Koripallon TV-näkyvyys taattu vuoteen 2009 saakka

2.11.2006 Suomen Koripalloliitto on mukana kattavassa yhteistyösopimuksessa, joka julkistettiin torstaina Helsingissä. Kuuden palloilulajin, YLEn, Urheilukanavan ja Veikkauksen muodostama yhteistyörintama takaa mukana oleville lajeille kattavan TV-näkyvyyden maksuttomilla kanavilla vuoteen 2009 saakka.

Koripalloliiton solmiman sopimuksen myötä Urheilukanava näyttää jo alkaneella pelikaudella 20 sarjaottelua aiemmin julkaistujen 14 ottelun asemesta. Lisäksi YLEn kanavat näyttävät viisi ottelua koripallokauden ratkaisuvaiheista, joihin Urheilukanavalla on jälkilähetysoikeudet. Sopimus kattaa samansisältöisenä myös pelikaudet 2007-08 ja 2008-09.  

Koripallokauden 2006-07 TV-ottelukokonaisuus julkistetaan mahdollisimman pian.  

- On suomalaiselle koripalloilulle hieno asia olla mukana pitkäjänteisessä yhteistyössä, joka takaa lajin näkyvyyden tulevina vuosina. Kyseessä on paitsi monivuotinen paketti myös selkeä parannus aiempiin vuosiin. Sopimuksen myötä pyrimme saamaan myös naisten sarjakoripallolle TV-näkyvyyttä muutaman vuoden tauon jälkeen, kertoi Koripalloliiton toiminnanjohtaja Markku Salmikivi.  

YLE, Urheilukanava ja Veikkaus haluavat yhteistyöllä taata kotimaisten palloilulajien näkyvyyden. Koripallon lisäksi yhteistyössä ovat mukana jalkapallon Veikkausliiga, lentopallo, salibandy, jääkiekon Mestis (mukaan 2008-09) ja pesäpallon Superpesis. Yhteistyön myötä YLE saa uutiskuvaoikeudet Urheilukanavan lähettämistä otteluista.  

- YLEn kannalta järjestely turvaa laajan lajivalikoiman suomalaista urheilua maksuttomilla TV-kanavilla, mikä on julkisen palvelun kannalta tärkeätä. Urheiluohjelmat ovat kuin jokamiehenoikeus, kommentoi YLEn varatoimitusjohtaja Seppo Härkönen.  

- Sopimus takaa katsojille myös Urheilukanavalla laadukkaan, monipuolisen ja maksuttoman ohjelmatarjonnan. Merkittävien lajien näkyminen antaa samalla lajiliitoille, liigoille sekä seuroille entistä tukevamman pohjan lajin kehittämiseen, arvioi puolestaan Urheilukanavan toimitusjohtaja Timo Hakala.  

Nykyisin 1,9 miljoonassa kotitaloudessa näkyvälle ja 4,0 miljoonaa potentiaalista katsojaa tavoittavalle Urheilukanavalle tuore yhteistyö tuo rutkasti lisää korkeatasoista sisältöä. Sopimus nimittäin mahdollistaa myös kansainvälisten urheilutapahtumien esitysoikeuksien nykyistä laajemman käytön. Urheilukanava voi näyttää urheilutapahtumia, joihin YLEllä on EBUn (Euroopan yleisradiounioni) jäsenenä oikeudet, mutta jotka eivät YLEn omaan tarjontaan mahdu.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/
 
30.9.2006 Pohjoinen alue

Koripalloliiton uusi tilastopalvelu julkaistu

Suomen Koripalloliitto on avannut uuden tilastopalvelunsa. Pelikaudella 2006-07 tilastopalvelu kattaa miesten ja naisten kaksi ylimmäistä sarjatasoa eli mestaruussarjat ja I divisioonat. Laajan tilastovalikoiman lisäksi palvelu tarjoaa live-seurannan Korisliigan ja naisten SM-sarjan otteluista.

1.9.2015 08:02 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä tiistaina 1.9.

Tiistaina 1.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin tulevaan EM-kisaurakkaan. Numerossa mm. Sasu Salinin ja Erik Murphyn henkilökuvat, Suomen alkulohkovastustajien esittely, kisojen seurantaopas ja katsaus Susijunnujen superkesään.

30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

17.4.2015 Pohjoinen alue

Huhtikuun KORI-lehti luettavissa netissä

Torstaina 16.4. Ilta-Sanomien välissä ilmestynyt KORI-lehti on luettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostona Basket.fi-palvelussa, tämän artikkelin lopussa olevan linkin välityksellä. Lehden teemana on lauantaina 18.4. käynnistyvät Korisliigan pudotuspelit ja katsaukset Pantteri-jahtiin osallistuviin joukkueisiin.

3.3.2015 Pohjoinen alue

Kausi 2014-15 päätetään korisperheen risteilyllä 27.5.

Loistava koripallokausi viimeistellään palkintogaalassa MS Baltic Queenillä 27.5. Koripalloperhe kokoontuu risteilylle palkitsemaan kauden parhaita ja juhlimaan yhdessä. Risteilyn järjestää Suomen Koripalloliitto yhteistyökumppaninsa Elämysmatkojen kanssa.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

13.3.2012 06:57 Pohjoinen alue

EM-karsintojen ennakkolipunmyynti käynnistynyt

Ennakkolipunmyynti Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueiden EM-karsintaotteluihin on käynnissä. Pääsyliput ovat lunastettavissa viime vuodesta tutuin hinnoin Lippupalvelusta, joka hoitaa lipunmyyntiä. Suomen miesten ”Susijengi” saalistaa EM-paikkaa 17.8.-11.9.2012 Helsingin Jäähallissa pelattavissa karsintaotteluissa. Naisten karsinnat pelataan Tikkurilan Valtti Areenalla 13.6.-14.7.2012.

3.2.2011 21:34 Pohjoinen alue

Basket.fi-otsikot upotettavissa widgetillä, seurattavissa RSS-syötteillä

Suomen Koripalloliitto on julkaissut nettipalvelussaan uutiswidgetin, jonka avulla Basket.fi-otsikot voi upottaa helposti omille nettisivuille. Otsikoiden seuraamista helpottamaan Basket.fi on avannut myös RSS-syötteiden tilaussivun, jolta voi tilata uutisia aihealueittain.

10.1.2011 Pohjoinen alue

Koripalloliiton toimisto on muuttanut

Suomen Koripalloliiton Helsingin toimisto on muuttanut uusiin toimitiloihin. Liiton uusi toimisto sijaitsee Käpylässä, Amer Sportsin talossa, osoitteessa Mäkelänkatu 91, 00610 Helsinki. Koripalloliitto on samalla avannut uuden asiakaspalvelun puhelinnumeron.

18.11.2010 08:22 Pohjoinen alue

Koripalloliiton koulutuskalenteri keväälle 2011 julkaistu

Suomen Koripalloliiton valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen kalenteri kevään 2011 osalta on julkaistu. Liiton koulutuksessa sisällöt pysyvät entisellään ja tasojen suorittamismahdollisuuksia näyttökokeiden kautta jatketaan. Koripalloliitto haluaa tarjota valmentajille ja ohjaajille selkeän koulutuksenpolun.

Näytä lisää vastaavia