Sasu Salin liekitti Teneriffan voittoon – Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni voittojen takuumiehiä

20.3.2023 09:54 Sasu Salin oli hyvässä heittovireessä, kun Teneriffa tukevoitti asemiaan Espanjan liigan kärkinelikossa. Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni olivat myös hyvässä iskussa joukkueidensa voitoissa.

Edon Maxhuni, Mikael Jantunen ja Sasu Salin pääsivät viikonloppuna juhlimaan voittoja. (Kuva: Ville Vuorinen)

Sasu Salin loisti 18 pisteen saldollaan, kun Teneriffa voitti Obradoiron vieraskentällä 78-58 (35-21). Salin sai tilastoihinsa myös yhden syötön ja yhden levypallon. Teneriffa on sarjassa neljäntenä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Remu Raitanen lähenteli tupla-tuplaa kahdeksan pisteen ja yhdeksän levypallon saldolla, mutta Albacete hävisi Ourenselle 74-66 (39-35). Raitanen antoi myös yhden syötön. Albacete on LEB Orossa sijalla 16.
Ottelutilastot

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa Italiassa heittäessään 13 pistettä Trevison napattua tärkeän 89-88 (38-36)-voiton Scafatista. Jantunen täytteli tilastojaan myös neljällä levypallolla ja neljällä riistolla. Voitolla Treviso nousi yhdeksänneksi ja on voiton päässä pudotuspelipaikasta.
Ottelutilastot

Saksassa Edon Maxhuni liekitti Merlins Crailsheimin tärkeään 76-68 (32-37)-voittoon Ulmista. Merlins oli pitkään takaa-ajajana, mutta käänsi pelin itselleen päätösneljänneksellä viemällä sen 29-9.Maxhuni oli joukkueensa paras pistemies 16 pisteellään ja lisäksi tilastoriville merkittiin viisi syöttöä ja kolme riistoa. Voitolla Merlins jätti putoamisrajan kahden voiton päähän.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Elias Valtosen Rostock Seawolves otti ison voiton kaataessaan Bambergin 94-88 (48-41). Valtonen kasasi tilastoikseen seitsemän pistettä, kuusi levypalloa, kolme syöttöä ja torjunnan. Voitolla Seawolves nousi kahdeksantena olevan Bambergin kanssa tasapisteisiin.
Ottelutilastot

Joonas Iisalon valmentama Academics Heidelberg taipui Löwen Braunschweigin vieraana 82-89 (43-55). Heidelberg on sarjassa 15.
Ottelutilastot

Aatu Kivimäki hääri tehokkaana 11 pisteen, kolmen levypallon ja neljän syötön tilastoilla, kun Tigers Tübingen voitti Nürnberg Falconsin 105-98 (52-54). Daniel Janssonin valmentama Tigers on Saksan ProA:ssa toisena.
Ottelutilastot

Romanian liigassa Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin Craiova taipui Voluntarin vieraana 76-84 (45-38). Palmi sai tilastoikseen kahdeksan pistettä, kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä. Hopkins täytteli riviään viidellä pisteellä, kolmella levypallolla ja syötöllä.
Ottelutilastot

Ilari Seppälän Saint-Chamondin nousuvire sai jatkoa sen kaataessa Saint-Vallierin 90-85 (42-42). Seppälä heitti ottelussa yhdeksän pistettä, otti yhden levypallon ja jakoi neljä syöttöä. Saint-Chamond on nyt 14.
Ottelutilastot

Islannin liigassa Aapeli Alasen KR taipui kotonaan Njardvikille 101-120 (53-49). Alanen oli joukueensa levypallo-, syöttö-, riisto- ja torjuntakuningas merkkauttaessaan 17 pistettä, kuusi levypalloa, seitsemän syöttöä, kaksi riistoa ja torjunnan. KR jatkaa sarjassa viimeisenä.
Ottelutilastot

Norjassa Fiifi Aidoon kausi tuli päätökseen, kun Fyllingen hävisi pudotuspelien avauskierroksella Bärumulle suoraan 0-2.

Bärum meni otteluparissa johtoon voittamalla avausosan vieraskentällä 109-95 (52-44). Aidoo auttoi Fyllingeniä 22 pisteen, seitsemän levypallon, kolmen syötön ja kolmen torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Toisessa ottelussa Fyllingen joutui taipumaan 73-87 (37-39) Aidoon ollessa joukkueensa pistetykki 21 pisteen sadolla ja tilastoihin kertyi myös levypallo ja viisi syöttöä.

Aidoo tilastoi kauden keskiarvoikseen 14,2 pistettä, 3,8 levypalloa, 5,1 syöttöä ja 2,1 riistoa.
Ottelutilastot

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden voitti Itävallan liigan ottelussa St. Pöltenin 85-73 (36-33). Voitto oli Swansille yhdeksäs peräkkäinen ja se on tukevasti sarjassa toisena.
Ottelutilastot

 
1.6.2023 11:40 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla hyvä henkilökohtainen kausi Saksassa – ”Kausi lähti hyvin rullaamaan”

Susijengin takamies Edon Maxhuni, 25, pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigaa ja FIBA Europe Cupia pelanneessa Merlins Crailsheimissa. Vaikka kausi ei mennyt joukkueelta odotusten mukaan, niin Maxhuni esiintyi vakuuttavasti.

30.5.2023 18:25 Susijengi

Ilari Seppälälle jatkosopimus Saint-Chamondiin

Susijengin ratkaisijan roolissa viime vuosina yhä useammin viihtynyt Lapuan Kobrien kasvatti Ilari Seppälä, 30, viihtyy Ranskassa. Viime kesän EM-kisajoukkueeseen kuulunut 188-senttinen Seppälä on allekirjoittanut yksivuotisen jatkosopimuksen Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Saint-Chamondin kanssa.

29.5.2023 23:00 Suomalaiset ulkomailla

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen Swans Gmunden Itävallan mestari

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden pääsi juhlimaan Itävallan mestaruutta. Swans tyhjensi tällä kaudella palkintopöydän voittamalla aiemmin myös Supercupin ja Itävallan cupin.

26.5.2023 12:41 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla uran paras kausi ulkomailla – ”Sain tilaisuuden ja peliaikaa”

Topias Palmi, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Palmi nautti isoa roolia ja käytti sen tehokkaasti hyväkseen.

24.5.2023 08:56 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Janssonin ja Aatu Kivimäen Tigers nousi Bundesliigaan

Daniel Janssonin valmentama ja Aatu Kivimäen edustama Tigers Tübingen varmisti nousun Saksan Bundesliigaan. Espanjassa saatiin runkosarja päätökseen ja Tuomas Iisalon Bonn porskuttaa.

22.5.2023 15:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla kaksijakoinen kausi Kreikassa

Alexander Madsen pelasi menneen kauden Kreikan kärkiseuroihin lukeutuvassa AEK Ateenassa. Madsenin kauteen mahtui ylä- ja alamäkiä.

22.5.2023 09:27 Suomalaiset ulkomailla

Aatu Kivimäki heitti joukkueensa voiton päähän noususta

Aatu Kivimäen edustama ja Daniel Janssonin Tigers Tübingen on voiton päässä noususta Saksan Bundesliigaan. Suomalaisvalmentajien joukkueet esiintyivät jälleen muutenkin edukseen.

19.5.2023 09:14 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaisten joukkueille voittoja pudotuspeleissä

Euroopan koripallosarjoissa pudotuspelit ovat täyttä häkää käynnissä. Saksassa ja Itävallassa suomalaiset pääsivät juhlimaan voittoja.

15.5.2023 00:18 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo valmensi Bonnin Mestarien liigan voittoon

Tuomas Iisalon kausi uskomaton kausi Bonnin kanssa sai upean palkinnon, kun Bonn juhli historiansa ensimmäistä Mestarien liigan voittoa. Se kaatoi finaalissa jännittävien vaiheiden jälkeen Hapoel Jerusalemin 77-70 (37-28).

13.5.2023 07:14 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan suomalaisfinaali jäi parin pisteen päähän – Tuomas Iisalon Bonn upeasti finaaliin

Tuomas Iisalon ja Bonnin voittokulku jatkui, kun saksalaisjoukkue eteni Mestarien liigan finaaliin. Suomalaisfinaali jää kuitenkin näkemättä, kun Sasu Salinin Teneriffa taipui Hapoel Jerusalemille.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

8.5.2023 11:30 Suomalaiset ulkomailla

Runkosarjat päätökseen Saksassa ja Italiassa – Sasu Salin palasi kentille

Saksassa saatiin Bundesliigan runkosarja päätökseen. Kausi jatkuu vielä runkosarjan voittaneella Tuomas Iisalon valmentamalla Bonnilla sekä Max Besselinkin Göttingenillä. Sasu Salin palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

25.4.2023 02:42 Susijengi

Lauri Markkanen palkittiin NBA:n kehittyneimpänä pelaajana

Lauri Markkasen historiallinen NBA-kausi 2022–23 sai kruununsa tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa, kun Susijengin supertähti ja jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti palkittiin NBA:n kehittyneimpänä pelaajana. Markkanen peittosi finaalissa kilpakumppaninsa Shai Gilgeous-Alexanderin (Oklahoma City) ja Jalen Brunsonin (New York). Markkanen on NBA:n historian kuudes eurooppalainen, joka voittaa kehittyneimmän pelaajan palkinnon.

20.4.2023 09:00 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa ja Iisalon Bonn Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salinin edustama Teneriffa ja Tuomas Iisalon valmentama Bonn etenivät Mestarien liigan Final Four -lopputurnaukseen. Romaniassa Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin kausi tuli päätökseen.

13.4.2023 09:45 Suomalaiset ulkomailla

Tilanteet tasoittuivat Mestarien liigassa – puolivälieräparit venyivät ratkaisevaan otteluun

Mestarien liigan puolivälierät venyivät suomalaisten osalta kolmanteen peliin. Sasu Salinin Teneriffa ei saanut otteluparia katkaistua ja Alexander Madsenin AEK ja Tuomas Iisalon Bonn ottivat tärkeät voitot.

9.4.2023 09:57 Susijengi

Miro Littlelle yhdeksän peliminuuttia Nike Hoop Summitissa

Susijengin nuori lupaus Miro Little kellotti yhdeksän peliminuuttia, heitti kolme pistettä, nappasi kaksi levypalloa ja torjui yhden vastustajan heiton viime yönä Suomen aikaa pelatussa Nike Hoop Summitissa Oregonin Portlandissa. Littlen edustama muun maailman tähdistöjoukkue hävisi kuitenkin Yhdysvalloille pistein 84–90 (39–46).

6.4.2023 09:25 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa tarrasi kiinni Mestarien liigan Final Fouriin - Madsenin ja Iisalon joukkueille tappio

Mestarien liigan puolivälierät saatiin käyntiin ja Sasu Salinin Teneriffa avasi voitolla. Alexander Madsenin AEK ja Tuomas Iisalon Bonn kokivat avausotteluissaan tappiot.

4.4.2023 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

25.3.2023 08:34 Susijengi

Miro Little on valittu Nike Hoop Summitiin

Maailman parhaiden lukioikäisten pelaajien vuosittaisessa katselmuksessa, Nike Hoop Summitissa, nähdään tänä keväänä suomalaisväriä ensimmäistä kertaa kuuteentoista vuoteen, kun Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Susijengin nuori komeetta Miro Little, 18, astelee kentälle Team Worldin pelipaidassa.

23.3.2023 09:37 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa ja Bonn lohkovoittoihin Mestarien liigassa – Palmi taas hurjana Romaniassa

Mestarien liigassa saatiin jatkolohkovaihe päätökseen ja kahdeksan parasta joukkuetta ovat selvillä. Suomalaisista pudotuspeleissä nähdään Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo. Topias Palmi oli taas iskussa Romaniassa heittäen 28 pistettä.

Näytä lisää vastaavia