ToPo kiinni kakkossijassa – Catzilla ja Alulla isot panokset päätöskierroksella

19.3.2022 19:09 Naisten Korisliigassa oli viimeistä edellinen pelipäivä jatkosarjojen osalta. Ylemmässä jatkosarjassa voitot kirjattiin ToPo:lle ja Peli-Karhuille. Alemmassa jatkosarjassa Catz ja FoA nappasivat voiton ja taistelu viimeisestä pudotuspelipaikasta huipentuu päätöspäivänä.

Ninni Salmi oli liekeissä FoA:n voitossa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

ToPo tarrasi kiinni kakkossijaan

Torpan Pojat sai illan kierroksella vastaansa kovavireisen Kouvottaret. Kouvolalaisjoukkue saapui Helsinkiin neljän ottelun voittoputkessa, mutta kotijoukkue onnistui katkaisemaan putken, kun se nappasi sarjapisteet jatkoajan jälkeen 87-82.

Helsinkiläisjoukkueen aloitusviisikko oli ottelussa huimassa iskussa. Joukkueen 87 pisteestä peräti 82 merkittiin avausviisikon pelaajille. Gabriela Bronson oli ottelun pistekuningatar. Hän pussitti 27 pistettä, keräsi seitsemän levypalloa ja jakoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Erika Davenport tilastoi 22 pistettä ja 20 levypalloa. Taru Tuukkanen oli lähellä tripla-tuplaa. Hänen tilastoihinsa merkittiin 18 pistettä, 16 levypalloa ja yhdeksän koriin johtanutta syöttöä.

Rashida Timbilla hääri Kouvottarien tehopelaajana. Hän pussitti 16 pistettä, keräsi 22 levypalloa ja jakoi yhdeksän koriin johtanutta syöttöä.

Joukkueet ovat ylemmässä jatkosarjassa sijoilla 2 ja 3. ToPo tarrasi kiinni toiseen sijaan, mutta se kohtaa viimeisessä ottelussaan Peli-Karhut. Kouvottaret saa vastaansa HBA-Märskyn.

Ottelutilasto

Catz teki tarvittavan

Lappeenrannan Catz sai vastaansa Tampereen Pyrinnön. Kotijoukkue karisti tamperelaiset kannoiltaan toisella ja kolmannella jaksolla. Sarjapisteet jäivät lappeenrantaan 74-51.

Kotijoukkueen joukkuepeli oli huomattavasti parempaa kuin vierailla. Se näkyi pallon liikkeessä ja koriin johtaneiden syöttöjen määrässä. Catzille niitä merkittiin 20, kun vieraat jäivät vain viiteen.

Elena Melto pussitti 25 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Noora Kuukka pussitti 12 pistettä. Kuudella pelaajalla liikkeellä olleesta Pyrinnöstä Taru Timo heitti 19 pistettä.

- Kaikki kunnia Pyrinnölle, tulivat hienosti otteluun. Kun saimme koneet käyntiin, niin pakkakin pysyi kohtuullisesti kasassa. Muutamia puolustusjuttuja harjoiteltiin ja hiottiin tänään ja saatiin niille hyvää toistoa, joten silläkin tavalla olen tyytyväinen tänään, Catzin päävalmentaja sanoi.

Catz on alemmassa jatkosarjassa kolmantena ja kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa. Pyrinnölle ottelu oli tälläerää viimeinen Naisten Korisliigassa, sillä se putoaa sarjatasoa alemmas.

- Mielestäni taisteltiin aika hyvin kuudella pelaajalla. Tiesimme että Catz on kova joukkue ja pelannut viime aikoina hyvin. Ei tässä ollut mitään hävittävää, laitettiin kaikki peliin ja tässä on tulos – 74 pinnaa kuudella pelaajalla on kuitenkin aika vähän, Timo kertasi.

Ottelutilasto

PeKa haki voiton Vimpelistä

Ylemmän jatkosarjan voiton jo aikaa sitten varmistanut Kotkan Peli-Karhut matkasi jatkosarjassa viidenneksi sijoittuvan Vimpelin Vedon vieraaksi. Edellisessä ottelussa pitkästä aikaa tappion kärsinyt PeKa palasi voittajaksi 93-72.

Vierasjoukkue heitti ottelussa kolmen pisteen heitot huomattavasti kovemmalla tarkkuudella. Joukkueen osumaprosentiksi kirjattiin 43%, kun taas Vimpelin vastaava oli 26%.

Naomi Davenport kirjautti ottelussa tupla-tuplan 21 pisteellä ja 17 levypallolla. Zykera Rice pussitti 17 pistettä. Kym Royster säkitti kotijoukkueelle 27 pistettä.

- Hävisimme syksyllä täällä. Kun heidän kokoonpanonsa on täynnä, ajattelin, että tulee haasteellinen peli. Olen todella tyytyväinen joukkueemme esitykseen, se oli todella solidi. Neljännen jakson alkupuolella oli huonompi hetki, mutta saimme sen poikki ja pystyimme pelaamaan omaa peliä. Olen kaikkinensa tyytyväinen sekä hyökkäys- että puolustuspeliin, Peli-Karhujen päävalmentaja Mika Hartonen hehkutti.

Peli-Karhujen jatkosarja jatkuu vielä kärkikamppailulla ToPo:a vastaan. ViVe pääsee jo keskittymään pudotuspeleihin.

- Tämä oli kolmas pelimme viikon sisään ja olimme hieman väsyneitä. Positiivista on se, että meillä on nyt joukkue koossa. Joukkueena pelaamisemme voisi olla hieman tehokkaampaa, mutta teemme parhaamme. Nyt meillä on aikaa hengähtää ja valmistautua play offeihin, Anastasija Podunavac pohti ottelun jälkeen.

Ottelutilasto

Forssalle vieraspisteet

Forssan Alku matkasi illan ottelussa EBT:n vieraaksi. Se haki vieraspisteet 82-69 ja piti voitolla pudotuspelihaaveensa elossa. Päätöskierroksella Forssalaiset kohtaavat juurikin Catzin, joka on sarjassa viimeisellä pudotuspelipaikalla.

FoA oli liikkeellä kapealla kokoonpanolla. Sillä oli mukana vain seitsemän pelaajaa. Aloitusviisikko urakoi kuitenkin isoista minuuteista huolimatta hienosti ja oli suurin syy voittoon.

Ninni Salmi heitti uransa ennätyspisteet 36 pisteellä. Lisäksi hän keräsi 11 levypalloa. Roosa Kososelle merkittiin tupla-tupla 17 pisteellä ja 12 levypallolla. Taylor Jones teki EBT:lle 20 pistettä ja keräsi 16 levypalloa.

EBT on jo varmistanut alemman jatkosarjan voiton.

Ottelutilasto

 
25.5.2022 09:40 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaaja Elena Melto päättää uransa: ”Olen onnellinen, että tein nuorena päätöksen muuttaa koripallon perässä Suomeen”

Elena Melto on harvinainen tapaus, sillä hänet on palkittu Naisten Korisliigassa sekä vuoden ulkomaalaisvahvistuksena että vuoden kotimaisena pelaajana. Nyt Lappeenrannan Catzin tähtilaituri nostaa tossunsa naulaan.

18.5.2022 20:13 Naisten Korisliiga

Elena Melto naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, sarjan nuorisokaarti putsasi palkintopöytää

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 36-vuotiaan, Catzia edustavan Elena Melton sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Palkinnot osuivat laajalla skaalalla eri joukkueille, kun finalistijoukkueet olivat ainoat kahden palkinnon saaneet.

27.4.2022 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut on Suomen mestari

914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

24.4.2022 18:54 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut siirtyi johtoon finaalisarjassa

Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:05 Naisten Korisliiga

PeKa tasoitti finaalisarjan

Naisten Korisliigan finaaleissa pelattiin toinen ottelu. Peli-Karhut tasoitti ottelusarjan vieraskentällä, kun se haki voiton 64-49.

18.4.2022 19:41 Naisten Korisliiga

Kouvottarille ensimmäinen kiinnitys Suomen mestaruuteen

Naisten Korisliigan finaalit käynnistyivät vierasvoitolla Kotkassa, kun Kouvottaret haki voiton 95-78.

18.4.2022 11:20 Naisten Korisliiga

Finaaliennakko: Kouvottaret ja Peli-Karhut ratkaisevat Suomen mestarin

Naisten Korisliigan finaalit alkavat tänään Kotkassa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Ruutu näyttää kaikki ottelut suorana kanavillaan.

17.4.2022 14:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma on vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy maanantaina 18.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

15.4.2022 21:26 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin

Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen finaalipaikan, kun se kaatoi ratkaisevassa viidennessä finaalissa HBA-Märskyn 81-64. Finaalissa joukkue kohtaa Kouvottaret.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

13.4.2022 20:26 Naisten Korisliiga

HBA jälleen parempi ratkaisuhetkillä

HBA oli välieräsarjassa jo toista kertaa selkä seinää vasten. Se ei vieläkään suostunut häviämään vaan nappasi voiton trillerin päätteksi 68-66 ja siirsi välieräsarjan ratkaisun viidenteen otteluun.

11.4.2022 21:53 Naisten Korisliiga

Kouvottaret eteni finaaleihin – HBA pakotti PeKa:n neljänteen peliin

Naisten Korisliigan ensimmäinen finaalijoukkue on Kouvottaret, joka eteni välieristä jatkoon suoraan voitoin 3-0. HBA puolestaan pakotti Peli-Karhut ainakin neljänteen otteluun.

9.4.2022 19:43 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voiton päässä finaaleista

Välieräsarjan toisessa ottelussa ToPo emännöi avausottelun vienyttä Kouvottaria. Vierasjoukkue ryösti voiton Helsingistä ja siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon.

6.4.2022 20:04 Naisten Korisliiga

Kouvottaret piti ToPo:n tähdet kurissa

Kouvottaret ja ToPo avasivat välieräsarjan Kouvolassa. Kouvottaret puolusti alusta alkaen vahvasti ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 66-56.

5.4.2022 10:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan maaliskuun Valopilkku on Rashida Timbilla

Timbilla tuikki maaliskuussa Kouvottarien ja koko sarjan kirkkaimpana tähtenä. Hänen johdollaan Kouvottaret nappasi sarjassa toisen sijan.

4.4.2022 13:59 Naisten Korisliiga

Välieräennakko 1/2: HBA haastaa menestykseen tottuneen PeKa:n

Naisten Korisliigan välieräsarjat käynnistyvät tiistaina ja keskiviikkona. Ensimmäisenä käsittelyssä tiistaina alkava ottelupari Peli-Karhujen ja HBA-Märskyn välillä.

1.4.2022 20:28 Naisten Korisliiga

Avausjakso siivitti ToPo:n välieriin

Naisten Korisliigan välieräjoukkueet ovat selvillä, kun viimeisenä joukkueena välieriin tiensä selvitti ToPo. Eilen mitalipeleihin tiensä selvittivät PeKa, Kouvottaret ja HBA.

31.3.2022 20:57 Naisten Korisliiga

Kolme välieräjoukkuetta selvillä

Naisten Korisliigassa saatiin selville kolme välieräjoukkuetta. Välieriin tiensä selvittivät PeKa, Kouvottaret ja HBA.

28.3.2022 21:04 Naisten Korisliiga

Pudotuspelit käyntiin kotivoitoilla – HBA:lta huima nousu

Naisten Korisliigan pudotuspelit saatiin käyntiin. Ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin nappasivat PeKa, HBA ja ToPo.

Näytä lisää vastaavia