Maanantain EM-karsintavastus Serbia on kurinalainen, huolellinen ja ärsytetty

29.11.2020 13:28 Marraskuun EM-karsintakuplan ensimmäisessä ottelussaan Serbia opetteli nöyryyttä raskaimman kautta taipumalla kahdesti aiemmin hävinneelle Sveitsille viime hetken heitolla. Kulttuuri ja perinteet velvoittavat, että Serbia saapuu maanantaina Susijengiä vastaan merkittävästi paremmalla ilmeellä ja asenteella, kertoo Susijengin apuvalmentaja Lassi Tuovi.

Aleksa Avramovic on nuoren Serbian luottomies. Kuva: Ville Vuorinen / FIBA Europe.

Tuovin mukaan Serbiasta lauantaina päivällä voiton narrannut Sveitsi enemmän kuin ansaitsi voittonsa, mutta uskoo myös, että Serbia antoi omalla puolivillaisella toteuttamisellaan Sveitsille mahdollisuuden saada voittoon vaadittava momentum puolelleen.

- Serbia oli välinpitämätön puolustuspäässä ja he antoivat Sveitsin heittäjien päästä kuumaksi. Olen ihan varma, että Serbia tulee olemaan meitä vastaan paljon aggressiivisempi ja kurinalaisempi kuin Sveitsiä vastaan. He tietävät kyllä, että olemme vahva heittojoukkue, Tuovi arvioi.

Serbian miehistö on vaihtunut rutkasti sitten helmikuun EM-karsintaikkunan, mikä Tuovin mukaan näkyi selkeästi joukkueen pelissä Sveitsiä vastaan. Vaikka Serbia kuuluu maailman johtaviin koripallomaihin, marraskuun EM-karsintakuplan miehistössä ei serbeillä ole selkeää pelillistä johtajaa. Siksi pitkään yhdessä pelannut sveitsiläisviisikko vaikuttikin lauantain pelissä Serbiaa rutinoituneemmalta.

- (Sentteri) Miroslav Raduljican poissaolo vaikuttaa heihin kaikkein eniten. Heillä ei ole puhdasta sisäpelaajaa, kelle tuputtaa palloa. Vastaavasti Ognjen Jaramaz oli helmikuussa isossa roolissa pelintekijänä, kun taas Sveitsi-ottelussa Serbialta ei löytynyt sellaista pelintekijää, joka olisi saanut heidän hyökkäyksensä rullaamaan.

Poissaoloistakin huolimatta Tuovi luonnehtii Serbian marraskuun EM-karsintanippua laadukkaaksi. Matkassa on tusina pelaajia, joille serbikoriksen perinteet ja ihanteet ovat imeytyneet äidinmaidossa. Sveitsi-ottelun jälkeen Susijengiä vastaan juoksee maanantaina varmuudella latautunut ja revanssihenkinen ryhmä.

- Serbia hyökkää erittäin kurinalaisesti, kuten (päävalmentaja) Igor Kokoskovin joukkueet aina. Heidän perässään emme saa lähteä juoksemaan, koska sitten emme muuta teekään. Meidän on oltava aktiivisia puolustuksessa aikaisessa vaiheessa ja valittava fiksusti, kenelle heistä annamme lopussa ratkaisuja.

Susijengi ja Serbia kohtaavat Espoo Metro Areenan EM-karsintakuplassa maanantaina 30.11. klo 19.00 alkaen. YLE TV2 televisioi ottelun klo 18.50 alkavassa lähetyksessään.

 

Tarkkaile heitä: Coach Tuovin tärpit

  • Aleksa Avramovic (192 cm/26 v): ”Tässä ikkunassa Serbian dominoivin takapelaaja. Edellisessä ottelussa meillä oli suuria haasteita hänen pysäyttämisessään. Ajaa röyhkeästi ja vahvasti korille.”
  • Danilo Andjusic (195/29): ”Syyskauden parhaita pelaajia Ranskan liigassa. Aivan erinomainen pisteidentekijä, joka osaa heittää skriinin takaa ja hakee kuvioista paljon omia ratkaisuja.”
  • Marko Simonovic (203/34): ”Istuskeli siviileissä Sveitsiä vastaan. Joukkueen kapteeni, henkinen johtaja ja puolustuksen liima. Mikäli Simonovic on kehissä, hän auttaa heidän puolustustaan ja yhteispeliään merkittävästi.”

 

Serbia marraskuun 2020 EM-karsintaikkunassa

#

Nimi

Pituus

Syntynyt

Seura

5

Marko SIMONOVIC

203

1986

Crvena Zvedza (SRB)

6

Nemanja DANGUBIC

204

1993

Partizan Belgrad (SRB)

9

Stefan POT

196

1994

KK Igokea (BIH)

10

Jovan NOVAK

188

1994

Mega Basket (SRB)

11

Dejan KRAVIC

213

1990

San Pablo Burgos (ESP)

12

Aleksa RADANOV

201

1998

Crvena Zvedza (SRB)

18

Dragan APIC

206

1995

KK Buducnost (MNG)

22

Dalibor ILIC

202

2000

KK Igokea (BIH)

25

Rade ZAGORAC

205

1995

Partizan Belgrad (SRB)

28

Borisa SIMANIC

211

1998

Crvena Zvedza (SRB)

30

Aleksa AVRAMOVIC

192

1994

Estudiantes (ESP)

33

Danilo ANDJUSIC

195

1991

JL Bourg (FRA)

34

Marko JEREMIC

192

1991

KK Mornar Bar (MNG)

44

Stefan PEÑO

201

1997

Rasta Vechta (GER)

 

  • Päävalmentaja Igor KOKOSKOV
     
 
27.2.2024 11:07 Susijengi

Toijala komensi Viron historialliseen voittoon

Viidettä vuottaan Viron miesten maajoukkuetta komentava Jukka Toijala luotsasi joukkueensa kenties sen koripallohistorian makeimpaan voittoon, kun Viro peittosi maanantai-illan EM-karsintaottelussa Tallinnassa Liettuan. Voitto oli Viron koripallon historian ensimmäinen voitto Liettuasta miesten maajoukkuetasolla.

26.2.2024 21:27 Susijengi

Susijengi löysi taisteluilmeensä, nousi 17 pisteen takaa avausvoittoon EM-karsinnoissa

EM-karsintansa kotivoitolla Georgiasta avannut Tanska saapui maanantaina Espoo Metro Areenalle täynnä tulta ja tappuraa, upotti avauspuoliskolla liki kaiken mahdollisen ja karkasi 17 pisteen vierasjohtoon. Susijengi palasi kuitenkin pitkän tauon jälkeen perusasioihin ja säntäsi kollektiivisella esityksellä 5339-päisen kotikatsomon riemuksi 89–85 (42–58) -voittoon.

26.2.2024 11:38 Susijengi

Alexander Madsen: ”Me pelataan parhaimmillamme, kun ollaan ärsyttäviä”

Alexander Madsen, 29, on hyvässä paikassa koripalloilijana. Susijengin ison pään kouvolalaislähtöinen luottomies on saanut räjähtävän startin alkuvuoteen 2024 Espanjan liigassa CB Andorran paidassa. Samaan aikaan Susijengissä Madsenin rooli on vanha tuttu ja hän uskoo, että paras tulos tulee, kun pidetään kiinni perusasioista.

25.2.2024 20:54 Susijengi

Susijengi ja Tanska nimesivät tusinansa maanantain otteluun

Susijengi ja Tanska ovat nimenneet pelaajansa maanantai-illan EM-karsintaotteluun. Susijengin kokoonpanoon nousee Saksan Bundesliigan Tigers Tübingenia edustava Aatu Kivimäki. Ottelu pelataan maanantaina klo 18.30 Espoo Metro Areenalla.

25.2.2024 11:38 Susijengi

Lundbergin Tanska on Susijengille erilainen haaste

Vaikka Tanskaa ei laajalti tunnetakaan koripallomaana, aloitti joukkue EM-karsintaurakkansa kirivoitolla ennakkosuosikki Georgiaa vastaan kotonaan Århusissa. Tanska kävi jo edellisissä EM-karsinnoissa yhden korin päässä EM-kisoista ja hakee nyt Euroliiga-tähtensä Gabriel Lundbergin johdolla ensimmäistä EM-kisapaikkaa 70 vuoteen.

24.2.2024 12:34 Susijengi

Remu Raitanen: ”Varmasti ikimuistoisimpia kokemuksia omalla uralla”

Susijengin tarkkakätinen laituri Remu Raitanen, 26, esiintyi ennakkoluulottomasti ja kellotti tehokkaat peliminuutit myöhään perjantai-iltana, kun Susijengi haastoi MM-hopeamitalisti Serbian sen kotihallissa Belgradissa. Raitasen mukaan Susijengi pystyi Belgradin kuurouttavassa metelissä haastamaan Serbian niin kauan kuin pysyi pelisuunnitelmassaan.

23.2.2024 23:47 Susijengi

Susijengi säikytteli MM-hopeamitalisti Serbiaa, mustat hetket veivät yllätyssaumat

Susijengin aloitusviisikko Elias Valtosen johdolla aiheutti kauhunhetkiä hallitsevalle MM-hopeamitalisti Serbialle sen kotiareenalla Belgradissa perjantai-illan EM-karsinta-avauksessa. Serbian kokoylivoima ja Susijengin pallonmenetykset ja kylmä heittoilta kohosivat lopulta ratkaiseviksi tekijöiksi, kun Serbia ampaisi yhdeksän pisteen takaa 77–61 (36–34) -voittoon.

23.2.2024 10:50 Susijengi

Topias Palmi: ”Vastassa on yksi maailman parhaista joukkuepuolustuksista”

Jos Susijengi haluaa pelata voitosta Serbiaa vastaan myöhään tänä iltana Belgradissa, on sen onnistuttava puolustuspäässä täydellisesti ja käytettävä vapaat heittopaikkansa tuloksellisesti, kun niitä tarjoutuu. Haasteen ottaa innolla vastaan Tampereen Pyrinnön kasvatti Topias Palmi, 29, joka pelaa ammattilaisuransa parasta kautta Karhu Basketissa.

22.2.2024 22:39 Susijengi

Susijengi ja Serbia nimesivät kokoonpanonsa perjantain otteluun

Susijengi ja Serbia ovat valinneet miehistönsä perjantai-iltana Belgradissa pelattavaan EM-karsinta-avaukseen. Susijengistä debyyttinsä arvokisakarsintaottelussa tekevät Luukas Vaara ja Jacob Grandison.

22.2.2024 10:55 Susijengi

MM-hopeamitalisti Serbia suursuosikkina perjantai-illan otteluun

Susijengillä on perjantai-iltana Belgradissa edessään maailmanluokan koitos, kun se haastaa EM-karsintojen avausottelussa hallitsevan MM-hopeamitalistin Serbian. Hanno Möttölän mukaan Serbia ei tee sirkustemppuja, vaan luottaa kurinalaisuuteen, kärsivällisyyteen ja kykyynsä taivuttaa vastustajat tahtoonsa pitkällä tähtäimellä.

Näytä lisää vastaavia