Veera Pirttinen aloittaa finaalit Slovakiassa – ”Odotettavissa on tasaväkinen finaalisarja”

16.4.2022 12:18 Veera Pirttinen aloittaa taistelun Slovakian mestaruudesta, kun Piestanske Cajky kohtaa finaalissa Ruzomberokin. Finaalisarjasta on odotettavissa jännittävä, sillä joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella tasaisia.

Veera Pirttinen taistelee Slovakian mestaruudesta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ruzomberok koki ainoat tappionsa sarjassa nimenomaan Cajkylle ja kauden aikana joukkueet tasasivat voitot 3-3. Slovakian liigassa on isot tasoerot ja pelit häntäpään joukkueita vastaan voivat päättyä kymmenien pisteiden marginaalilla, mutta finaalista on odotettava tasaisempaa.

- Lähdemme finaaleihin odottavin mielin. Odotettavissa on tasaväkinen finaalisarja ja sinänsä jännittävät lähtökohdat, Pirttinen miettii.

Cajky on voittanut joukkueiden kaksi edelliskohtaamista sarjassa, joten "Lokit" pääsevät lähtemään hyvällä itseluottamuksella.

- Kevään voitot Ruzomberokista olivat tärkeitä. Ne osoittivat, että pystymme voittamaan heidät. Alkukaudesta keskinäiset ottelut olivat Ruzomberokin hallintaa.

Ruzomberok on dominoinut Slovakian sarjaa historian saatossa ja on voittanut 13 mestaruutta ja kolme edellismestaruutta. Cajky on sen sijaan ollut seitsemän viime kauden aikana finaalissa kuutena vuotena, mutta ollut aina häviävänä osapuolena. Nyt seura hakee ensimmäistä mestaruuttaan.

- Cajky on pitkän linjan hopeajoukkue. Viime kaudella finaalisarja meni viidenteen otteluun ja kyllä täällä sitä mestaruutta odotetaan.

Cajkylla on jo yksi finaalitappio tältä kaudelta, kun se taipui pääasiassa itäeurooppalaisista joukkueista koostuvan EWBL-sarjan finaalissa tshekkiläiselle Brnolle kuudella pisteellä.

- Se oli kova sarja ja siellä menestyminen toi lisää itseluottamusta joukkueeseen. Alkukaudesta siellä pelasi vielä venäläisjoukkueita, joilla on kova kotimainen sarja, ja pystyimme voittamaan heitä. Olemme näyttäneet, että hyvällä yhteispelillä pystymme voittamaan kenet tahansa, Pirttinen toteaa.

Pirttinen missasi keväällä kuukauden yläraajavamman takia, mutta on nyt jälleen joukkueen mukana.

- Nyt olen takaisin vahvuudessa. Pääsin parhaisiin peleihin takaisin, Pirttinen iloitsee.

Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Henkilöt

 
2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

Näytä lisää vastaavia