ToPo ja Peli-Karhut Suomen Cupin finaaliin, ToPon Bronson hurjasteli tripla-tuplan

15.1.2022 16:36 Sunnuntaisessa naisten Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Torpan Pojat ja hallitseva cup-mestari Peli-Karhut. Välierät tarjosivat kaksi jännää ottelua, jotka ratkesivat vasta päätösneljänneksellä.

Topon Gabriela Bronson teki ottelussa upean tripla-tuplan: 21 pistettä, keräsi kymmenen levypalloa ja jakoi kymmenen koriin johtanutta syöttöä. Kuva: Ville Vuorinen

ToPon loppukiri kaatoi HBA:n

Torpan Pojat ja HBA-Märsky kohtasivat Urhea-hallisssa päivän ensimmäisessä välierässä. ToPo käänsi ottelun hienon viimeisen jakson ansiosta ja nappasi finaalipaikan 76–69 (37–37).

Ottelun avauspuoliaika oli hienoista HBA:n hallintaa, ja joukkue oli parin korin karkumatkalla avauspuolikkaalla. ToPo hallitsi korin alustaa ja rityisesti Erika Davenport (18/10/5) tarjosi HBA:lle haasteita. ToPo sai tärkeitä onnistumisia avauspuoliajan lopussa ja tauolle lähdettiin tasatilanteessa.

- Aika kaksijakoinen ottelu, jossa ensimmäinen puoliaika oli tasainen. Aloitimme kolmannen neljänneksen hyvin, mutta sitten HBA pääsi kuskin paikalle. Laitoimme turhan paljon helppoja layuppeja ohi, kun pelissä oli vaihe, jossa mentiin päästä päähän ilman katkoja pitkä pätkä, ToPon päävalmentaja Niko Kuusi avasi.

- Vikalla neljänneksellä olimme puolustuksellisesti parempi, kun emme enää hävinneet 1–1-tilanteita ja saimme HBA:lta otettua helpot pisteet pois. Hyökkäyspäässä saimme vastaavasti itse tehtyä muutamia helppoja koreja. Magdalene Agyeilta erinomainen esitys tänään, jota ei voi olla liikaa kehumatta.

Tasainen ottelu ratkesi päätösjaksolla ToPolle. Peli muuttui molemmissa päissä fyysisemmäksi. Jakson puolessa välissä Gabriela Bronson nosti kolmosellaan ToPo:n viiden pisteen johtoon. Kokeneempi ToPo piti loppuhetkillä raudanlujalla puolustuksellaan huolen siitä, että HBA ei päässyt enää uhkaamaan voittoa ja eteni finaalin 76–69.

- Aloitimme tänään todella hyvin ja kovalla energialla. Vastustaja rokotti meitä alussa toisilla yrityksillä turhan paljon. Kun peli menee vaikeaksi, alemme liikaa pomputtamaan ja meille tärkeä stop and go -pelaaminen loppuu. Kaikki kunnia vastustajalle, he olivat tänään parempia, Janne Hänninen HBA:n valmennuksesta kommentoi.

Bronson teki ottelussa upean tripla-tuplan: 21 pistettä, keräsi kymmenen levypalloa ja jakoi kymmenen koriin johtanutta syöttöä. Agyei upotti 18 pistettä ja kaapi 13 levypalloa.

ToPon Magdalene Agyei upotti 18 pistettä ja haki 13 levypalloa.

- Rispektit HBA:lle, he ovat todella kova vastus aina meille, joka ei anna mitään ilmaiseksi. Onneksi saimme vaikean alun jälkeen käännettyä ottelun meille. Vikalla kympillä olimme rauhallisia ja maltettiin pelata omilla vahvuuksillamme, hienon hyökkäyspelin lisäksi totutun upeaa puolustuspeliä osoittanut Agyei kommentoi.

- Tänään oli tosi kiva pelata, vaikka alku oli vähän ruosteinen. Onneksi maltoin ottaa rauhassa ja sitten onnistumisia alkoi tulla. Harmi ettei yleisöä ei saa olla ja tunnelma jäi puuttuumaan, mutta onneksi se aika on varmasti tulossa.

Saana Kujala heitti hienosti kaaren takaa ja pussitti HBA:lle 22 pistettä ollen joukkueensa pisteykkönen.

- Toteutettiin omia juttuja tänään ihan hyvin, lopussa emme kuitenkaan pystyneet pitää pakkaa kasassa. Muutama helppo layup jäi tärkeillä hetkillä meiltä laittamatta sisään. Yritän auttaa joukkuetta ja tänään upposi ihan kivasti. Se ei kuitenkaan riittänyt.

Ottelutilastot >

EBT:n aggressiivinen puolustus kiusasi Peli-Karhuja, kotkalaisten ruutini toi lopulta voiton

Hallitseva cup-mestari Peli-Karhut oli ajoittain vaikeuksissa espoolaisten aggressiivisen puolustuksen kanssa. EBT pysyi iskuetäisyydellä loppuhetkille asti, vaikka Peli-Karhut johti peliä kahteen kertaan jo 15 pisteellä. Lopussa Peli-Karhun rutiini oli rautaa ja loppulukemat olivat tänään kotkalaisille 86–73 (41-28).

- Tuntui, että oli tosi paljon vauhtia ja tuntui myös ettei olisi pelattu pitkään aikaan, kun oli suhteellisen paljon menetyksiä ja heitettiin helppojakin layuppeja ohi, Peli-Karhun Petra Noponen kommentoi.

EBT:n puolustus aiheutti vaikeita hetkiä muun muassa Lotta Vehka-aholle. Kuva: Ville Vuorinen
EBT:n puolustus aiheutti vaikeita hetkiä muun muassa Lotta Vehka-aholle. Kuva: Ville Vuorinen

EBT:n paikkaprässi aiheutti kotkalaisille 28 menetystä, mutta PeKa kompensoi kokemuksella, mikä näkyi erityisesti heittotarkkuuksissa: PeKa heitti kakkosensa 30/61 (49%) ja kolmosensa 12/28 (42%). EBT taas heitti kakkosensa 25/90 (27%) ja kolmosensa 5/34 (14%).

- EBT tuli tänään kovaa iholle ja prässäsi koko kentällä, mihin ei ehkä niin olla totuttu. Se kyllä tuntui tällaisen tauon jälkeen. Huomenna pitää ToPoa vastaan jatkaa tästä ja heitä vastaan pitää pärjätä etenkin sisäpelissä – kaikki paukut olivat tässä pelissä ja nyt siirretään ajatuksia huomiseen, Noponen jatkoi.

EBT:n päävalmentaja Niko Hellman oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueen tekemiseen.

- Olen todella tyytyväinen joukkueen intensiteettiin ja puolustusmoraaliin. PeKa:lla tänään 28 menetystä, koska olimme puoluspäässä hyviä. Olisimme tarvinneet paremman heittopäivän, niin olisimme voineet olla voiton syrjässä kiinni. Peli-Karhun rutiini etenkin heittopelissään kaatoi tänään meidät, onnittelut voitosta, Hellman lausui.

PeKan ykkönen oli Roosa Lehtoranta, joka nakutti kentän korkeimman pistemäärän 21 pistettä ja jakoi kuusi syöttöä. Lehtorannalle tukea antoivat Petra Noponen (13/5), Naomi Davenport (14/13/6 syöttöä) ja Linda-Lotta Lehtoranta (11/2/5 syöttöä).

Vain kahdeksalla pelaajalla pelanneen EBT:n tehokolmikko oli Alyesha Lovett (19/12/6 riistoa), Kelsey Mcclure (18/11/7 riistoa) ja Sanni Tuomisto (10/3).

Ottelutilastot >

Peli-Karhun ja ToPon Suomen Cupin finaali pelataan sunnuntaina 16. tammikuuta kello 17.15. YLE2 ja Yle Areena näyttää finaalin suorana.

 
15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

15.1.2023 12:06 Suomen Cup

Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa klo 17

Naisten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa sunnuntaina, kun Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. PeKa tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

14.1.2023 15:36 Suomen Cup

PeKa ja ToPo ratkaisevat naisten Suomen Cupin voiton

Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

13.1.2023 14:57 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin välierät lauantaina Helsingissä - luvassa kova taistelu mestaruudesta

Naisten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan lauantaina ja sunnuntaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät Peli-Karhut, Vimpelin Veto, Torpan Pojat ja Tampereen Pyrintö.

28.12.2022 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin mestaruudet ratkeavat tammikuussa, liput nyt myynnissä

Naisten ja miesten koripallon Suomen Cup huipentuu tammikuun 13.–15. päivä Urhea-hallissa Helsingissä pelattavaan Final Fouriin. Koriksen superviikonloppu pitää sisällään sekä naisten että miesten välierät sekä finaalin.

10.12.2022 20:11 Suomen Cup

Final Four joukkeet selvillä – Pyrintö vastasi päivän suurimmasta yllätyksestä

Naisten Suomen Cupin välieräjoukkueet ovat selvillä. Tiensä jatkoon selvittivät ToPo, PeKa, Pyrintö sekä ViVe. Lopputurnaus pelataan 14-15.1.2023.

28.11.2022 11:45 Suomen Cup

Suomen Cupin valintatilaisuus maanantaina suorana YouTubessa klo 13

Molempien Korisliigojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta selvittivät tiensä Suomen Cupin puolivälieriin. Yksiosaiset puolivälierät pelataan joulukuun alkupuolella.

24.11.2022 13:30 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat ratkenneet

Korisliigan ja naisten Korisliigan tulevan talven Suomen Cupin rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä. Joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä. Valintatilaisuus järjestetään 28.11. ja se näytetään suorana YouTubessa.

16.1.2022 20:33 Suomen Cup

Suomen Cup jälleen Kotkaan

Kotkan Peli-Karhut uusi Suomen Cupin voittonsa, kun se kukisti jännittävien vaiheiden jälkeen ToPo:n 77-64.

20.12.2021 07:39 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti käynnistyy maanantaina klo 10

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 14.–16. tammikuuta uudessa Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyy tänään maanantaina klo 10.

11.12.2021 16:47 Suomen Cup

HBA leimasi viimeisenä joukkueena lippunsa välieriin

Viimeisessä puolivälierässä HBA sai vieraakseen Vimpelin vedon. Helsinkiläisjoukkue otti jo toisen voiton Vimpelistä tämän viikon aikana ja varmisti samalla paikkansa Suomen Cupin välierissä. Ottelu päättyi 86-75.

10.12.2021 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin puolivälierät vauhtiin perjantaina

Molempien sarjojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta yrittävät selvittää tiensä 14.-16.1.2022 pelattavaan Final Four –turnaukseen. Loppuhuipennus järjestetään Urhea-hallissa Helsingissä. Puolivälieriä pelataan perjantaina ja lauantaina.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

14.2.2021 19:12 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin mestaruus jälleen Kotkaan

Peli-Karhut voitti toisen perättäisen Suomen Cupin mestaruuden, kun se voitti vieraskentällä EBT:n. PeKa karkasi jo avausjaksolla emänniltään, eikä luopunut johdostaan missään vaiheessa. Finaali päättyi 98-81.

12.2.2021 12:44 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin finaaliennakko: EBT haastaa tappioitta kauden pelanneen Peli-Karhut

Naisten Suomen Cupin finaali pelataan ystävänpäivänä 14.2. Pallo nousee ilmaan klo 17:30, mutta lähetys ottelusta alkaa Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa 17:20.

20.1.2021 20:27 Suomen Cup

EBT ja Peli-Karhut kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa

Naisten Suomen Cupin välierissä nähtiin vierasvoittoja. PeKa kaatoi Vimpelin ja EBT Kouvottaret.

Näytä lisää vastaavia