Islanti piinasi pitkään, Susijengi voitolla Istanbuliin

7.9.2017 00:10 Suomen EM-alkulohko Helsingissä päättyi voitokkaasti kahden maan joukkueiden ja fanien ottaessa mittaa toisistaan Hartwall Arenalla. Sitkeä Islanti piinasi Susijengiä pitkään, kunnes päätösneljänneksellä Suomi veti ohitse 83-79 (42-40) -voittoon Sasu Salinin johdolla. Suomen EM-pelit jatkuvat viikonloppuna neljännesvälierissä Italiaa vastaan Istanbulissa.

Susijengi käänsi päätösneljänneksellä pelin voitoksi Islantia vastaan.

Susijengi kiittää 6. pelaajaa!

Henrik Dettmann kehui vuolaasti Islantia...

... joka pisti Susijengin ahtaalle läpi ottelun.

Gerald Lee jr. komensi korinalustaa.

HU-huutoon äityivät sekä Islannin kannattajat...

... että 6. pelaaja.

Suomi matkustaa nyt Istanbuliin kohtaamaan Italian. Kuvat: Ville Vuorinen.


Islanti ehti karata yhdeksän pisteen karkumatkalle päätösneljänneksen alussa, kunnes Salin näytti, että mistä Espanjassa saatu lempinimi ”Francotirador” (tarkka-ampuja) tulee. Salinin kaksi sisukasta kolmosta sytyttivät 12037-päisen yleisön lisäksi Susijengin armottomaan kamppailuun erinomaisesti pelannutta Islantia vastaan.
 

Ottelun käännekohta nähtiin, kun Tuukka Kotti pudotti näppärän syötön leikkaavalle kippari Shawn Huffille, joka nosti kaksi pistettä virheestä huolimatta. Islantilaiset tuohtuivat, nappasivat teknisen virheen päälle ja vieraiden aikalisän jälkeen sekä Huff että Markkanen upottivat vapaaheittonsa. Teknisen virheen jälkeisestä sivurajasta Salin viimeisteli kolmosellaan Susijengin 69-67-johtoon kotiyleisön räjähtäessä suosionosoituksiin.
 

Islanti ylsi vielä tasoihin reilu kolme minuuttia ennen loppusummeria, mutta Markkanen kuittasi johdon takaisin väkevällä donkillaan Teemu Rannikon taikurimaisesta takaovisyötöstä. Hetkeä myöhemmin Markkanen heitti kolmosen ohitse, mutta monen lempinimen mies ”Malmin roskisdyykkari” Salin repi hyökkäyslevypallon syöttäen Markkaselle, joka ei kahta kertaa erehdy 78-71. Islannin pyristelyistä huolimatta Susijengi viimeisteli voiton vapaaheittoviivalta.
 

– Islanti on pelannut läpi turnauksen todella kovaa ja vasta lopussa vastustajat ovat päässeet heidän ohitse. He tulevat hirveällä tempolla, ja kun jalat painaa vähän, taistelee henkistä väsymystä vastaan ja vastustaja pelaa isolla sydämellä, niin meidänkin piti antaa koko sydän, kippari Huff analysoi ottelun jälkeen.

 

Dettmann: ”Islanti ei koskaan luovuta”

Islanti piti loisto-otteillaan huolen, että Susijengin viimeisestäkin ottelusta kotiyleisönsä edessä tuli kynsienjärsijä. ”Meillä ei ole mitään hävittävänä” -asenteella pelanneet islantilaiset raatoivat, puristivat ja tönivät Susijengin ahtaalle läpi ottelun. Puoliajan jälkeen näytti jo hetken pahalta, mutta loppujen lopuksi kotijoukkue nappasi rutiininomaisen voiton.
 

– Islanti pelasi sitkeästi ja kovaa. Se on islantilaista koripalloa, he eivät koskaan luovuta, ja jollet ole valmiina, niin se koituu kohtaloksi. Meillä oli vaikeuksia löytää pelirytmi ja he onnistuivat satuttamaan meidän kivijalkojamme, päävalmentaja Henrik Dettmann kommentoi.
 

– Mielestäni pelasimme neljä hyvää ottelua tässä turnauksessa ja tämä ei ollut yksi niistä. Meillä oli kaikki mahdollisuudet voittaa peli jo aiemmin. Onneksi lopussa löysimme rytmin ja korjasimme voiton nimiimme, Gerald Lee jr. kertoi.
 

Susijengin pistekuningas oli jälleen yhden hirviömäisen pelin pelannut Markkanen, jonka saldo oli 23 pistettä ja 2 levypalloa. Huff (5/7/4 syöttöä) oli ominaiseen tapaansa Susijengin linkkuveitsi, Lee paini 9 pisteen ja 8 levypallon arvoisesti ja Petteri Koponen (10/2) komensi hyökkäyspeliä kuudella syötöllä. Sankariksi nousi kuitenkin Salin, joka naulasi 17 pistettä ja kahmi 7 levypalloa. Koko ottelun komein suoritus tapahtui toisen neljänneksen viimeisillä sekunneilla, kun Salinin puolesta kentästä linkoama kolmonen napsahti sukasta sisään.
 

– Katsoin, että näyttää aika hyvältä ja välillä nuo menevät. Aika harvakseltaan tuollaisia saa, niin piti se nyt ehkä tässä vaiheessa pistää kerran sisään, Salin virnuili.

Salin: ”Se oli mieletöntä”

Hartwall Arenalla nähtiin myös kahden fanikunnan kohtaaminen, pari tuhatta islantilaiskannattajaa pistivät vastaan kymmenelletuhannelle Susijengi-fanille. Huutomyrskyssä löytyi myös sopusointu, kun molempien joukkueiden kannattajat yhdistivät voimansa kulttimaineeseen nousseeseen HU-huutoon.
 

– Oli se mieletöntä. Siinä oli kiitosta islantilaisfaneille, oli hienoa lopettaa Islannin kisat tähän, Salin hehkutti.
 

Suomi pelasi Helsingissä yhteensä viisi ottelua, joista Susijengi voitti kunnioitettavasti neljä voittoa ja sijoittui alkulohkon toiseksi. Nyt Susijengi matkustaa Istanbuliin, jossa se kohtaa viikonloppuna EM-kisojen neljännesvälierissä Italian.
 

– Upea viikko takana, varmasti kaikki tulee muistamaan tämän ikimuistoisena viikkona. Uskon, että annettiin kaikille faneillekin uskomattomia elämyksiä. Mutta matka jatkuu nyt kohti Istanbulia, vielä on pelejä jäljellä. Vähän ehkä hengähdetään ja saadaan kropat kuntoon. Katse käännetään nyt Italiaan päin, kapteeni Huff aloitti.
 

– Vieraalla maaperällä meidän pitää, kuten aina, saada se energia sisältä. Jos energia ei tule ryhmän sisältä, niin silloin se ei ole pysyvää. Samalla tavalla kuin olemme pystyneet nollaamaan huikeat voitot ja kirvelevät tappiot, pitää pystyä luomaan joukkuehenki oman tiimin sisällä.

 
9.9.2017 21:30 Maaottelu

Italian heittoralli päihitti Susijengin, EM-kisat päätökseen Istanbulissa

Susijengin EM-taival sai päätöksensä Istanbulin yössä neljännesvälieriin, kun avausneljänneksellä tulikuumana heittänyt Italia karkasi 57-70 (29-48) -voittoon. Susijengi kiri italialaisten kahteenkymmeneen pisteeseen venyneen johdon kalkkiviivoilla vielä yhdeksään pisteeseen, mutta sen lähemmäksi Suomi ei yltänyt.

5.9.2017 23:20 Maaottelu

Susijengin EM-jatkopaikka varmistui, Kreikka pysyi kanveesissa

Susijengi varmisti menolippunsa Istanbuliin EM-jatkosarjaan Hartwall Arenalla Suomen maajoukkuehistorian ennätysyleisön 12 327 katsojan edessä. Susijengi repi aikaisen johdon Petteri Koposen ilmiömäisellä pelillä Kreikasta, joka hiipi päätösneljänneksen aikana vielä neljän pisteen päähän, kunnes lopullisen niitin EM-kisojen kolmannelle voitolle 77-89 (33-45) löi ”Taikuri” Teemu Rannikko.

4.9.2017 00:15 Maaottelu

Uskomaton voitto! Susijengi nousi naruista, ulvoi toisella puoliajalla Puolan kumoon

Susijengi tarjosi jälleen EM-kotikisoissa kuin käsikirjoitetun jännitysnäytelmän, jossa tunneskaalat aaltoilivat edestakaisin epätoivosta riemunkiljahduksiin. Susijengi oli jo sillassa loppuunmyydyssä Helsinki Areenassa Puolaa vastaan, mutta nousi ällistyttävästi kahdesti jatkoajalle ja lopulta voittoon 90-87 (36-32, 66-66, 78-78) kenraali Petteri Koposen ja superlupaus Lauri Markkasen johdolla.

2.9.2017 23:50 Maaottelu

Slovenia päihitti Susijengin niukasti EM-jännitysnäytelmässä

Suomen EM-kotikisojen kiihkeä lauantai-ilta jäi palkinnotta Helsinki Areenalla 11 963 katsojan edessä. Ensimmäisellä puoliajalla kymmenen pisteen taakse ajautunut Susijengi äityi kotiyleisön ulvonnan ja Areenan perusteita rymistäneen kannustuksen myötä mielettömään kiriin, mutta kalkkiviivoilla Slovenia oli etevämpi voittaen 78-81 (42-52).

1.9.2017 00:03 Maaottelu

EM-huuma käyntiin ennätysyleisön edessä, Susijengi sensaatiovoittoon Ranskasta

Susijengin EM-kotikisat Helsingissä alkoivat jymypaukulla, kun infernaaliseen kannustukseen äitynyt 12 167 -päinen 6. pelaaja huudatti Suomen ilmiömäiseen jatkoaikavoittoon tähtisikermä Ranskasta 84-86 (33-32, 72-72). Suomen sankarit olivat Jamar Wilson, joka nosti Susijengin voittoon viisi sekuntia ennen summeria ja Sasu Salin, joka onnistui häiritsemään Nando de Colon heittoyrityksen vajaaksi.

1.9.2017 Maaottelu

Historiakatsaus: Suomen ensimmäiset kotikisat -67 olivat suursatsaus

Suomi sai historiansa ensimmäiset koripallon EM-kisat pelimenestyksen ja hyvin suhteiden ansiosta.

23.11.2016 Maaottelu

PostNord on Susijengin uusi pääyhteistyökumppani

Pohjoismaiden johtavaan logistiikkakonserniin kuuluva PostNord Oy ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet monivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka myötä PostNordista tulee Suomen koripallomaajoukkueen – Susijengin – uusi pääyhteistyökumppani. Tuore sopimus kattaa laaja-alaisesti myös nuorten ja naisten maajoukkuetoimintoja sekä näkyvyyksiä ensi vuonna Helsingissä järjestettävissä miesten EM-kilpailuissa.

13.9.2015 Maaottelu

Susijengi taisteli Serbiaa vastaan, EM-kisat päätökseen saappaat jalassa

MM-hopeamitalisti Serbia osoittautui liian kovaksi palaksi purtavaksi Susijengille EM-kisojen pudotuspeleissä numeroin 94-81 (48-43). Susijengi taisteli kolme neljännestä tasaisesti, mutta serbialaiset repivät eron päätösneljänneksen alussa heittämällä neljä peräkkäistä kolmosta pussin pohjalle.

10.9.2015 Maaottelu

Kookas Puola jyräsi Susijengin EM-alkulohkon päätöspelissä

Susijengi joutui tyytymään tappioon EM-alkulohko A:n viimeisessä pelissään, kun isokokoinen Puola pakotti Suomen pelaamaan omalla tempollaan. Susijengi oli vielä kiinni kolmannen neljänneksen alussa, mutta kehno heittopeli ei riittänyt takaa-ajoon, vaan Puola nappasi 65-78 (41-42) -voiton. Susijengi eteni EM-kisoissa puolivälieriin, joissa vastaan tulee MM-hopeamitalisti Serbia.

9.9.2015 Maaottelu

Susijengi ulvoi Bosnia-Hertsegovinan kumoon, EM-jatkopaikka varmistui

Susijengi varmisti jatkopaikkansa EM-kisoissa superonnistumisella oikeaan paikkaan Montpellierin huutomyrskyssä. Susijengin torahammas eli aggressiivinen puolustus ruokki onnistumisia ja itseluottamusta hyökkäykseen, minkä myötä Suomi jylläsi ylivoimaiseen 59-88 (27-41) -voittoon Bosnia-Hertsegovinasta.

Näytä lisää vastaavia