Sasu Salin hyvistä lähtökohdista Espanjan cupiin – ”Koris on tällä hetkellä kivaa”

17.2.2022 11:41 Espanjan perinteinen ja arvostettu cup-kilpailu, Copa del Rey, pelataan loppuviikon aikana. Suomalaisedustuksesta vastaavat Teneriffan Sasu Salin ja Emir Sulejmanovic sekä Manresan Elias Valtonen.

Sasu Salin pelaa taas vahvaa kautta Teneriffassa. (Kuva: FIBA)

Teneriffan kausi on ollut hieman vaihteleva, sillä kauteen on mahtunut ylä- ja alamäkiä. Juuri tällä hetkellä Teneriffa on kuitenkin vahvassa ylämäessä, sillä saarelaiset ovat Espanjan liigassa kolmen ottelun voittoputkessa, ja kun mukaan lasketaan vielä Mestarien liigan jatkolohkovaiheen ottelut, on voittoputkella mittaa jo kuusi ottelua.

- Olemme nyt taas sellaisella aallonharjalla ja tuntuu, että pelimme on kulkenut hyvin. Lähtökohtaisesti kenraaliharjoitus meni meiltä hienosti ja lähtöasetelmat Copaan ovat hyvät.

- Joukkue on hyvässä iskussa. Itsellänikin on ihan hyvä kausi menossa, vaikka viime pelissä jäin pisteittä. Muuten heitto on mennyt ihan hyvin ja koris on tällä hetkellä kivaa, Salin heittää.

Copaan pääsevät runkosarjan ensimmäisen kierroksen kahdeksan parasta joukkuetta. Teneriffa joutui taistelemaan pääsystään viimeiseen otteluun saakka ja lopulta lunasti lipun cup-turnaukseen korieron turvin.

- Sarja on tiukka ja siinä on monta joukkuetta samoissa pisteissä. Mekin taistelimme pitkään pääsystä Copaan, Salin avaa sarjan tasaisuutta.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Teneriffa kohtaa torstaina puolivälieräottelussa Joventut Badalonan. Joukkueet kohtasivat toisensa viime viikonloppuna ja Teneriffa voitti ottelun 16 pisteen erolla. Voittaja etenee lauantain välieriin, jossa vastaan asettuu voittaja ottelusta Real Madrid-Breogan.

- Tällä kertaa arpaonni osui edes vähän, ettei heti tullut Barcelonaa tai Real Madridia vastaan. Onhan heidän voittamisensa mahdollista, mutta vaikeaa se on. Badalona on tietenkin myös tiukka vastustaja. Viime ottelun perusteella lähdemme ehkä ennakkosuosikkina, mutta marginaalit ovat sen verran pienet, etten näe meitä erityisenä ennakkosuosikkina.

Barcelona ja Real Madrid lähtevät turnaukseen jälleen suurimpina ennakkosuosikkeina. Joukkueet ovat dominoineet kilpailua jo reilusti yli vuosikymmenen, sillä edellisen kerran voittaja löytyi kaksikon ulkopuolelta vuonna 2009, jolloin Baskonia pääsi juhlimaan voittoa. Valtonen pääsee heti yrittämään Barcelonan kellistämistä, kun Manresa kohtaa omassa puolivälierässään Barcelonan katalonialaisjoukkueiden välienselvittelyssä.

- Manresa on voittanut Barcelonan kahdesti jo tällä kaudella, joten on heidän voittaminen mahdollista – varsinkin tällaisessa turnauksessa. Barca on ollut kyllä hyvässä tikissä eikä Realilla pitäisi olla ongelmia edetä ainakaan ensimmäisestä pelistä jatkoon, Salin miettii ennakkosuosikkien lähtöasetelmia.

Manresan riveissä Valtonen on pelannut hyvää kautta ja myös Salin on pistänyt nuorukaisen vahvat otteet merkille.

- Olen seurannut hänen otteitaan hyvillä mielin. En sikäli ole yllättynyt, sillä tiedän hänen tasonsa. Siitä olin vähän yllättynyt, että he hankkivat ensin latvialaispelaajan hänen paikalleen, mutta sitten hän loukkaantui, ja Elias on sen jälkeen ottanut paikkansa joukkueessa. Nyt hän on yksi eniten pelaavista pelaajista joukkueessa tällä hetkellä. On ollut kiva katsoa, että hyvin on mennyt, Salin kehuu maajoukkuekaveriaan.

Maajoukkueen kanssa tuttu vastustaja edessä

Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann julkaisi ehdokkaansa helmikuun lopun MM-karsintaotteluihin Sloveniaa vastaan. Yhteensä 4,5 kautta slovenialaisessa Olimpija Ljubljanassa pelannut Salin tuntee tulevan vastustajan hyvin.

- Kiva päästä taas maajoukkueen mukaan. Onhan Slovenia hemmetin kova jengi ja heillä on pari hyvää pelaajaa jokaiselle pelipaikalle. Siellä on paljon entisiä joukkuekavereita ja tuttuja joukkueessa. En ihmettele, että he ovat menestyneet arvokisoissa viime aikoina, sillä materiaali on todella kova, Salin kehuu hallitsevaa Euroopan mestaria ja olympianelosta.

Ensimmäinen kohtaaminen pelataan Espoon Metro Areenalla 25.2. ja kolme päivää myöhemmin joukkueet kohtaavat Susijengille tutuissa EM-maisemissa Koperissa.

- Kiva mennä taas Sloveniaan, vaikka olisin toivonut, että peli oltaisiin pelattu Ljubljanassa. Meillä on kuitenkin maajoukkueen kanssa hyviä muistoja Koperista ja on siellä Olimpijankin kanssa joku peli voitettu. Mukavaa palata takaisin ja nähdä vanhoja tuttuja, iloitsee Salin.

Suomessa rajoitukset ovat hellittäneet sen verran, että otteluun saadaan ottaa jälleen yleisöä. Salin toivoo kotiyleisöltä vahvaa kannustusta tärkeässä MM-karsintaottelussa.

- Olisi ankea pelata, jos areena olisi tyhjä ja on hieno päätös, että yleisöä saadaan taas ottaa katsomoon. Loistavaa päästä pelaamaan taas kotiyleisön eteen!

Otteluaikataulu, helmikuun 2022 MM-karsintaikkuna

  • Pe 25.2. klo 18.30 Susijengi – Slovenia @ Espoo Metro Areena
  • Ma 28.2. klo 18.30 Slovenia – Susijengi @ Bonifika Arena, Koper, Slovenia

LIPUNMYYNTI >>

 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

Näytä lisää vastaavia