Huff, Kotti ja Tuukkanen valmistuivat FIBA:n Time Out -koulutusohjelmasta

8.10.2021 12:08 Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out -koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

FIBA:n järjestetyksessään toinen koulutus onnistuttiin suorittamaan koronapandemian tuomista haasteista huolimatta. Kuva: FIBA

Suomesta koulutukseen osallistuttiin peräti 595 aikuisten maaottelun kokemuksella. Pitkäaikaiset maajoukkuetähdet Shawn Huff, Tuukka Kotti ja Taru Tuukkanen valmistuivat koulutusohjelman järjestyksessään toisesta koulutuksesta.

Onnittelut valmistumisesta! Miten kiteyttäisit omat tunnelmasi Time Outista valmistumisen jälkeen?

Shawn Huff:

- Olen todella iloinen, että valmistuin koulutuksesta. Minulla on ollut hektinen vuosi: oli vaalit ja lopulta pääseminen kaupunginvaltuustoon. Se maailma on tuonut paljon lisää kaikkea elämään. Lähdin Time Out -koulutukseen mukaan, koska tiesin sen antavan minulle työkaluja aikaan koriksen jälkeen. Koulutus antoi minulle viimeisen potkun persuksille, että kannattaa lähteä mukaan kunnallispolitiikkaan. Koronapandemian mukana tuomat rajoitukset haittasivat verkostoitumista, mutta sille ei vaan voinut mitään.

Tuukka Kotti:

- Olen todella kiitollinen, että sain olla mukana koulutuksessa. Tämä oli tosi hieno proggis kaiken kaikkiaan. FIBA:lle ja Koripalloliitolle kiitos, että he mahdollistivat tämän meille kolmelle. On ollut hienoa olla tekemässä koulutusta urheilijoiden kanssa, jotka ovat pitkälti samassa elämänvaiheessa. Koulutus tarjosi upeita ja ennen kaikkea tärkeää vertaistukea muiden kanssa. Tosin iso harmi oli se, että tämä osui koronapandemiaan, joten lähitapaamiset jäivät vähäisiksi.

Taru Tuukkanen:

- Tunnelmat ovat hienot, kiitos Koripalloliitolle ja Ari Tammivaaralle, että minua ehdotettiin mukaan tähän. Välillä oli rankkaa, kun oli monta rautaa tulessa samaan aikaan. Lopulta kuitenkin todella iloinen, että sain hoidettua koulutuksen maaliin hyvin arvosanoin.

Taru Tuukkaselle koulutus antoi paljon tulevaisuudelle ja jo käynnistyneelle työuralle. Kuva: Ville Vuorinen
Taru Tuukkaselle koulutus antoi paljon tulevaisuudelle ja jo käynnistyneelle työuralle. Kuva: Ville Vuorinen

Minkä osa-alueen Time Out -koulutusohjelmassa koit itse kaikkein hyödyllisimmäksi ja miksi?

Shawn Huff:

- Sain varmasti eniten kurssista, jossa tutkittiin itseämme: omia vahvuuksiamme ja itsensä kehittämistä. Uskon, että siitä sain revittyä itselleni eniten irti.

Tuukka Kotti:

- Koen, että sain kaikesta paljonkin irti, jota voin ammentaa tulevaisuudessa. FIBA:n urheilujohtajakoulutuksessa pääsin seuraamaan tapahtumajärjestämisen maailmaa, joiden oppeja voin hyödyntää omalla leirilläni. Johtamiskoulutus antoi paljon itsetutkistelua ja pohdintaa sekä auttoi löytämään omia vahvuuksia. Itselleni nuorten mentorointi on todella kiinnostavaa, sain paljon työkaluja siihen ja tätä pääsen hyödyntämää mentoroidessani Raholan Pyrkivää. Oli hienoa päästä Strasbourgiin seuraamaan naisten EM-kisoja lähijaksossa ja nähdä se, mitä pelaajana ei ole koskaan nähnyt eli mitä kisojen taustalla tapahtuu ja miten suuressa mittakaavassa.

Tuukka Kotille mentorointi näyttelee tärkeää roolia. Kuva: Ville Vuorinen
Tuukka Kotille mentorointi näyttelee tärkeää roolia. Kuva: Ville Vuorinen

Taru Tuukkanen:

- Sain FIBA:n osuudesta paljon irti ja niistä kontakteista, joita pystyin koulutuksen aikana luomaan. Oli todella tärkeää päästä tutustumaan uusiin ihmisiin. Johtajakoulutus antoi paljon minulle – tähän maailmaan olen päässyt tradenomikoulutuksessa tutustumaan paljon. Päätöstilaisuus Sveitsissä oli kerrassaan upea: Oli hienoa päästä juhlimaan valmistumista sekä päästä FIBA:n päämajaan sekä korismuseoon. Myös FIBA:n ylimmän johdon tapaaminen oli ikimuistoista.

Mikä on seuraava askel, mihin suuntaan lähdet kehittämään osaamistasi ja miten Time Outin suorittaminen auttaa siinä?

Shawn Huff:

- Seuraava askel on aina mielenkiintoinen. Tällä hetkellä kaikki tähtää Seagullsiin ja pantterin nostoon keväällä. Lisäksi kunnallispolitiikan hoitaminen kunniakkaasti ja perheen isänä oleminen ovat tehtävistä tärkeimpiä. Nähdään mitä tulevaisuus tuo, koulutuksesta saadut työkalut tulevat varmasti auttamaan ja tulen oppimaan itsestäni enemmän, kun osaan tutkia itseäni ja omaa tekemistä jatkossa entistä paremmin.

Tuukka Kotti:

- Mentorointimaailma jatkuu, tulen suorittamaan valinnaisen jakson mentoroinnista, jossa koulutusta viedään entistä eteenpäin. Toki myös urheilujohtamisasiat kiinnostavat. Toki tulevaisuuden suhteen pitää miettiä, että kuinka kauan tässä vielä pelataan ja miten asiat sopivat yhtälöön. Toivottavasti pystyn omia johtamistaitoja viemään eteenpäin eri saroilla tulevaisuudessa.

Taru Tuukkanen:

- Oma koulu on Suomessa loppusuoralla, jota Time Out -koulutus tukee loistavasti. Uskon, että opiskelut riittävät nyt hetkeksi. Olisi hienoa päästä joskus johonkin FIBA:n komissioon antamaan oman osaamisen ja panoksen. FIBA:n toiminta kiinnostaa jossain määrin. Toki oma työura on vauhdissa, joten ihan kaikkeen ei aika riitä, mutta varmasti haluan olla jossain mukana tulevaisuudessa.

Shawn Huffille itsensä tutkiskelun kurssit avasivat uusia näkökulmia vahvuuksien kehittämiseen. Kuva: Ville Vuorinen
Shawn Huffille itsensä tutkiskelun kurssit avasivat uusia näkökulmia vahvuuksien kehittämiseen. Kuva: Ville Vuorinen
 
4.8.2023 09:00 Yhteistyökumppanit

Craft Sportswear on Suomen koripallomaajoukkueiden uusi varustekumppani

Tunnettu urheiluvaatemerkki Craft vaatettaa kaikki Suomen koripallomaajoukkueet monivuotisella yhteistyösopimuksella. 

22.5.2020 14:00 Susijengi

Susijengi ja Susiladies käynnistävät Open Gym -harjoittelun kesäkuun alussa

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet käynnistävät harjoituskautensa 1. kesäkuuta Helsingissä perinteisen Open Gymin merkeissä. Harjoittelu tapahtuu viranomaisten viidenkymmenen hengen kokoontumisrajoiteohjeistuksen puitteissa.

14.1.2020 09:00 Susijengi

Aviasta Suomen koripallomaajoukkueiden uusi varustekumppani monivuotisella sopimuksella

Yhdysvaltalainen urheiluvaatemerkki Avia vaatettaa jatkossa kaikki Suomen koripallomaajoukkueet. Avia saapui vuoden alusta yksinoikeudella K-Citymarketeihin, jonka valikoimista löytyy jatkossa Susijengin fanituotteita.

4.9.2018 09:54 Koripalloliitto tiedottaa

Susijengin ja PostNordin yhteistyö jatkuu – We deliver -rahasto tukemaan vähävaraisten perheiden korisharrastusta

Vuodesta 2016 Susijengin pääyhteistyökumppanina toiminut PostNord on jatkossakin näkyvästi mukana koko susiperheen polulla.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Fanita Susijengiä tyylillä – rennot fanikamat nyt shopissa

Perinteisten maajoukkueen fanituotteiden rinnalle lanseeratun Susijengin streetwear-malliston ensimmäiset tuotteet ovat saapuneet. Uudet katu-uskottavat paidat ovat nyt saatavilla Koripalloliiton virallisesta verkkokaupasta osoitteessa shop.basket.fi.

2.6.2016 10:40 Pohjoinen alue

Uudet Susijengi-fanituotteet julkaistu, ennakkotilattavissa 7.6. saakka

Suomen koripallomaajoukkueiden uudet adidas-peliasut sekä –fanituotteet on julkaistu. Samalla Koripalloliitto tarjoaa innokkaimmille Susijengi-faneille mahdollisuuden ennakkotilata susiperheen uusia fanituotteita. Ennakkotilauksia voi tehdä tiistaihin 7.6. saakka.

Li-Ning on Suomen Koripalloliiton uusi yhteistyökumppani

Li-Ning on solminut 2-vuotisen sopimuksen yhteistyökumppanuudesta Suomen Koripalloliiton kanssa vaatettaen maajoukkueet kentällä ja sen ulkopuolella. Sopimus kattaa kaikki 11 maajoukkuetta, mukaan lukien EM-kisoissa lajihuuman aikaansaaneen, juuri Vuoden joukkueena palkitun Susijengin.

28.11.2013 12:45 Yhteistyökumppanit

Susijengi Joulupuu-keräyksen suojelijaksi, korisperhe laajasti hyvällä asialla

Suomalainen koripalloperhe tekee tänä jouluna hyvää monellakin rintamalla. Miesten maajoukkue eli Susijengi on lupautunut valtakunnallisen Joulupuu-keräyksen suojelijaksi, kun taas liigatasolla Catz Lappeenrantaa ja KTP-Basketia edustavat sisarukset Dionne ja Michael Poundsin ovat haastaneet miesten ja naisten pääsarjaseurat lahjakeräykseen vähävaraisille perheille.

7.6.2013 Pohjoinen alue

Naisten EM-karsinnat käynnistävät 27 kotimaaottelun kesän

Suomen koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisölle tiuhaan alkaneen kesän aikana. Ohjelmassa on peräti 27 kotimaassa pelattavaa maaottelua, joista ensimmäiset pelataan naisten EM-karsintojen muodossa Töölön Kisahallissa tulevana viikonloppuna. Maajoukkueiden kotipelit on ladattavissa älypuhelimiin Calmighty-sovelluksen avulla.

Näytä lisää vastaavia