Susijengi-jyrä Matti Nuutinen kolmivuotisella sopimuksella Ura Basketiin

21.9.2020 11:22 Kolmanteen Korisliiga-kauteensa valmistautuva kaarinalainen Ura Basket ilmoitti maanantaina saaneensa riveihinsä korkean tason Susijengi-osaamista, kun viimeiset viisi kautta Euroopan kenttiä kolunnut seuran oma kasvatti Matti Nuutinen, 200 cm ja 30 vuotta, liittyy joukkueeseen. Lisäksi Ura Basket vahvistuu amerikkalaisella Emmitt Holtilla.

Matti Nuutinen on kuulunut viime vuodet Susijengin vakiokalustoon. Kuva: Ville Vuorinen/Susijengi

Susijengiä vuoden 2014 MM-kisoissa sekä vuosien 2015 ja 2017 EM-kisoissa edustanut ja viimeiset viisi kautta Eurooppaa (Kreikka, Ranska, Romania, Espanja) kiertänyt Nuutinen vetää nyt syntyneen sopimuksen myötä kasvattajaseuransa edustusjoukkueen peliasun ylle ensimmäistä kertaa urallaan. Tuore sopimus pitää Nuutisen Kaarinassa aina kevääseen 2023 asti.

- Otan innoissani vastaan tämän haasteen. Paluu kotiseuraan ja tuttuun yhteisöön tuntuu tosi hyvältä. Pitkän sopimuskauteni ja kokemukseni kautta haluan olla kokonaisvaltaisesti kehittämässä edustusjoukkueemme toimintakulttuuria, Nuutinen kommentoi Ura Basketin tiedotteessa.

- Joukkueemme on tosi nuori, mutta uskon, että meillä on jo tulevalla kaudella mahdollisuus yllättää moni vastustaja.

- Olemme todella innoissamme, että saimme Ura Basketin oman kasvatin ja maajoukkuemiehen sekä liigamestarin vahvistamaan joukkuetta ja seuraa. Huomioiden Matti Nuutisen vakuuttava kokemus kansainvälisillä kentillä on tämä todella merkittävä sopimus niin Uralle kuin Korisliigalle. Seura on Matille hyvin rakas, ja on hienoa nähdä, mihin suuntaan hän haluaa ohjata yhteistä laivaamme, kiittelee Ura Basketin päävalmentaja Damion Dantzler.

Nuutisen lisäksi Ura Basket ilmoitti maanantain lehdistötilaisuudessaan kiinnittäneensä neljännen amerikkalaispelaajan alkavalle kaudella. Tuore vahvistus kaarinalaisjoukkueen riveissä on keväällä Providencen yliopistosta valmistunut 201-senttinen ja 24-vuotias laituri Emmitt Holt, joka urakoi seniorikautensa keskiarvoiksi 4,8 pistettä ja 3,7 levypalloa ottelua kohden. Parhaalla yliopistokaudellaan 2016-17 Holt takoi Providencelle 12,5 pistettä ja 5,4 levypalloa per ottelu.

Nuutisen ja Holtin lisäksi Ura Basketia edustavat kaudella 2020–21 Joona Airenne, KeVaughn Allen, Kevin Bracy-Davis, Edvard Gullichsen, Lauri Hänninen, Ville Hänninen, Trey Niemi, Teemu Sulonen, Joona Tuomala sekä Javan White. Joukkuetta valmentaa Damion Dantzler.

 

Kaksinkertainen Suomen mestari, Susijengi-veteraani, kokenut Euroopan-kävijä

Matti Nuutinen kuului 93 nuorten maaottelullaan Suomen juniorimaajoukkueiden vakiokalustoon ikäluokassaan, vuonna 1990 syntyneissä. Kotimaan pääsarjatasolla ”Nuutinator” debytoi kaudella 2007–08 Jukka Toijalan valmentamassa Kouvojen hopeajoukkueessa.

Korisliigan läpimurtonsa Nuutinen teki Salon Vilppaassa kaudella 2010–11, jolloin hän viimeisteli punapaidoille 8,9 pistettä ja 5,2 levypalloa ottelua kohden. Vilppaasta Nuutinen siirtyi Loimaalle Bisonsiin, missä hän sinetöi paikkansa liigan eliittipelaajien joukossa, voitti kaksi Suomen mestaruutta, vei nimiinsä Korisliigan kehittyneimmän pelaajan palkinnon 2012 sekä pelasi vakuuttavasti niin Eurocupia kuin VTB-liigaakin.

Loimaalta Nuutinen eteni Kreikan liigan Arkadikosiin pelikaudeksi 2015–16. Nuutisen debyyttikausi perinteikkäässä koripallomaassa oli erinomainen: 9,3 pistettä ja 3,7 levypalloa ottelua kohden.

Kaudella 2016–17 Nuutinen pelasi yhdessä Antti Kanervon kanssa Ranskan Pro B -liigaa Chorale Roannessa 6,7 pisteen ja 2,7 levypallon keskiarvoin. Nuutinen juhli joukkueineen Ranskan Pro B:n cup-mestaruutta.

Kaudeksi 2017–18 Nuutinen siirtyi Romanian liigaan CSM U Pitestiin. Puolustusvoittoisessa roolissa pelannut Nuutinen kohosi joukkueen luottopelaajaksi ja urakoi peräti 25,2 minuuttia ottelua kohden 6,2 pisteen, 4,3 levypallon ja 1,3 syötön keskiarvoin.

Syksyllä 2018 Nuutinen ehti edustaa Espanjan kakkosliigan Oviedoa yhdeksän ottelua 9,2 pisteen ja 4,8 levypallon keskiarvoin ennen kauden päättänyttä loukkaantumistaan. Koronaviruksen keskeyttämällä 2019–20-pelikaudella Nuutinen otti kaiken korkojen kanssa takaisin ja takoi kausikeskiarvoikseen 9,4 pistettä, 4,2 levypalloa ja 1,0 syöttöä per peli.

Miesten universiadeissa Nuutinen pelasi kesällä 2013 (Kazan, Venäjä). Susijengi-debyyttinsä Nuutinen teki kesällä 2012 ja miesten arvokisakokoonpanoon hän on kuulunut vuosien 2015 ja 2017 EM-kisoissa ja vuoden 2014 MM-kisoissa.

Tähänastisella Susijengi-urallaan Nuutinen on pelannut 75 maaottelua 4,2 pisteen ja 2,1 levypallon keskiarvoin. Susijengin piste-ennätyksensä, 24, Nuutinen heitti kesäkuun 2018 MM-karsintaottelussa Tshekkiä vastaan.

Henkilöt

 
27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.9.2023 09:52 Susijengi

Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

12.9.2023 08:22 Susijengi

Roope Ahosen koripalloura päätökseen

Kahdesti Susijengiä EM-kisoissa (2013, 2015) edustanut Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, 33, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. 187-senttisen Ahosen ansioluetteloon kuuluvat mm. Espanjan kakkosliigan ja Espanjan kakkoscupin mestaruudet, kahdeksan kautta Korisliigaa ja kahdeksan kautta ammattilaisena ulkomailla.

3.9.2023 04:33 Susijengi

Henri Kantonen jatkaa Karhu Basketissa

Susijengin MM-kisajoukkueeseen kuulunut ToPo Juniorien kasvatti Henri Kantonen, 198 cm ja 26 vuotta, jatkaa uraansa Karhu Basketissa. Viime kaudella Karhun Korisliigan hopealle ja FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon johdattaneen Kantosen ja Karhun sopimuksessa on ulkomaanpykälä, joka on voimassa tammikuuhun asti.

15.8.2023 16:12 Susijengi

Shawn Hopkins vahvistaa Karhu Basketia

Korisliigan viime vuosien kestomenestyjä ja viime keväänä FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon edennyt Karhu Basket on jatkanut aktiivisena siirtomarkkinoilla. Tuoreimpana kiinnityksenään kauhajokiset hankkivat riveihinsä viime kauden Romaniassa pelanneen 195-senttisen ja 28-vuotiaan Susijengi-laituri Shawn Hopkinsin.

8.8.2023 09:06 Susijengi

Topias Palmi vahvistaa Karhu Basketia

Erinomaisen kevään Romaniassa pelannut Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Susijengin vakiokasvo Topias Palmi, 28, on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Korisliigaan ja FIBA Mestareiden Liigan karsintaan valmistautuvan Karhu Basketin kanssa. Lisäksi Karhu Basket on allekirjoittanut kaksivuotisen pelaajasopimuksen 203-senttisen Chris Brandonin kanssa.

20.7.2023 19:35 Susijengi

Korisliigan MVP Severi Kaukiainen Slovakian mestarin puikkoihin

Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

4.7.2023 13:55 Korisliiga

Salon Vilpas vahvistuu Luukas Vaaralla

Korisliigan viime vuosien kestomenestyjä Salon Vilpas kaappasi korinsa alle kärkipään suomalaisjärkäleen. Susijengi Rising Stars -kokoonpanossa erinomaisia otteita esittänyt 207-senttinen ja 22-vuotias Lahti Basketball -kasvatti Luukas Vaara siirtyy salolaisjoukkueeseen 1+1-vuotisella sopimuksella.

28.6.2023 10:35 Susijengi

Joel Mäntynen: ”Korintekeminen on mun isoin vahvuus”

Vaikka Joel Mäntynen, 21, onkin tehnyt itsestään nimeä ennen kaikkea pisteidentekijänä, hän yllätti jopa itsensä kohotessaan viime kaudella Korisliigan parhaiden pistemiesten kategoriaan. Puhjettuaan kukkaan pääsarjatasolla Mäntynen hakee nyt uralleen seuraavaa nostetta. Susijengi Rising Stars -leiritys palvelee tässä kokonaisuudessa useampaa tarkoitusta.

26.6.2023 12:11 Susijengi

Eemi Luukkonen etenee kehitysharppauksesta toiseen

Eemi Luukkonen, 200 cm ja 20 vuotta, kasvoi vuosi sitten kesällä ikäluokkamaajoukkueensa keulakasvoksi ja nosti vajaamiehisen ryhmänsä altavastaajan asemasta B-divisioonan mitalipeleihin. Nyt Lahti Basketballin juniorimyllyn kasvatti nauttii ensimmäisestä kesästään aikuisten maajoukkueympyröissä ja tähtää seuraavalle kehitysaskeleelleen.

Näytä lisää vastaavia