Välieräennakko 2/2: Vimpeli ja ToPo taistelevat jatkopaikasta

31.3.2023 17:00 Toisessa välieräsarjassa ToPo ja Vimpeli ottavat mittaa toisistaan. Sarjan ensimmäinen peli pelataan sunnuntaina Helsingissä.

Meri Kanerva ja ToPo tavoittelevat tuplaa. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Suomen Cupin nimiinsä tällä kaudella vienyt ToPo metsästää tällä kaudella tuplaa. Joukkue eteni välieriin voittamalla omassa puolivälierässään Hongan suoraan otteluvoitoin 2-0. Etenkin ensimmäisessä ottelussa ToPo oli todella vakuuttava.

- Joukkueessa on todella hyvä meno päällä ennen välieräsarjaa. Innolla odotamme jo tulevia pelejä, Meri Kanerva sanoo.

ToPo on vienyt kauden aikana keskinäiset kohtaamiset 3-1. Alkukauden otteluiden jälkeen molempien joukkueiden kokoonpano on elänyt.

- Vimpeli pelasi kovat pelit EBT:tä vastaan ja ovat parantaneet kauden aikana paljon. Tiedossa on varmasti tiukkaa vääntöä ja tunnelma tulee olemaan kiihkeä.

Kanerva on lukeutunut joukkueensa parhaimmistoon läpi kauden. Pudotuspeleissä hän on tehnyt keskimäärin 10,5 pistettä ja jakanut 8,0 koriin johtanutta syöttöä ottelua kohden. Isoja minuutteja ovat kirjauttaneet kotimaisista pelaajista myös Taru Tuukkanen, Saana Kujala ja Ebba Pekonen.

ToPo:n kirkkain tähti on kuitenkin ollut Ilmar’I Thomas, joka johtaa pudotuspelien korintekotilastoa. Kahdessa ottelussa hänen keskiarvonsa ovat 35,5 pistettä, 7,0 levypalloa ja 5,5 koriin johtanutta syöttöä.

Sarjan aikana keskittymisen täytyy olla kohdillaan.

- Pelit pelataan tiukalla aikataululla. Jokaisessa pelissä on oltava keskittyminen ja valmius hyvällä tasolla. Meidän täytyy onnistua etenkin toteutuksessa sekä temmon asettamisessa, Kanerva päättää.

Vimpeli pelaa ensimmäistä kertaa välierissä seuran historiassa. Se näkyy kunnan elämässä.

- Kylä on sekaisin. Tämä on hieno juttu koko seuralle ja alle 3000 asukkaan kunnalle. Vielä ei kuitenkaan ole voitettu mitään ja tavoitteena on seuraavaksi finaalipaikka. Toivottavasti saadaan runsaslukuinen yleisö sekä koti, että vieraspeleihin, Tuulia Anttonen sanoo.

Vimpeli tiputti runkosarjan kakkosen EBT:n voitoin 2-1. Joukkue osoitti kylmäpäisyytensä tiukoilla hetkillä.

- Meillä on ollut joukkueessa kevätkauden ajan tosi hyvä fiilis. Olemme pelanneet nousujohteisesti. Jatkosarjan voitto ToPo:sta tuo uskoa välieriinkin. Näitä pelejä on odotettu ja nyt päästään taas nauttimaan yhdessä pelaamisesta.

ViVe vei joukkueiden välisen viimeisimmän kohtaamisen alemman jatkosarjan lopulla.

- ToPo on erilainen joukkue, kuin EBT. Meidän täytyy pystyä hidastamaan Thomas-Tuukkanen kaksikon sisäpeliä. ToPo:lla on laaja rotaatio, jonka avulla he juoksevat hyvin kenttää, Anttonen sanoo.

Viisi Vimpelin pelaajaa on pudotuspeleissä tehnyt keskimäärin yli kymmenen pistettä ottelua kohden. Anttoselle pisteitä on kertynyt 12 pisteen keskiarvolla. Anni Kujala on onnistunut loistavasti ja tilastoinut keskimäärin 18,7 pistettä ja 3,7 koriin johtanutta syöttöä. Kristina King, Alexandra Wittinger ja Tynice Martin muodostavat laadukkaan trion.

Vimpeli pyrkii käyttämään omia vahvuuksiaan läpi ottelusarjan.

- Välieräsarjassa korostuu se, kumpi pystyy ottamaan toisen vahvuudet paremmin pois. Puolustuspelissä on onnistuttava. Kamppailupelaamiseen on oltava valmiina. ToPo puolustaa aggressiivisesti, joten hyökkäyksessä täytyy pelata fiksusti, Anttonen päättää.

Ottelusarja alkaa Helsingissä sunnuntaina. Pallo nousee ilmaan klo 17:00. Finaalipaikka irtoaa kolmella voitolla.

 
16.8.2023 10:11 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaajana palkittu Roosa Kosonen ja Peli-Karhut jatkosopimukseen

Viime kaudella naisten Korisliigassa SM-kultaa voittanut Peli-Karhut on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen päättyneen kauden naisten Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valitun Roosa Kososen kanssa.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

4.6.2023 17:44 Naisten Korisliiga

Petra Noponen palaa Tapiolan Honkaan

Välikauden verran sivussa ollut Petra Noponen, 26, palaa Naisten Korisliigaan kasvattajaseuransa Tapiolan Hongan edustusjoukkueeseen. Noponen, 174 cm, pelasi pääsarjatasolla edellisen kerran kaudella 2021-22, jolloin hän juhli Peli-Karhujen kanssa Suomen mestaruutta.

1.6.2023 13:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vuoden pelaaja Roosa Kosonen: ”Yksin ei pärjää, vaikka pelaisi kuinka hyvin”

Monipuolinen laitapelaaja Roosa Kosonen liittyi syksyllä Kotkan Peli-Karhujen menestysjoukkueeseen uutena mutta jätti välittömästi jälkensä.

1.6.2023 08:40 Korisliiga

Jussi Laakso ja Mika Haakana pokkasivat Vuoden valmentaja -palkinnot

Seagullsin mestarivalmentaja Jussi Laakso on Korisliigan vuoden valmentaja. Naisten Korisliigassa valinta osui Peli-Karhut mestaruuteen luotsanneeseen Mika Haakanaan.

31.5.2023 14:50 Naisten Korisliiga

Niemi ja Kanerva palkittiin korisliigojen kehittyneimpinä, Carroll ja Thomas Vuoden ulkomaalaispelaajat

Korihaiden Trey Niemi ja ToPon Meri Kanerva äänestettiin korisliigojen vuoden kehittyneimmiksi pelaajaksi. Seagullsin Jeffrey Carroll ja ToPon IImar’I Thomas puolestaan parhaat ulkomaalaispelaajat.

30.5.2023 14:25 Korisliiga

Blomgren ja Vehka-aho Vuoden puolustuspelaajat, Kaukiainen ja Kujala toivat penkiltä voimaa

Vilppaan Perttu Blomgren ja Peli-Karhujen Lotta Vehka-aho äänestettiin liigojen puolustuspelaajaksi. Parhaiksi kuudensiksi pelaajaksi puolestaan Kauhajoen Severi Kaukiainen ja ToPon Saana Kujala.

29.5.2023 15:07 Korisliiga

Ogun ja Tumba Vuoden tulokkaat, Selkee ja Kaminen Vuoden erotuomarit

Korisliigojen kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet vuosittaiset valinnat sarjojen vuoden parhaiksi. EBT:n Nicole Ogun ja Kataja Basketin Thomas Tumba äänestettiin Vuoden tulokkaiksi.

21.4.2023 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille viides peräkkäinen Suomen mestaruus

Peli-Karhut nappasi seurahistorian kahdeksannen mestaruuden. Se vei kolmannen ottelun 85-83 ja koko finaalisarjan otteluvoitoin 3-0.

18.4.2023 21:25 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei huiman trillerin ja siirtyi finaaleissa 2-0 johtoon

PeKa nappasi toisen voiton naisten finaalisarjassa. Joukkue haki vierasvoiton kahden jatkoajan jälkeen 103-93 ja on voiton päässä mestaruudesta.

16.4.2023 19:29 Naisten Korisliiga

ViVe avasi mitalitilinsä

Vimpelin Veto päätti kautensa pronssijuhliin, kun joukkue kukisti pronssiottelussa Forssan Alun jännittävien vaiheiden jälkeen 80-76. Mitali oli ViVe:n seurahistorian ensimmäinen.

15.4.2023 18:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille ensimmäinen kiinnitys mestaruuteen

Kotkan Peli-Karhut aloitti finaalisarjan väkevästi. Joukkue nappasi johdon itselleen, kun se voitti kotikentällään 80-71.

14.4.2023 07:00 Naisten Korisliiga

Suomen Cupin finaalista tutut PeKa ja ToPo taistelevat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigakausi huipentuu lauantaina alkavaan finaalisarjaan. Vastakkain ovat viidettä peräkkäistä mestaruuttaan tavoitteleva PeKa sekä ensimmäistä mestaruuttaan havitteleva ToPo.

11.4.2023 16:37 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy lauantaina 15.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

10.4.2023 19:18 Naisten Korisliiga

ToPo:lle ensimmäinen finaalipaikka

ToPo nappasi seurahistoriansa ensimmäisen finaalipaikan Naisten Korisliigassa. Joukkue voitti neljännessä ottelussa vieraskentällä ViVe:n 84-77 ja eteni finaaleihin otteluvoitoin 3-1.

9.4.2023 19:09 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille viides peräkkäinen finaalipaikka

PeKa eteni jälleen finaaleihin ja tavoittelee viidettä peräkkäistä mestaruutta. Se haki päivän ottelussa vierasvoiton 95-67 ja vei välieräsarjan 3-1.

7.4.2023 19:29 Naisten Korisliiga

ToPo:lle toinen kiinnitys finaalipaikkaan

Torpan Pojat otti toisen voiton välierissä, kun se kaatoi ViVe:n 78-66. Helsinkiläiset johtavat välieräsarjaa 2-1.

6.4.2023 21:10 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut voiton päässä finaaleista

Kotkan Peli-Karhut oli toipunut tappiosta ja esiintyi vakuuttavasti kotiyleisönsä edessä. Se ei antanut FoA:lle mahdollisuutta ryöstöön, vaan voitti selvästi 95-61. Samalla se siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

5.4.2023 20:30 Naisten Korisliiga

ViVe tasoitti ottelusarjan

Vimpelin Vedon ja ToPo:n välieräsarjassa pelattiin toinen ottelu. Vimpeli oli vahvempi kotonaan 88-81 ja tasoitti ottelusarjan tilanteeseen 1-1.

3.4.2023 20:27 Naisten Korisliiga

FoA kampesi sarjan tasoihin

Välieräsarja jatkui Forssassa. Kotijoukkue tuli otteluun sisuuntuneena ja otti tärkeän voiton 84-73. Sarja on tilanteessa 1-1.

Näytä lisää vastaavia