Suomen miehet pelaavat Helsingin Jäähallissa, naiset Tikkurilan Valtti Areenalla

3.2.2012 Suomen Koripalloliitto on valinnut aikuisten maajoukkueiden pelipaikat ensi kesän EM-karsintojen kotiotteluille. EM-kisoissa yhdeksänneksi venyneen Suomen miesten maajoukkueen eli ”Susijengin” kotiluolana säilyy Helsingin Jäähalli. Korisnaiset pelaavat puolestaan kotiottelunsa Tikkurilan Valtti Areenalla, Vantaalla. Myös kotiotteluiden ajankohdat ovat tarkentuneet.

Petteri Koponen ja Suomen maajoukkue eteni Helsingin Jäähallista viime kesänä EM-kisoihin. Ensi kesänä "Susijengi" palaa Jäähallin siirtoparketille.

Jäähallissa seurasi viime elokuussa kahta EM-karsintojen kotiottelua peräti 13.000 katsojaa.

Suomea oli EM-kisamatkalle kannustamassa myös maajoukkueiden oma Susi-maskotti.

Heta Korpivaaran tähdittämä Suomen naisten maajoukkue yrittää kurottaa EM-kisoihin. Maajoukkue pelaa EM-karsintojen kotiottelunsa Vantaalla, Tikkurilan Valtti Areenalla. Kuvat: Tomi Kaminen & Francois Perthuis.

Miesten maajoukkue kartutti viime elokuussa hyviä muistojaan Helsingin Jäähallista. Suomen kahdessa EM-karsintaottelussa oli yhteensä 13.000 katsojaa. ”Susijengi” hemmotteli fanejaan voitoilla Portugalista ja Unkarista edeten 16 vuoden tauon jälkeen EM-lopputurnaukseen. Liettuassa pelatuissa EM-kisoissa Suomi järjesti yhden kisojen suurimmista yllätyksistä venymällä alkusarjasta jatkoon ja lopulta yhdeksännelle sijalle saakka.

Suomen koripallomaajoukkueella on vahvat siteet Nordenskiöldinkadulla sijaitsevaan Jäähalliin. 2000-luvulla pelattujen otteluiden lisäksi Helsingin Jäähalli toimi päänäyttämönä, kun Suomi järjesti EM-lopputurnauksen vuonna 1967.

- Hienoa, että saamme pelata ottelumme taas Helsingin Jäähallissa. Yleisö pääsee siellä lähelle kenttää ja pelaajille suuret puitteet ovat luonnollisesti hieno juttu. Viime vuoden Jäähalli-ottelumme osoittivat, että pääkaupungissa on kysyntää huippuluokan kansainvälisille urheilutapahtumille. Yleisö lähtee kyllä liikkeelle, kun on mielenkiintoista tarjottavaa, kommentoi Suomen maajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann.

. Yleisö oli viime vuonna upea ja laskemme päiviä, että pääsemme takaisin suomalaisyleisön eteen. Tavoite on tietenkin pistää yhdessä vielä paremmaksi, Dettmann lisää viitaten niin maajoukkueeseen kuin yleisöönkin.

EM-karsinta-avaus Albaniaa vastaan jo 17.8.

Suomi pelaa ensi elo- ja syyskuussa neljä EM-karsintojen kotiottelua, joissa ”Susijengi” metsästää paikkaa vuoden 2013 EM-kisoihin, Sloveniaan.

Suomen EM-karsinta-avaus Albaniaa vastaan on siirretty pelattavaksi jo perjantaina 17.8. Ottelun alkuperäisenä pelipäivänä 18.8. Helsingissä järjestetään suurtapahtuma Helsinki City Marathon. Koripalloliitto halusi poistaa päällekkäisyyden ja taata koripallofaneille sujuvan pääsyn Helsingin Jäähallille.

Suomen muut kotiottelut ovat perjantaina 24.8. Belgiaa vastaan, keskiviikkona 5.9. Puolaa vastaan sekä tiistaina 11.9.2012, jolloin EM-karsinnat päättyvät Sveitsi-ottelulla.

Kaikki ottelut alkavat viime vuodesta tuttuun tapaan klo 19.00.

Kunkin kuuden EM-karsintalohkon kaksi parasta sekä neljä parasta lohkokolmosta etenee EM-kisoihin. Slovenia isännöi EM-kisoja 4.-22.9.2013.

Valtti Areena naisten kotikenttä

Suomen naisten maajoukkue pelaa omat EM-karsintansa jo kesä- ja heinäkuussa. Maajoukkueen kotikenttänä toimii Tikkurilan urheilupuistossa, Vantaalla sijaitseva Valtti Areena.

Karsinnat käynnistyvät kesäkuun 13. päivänä 2012, jolloin Suomi avaa urakkansa kotiottelulla Luxemburgia vastaan. Muut Suomen kotiottelut ovat 23.6. Latviaa vastaan, Kreikkaa vastaan 4.7. sekä karsintojen päätöspäivänä 14.7. Italiaa vastaan.

Myös Suomen naisten kotiottelut käynnistyvät klo 19. Poikkeuksen tekee huippuottelu Latviaa vastaan, joka pelataan juhannuspäivänä 23.6. jo klo 16.

Naisten EM-karsinnassa kunkin karsintalohkon kaksi parasta selviytyy Ranskassa 15.-30.6.2013 pelattaviin EM-kisoihin.

Suomen Koripalloliitto käynnistää EM-karsintaotteluiden ennakkolipunmyynnin lähiaikoina.

Miesten EM-karsintojen kotiottelut Helsingin Jäähallissa 2012

pe

17.08.

Suomi

-

Albania

19:00

pe

24.08.

Suomi

-

Belgia

19:00

ke

05.09.

Suomi

-

Puola

19:00

ti

11.09.

Suomi

-

Sveitsi

19:00

Naisten EM-karsintojen kotiottelut Valtti Areenalla 2012

ke

13.06.

Suomi

-

Luxemburg

19:00

la

23.06.

Suomi

-

Latvia

16:00

ke

04.07.

Suomi

-

Kreikka

19:00

la

14.07.

Suomi

-

Italia

19:00

Lue myös seuraavat artikkelit

Lisätiedot: Suomen maajoukkueet

Henkilöt

 
13.3.2012 06:57 Pohjoinen alue

EM-karsintojen ennakkolipunmyynti käynnistynyt

Ennakkolipunmyynti Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueiden EM-karsintaotteluihin on käynnissä. Pääsyliput ovat lunastettavissa viime vuodesta tutuin hinnoin Lippupalvelusta, joka hoitaa lipunmyyntiä. Suomen miesten ”Susijengi” saalistaa EM-paikkaa 17.8.-11.9.2012 Helsingin Jäähallissa pelattavissa karsintaotteluissa. Naisten karsinnat pelataan Tikkurilan Valtti Areenalla 13.6.-14.7.2012.

30.4.2010 EM-karsinnat

Basket.fi-sivut avattu Facebookissa – osallistu kisaan!

Suomen Koripalloliitto on avannut ”Basket.fi – Korista 24/7” –sivut yhteisöpalvelu Facebookissa. Avajaisten kunniaksi Facebook-sivulla on tarjolla muun muassa kilpailu, jonka pääpalkintona on Nokia 97 mini –multimedialaite Comes with Music –palvelulla.

30.4.2010 EM-karsinnat

EM-karsintojen ennakkolipunmyynti käyntiin

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet isännöivät elokuussa neljää todellista huippukoris-iltaa. Ennakkolipunmyynti on käynnistynyt 5.8., 11.8., 23.8. ja 29.8. pelattaviin EM-karsintaotteluihin. Suomen miehet ja naiset pelaavat ottelunsa peräkkäin samassa hallissa, jonka lisäksi tapahtumiin tuo viimevuotiseen tapaan lisämausteensa nimekkäät ja vauhdikkaat oheisohjelmat.

13.2.2007 Pohjoinen alue

Vantaan Energia Areena maajoukkueiden uusi kotiluola

Suomen Koripalloliitto ja Vantaan Energia Areena ovat sopineet ensi kesän miesten ja naisten maajoukkueita koskevasta yhteistyöstä. Myyrmäen urheilupuistoon rakennettu ja uutuuttaan kiiltävä Energia Areena toimii koripallon lippulaivojen kotiluolana tulevissa EM-karsintaotteluissa. Areenalle mahtuu koripallo-otteluihin 2600 katsojaa.

22.4.2004 Pohjoinen alue

EM-karsintojen kotiottelupaikat valittu – YLE vahvasti mukana

Miesten ja naisten maajoukkueet pelaavat ensi syyskuussa viisi EM-karsintojen otteluaan Suomen kamaralla. Pelipaikat kyseisille otteluilla on valittu. Suomen Koripalloliitto on myös solminut EM-karsintoja koskevan televisiointisopimuksen YLE:n kanssa, joka takaa kattavan näkyvyyden Suomi-koriksen lippulaivoille.

28.11.2013 12:45 Yhteistyökumppanit

Susijengi Joulupuu-keräyksen suojelijaksi, korisperhe laajasti hyvällä asialla

Suomalainen koripalloperhe tekee tänä jouluna hyvää monellakin rintamalla. Miesten maajoukkue eli Susijengi on lupautunut valtakunnallisen Joulupuu-keräyksen suojelijaksi, kun taas liigatasolla Catz Lappeenrantaa ja KTP-Basketia edustavat sisarukset Dionne ja Michael Poundsin ovat haastaneet miesten ja naisten pääsarjaseurat lahjakeräykseen vähävaraisille perheille.

7.6.2013 Pohjoinen alue

Naisten EM-karsinnat käynnistävät 27 kotimaaottelun kesän

Suomen koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisölle tiuhaan alkaneen kesän aikana. Ohjelmassa on peräti 27 kotimaassa pelattavaa maaottelua, joista ensimmäiset pelataan naisten EM-karsintojen muodossa Töölön Kisahallissa tulevana viikonloppuna. Maajoukkueiden kotipelit on ladattavissa älypuhelimiin Calmighty-sovelluksen avulla.

28.3.2013 09:47 EM-karsinnat

Lipunmyynti kesän maaotteluihin käynnistynyt!

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisön edessä ensi kesänä. Lipunmyynti Susijengin valmistaviin maaotteluihin Hartwall Areenalle sekä Naarassusien EM-karsintoihin on käynnistynyt.

8.6.2012 12:00 Video

Suomen korismaajoukkueen kannustusbiisin musiikkivideo julkaistu

Suomen koripallomaajoukkueen ja tulevien EM-karsintojen virallisen kannustuskappaleen musiikkivideo on julkaistu. ”Susijengi 2.0” –nimeä kantavan kappaleen videolla vilisee Suomi-koriksen legendaosastoa. Artistien lisäksi videolla vilahtaa mm. Anssi Rauramo, Lea Hakala, Terhi Airas sekä Sakari Pehkonen.

30.5.2012 Pohjoinen alue

Peräti 29 kotimaaottelun kesä käynnistyy perjantaina 1.6.

Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat kesän aikana peräti 29 maaottelua kotimaassa. Suomalaisyleisöllä on mahdollisuus nähdä ”Susijengit” saalistamassa Helsingissä, Vantaalla ja Tampereella. Kotimaaotteluiden kesän käynnistää Suomen naisten maajoukkue kohtaamalla huippumaa Liettuan Pasilassa 1.6. ja 2.6.

5.12.2011 EM-karsinnat

Suomen miesten ja naisten alustavat EM-karsintaohjelmat selvillä

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueille arvottiin sunnuntaina ensi kesän EM-karsintavastustajat. Maajoukkueita odottaa tiiviit kuukauden mittaiset karsintarupeamat, joissa seulotaan joukkueet vuoden 2013 EM-kisoihin. Suomen alustavat otteluohjelmat on julkaistu.

4.3.2010 EM-karsinnat

Miesten ja naisten EM-karsintaottelut samojen kattojen alla

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet pelaavat ensi elokuussa paikoista EM-lopputurnaukseen 2011. Molemmilla maajoukkueilla on edessään neljä kotiottelua huippumaita vastaan. Suomen Koripalloliitto järjestää samoille päiville osuneet miesten ja naisten kotipelit ns. tuplamaaotteluina Vantaan Energia Areenalla ja Espoon Barona Areenalla.

12.6.2007 EM-karsinnat

Naisten maajoukkueelle päävalmentaja Euroopan huipulta

Suomen naisten koripallomaajoukkue siirtyy espanjalaisen huippuvalmentaja Domingo Diazin komentoon. Koripalloliitto on solminut Diazin kanssa sopimuksen, joka ulottuu vuoden 2008 loppuun. 51-vuotias Diaz luotsasi Espanjan naiset EM-pronssille 2005 ja viime vuoden MM-kisoissa kahdeksanneksi.

10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

2.6.2016 10:40 Pohjoinen alue

Uudet Susijengi-fanituotteet julkaistu, ennakkotilattavissa 7.6. saakka

Suomen koripallomaajoukkueiden uudet adidas-peliasut sekä –fanituotteet on julkaistu. Samalla Koripalloliitto tarjoaa innokkaimmille Susijengi-faneille mahdollisuuden ennakkotilata susiperheen uusia fanituotteita. Ennakkotilauksia voi tehdä tiistaihin 7.6. saakka.

2.2.2016 Maaottelu

Ennakkolipunmyynti naisten EM-karsintaotteluun Suomi-Ruotsi käynnistynyt

Naisten koripallomaajoukkue, Naarassudet, kohtaa seuraavassa EM-karsintaottelussaan länsinaapuri Ruotsin. Ottelu pelataan Töölön Kisahallissa lauantaina 20.2. Ruotsalaisten kannattajaryhmä Moose Nation kaavailee tuovansa otteluun satoja ruotsalaiskannattajia. Ennakkolipunmyynti on käynnistynyt Ticketmasterissa (Lippupalvelu).

11.12.2015 EM-karsinnat

Suomelle myönnettiin 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016!

Suomalaisen koripallon jännitysviikonloppu sai varhaisen ja lentävän lähdön, kun kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus myönsi Suomelle 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailujen järjestelyoikeuden. Kisat pelataan Helsingissä heinäkuussa 2016. Suomi on hakenut myös miesten EM-kilpailuiden 2017 yhtä alkulohkoa, jonka kohtalosta odotetaan päätöstä lauantaina.

1.9.2015 08:02 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä tiistaina 1.9.

Tiistaina 1.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin tulevaan EM-kisaurakkaan. Numerossa mm. Sasu Salinin ja Erik Murphyn henkilökuvat, Suomen alkulohkovastustajien esittely, kisojen seurantaopas ja katsaus Susijunnujen superkesään.

30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

22.10.2014 20:16 Yhteistyökumppanit

Ifolorin Susijengi-fanituotesarjaan nyt uutuutena kalenterit, MM-kisojen kuvakirja ja muki omalla kuvalla

Olitko syksyllä Bilbaossa tai jännititkö Susijengin MM-pelejä televisiosta? Onko puolisosi, ystäväsi tai lapsesi Susijengi-fani? Ota talteen upeat muistot Suomen ensimmäisistä koripallon MM-kilpailuista tilaamalla Susijengin virallinen MM-kisakuvakirja tai Susijengi-kalentereita pelaajien kuvilla vuodelle 2015! Koripalloliiton yhteistyökumppanin Ifolorin Susijengi-tuotesarjaan on lisätty myös muki omalla kuvalla.

Näytä lisää vastaavia