentälle Team Worldin pelipaidassa.

23.3.2023 09:37 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa ja Bonn lohkovoittoihin Mestarien liigassa – Palmi taas hurjana Romaniassa

Mestarien liigassa saatiin jatkolohkovaihe päätökseen ja kahdeksan parasta joukkuetta ovat selvillä. Suomalaisista pudotuspeleissä nähdään Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo. Topias Palmi oli taas iskussa Romaniassa heittäen 28 pistettä.

20.3.2023 09:54 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin liekitti Teneriffan voittoon – Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni voittojen takuumiehiä

Sasu Salin oli hyvässä heittovireessä, kun Teneriffa tukevoitti asemiaan Espanjan liigan kärkinelikossa. Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni olivat myös hyvässä iskussa joukkueidensa voitoissa.

16.3.2023 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalon Bonn varmisti lohkovoiton Mestarien liigassa - Alexander Madsenin AEK sinetöi jatkopaikan

Tuomas Iisalon valmentama Bonn varmisti Mestarien liigan jatkolohkon voiton. Alexander Madsenin AEK sen sijaan varmisti paikan puolivälierissä.

13.3.2023 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen Rostock pönkitti pudotuspelihaaveita tärkeällä voitolla

Elias Valtosen Seawolves Rostock nousi pudotuspelipaikan kantaan, kun se otti viikonloppuna tärkeän voiton. Tärkeitä voittoja juhlivat myös Sasu Salin, Mikael Jantunen ja Alexander Madsen.

9.3.2023 09:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa ja Tuomas Iisalon Bonn varmistivat puolivälieräpaikat Mestarien liigassa

Teneriffa jatkaa Mestarien liigan voiton puolustamista, kun se sinetöi paikan puolivälieriin. Saman tempun teki Tuomas Iisalon valmentama Bonn. He saattavat saada seuraa vielä Alexander Madsenin AEK:sta, joka otti ison voiton.

6.3.2023 10:39 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi liekitti 29 pistettä Romaniassa

Topias Palmi palasi maajoukkuetauolta hyvässä iskussa, kun hän upotti 29 pistettä johdattaessaan Craiovan voittoon Romanian liigassa.

24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

22.2.2023 10:09 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Olen nykyään rennompi pelaajana”

Mikael Jantunen sai koripalloammattilaisuralleen lentävän lähdön voittamalla Belgian mestaruuden sekä Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon Filou Oostendessa. Kuluvalla kaudella Jantunen, 22, on jatkanut tasaista kehityskäyräänsä Italian Serie A:ssa Basket Trevison paidassa.

21.2.2023 09:56 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Tavoitteena on ottaa seuraava steppi”

Yksi seurajoukkuekauden 2022-23 suurimpia suomalaismenestyjiä on ollut esikoiskauttaan Saksan Bundesliigassa pelaava Susijengin aloittava pelinrakentaja Edon Maxhuni, 24. Aiemmin ammattilaisurallaan mm. Virossa ja Hollannissa pelannut Maxhuni teki itsestään nimen viime vuoden EM-kisoissa ja on jatkanut Crailsheimissa siitä, mihin Prahassa ja Berliinissä jäi.

19.2.2023 23:11 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffalle kirvelevä finaalitappio cupissa

Sasu Salin ei päässyt toistamiseen viikon sisään nostelemaan pokaalia, kun Teneriffa joutui pettymään Espanjan cupissa häviämällä finaalissa. Alex Murphy ei sen sijaan jatka Levanga Hokkaidon riveissä.

18.2.2023 08:56 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa eteni Espanjan cupin välieriin

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana ja Sasu Salinin Teneriffa raivasi tiensä välieriin. Kreikan cupissa Alexander Madsenin AEK eteni niin ikään välieriin.

13.2.2023 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli FIBA Intercontinental Cupin voittoa

Sasu Salin pääsi juhlimaan toista kertaa urallaan FIBA Intercontinental Cupin voittoa, kun Teneriffa kaatoi finaalissa brasilialaisen Sao Paulon.

12.2.2023 08:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin siivitti Teneriffan FIBA Intercontinental Cupin finaaliin

Sasu Salin oli tarkkakätisenä, kun Teneriffa eteni FIBA Intercontinental Cupin finaaliin ja Shawn Hopkins johdatti Craiovan Romanian cupin välieriin. Mikael Jantunen auttoi Trevison tärkeään voittoon Italiassa.

10.2.2023 12:55 Susijengi

Miro Littlelle kutsu NBA:n Basketball Without Borders -maailmanleirille

Susijengin viime kesän EM-kisajoukkueessa esiintynyt ja paraikaa high school -koripalloa Yhdysvalloissa pelaava Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Miro Little, 18, on saanut kutsun NBA:n All-Star -viikonlopun yhteydessä Salt Lake Cityssä järjestettävälle Basketball Without Borders -maailmanleirille 17.-19. helmikuuta.

10.2.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla isoja otteluita edessä - "Vähän etuoikeutettu olo"

Sasu Salinilla on tulossa mielenkiintoiset viikot, kun edessä on isoja otteluita. Ensimmäisenä edessä on tulevana viikonloppuna pelattava FIBA Intercontinental Cup, jota seuraavat Copa del Rey sekä MM-karsintaottelut Susijengin kanssa.

9.2.2023 09:10 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa ja Bonn kiinni jatkopaikassa Mestarien liigassa – Maxhuni ja Palmi tulikuumina

Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa ja Tuomas Iisalon Bonn ottivat tukevat otteet jatkopaikoista. Edon Maxhunin 28 pisteen iltapuhde ja Topias Palmin 22 pistettä eivät sen sijaan riittäneet voittoihin FIBA Europe Cupissa.

7.2.2023 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä palannut vahvasti loukkaantumisesta – ”Koris on tällä hetkellä tosi kivaa”

Ilari Seppälän alkukausi Ranskan ProB:ssä pelaavan Saint-Chamondin riveissä meni pilalle loukkaantumisen takia. Nyt Seppälä on kuitenkin vihdoin kuntoutunut pelikuntoon.

3.2.2023 10:47 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Tunteet nousivat pintaan"

Lauri Markkanen, 25, joutui maanantaina iltapäivällä jännittämään omaa kutsuaan NBA:n vuotuiseen All-Star-otteluun kalkkiviivoille asti. Kun Markkasen nimi lopulta mainittiin, Susijengin jyväskyläläinen ykköstykki kävi ilon keskellä mielessään kaikki historialliseen saavutukseen johtaneet hetket.

2.2.2023 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajille kovia pisteitä, hienoja voittoja ja kirveleviä tappiota eurokentillä

Susijengin pelaajat olivat vahvassa iskussa viikon peleissä Mestarien liigassa, FIBA Europe Cupissa ja kansallisissa sarjoissa. Topias Palmi ja Remu Raitanen rikkoivat 20 pisteen rajapyykin ja muutkin tositoimissa olleet pääsivät kymmenen paremmalle puolelle.

Näytä lisää vastaavia