Islanti kiharoitti Susijengin MM-karsintalohkon ennakkoasetelmia

26.2.2018 Perjantaina Susijengin voittanut Islanti jatkoi onnistunutta kasvojenpesuaan sunnuntaina pitämällä tappiottomana kolme ensimmäistä MM-karsintaotteluaan pelanneen Tshekin takanaan Reykjavikissa. Kun MM-karsintalohkosta on pelattu kaksi kolmannesta, lohkon loppuasetelmat ovat edelleen täysin auki.

Martin Hermannssonin tähdittämä Islanti otti toisen peräkkäisen voittonsa sunnuntaina ja kiilasi tasaisen F-lohkon kakkossijalle.

Tshekki on MM-karsintalohko F:n kärkipaikalla voitettuaan kolme ensimmäisestä neljästä ottelustaan.

Toisen MM-karsintaikkunan myötä Bulgaria valahti lohkon peränpitäjäksi. Kuvat: FIBA

Islanti johti Tshekkiä Reykjavikissa pistein 76-61 ennen kuin lohkokärki ryhmittyi raivoisaan loppurynnistykseen ja vei viimeiset minuutit nimiinsä 14-0. Islanti tarrasi kuitenkin ratkaisevan levypallon käsiinsä ja varmisti kahden marraskuisen tappion vastapainoksi puhtaan tilin helmikuun MM-karsintaikkunassa.

Tshekki on MM-karsintalohko F:n kärkipaikalla voitettuaan kolme ensimmäisestä neljästä ottelustaan, mutta niukat voitot Suomesta ja Bulgariasta tähänastisissa karsintaotteluissa napannut joukkue ei voi irrottaa katsettaan peräpeilistä hetkeksikään.

Hengen päälle saanut Islanti kiilasi tasapisteissä Susijengin kanssa karsintalohkon toiselle sijalle. Keskinäisten otteluiden voittonsa ansiosta Islanti etenee kesä-heinäkuun taitteen otteluihin lohkon kakkossijalta.

Lohkon hännänhuipuksi valahti puolestaan Bulgaria, joka on hävinnyt Susijengille kahdesti sekä voittanut kaikkiaan vain yhden neljästä ottelustaan. Bulgaria elää kohtalonhetkiään 29. kesäkuuta, jolloin joukkue kohtaa kotikentällään Islannin.

Susijengi pelaa seuraavan kerran 29. kesäkuuta Prahassa Tshekkiä vastaan ja heti heinäkuun alussa kotikentällään Islantia vastaan.

Kaksitoista maata varmistaneet paikkansa MM-jatkokarsinnoissa

Euroopan MM-karsintojen ensimmäinen vaihe huipentuu 29.6.-3.7. pelattavaan kaksoiskierrokseen, jonka jälkeen 24 joukkuetta pelaa kolmi-ikkunaisen MM-jatkokarsintavaiheen kolmessa karsintaikkunassa pelikauden 2018-19 aikana.

Euroopasta paikkansa jatkokarsintoihin ovat jo varmistaneet Saksa, Kreikka, Serbia sekä Susijengin karsintavastustajaksi ehdolla oleva Ranska.

Ympäri maailmaa pelattavissa karsinnoissa muut jatkokarsintoihin tiensä raivanneet maat ovat Australia, Brasilia, Kanada, Dominikaaninen Tasavalta, Iran, Kazakstan, Filippiinit sekä Venezuela.

FIBA:n päätös siirtyä uuteen MM-karsintajärjestelmään on saanut maailmanlaajuisesti tervetulleen vastaanoton. Goianiassa Brasilia veti 10,550 katsojaa kotiotteluunsa Chileä vastaan ja Manilassa Filippiinit juhli voittoa Japanista 10,000 fanin edessä. Loppuunmyytyjä katsomoita nähtiin myös mm. Meksikossa ja Argentiinassa.

Vaikka FIBA:n ja Euroliigan välinen pelaajien edustusoikeuskiista on noussut otsikoihin Euroopassa, myös vanhalla mantereella koripalloväki on löytänyt kiitettävästi tiensä MM-karsintaotteluihin. Peräti 7,500 venäläisfania huusi Permissä Venäjän voittoon Bosniasta ja yli 10,000 katsojaa oli Georgian tukena Tbilisissä Saksaa vastaan.

Vakuuttavia katsojalukuja kirjattiin myös länsinaapurissa, missä Ruotsi imi 7,500 katsojaa Tukholman Hovetiin juhlimaan omiensa 59-58-yllätysvoittoa Turkista.

Liity Susijengin kuudenneksi pelaajaksi jo tänään! Kuudennelle pelaajalle ensimmäisenä tuoreet Susijengin kuulumiset ja uutiset, kutsuja Susijengin tapahtumiin ja etuosto-oikeuksia, ajankohtaista tietoa suomikoriksesta sekä etuja Susijengin virallisista fanikamoista shop.basketissa.

6. pelaajana sinulla on mahdollisuus ostaa MM-karsintojen seuraavaan kotiotteluun (Suomi-Islanti) early bird -liput erikoishintaan.

Lue myös

 
26.2.2023 09:48 Susijengi

Susijengin MM-karsinnat huipentuvat maanantain Saksa-otteluun – voitolla lohkovoittoon

Vuosien 2021–23 MM-karsinnat huipentuvat maanantaina Espoo Metro Areenalla, kun viime syksyn EM-kisat pronssiin päättänyt isokokoinen ja organisoitunut Saksa saapuu Susijengin vieraaksi. Panoksena ottelussa on ei enempää eikä vähempää kuin karsintalohkon voitto.

20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

19.2.2019 10:25 Susijengi

Susijengin MM-karsintaottelu jälleen loppuunmyyty

Susijengi pääsee huipentamaan MM-karsinnat otteluissa, joista panosta ei puutu. Torstain kotiotteluun Ranskaa vastaan joukkue saa tuekseen jälleen täyden Espoo Metro Areenan.

14.2.2019 14:17 Susijengi

Susijengi nimetty helmikuun ratkaisevaan MM-karsintaikkunaan

Päävalmentaja Henrik Dettmann on lähettänyt kuudelletoista pelaajalle kutsun osallistua Susijengin viimeisen ja ratkaisevan MM-karsintaikkunan maanantaina käynnistyvään leiritykseen. Susijengin matkalla kohti Kiinan MM-kisoja viimeiset kannot kaskessa ovat lohkokärki Ranska sekä Susijengin kanssa viimeisestä kisapaikasta kisaava Venäjä.

4.12.2018 14:34 Susijengi

Huikea voitto sähköisti Susijengin Ranska-ottelun lipunmyyntiä entisestään – jo 5200 lippua myyty

Susijengin MM-kisapaikan kohtalo ratkeaa helmikuun karsintaikkunassa, kun joukkue kohtaa Espoossa lohkokärki Ranskan ja matkaa sen jälkeen Venäjän vieraaksi. Maanantai-iltana sinnikkyytensä osoittanut Susijengi on saamassa Ranska-otteluun tuekseen jälleen täyden kotiareenan.

5.7.2018 10:49 Susijengi

Susijengin Islanti-ottelussa tehtiin Euroopan karsintojen yleisöennätys

Maanantaina loppuunmyyty Hartwall Arena todisti, kun Susijengi peittosi Islannin pistein 91-77 (44-41) ja eteni MM-jatkokarsintoihin alkulohkon kakkosena.

3.7.2018 10:58 Susijengi

Miten jatkossa? Näin jatkuu Susijengin matka kohti Kiinan MM-kisoja

Susijengi eteni maanantai-iltana lohkokakkosena jatkoon omasta MM-karsintojen alkulohkostaan peittoamalla Islannin täpötäyden Hartwall Arenan valvovan silmän alla. Susijengillä on edessään syys-, marras- ja helmikuussa pelattavat kivikovat karsintaikkunat.

29.6.2018 21:19 Susijengi

Susijengi taipui Tshekin kovassa käsittelyssä – Nuutinen Suomen valopilkku

Tshekin fyysisyys hyydytti Susijengin Pardubicessä, ja sinnikkäästä taistelusta huolimatta suomalaiset joutuivat Tshekistä kotimatkalle 77-73 (37-36) -tappio niskassaan. MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen ratkaisut nähdään maanantaina.

25.6.2018 21:24 Pääjuttu

Susijengi karisti Viron MM-kenraalissa, Markkanen pani ranttaliksi

Susijengi jätti vähän jossiteltavaa Hartwall Areenalla, kun suomalaiset löylyttivät Viroa tuplamaaotteluiden toisessa osassa 95-76 (43-24). Kesän ensimmäisen esiintymisensä susipaidassa tehnyt Lauri Markkanen kuritti Viroa 23 pisteen ja 12 levypallon arvoisesti.

21.6.2018 22:04 Pääjuttu

Susijengi selviytyi Saku Suurhallin hermopaineesta, tulokkaat toivat virtapiikin

Susijengin eläimellinen puolustus poiki ensin jatkoajan ja sen jälkeen 69-76 (38-37) -jatkoaikavoiton Virosta valmistavassa maaottelussa Saku Suurhallissa, Tallinnassa.

Näytä lisää vastaavia