Salin ja Raitanen huippuiskussa Espanjassa – Madsen juhli kovaa voittoa

5.12.2022 07:58 Sasu Salin ja Remu Raitanen paukuttivat kovat pisteet tauluun viikonloppuna Espanjan kentillä ja Alexander Madsen oli isossa roolissa, kun AEK voitti Kreikan liigan kärkikamppailun.

Alexander Madsen ja Sasu Salin jatkoivat hyviä kausiaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Sasu Salin oli taas heittokäsi kuumana, kun Teneriffa jatkaa Espanjan ACB-liigan kärkipaikalla voitettuaan Fuenlabradan 97-72 (47-34). Ottelussa 21 pistettä heittänyt Salin upotti kolmen pisteen heittonsa 6/10 ja täydensi tilastojaan myös levypallolla, kolmella syötöllä ja riistolla. Teneriffa on kymmenestä pelistään voittanut yhdeksän.

- Hoidimme homman hyvin. Ensimmäinen kymppi oli tiukka, mutta sitten saimme puolustuksen kuntoon ja kolmannella neljänneksellä katkaisimme heidän pelihalunsa aika hyvin. Kiva heittää, kun menee sisään, Susijengin kippari-kommentoi ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Sarjaporrasta alempana Remu Raitasen 25 pistettä jäivät laihaksi lohduksi, kun Albacete hävisi Palencian vieraana 81-101 (46-51). Raitaselle kertyi myös kaksi levypalloa, syöttö ja riisto.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Alexander Madsen oli joukkueensa paras pistemies 14 pisteen saldolla AEK:n kaataessa Kreikan liigan kärkiottelussa Peristerin 73-70 (34-31). Madsen täytteli tilastoriviään myös neljällä levypallolla, kolmella syötöllä, riistolla ja torjunnalla. AEK jakaa kärkipaikkaa Olympiakosin ja Peristerin kanssa.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Saksan Bundesliigassa Tuomas Iisalon valmentama Bonn palasi voittojen tielle kaatamalla vieraskentällä Mitteldeutscherin 91-74 (36-36). Bonn jakaa sarjan kärkipaikkaa Bayernin ja ALBA:n kanssa.
Ottelutilastot

Saksassa pelattiin myös Bundesliigan cupin puolivälieriä. Edon Maxhunin Merlins Crailsheimin tie nousi pystyyn, kun se hävisi kotonaan Ludwigsburgille 69-95 (35-54). Maxhunille kertyi neljä pistettä ja syöttö.
Ottelutilastot

Joonas Iisalon luotsaamaan Academics Heidelbergin tie sen sijaan katkesi niukkaan 83-85 (52-39)-tappioon Oldenburgille.
Ottelutilastot

Max Besselinkin Göttingen ei pystynyt toistamaan viime viikonlopun temppuaan Saksan cupissa ALBA Berliiniä vastaan, vaan hävisi cupin ottelun selvästi 71-99 (46-51). Besselink pääsi jälleen isoille minuuteilla urakoiden 24 minuuttia tilastoiden siinä ajassa neljä pistettä, levypallon, syötön ja riiston.
Ottelutilastot

2. Bundesliigassa Aatu Kivimäen edustama ja Daniel Janssonin koutsaama Tigers Tübingen koki kauden toisen tappionsa taipuessaan niukasti Karlsruhe Lionsin vieraana 92-95 (52-55). Kivimäki kunnostautui erityisesti syötöissä ja riistoissa, kun hän tarjosi joukkuekaverilleen koripaikan seitsemästi ja nappasi vastustajalta pallon neljästi. Pisteitä hän heitti neljä.
Ottelutilastot

Luukas Vaara jäi ilman tehomerkintöjä, kun Phoenix Hagen otti kovan voiton kaataessaan vieraskentällä Jenan 93-70 (42-33). Hagen jatkaa kärkitaistelussa.
Ottelutilastot

Romanian liigassa Craiova nousi hurjan päätösneljänneksen (32-13) turvin 89-75 (37-37)-voittoon Targu Jiusta. Topias Palmi kerrytti Craiovan pistesaldoa kymmenellä pisteellä ja hän saalisti myös levypallon ja riiston. Shawn Hopkins kantoi kortensa kekoon viidellä pisteellä, kolmella levypallolla, kahdella syötöllä ja torjunnalla.
Ottelutilastot

Mikael Jantunen heitti yhden pisteen, kun Treviso hävisi Italian liigan ottelussa Scafatin vieraana 72-89 (44-48). Jantunen merkkautti lisäksi kaksi levypalloa, syötön, riiston ja torjunnan. Treviso on sarjan hännillä.
Ottelutilastot

Viime kaudella Itävallan liigassa St. Pöltenissä pelannut Aapeli Alanen on tehnyt sopimuksen Islannin liigassa pelaavan reykjavikilaisen KR:n kanssa. Alanen tilastoi ensimmäisessä ottelussaan kahdeksan pistettä, viisi levypalloa, riiston ja torjunnan, kun KR hävisi IR:lle 88-95 (45-51). KR on sarjassa viimeisenä.
Ottelutilastot

Japanin B2-liigassa Erik Murphyn Fukushima Firebonds juhli viikonloppuna kahta selvää voittoa Tokio Earthfriends Z:sta. Ensin Firebonds oli vahvempi numeroin 88-57 (39-27) Murphyn tehoillessa 16 pistettä, kuusi levypalloa, kolme syöttöä ja torjunnan.
Ottelutilastot

Toisessa kohtaamisessa voittolukemat olivat vieläkin selvemmät Firebonds voittaessa 83-46 (46-16). Tällä kertaa Murphy saalisti kuusi pistettä, 11 levypalloa ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Fiifi Aidoo pääsi Norjassa juhlimaan voittoa, kun Fyllingen voitti kotikentällään Bärumin 76-72 (39-39). Aidoo täytteli tilastorivejään 11 pisteellä, kolmella levypallolla, viidellä syötöllä, kahdella riistolla ja yhdellä torjunnalla.
Ottelutilastot

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden palasi voittojen tielle Itävallassa kaatamalla Traiskirchen Lionsin 90-67 (50-40).
Ottelutilastot

 
23.3.2023 09:37 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa ja Bonn lohkovoittoihin Mestarien liigassa – Palmi taas hurjana Romaniassa

Mestarien liigassa saatiin jatkolohkovaihe päätökseen ja kahdeksan parasta joukkuetta ovat selvillä. Suomalaisista pudotuspeleissä nähdään Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo. Topias Palmi oli taas iskussa Romaniassa heittäen 28 pistettä.

20.3.2023 09:54 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin liekitti Teneriffan voittoon – Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni voittojen takuumiehiä

Sasu Salin oli hyvässä heittovireessä, kun Teneriffa tukevoitti asemiaan Espanjan liigan kärkinelikossa. Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni olivat myös hyvässä iskussa joukkueidensa voitoissa.

16.3.2023 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalon Bonn varmisti lohkovoiton Mestarien liigassa - Alexander Madsenin AEK sinetöi jatkopaikan

Tuomas Iisalon valmentama Bonn varmisti Mestarien liigan jatkolohkon voiton. Alexander Madsenin AEK sen sijaan varmisti paikan puolivälierissä.

13.3.2023 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen Rostock pönkitti pudotuspelihaaveita tärkeällä voitolla

Elias Valtosen Seawolves Rostock nousi pudotuspelipaikan kantaan, kun se otti viikonloppuna tärkeän voiton. Tärkeitä voittoja juhlivat myös Sasu Salin, Mikael Jantunen ja Alexander Madsen.

9.3.2023 09:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa ja Tuomas Iisalon Bonn varmistivat puolivälieräpaikat Mestarien liigassa

Teneriffa jatkaa Mestarien liigan voiton puolustamista, kun se sinetöi paikan puolivälieriin. Saman tempun teki Tuomas Iisalon valmentama Bonn. He saattavat saada seuraa vielä Alexander Madsenin AEK:sta, joka otti ison voiton.

6.3.2023 10:39 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi liekitti 29 pistettä Romaniassa

Topias Palmi palasi maajoukkuetauolta hyvässä iskussa, kun hän upotti 29 pistettä johdattaessaan Craiovan voittoon Romanian liigassa.

24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

22.2.2023 10:09 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Olen nykyään rennompi pelaajana”

Mikael Jantunen sai koripalloammattilaisuralleen lentävän lähdön voittamalla Belgian mestaruuden sekä Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon Filou Oostendessa. Kuluvalla kaudella Jantunen, 22, on jatkanut tasaista kehityskäyräänsä Italian Serie A:ssa Basket Trevison paidassa.

21.2.2023 09:56 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Tavoitteena on ottaa seuraava steppi”

Yksi seurajoukkuekauden 2022-23 suurimpia suomalaismenestyjiä on ollut esikoiskauttaan Saksan Bundesliigassa pelaava Susijengin aloittava pelinrakentaja Edon Maxhuni, 24. Aiemmin ammattilaisurallaan mm. Virossa ja Hollannissa pelannut Maxhuni teki itsestään nimen viime vuoden EM-kisoissa ja on jatkanut Crailsheimissa siitä, mihin Prahassa ja Berliinissä jäi.

19.2.2023 23:11 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffalle kirvelevä finaalitappio cupissa

Sasu Salin ei päässyt toistamiseen viikon sisään nostelemaan pokaalia, kun Teneriffa joutui pettymään Espanjan cupissa häviämällä finaalissa. Alex Murphy ei sen sijaan jatka Levanga Hokkaidon riveissä.

18.2.2023 08:56 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa eteni Espanjan cupin välieriin

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana ja Sasu Salinin Teneriffa raivasi tiensä välieriin. Kreikan cupissa Alexander Madsenin AEK eteni niin ikään välieriin.

13.2.2023 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli FIBA Intercontinental Cupin voittoa

Sasu Salin pääsi juhlimaan toista kertaa urallaan FIBA Intercontinental Cupin voittoa, kun Teneriffa kaatoi finaalissa brasilialaisen Sao Paulon.

12.2.2023 08:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin siivitti Teneriffan FIBA Intercontinental Cupin finaaliin

Sasu Salin oli tarkkakätisenä, kun Teneriffa eteni FIBA Intercontinental Cupin finaaliin ja Shawn Hopkins johdatti Craiovan Romanian cupin välieriin. Mikael Jantunen auttoi Trevison tärkeään voittoon Italiassa.

10.2.2023 12:55 Susijengi

Miro Littlelle kutsu NBA:n Basketball Without Borders -maailmanleirille

Susijengin viime kesän EM-kisajoukkueessa esiintynyt ja paraikaa high school -koripalloa Yhdysvalloissa pelaava Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Miro Little, 18, on saanut kutsun NBA:n All-Star -viikonlopun yhteydessä Salt Lake Cityssä järjestettävälle Basketball Without Borders -maailmanleirille 17.-19. helmikuuta.

10.2.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla isoja otteluita edessä - "Vähän etuoikeutettu olo"

Sasu Salinilla on tulossa mielenkiintoiset viikot, kun edessä on isoja otteluita. Ensimmäisenä edessä on tulevana viikonloppuna pelattava FIBA Intercontinental Cup, jota seuraavat Copa del Rey sekä MM-karsintaottelut Susijengin kanssa.

9.2.2023 09:10 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa ja Bonn kiinni jatkopaikassa Mestarien liigassa – Maxhuni ja Palmi tulikuumina

Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa ja Tuomas Iisalon Bonn ottivat tukevat otteet jatkopaikoista. Edon Maxhunin 28 pisteen iltapuhde ja Topias Palmin 22 pistettä eivät sen sijaan riittäneet voittoihin FIBA Europe Cupissa.

7.2.2023 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä palannut vahvasti loukkaantumisesta – ”Koris on tällä hetkellä tosi kivaa”

Ilari Seppälän alkukausi Ranskan ProB:ssä pelaavan Saint-Chamondin riveissä meni pilalle loukkaantumisen takia. Nyt Seppälä on kuitenkin vihdoin kuntoutunut pelikuntoon.

3.2.2023 10:47 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Tunteet nousivat pintaan"

Lauri Markkanen, 25, joutui maanantaina iltapäivällä jännittämään omaa kutsuaan NBA:n vuotuiseen All-Star-otteluun kalkkiviivoille asti. Kun Markkasen nimi lopulta mainittiin, Susijengin jyväskyläläinen ykköstykki kävi ilon keskellä mielessään kaikki historialliseen saavutukseen johtaneet hetket.

2.2.2023 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajille kovia pisteitä, hienoja voittoja ja kirveleviä tappiota eurokentillä

Susijengin pelaajat olivat vahvassa iskussa viikon peleissä Mestarien liigassa, FIBA Europe Cupissa ja kansallisissa sarjoissa. Topias Palmi ja Remu Raitanen rikkoivat 20 pisteen rajapyykin ja muutkin tositoimissa olleet pääsivät kymmenen paremmalle puolelle.

26.1.2023 09:47 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkoi jatkolohkovaihe – Maxhuni ja Palmi tehokkaina FIBA Europe Cupissa

Mestarien liigassa saatiin 16 parhaan joukkueen kesken pelattava jatkolohkovaihe käyntiin ja FIBA Europe Cupissa Edon Maxhuni piti Merlins Crailsheimin kiinni jatkopaikassa, kun taas Craiovan jatkohaaveet menivät Topias Palmin vahvasta pelistä huolimatta.

Näytä lisää vastaavia