Belgia osoitti suuruutensa Susiladiesille toisella puoliajalla

4.2.2021 19:51 Susiladies hävisi Portugalissa pelatussa EM-karsintaottelussa EM-kisapaikkansa jo varmistaneelle, maailmanrankingin kuudentena olevalle Belgialle 82-47 (39-32). Susiladies pysyi 20 pistettä säkittäneen Awak Kuierin johdolla belgialaisten kyydissä puoliaikaan saakka.

Awak Kuier säkitti 20 pistettä, kun Susiladies hävisi Belgialle. Kuva: FIBA

Susiladies pisti erinomaisesti kampoihin Belgialle läpi ensimmäisen puoliajan. Awak Kuier pääsi vauhtiin ensimetreillä säkittäen Suomen ensimmäisestä 13 pisteestä yksitoista. Kova suoritus, koska Kuierin paimentajana oli ehkä koko maailman paras nelospaikan pelaaja Emma Meesseman.

Hiljalleen onnistumiset jakautuivat muillekin. Saga Ukkonen löysi ajolinjoja belgialaispuolustuksen selustasta sekä Elina Koskimiehen kolmoshana aukesi nopeasta hyökkäyksestä.

Vaikka ajoittain pallo karkaili ja suomalaisille sattui harmittavia nukahduksia puolustuspäässä, niin Susiladies pääsi puoliajalle seitsemän pisteen päässä 39-32.

Läpi toisen puoliajan Belgia kuitenkin näytti, mistä lähivuosien menestyksestä on kyse. Belgialaiset pakottivat suomalaisia lukuisiin menetyksiin ja pyörittivät palloa mallikkaasti hyökkäyspäässä vapaisiin heittopaikkoihin, joihin suomalaisilla oli vaikeuksia saada kättä häiritsemään.

Saga Ukkonen heitti kolmannessa maaottelussaan yhdeksän pistettä. Kuva: FIBA

– Osa niistä oli sellaisia, jotka annettiin heidän heittää; skoutattuja pelaajia, jotka ei tavallisesti heitä. Tällä kertaa he laittoivat ne sisään, Linda-Lotta Lehtoranta kommentoi ottelun jälkeen.

Ripeästi ero meni yli kymmenen pisteen, kolmannen neljänneksen päätteeksi lähelle kahtakymmentä ja repesi lopullisesti, kun Belgia vei päätösneljänneksen 15-2.

”Vastustaja oli fyysinen ja peli oli kova”

Linda-Lotta Lehtoranta kantoi hurjan osan Suomen pelinrakennusvastuusta. Kuva: FIBA

Susiladiesillä oli erityisesti vaikeuksia kookkaiden belgialaisten paimentamisessa läpi ottelun. Päävalmentaja Pekka Salminen kertoi, että joukkueelta loppui toisella puoliajalla bensa.

– Pirteä ensimmäinen puoliaika, jonka jälkeen väsähdettiin. Mitä olemme jälkikäteen analysoineet, niin olisi pitänyt siinä vaiheessa tehdä nopeammin vaihtoja. Jalat ja kunto loppui. Vastustaja oli niin fyysinen ja peli oli kova, että tipahdimme ja siitä se ero tuli, Salminen kommentoi.

Suomi pisti kapuloita rattaisiin mm. menemällä belgialaispelinrakentajien palloskriineistä alitse ja auttamalla tietyistä pelaajista, mutta Belgia adaptoitui joka kerta.

– Belgia on ensinnäkin iso, vahva ja fyysinen joukkue. He ovat pelanneet pitkään yhdessä ja heillä on mieletön määrä taktisia variaatioita, joita he pääsevät juoksemaan. Sen lisäksi heillä on mielettömiä pelaajia. He pelaavat todella hienosti.

Kuier parketin pistekuningattareksi 20 pisteellä

Susiladiesin selkeä ykkönen oli Kuier, joka heitti 20 pisteestään 13 ensimmäiseen puoliaikaan. Kuier osui heitoissaan läheltä ja kaukaa, sekä viimeisteli moneen kertaan taitavasti joko omista ajoistaan tai leikkauksista. Pisteiden kylkeen hän keräsi kuusi levypalloa ja kaksi syöttöä.

Linda-Lotta Lehtoranta (3/8/3 syöttöä) kantoi suurimman taakan Susiladiesin pelinrakennusvastuusta, kun vastassa oli ärhäkkä Marjorie Carpreaux (2/3/4 syöttöä/3 riistoa). Koskimiehellä (7/2) oli hetkensä hyökkäyspäässä, kuten myös vasta kolmannen naisten maajoukkuepelinsä pelanneella Ukkosella (9/2).

Lotta Vesiluoma (oik.) puolustaa taitavaa Marjorie Carpreuxia. Kuva: FIBA

Belgialla taas löytyi runsaasti onnistujia aina loistavan Meessemanin (18/10) lisäksi: muun muassa Antonia Delaere (11/2), Kim Mestdagh (13/4), Julie Vanloo (12/1) ja Jana Raman (13/4/6 syöttöä) rankaisivat Susiladiesia kaaren takaa.

– Heidän pelaamisessa näkyy, että he ovat pelanneet todella kauan yhdessä. He tietävät toisensa vahvuudet ja keille pelata tilanteita, Lehtoranta kertoi.

Susiladies jatkaa EM-karsintojen parissa lauantaina 6.2. klo 17:00 Suomen aikaa, kun vastaan tulee Ukraina. Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Yle Areenalta ja TV2:lta klo 17:20-18:45.

> Ottelutilastot

 
9.11.2023 22:02 Susiladies

Susiladiesille unelma-alku EM-karsintoihin! Bulgaria kaatui Samakovin huutomyrskyssä

Susiladies aloitti tuoreet EM-karsintansa parhaalla mahdollisella tavalla, kun Suomi voitti Bulgarian vieraskentällä Samakovissa loppunumeroin 65-75 (35-33). Awak Kuier oli ilmiliekeissä 27 pisteen, 11 levypallon ja 5 torjunnan illalla, kun taas Lotta-Maj Lahtinen säkitti kaksi kylmäpäistä kolmosta ratkaisuhetkillä.

12.2.2023 17:23 Susiladies

Ranska näytti kaapin paikan kolmannella neljänneksellä – Susiladiesin EM-karsinnat päätökseen

Hallitseva EM-hopeamitalisti, ja kesän 2023 EM-kisojen yksi ennakkosuosikki, Ranska voitti Susiladiesin EM-karsintojen päätösottelussa Urhea-hallissa 46-82 (26-37). Ranskalaiset sisuuntuivat puoliajalla ja veivät kolmannen neljänneksen 4-30.

9.2.2023 22:25 Susiladies

Ukraina veti pidemmän korren Susiladiesista Riiassa pelatussa EM-karsintaottelussa

Susiladies hävisi käynnissä olevien EM-karsintojen toiseksi viimeisessä pelissään Ukrainalle, joka oli Riiassa, Liettuassa, pelatussa ottelussa parempi loppulukemin 74-59 (46-36). Ukraina lähti karkumatkalle lopullisesti kolmannella neljänneksellä.

27.11.2022 22:45 Susiladies

Liettua pisti Susiladiesin EM-unelman pakettiin odottamaan seuraavaa mahdollisuutta

Susiladiesin viikon toinenkin EM-karsintaottelu päättyi tappioon, kun Urhea-hallissa, Helsingissä, Liettua oli ovelampi osapuoli, pääsi aikaisin johtoon ja piti sen loppulukemiin 56-65 (21-34) asti. Tappion vuoksi on varmaa, ettei Susiladies päässyt vuoden 2023 EM-kisoihin.

25.11.2022 00:10 Susiladies

EM-hopeamitalisti Ranska päihitti mainiosti taistelleen Susiladiesin Saint-Étiennessa

Marraskuun 2022 EM-karsintaikkunan ensimmäisessä ottelussa Susiladies hävisi Ranskalle, joka esitteli erinomaista hyökkäyspään pelaamistaan 103-77 (47-31) -voitolla Saint-Étiennessa pelatussa ottelussa 4 042 katsojan edessä. Susiladiesin 17-vuotias Elina Aarnisalo oli kovassa vireessä hallitsevaa EM-hopeamitalistia vastaan 24 pisteellä ja kuudella syötöllä.

14.11.2021 19:40 Susiladies

Ukraina kesti Susiladiesin loppukirin Urhea-hallin painekattilassa

Susiladies kärsi niukan tappion EM-karsinnoissa täyteen pakatussa Urhea-hallissa Ukrainalle loppunumeroin 71-77 (31-40). Ukrainalaiset kykenivät pitämään johtoasemansa loppuun saakka, vaikka Susiladies kiri hurjasti Anissa Poundsin johdolla.

11.11.2021 21:52 Susiladies

Susiladiesille tappio EM-karsinta-avauksessa – Liettua kymmenen pistettä parempi

Susiladiesin EM-karsintataival kohti vuoden 2023 EM-kisoja alkoi tappiolla, kun Liettua oli Suomea parempi Kėdainiaissa numeroin 69-59 (35-24). Susiladies pelaa seuraavan ottelunsa jo sunnuntaina, kotikentällään Urhea-hallissa Ukrainaa vastaan.

6.2.2021 19:58 Susiladies

Ukraina pääsi karkaamaan Susiladiesin näpeistä ensimmäisellä puoliajalla

Susiladiesin viimeisessä EM-karsintaottelussa Ukraina veti pidemmän korren numeroin 75-91 (34-52). Susiladies paransi merkittävästi pelaamistaan toiselle puoliajalle, mutta Ukrainalla oli jo vakuuttava johto, jota suomalaiset eivät kyenneet kirimään. Awak Kuier sivusi piste-ennätystään 30 pisteellä.

15.11.2020 02:11 Susiladies

Koskimies, Lahtinen ja Sandvik siivittivät Susiladiesin Portugalin ohitse

Susiladies taisteli ensimmäisen EM-karsintavoittonsa kuuteen vuoteen, kun Suomi kellisti EM-karsintakuplan emäntämaa Portugalin 70-62 (30-30). Lotta-Maj Lahtinen ja Elina Koskimies pelasivat loisto-ottelut, kun taas 17-vuotias Henna Sandvik upotti uransa ensimmäiset maajoukkuepisteet oikeaan aikaan, oikeaan paikkaan.

12.11.2020 19:57 Susiladies

Susiladies kaatui saappaat jalassa Iagupovan Ukrainalle

Susiladies hävisi urhoollisen taistelun jälkeen Ukrainalle 84-66 (50-39) Portugalin EM-karsintakuplassa. EM-karsintaottelun kuningatar oli Ukrainan Alina Iagupova, joka tehtaili Suomea vastaan tripla-tuplan.

Näytä lisää vastaavia