Miro Little: ”Tampere on koriskaupunki!”

4.8.2023 10:17 Pitkiä perinteitä jatketaan taas perjantai-iltana, kun Susijengi juoksee saalistamaan kesän avausotteluunsa Tampereen Delfin Basket -turnausyleisön edessä. Joukkueen pirkkalaispelinrakentaja Miro Little, 19, lupaa, että Susijengi tarjoaa kotikaupunkinsa yleisölle kunnon show’n.

Miro Little lupaa tamperelaisyleisölle perjantai-iltana kunnon shown. Kuvat: Ville Vuorinen / Susijengi.

Tampereella perinteisesti heinä-elokuun taitteessa pelattava Delfin Basket on jo vuosien ajan kerännyt suomalaisen koripalloväen Pirkanmaalle aina pienimmistä junioreista varttuneempiin pelureihin.

Tampereen Pyrinnön kasvattina Miro Littlen suhde Delfin Basketiin on luonnollisestikin lämmin: totuus on sekin, että hänen uransa sai alkunsa kyseisessä turnauksessa.

- Pelattiin eka matsi Sampolan koululla. Ihan tarkkaa vuotta en muista, mutta oltiin sitä nuorinta ikäluokkaa, joka ylipäätään Delfin Basketissa saa pelata. Me hävittiin se matsi ihan jäätävästi, mutta sain blokattua yhden vastustajan heiton pitkän takaa-ajon jälkeen ja tehtyä yhden korin. Kaikki alkoi siitä, Miro hymyilee.

Susijengi on niin ikään vuosien ajan aloittanut kesänsä Delfin Basket -maaotteluilla. Little muistaa itse elävästi ensimmäisen Susijengi-ottelunsa vuodelta 2015, kun Suomi peittosi Tony Parkerin ja Rudy Gobertin tähdittämän Ranskan Hakametsässä Jammu Wilsonin ja Sasu Salinin esittäessä parastaan.

Muistoja Delfin Basketista on Mirolla muutenkin paljon.

- Kaikki Suomessa korista joskus pelanneet tietää Delfin Basketin. Täällä on pelattu eri ikäluokissa Suomen parhaita jengejä vastaan ja kohdattu myös tosi hyviä kansainvälisiä joukkueita. Olin 12- tai 13-vuotias, kun tavattiin täällä Jeremy Sochanin (San Antonio Spursin puolalaispelaaja) kanssa ensimmäisen kerran ja pelattiin vastakkain.

Kun Koripalloliitto ilmoitti maaliskuussa vievänsä vuoden 2025 EM-alkulohkonsa Tampereelle, Little innostui. Hän saa kahden vuoden päästä mahdollisuuden paitsi edustaa kotimaataan kotikaupungissaan, myös näyttää kaupungin antia ystävilleen eri maista.

- No Tamperehan on koriskaupunki! Kyllähän sen siitäkin näkee, että myydään Nokia Areena loppuun kesän ekaan maaotteluun. Siitä tulee ihan älyttömän hienoa. Ihan pakko varmaan viedä muutama Euroopan tähti Laukontorille syömään mustaamakkaraa, hän nauraa.

”Tiedän, mitä yliopistossa on tiedossa”

Yksilötasolla Miro Littlelle kuuluu hyvää.

Kesäkuun lopussa Little edusti Suomea Susijengi Rising Stars -leirityksessä Helsingissä ja Tallinnassa. Kesä- ja heinäkuun alussa hän otti puolestaan tuntumaa uuteen joukkueeseensa Baylorin yliopistoon Teksasin Wacossa.

- Olen ihastunut ja innostunut, Little kuittaa kysyttäessä ensifiiliksiä Baylorista.

- Yliopiston campus, joukkueen treeni- ja pelifasiliteetit, kaikki on ihan huippuluokkaa. Tässä vaiheessa kyse on vaan siitä, kuinka valmis on tekemään duunia oman ja joukkueen menestyksen eteen. Olosuhteiden puolesta kaikki on niin hyvin kuin voi olla.

Oman valmistautumisensa ensimmäiseen yliopistokauteensa Little on hoitanut niin hyvin kuin mahdollista. Viime kauden hän vietti pelaten suurilla minuuteilla Yhdysvaltain parhaiden high school -joukkueiden kastiin kuuluvassa Sunrise Christian Academyssa ja nosti omaa pelaajarankingiaan ikäluokkansa noin 25 parhaan joukkoon.

- Koen, että viime vuosi oli oppimisvuosi. Tiedän nyt suurin piirtein, mitä yliopistossa on tiedossa ja mitä minulta siellä odotetaan, hän arvioi.

- Isoin juttu on varmasti se, että Bayloriin mennessäni minun pitää oikeasti olla pointti, olla valmis käsittelemään palloa ja johtamaan pelejä. Toinen iso juttu on puolustuspelaamisen merkitys. Kaikki tietävät, että korintekijät pääsee otsikoihin, mutta puolustamalla hyvin pelaaja voi erottua joukosta.

”Energisin ja urheilullisin joukkue, mitä olen Susijengissä nähnyt”

Viimeisen kahden viikon ajan Little on viilettänyt jälleen tutulla paikallaan Susijengin takakentällä.

Kesän 2022 EM-kisakokemus sytytti lähtemättömän nälän ja joka ikinen pelaaja leirityksessä ymmärtää, minkälaisin panoksin Susijengi historiansa toiseen MM-kisakesään lähtee. Latauksen voi aistia ilmasta.

- Joukkueen nuorimpana se on helppo sanoa, mutta energisyyttä ja nuoruutta riittää. Voisin sanoa, että energisin ja urheilullisin joukkue, mitä olen Susijengissä nähnyt. Mennään lujaa ja kovalla sykkeellä ja pelataan näyttävää korista, hän arvioi.

- EM-kisat oli tosi arvokas kokemus meille kaikille, etenkin kun mukana oli niin paljon ensikertalaisia. Kaikki muutkin on Espanja-puolivälierästä sanonut, että kyllä meillä oli avaimet voittoon siinä. Kaikki tahtoo näyttää, että voidaan pelata vielä paljon parempaa korista kuin EM-kisoissa.

Tänään perjantai-iltana Tampere tanssii susien kanssa, kun kaikkien aikojen suurin maaotteluyleisö saattelee Susijengin Nokia Areenan kotimaaotteluun mahtimaa Liettuaa vastaan.

- Kyllä mä oon tiennyt alusta asti, että mökki tulee täyteen. Kiva, että muutkin näkee sen nyt, Miro nauraa.

- Viime kesän Liettua-peleistä jäi hampaankoloon. Nyt olisi tarkoitus pelata omaa peliä, pitää niiden isot kaverit kurissa ja hakea voitto.

Susijengi ja Liettua kohtaavat Tampereen Nokia Areenalla perjantaina 4.8. klo 20.00 alkaen. Otteluun on vapautunut muutamia katsomopaikkoja eri kiintiöistä. Lisäksi myynnissä joitakin paikkoja Stefan’s-ravintolan numeroimattomille ravintolapaikoille (K-18). Ottelu televisioidaan Nelosella ja Ruutu-palvelussa klo 19.50 alkaen.

Mietitkö millä ottelun jälkeen Etelä-Suomeen?

VR on järjestänyt Tampereelta lisäjunan (IC 188) Susijengin pelin jälkeen Helsinkiin. Juna lähtee Tampereelta klo 23.59. Liput myynnissä VR:n verkkokaupassa.

Henkilöt

 
18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

30.8.2023 09:13 Susijengi

Kapteeni Salin: ”Meillä on aseita voittaa pelejä tässä turnauksessa”

Susijengin pitkäaikainen luottopelaaja Sasu Salin, 32, on päätynyt vastuulliseen asemaan joukkueen kapteenin ominaisuudessa sen ensimmäisenä MM-kisakesänä yhdeksään vuoteen. Vaikean MM-alkulohkon jälkeen kapteeni uskoo, että Susijengillä on kaikki aseet kääntää kurssinsa ja päättää turnauksen alemman jatkosarjan ottelut voitokseen.

28.8.2023 14:05 Susijengi

Elias Valtonen 50. maaottelussaan: ”Kokemusta tulee vain pelaamalla”

Vuosituhannen taitteessa syntyneistä Susijengin pelaajista Mikael Jantunen saavutti 50 maaottelun rajapyykin sunnuntaina Japania vastaan. Saksa-ottelussa vuorossa on Elias Valtonen, 24, joka Jantusen tavoin on nuoresta iästään huolimatta paaluttanut paikkansa Susijengin avainmiehistöön jo varhain.

27.8.2023 07:00 Susijengi

Mikael Jantunen 50. maaottelussaan: ”Nimenomaan nämä pelit kasvattavat”

Susijengin avainkalustoon pidemmän aikaa kuulunut Mikael Jantunen, 23, sai perjantaina ensituntumaa MM-kisojen tasosta ottelussa olympiapronssimitalisti Australiaa vastaan. Uransa 50. miesten maaottelun sunnuntaina pelaava Jantunen muistuttaa, mikä merkitys otteluilla maailman kovimpia maita vastaan on kehityksen kannalta.

26.8.2023 07:41 Susijengi

Susijengin valmentaja Sean Sheldon: ”Tämä on ollut uskomaton kokemus”

Susijengin valmennusjohtoon heinäkuussa liittynyt Utah Jazzin apuvalmentaja Sean Sheldon, 30, kertoi Utah Jazzin Roundball Roundup -podcastin tuoreimmassa jaksosta kesästään valmentajana Suomessa. Sheldon kuvailee Susijengin kanssa viettämäänsä aikaa uskomattomaksi kokemukseksi.

24.8.2023 16:04 Susijengi

Lauri Markkanen MM-avauksesta: ”Pyörää ei tarvitse keksiä uudestaan”

Elämänsä ensimmäisiin MM-kisoihin valmistautuva Susijengin syömähammas Lauri Markkanen, 26, oli MM-avauksen aattona tyyni, leppoisa ja määrätietoinen. Australia tarjoaa perjantaina Susijengille maailmanluokan haasteen, mutta Markkanen luottaa omaan joukkueeseensa ja sen hyvään, tuttuun perustekemiseen.

23.8.2023 08:15 Susijengi

Edon Maxhuni: ”On meistä itsestä kiinni, miten pärjätään tässä turnauksessa”

Pelinrakentajansa Edon Maxhunin, 25, mukaan Susijengi haki vuoden takaisissa Prahan ja Berliinin EM-kisoissa ”positiivista kiukkua” joukkueeseen kohdistuneista epäilyistä ja päättikin kisansa parhaaseen tulokseen yli 50 vuoteen. Sama näyttämisen halu toimii Susijengin johtotähtenä myös perjantaina käynnistyvissä Aasian MM-kisoissa.

19.8.2023 14:05 Susijengi

Päävalmentaja Lassi Tuovi MM-kisojen kynnyksellä: ”Mennään ja nautitaan!”

Kauan odotettu hetki on viimein käsillä ja Susijengi valmis nousemaan MM-kisakoneeseen pitkälle lennolle kohti Aasian MM-kisoja. Päävalmentaja Lassi Tuovin mukaan viime viikot antoivat lupaavia signaaleja Susijengin iskukyvystä ja joukkue lähtee Okinawalle nöyränä, mutta itsevarmana.

9.8.2023 09:01 Susijengi

Ilari Seppälä: ”Haemme hallittua kaaosta!”

Kun Susijengi kukisti perjantaina Tampereen Nokia Areenan ennätysyleisön edessä Liettuan, pyöritti joukkueen hyökkäystä ennennäkemättömässä kunnossa viilettänyt Ilari Seppälä. Susijengin avainpelaajien joukkoon itsensä viime vuosina pelannut Seppälä uskoo olevansa tänä päivänä koripalloilijana parempi kuin koskaan.

7.8.2023 10:18 Susijengi

Elias Valtonen: ”Annetaan keskiviikkona yleisölle kunnon show”

Susijengien luottopelaajien joukkoon viime vuosina murtautuneelle Elias Valtoselle, 24, viime pelikausi oli haastava, mutta opettavainen. Satakuntalaislähtöinen Valtonen uskoo voivansa valjastaa pitkän kauden kokemukset käyttöönsä MM-kisakesän aikana ja kasvavansa entistäkin merkittävämpään rooliin Susijengissä.

5.8.2023 10:58 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Mikäs sen makeampaa kuin voittaa tuollaisen yleisön edessä”

Susijengin syömähammas Lauri Markkanen käynnisti kesänsä 24 pisteen henkilökohtaisella potilla hurmosvoitossa Liettuaa vastaan. Markkanen löysi omasta pelistään vielä runsaasti parantamisen varaa, mutta kehui vuolaasti sekä joukkuetovereitaan että Tampereen Nokia Areenan 13 054 -päistä ennätysyleisöä.

1.8.2023 10:50 Susijengi

Alexander Madsen: ”Tavoitteena uran parhaat kisat ja uran paras kausi”

Nousujohteinen kolmivuotinen Latviassa, syyskesän 2022 menestyksekkäät EM-kisat ja erinomainen syksy AEK Ateenassa ovat osoittaneet, että Alexander Madsen, 208 cm ja 28 v., kuuluu koripalloilijana Euroopan kärkitasolle. ”Mädi” uskoo, että alkaneen MM-kisakesän aikana hän pystyy ottamaan vielä suuremman harppauksen huippuaan koripalloilijana.

31.7.2023 14:50 Susijengi

Henri Kantonen: ”Mulla on edelleen paljon ulosmittaamatonta potentiaalia”

ToPo Juniorien kasvatti Henri Kantonen, 25, kohosi vuosi sitten polvivamman ikeestä Susijengin EM-kisajoukkueeseen ja loisti parrasvaloissa neljännesvälierävoitossa Kroatiasta. Kantonen kantoi EM-kisoista ammennetun itseluottamuksen Karhu Basketin paitaan Korisliigaan ja FIBA Europe Cupiin ja on nyt valmis ottamaan seuraavan askeleen urallaan.

28.7.2023 11:51 Susijengi

Kesäliigakokemuksen vahvistama Mikael Jantunen: ”Kaikki mahdollisuudet on käytettävä”

Susijengin avainpelaajiin jo viiden vuoden ajan kuulunut Mikael Jantunen, 23, on kehittynyt viime vuosina harppauksin. Uutta roolia korintekijänä ottanut Jantunen väläytteli ratkaisuvalmiuttaan kesällä NBA:n kesäliigassa, jota hän piti silmiä avaavana kokemuksena. Jantunen uskoo, että niin hänen kuin Susijenginkin parhaat ajat ovat vielä edessä.

27.7.2023 12:23 Susijengi

Alex Murphy: ”Olen hyvässä paikassa koripalloilijana”

Syyskesällä 2022 Alex Murphy katsoi riemuissaan ja haikeana Susijengin menestyksekästä taivalta Prahan ja Berliinin EM-kisoissa. Heti kisojen jälkeen Murphy kävi Henrik Dettmannin kanssa pitkän keskustelun, jonka seurauksena hän on sitoutunut Susijengiin vahvemmin kuin koskaan ja odottaa MM-kisakesältä 2023 suuria.

26.7.2023 13:25 Susijengi

Olivier Nkamhoua: “Tässä saattaa olla edessä sellainen pätkä, että ollaan aika kova jengi”

Suomalainen koripalloyleisö sai kesän 2022 aikana esimakua siitä, mitä Olivier Nkamhoua voi Susijengiin tuoda. Viime kaudet Tennesseetä Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:ssa edustanut 203-senttinen Helsingin NMKY:n kasvatti uskoo, että Susijengillä on mahdollisuudet yltää seuraavien vuosien aikana ennennäkemättömiin korkeuksiin.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

Näytä lisää vastaavia