Koskimies, Lahtinen ja Sandvik siivittivät Susiladiesin Portugalin ohitse

15.11.2020 02:11 Susiladies taisteli ensimmäisen EM-karsintavoittonsa kuuteen vuoteen, kun Suomi kellisti EM-karsintakuplan emäntämaa Portugalin 70-62 (30-30). Lotta-Maj Lahtinen ja Elina Koskimies pelasivat loisto-ottelut, kun taas 17-vuotias Henna Sandvik upotti uransa ensimmäiset maajoukkuepisteet oikeaan aikaan, oikeaan paikkaan.

Susiladies päihitti Portugalin EM-karsinnoissa. Kuva: FIBA.

Päätösneljänneksellä Susiladies sai stoppeja stopin perään, mutta puolustuksen onnistumiset kääntyivät kehnosti hyökkäyspäässä pisteiksi. Portugali hiipi kolmen pisteen päähän 54-51 Sofia Silvan vapaaheitoilla, kun peliaikaa oli jäljellä noin neljä minuuttia.

Tässä vaiheessa nuorten pelaajien käsi voi täristä, muttei Henna Sandvikin. 17-vuotias Sandvik avasi Suomen pistehanat kahdella peräkkäisellä kolmosellaan, joilla Suomi veti eron kuuteen 60-54, kun pelikellossa läheni kahta minuuttia.

– Henna on pitkän matkan alussa, mutta hän on myös pelkäämätön koripalloilija. Tärkeään paikkaan kylmäpäisesti pari kolkkia sisään, päävalmentaja Pekka Salminen iloitsi ottelun jälkeen.

Portugali oli tappioasemassa ahdistettu ja epätoivoinen. Susiladies otti helpot virheet pois ja löi sinetin voitolle vapaaheittoviivalta pelaaja kerrallaan. Loppusummerin soidessa koko joukkueen silmissä näkyi ilo, jota ei olla nähty sitten vuoden 2014: voitto EM-karsinnoissa.

Taistelu, kamppailu ja urheilullisuus

Elina Koskimies oli jäätävässä vireessä säkittäen 21 pistettä. Kuva: FIBA.

Susiladies sai pahimman mahdollisen alun otteluun, kun Portugalin vinha puolustus pakotti suomalaiset menetyksiin ja yhtäkkiä taululla olivat lukemat 2-12. Ei kuitenkaan kestänyt kauaa, kun Suomi löysi keinot pelata ja puntit tasoittuivat.

– Aloimme pelaamaan ihan peruskoripalloa. Se on tullut tässä yleisen kulttuurin muutoksen rinnalla, että olemme oppineet oikeasti pelaamaan. Havaitsemaan, mitä vastustajan puolustus tekee, löytämään heikot kohdat, ja iskemään niihin, Salminen kommentoi.

Elina Koskimies toi toisella neljänneksellä henkilökohtaisella kymmenen pojon pisteputkellaan Susiladiesin tasoihin, jonka jälkeen väännettiin pitkälle päätösneljännekselle asti kori korista, tilanne tilanteesta.

Läpi ottelun tietä voittoon oli raivattu kovalla työllä: Susiladies lopulta piti päätösneljänneksen ensimmäiset neljä minuuttia Portugalin pisteittä, minkä jälkeen tie oli vapaa.

– Tässä tapahtui niitä asioita, joihin olemme panostaneet ja mimmit ovat sitoutuneet: taistelu- ja kamppailumielisyyttä sekä urheilullisuutta. Totta kai tuli muutamia lipsahduksia, mutta muuten pelasimme mielettömällä tasolla koko ajan.

Koskimies 21 pistettä, Lahtinen mielettömän monipuolinen

Lotta-Maj Lahtinen: 14 pistettä, 11 (!) levypalloa, 5 syöttöä. Kuva: FIBA.

Koko parketin pistekuningatar oli Koskimies (21/5), joka pisti kovia koreja tiukoissa paikoissa toisensa jälkeen. Koskimies sai peräti kymmenen vapaaheittoa, joista jokainen meni sisään.

– Elina on yksi parhaimpia heittäjiä, mitä meillä on ollut. Tänään heitto upposi kaukaa vähän heikommin, mutta hän teki kaikkea muuta. Hän on monipuolistanut peliään ja hyökkää kohti rimaa rohkeasti. Vapaaheittämisen hän on aina osannut, Salminen sanoi.

Takakentällä suuret minuutit uurastivat Lahtinen (14/11/5 syöttöä/3 riistoa) sekä Linda-Lotta Lehtoranta (7/3/4 syöttöä). Lahtinen pelasi vajaat 36 minuuttia ja Lehtoranta yli 33 minuuttia.

– Molemmat pelasivat ehkä liiankin isot minuutit Janeten (Aarnio) ollessa poissa.

Sandvikin (6/0) lisäksi pienemmän roolin pelaajista Marianne Kalin (5/5) ansaitsi Salmisen hatunnoston.

– Marianne löysi sellaisen roolin, tahdon ja intensiteetin, millä hän pystyy auttamaan meitä ketä tahansa vastaan. Hän riisti ja raatoi.

Portugalin pistekaksikon muodosti Sofia Silva (17/9/4 syöttöä) ja kolme kolmosta säkittänyt Laura Ferreia (16/1/3 syöttöä).

> Ottelutilastot

 
9.11.2023 22:02 Susiladies

Susiladiesille unelma-alku EM-karsintoihin! Bulgaria kaatui Samakovin huutomyrskyssä

Susiladies aloitti tuoreet EM-karsintansa parhaalla mahdollisella tavalla, kun Suomi voitti Bulgarian vieraskentällä Samakovissa loppunumeroin 65-75 (35-33). Awak Kuier oli ilmiliekeissä 27 pisteen, 11 levypallon ja 5 torjunnan illalla, kun taas Lotta-Maj Lahtinen säkitti kaksi kylmäpäistä kolmosta ratkaisuhetkillä.

12.2.2023 17:23 Susiladies

Ranska näytti kaapin paikan kolmannella neljänneksellä – Susiladiesin EM-karsinnat päätökseen

Hallitseva EM-hopeamitalisti, ja kesän 2023 EM-kisojen yksi ennakkosuosikki, Ranska voitti Susiladiesin EM-karsintojen päätösottelussa Urhea-hallissa 46-82 (26-37). Ranskalaiset sisuuntuivat puoliajalla ja veivät kolmannen neljänneksen 4-30.

9.2.2023 22:25 Susiladies

Ukraina veti pidemmän korren Susiladiesista Riiassa pelatussa EM-karsintaottelussa

Susiladies hävisi käynnissä olevien EM-karsintojen toiseksi viimeisessä pelissään Ukrainalle, joka oli Riiassa, Liettuassa, pelatussa ottelussa parempi loppulukemin 74-59 (46-36). Ukraina lähti karkumatkalle lopullisesti kolmannella neljänneksellä.

27.11.2022 22:45 Susiladies

Liettua pisti Susiladiesin EM-unelman pakettiin odottamaan seuraavaa mahdollisuutta

Susiladiesin viikon toinenkin EM-karsintaottelu päättyi tappioon, kun Urhea-hallissa, Helsingissä, Liettua oli ovelampi osapuoli, pääsi aikaisin johtoon ja piti sen loppulukemiin 56-65 (21-34) asti. Tappion vuoksi on varmaa, ettei Susiladies päässyt vuoden 2023 EM-kisoihin.

25.11.2022 00:10 Susiladies

EM-hopeamitalisti Ranska päihitti mainiosti taistelleen Susiladiesin Saint-Étiennessa

Marraskuun 2022 EM-karsintaikkunan ensimmäisessä ottelussa Susiladies hävisi Ranskalle, joka esitteli erinomaista hyökkäyspään pelaamistaan 103-77 (47-31) -voitolla Saint-Étiennessa pelatussa ottelussa 4 042 katsojan edessä. Susiladiesin 17-vuotias Elina Aarnisalo oli kovassa vireessä hallitsevaa EM-hopeamitalistia vastaan 24 pisteellä ja kuudella syötöllä.

14.11.2021 19:40 Susiladies

Ukraina kesti Susiladiesin loppukirin Urhea-hallin painekattilassa

Susiladies kärsi niukan tappion EM-karsinnoissa täyteen pakatussa Urhea-hallissa Ukrainalle loppunumeroin 71-77 (31-40). Ukrainalaiset kykenivät pitämään johtoasemansa loppuun saakka, vaikka Susiladies kiri hurjasti Anissa Poundsin johdolla.

11.11.2021 21:52 Susiladies

Susiladiesille tappio EM-karsinta-avauksessa – Liettua kymmenen pistettä parempi

Susiladiesin EM-karsintataival kohti vuoden 2023 EM-kisoja alkoi tappiolla, kun Liettua oli Suomea parempi Kėdainiaissa numeroin 69-59 (35-24). Susiladies pelaa seuraavan ottelunsa jo sunnuntaina, kotikentällään Urhea-hallissa Ukrainaa vastaan.

6.2.2021 19:58 Susiladies

Ukraina pääsi karkaamaan Susiladiesin näpeistä ensimmäisellä puoliajalla

Susiladiesin viimeisessä EM-karsintaottelussa Ukraina veti pidemmän korren numeroin 75-91 (34-52). Susiladies paransi merkittävästi pelaamistaan toiselle puoliajalle, mutta Ukrainalla oli jo vakuuttava johto, jota suomalaiset eivät kyenneet kirimään. Awak Kuier sivusi piste-ennätystään 30 pisteellä.

4.2.2021 19:51 Susiladies

Belgia osoitti suuruutensa Susiladiesille toisella puoliajalla

Susiladies hävisi Portugalissa pelatussa EM-karsintaottelussa EM-kisapaikkansa jo varmistaneelle, maailmanrankingin kuudentena olevalle Belgialle 82-47 (39-32). Susiladies pysyi 20 pistettä säkittäneen Awak Kuierin johdolla belgialaisten kyydissä puoliaikaan saakka.

12.11.2020 19:57 Susiladies

Susiladies kaatui saappaat jalassa Iagupovan Ukrainalle

Susiladies hävisi urhoollisen taistelun jälkeen Ukrainalle 84-66 (50-39) Portugalin EM-karsintakuplassa. EM-karsintaottelun kuningatar oli Ukrainan Alina Iagupova, joka tehtaili Suomea vastaan tripla-tuplan.

Näytä lisää vastaavia