Topias Palmi ja Aatu Kivimäki palasivat maajoukkuetauolta kynnet teroitettuina

21.11.2022 10:42 Topias Palmi ja Aatu Kivimäki olivat loistavassa iskussa, kun miesten sarjat palasivat maajoukkuetauolta tositoimiin. Sasu Salinin sihti oli jälleen kohdillaan Espanjassa ja Edon Maxhuni lämpiää Saksassa.

Topias Palmi paukutti kauden piste-ennätyksensä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Topias Palmi sai kerrasta hanat auki, kun hän paukutti 25 pistettä Craiovan voittaessa Sibiun Romanian liigan ottelussa 97-72 (54-34). Palmi paukutti kolmen pisteen heitot 6/10, nappasi neljä levypalloa ja syötön. Shawn Hopkins oli sen sijaan plus-miinustilaston ykkönen luvulla +17. Sen lisäksi tilastoihin merkittiin 10 pistettä, kaksi levypalloa, syöttö ja riisto.

Palmi piti jalat maassa kauden piste-ennätyksen jälkeen ja jakoi kiitosta koko joukkueelle.

- Kolkkeja tippui hyvin sisään. Suurin osa oli vapaita heittoja eikä tarvinnut yhtään pakottaa ratkaisuja. Kaikki tuli suoraan systeemistä, joten joukkuelaiset tarjoilivat palloa hyville paikoille. Se auttoi asiaa, että pari ensimmäistä heittoa meni sisään. Itseluottamus itselläni, ja joukkuekavereillani heittoihini, olivat korkealla, niin siitä oli hyvä jatkaa, Palmi pohti ottelun jälkeen.

- Pelin jälkeen ei ollut mitenkään erityinen fiilis, että tulipa pelattua hyvin. Paikkoja oli paljon ja kaukaa upposi. Mutta totta kai korinteko on kivaa, niin olen tietenkin tyytyväinen, että tällainen tässä pelissä tuli. Nyt ei muuta kuin kohti keskiviikon peliä, kun Maxhuni saapuu tänne Europe Cup -myllyyn. Siellä yritetään jatkaa henkilökohtaisesti ja joukkueena siitä mihin nyt jäätiin, Palmi jatkoi viitaten keskiviikon FIBA Europe Cupin kohtaamiseen, jossa Craiova isännöi Edon Maxhunin ja Daniel Herbertin Merlins Crailsheimia.
Ottelutilastot

Maxhuni lähtee keskiviikon tärkeään kohtaamisen niin ikään hyvässä iskussa, sillä hän paukutti 15 pistettä, mutta Merlins Crailsheim hävisi Niners Chemnitzille 94-106 (42-61). Maxhuni sai tililleen myös kolme syöttöä ja riiston.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Max Besselink jäi ilman tehomerkintöjä, kun Göttingen hävisi Oldenburgin vieraana 75-93 (38-38).
Ottelutilastot

Tuomas Iisalon valmentama Bonn jatkaa puhtaalla pelillä kaadettuaan Towers Hampurin vieraskentällä 72-101 (38-53). Voitto oli samalla Bonnin historian kolmanneksi suurin vierasvoitto Bundesliigassa. Bonnin voittoputki on nyt kuuden ottelun mittainen.
Ottelutilastot

Joonas Iisalon käskyttämä Academics Heidelberg taipui kotikentällään Ulmille jatkoajan jälkeen 96-106 (35-49, 88-88).
Ottelutilastot

2. Bundesliigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Daniel Janssonin ja Aatu Kivimäen Tigers Tübingen voitti Luukas Vaaran Phoenix Hagenin selvästi 91-61 (42-34). Susijengissä vakuuttavan debyytin tehnyt Kivimäki toi pelinsä seurajoukkueeseensa tykittäen 25 pistettä, kolme levypalloa, kuusi syöttöä ja riiston. Vaara käytti saamansa seitsemän minuuttia tehokkaasti viidellä pisteellä, levypallolla ja riistolla. Tigers johtaa sarjaa ja Hagen on kahdeksantena.
Ottelutilastot

Sasu Salin sai vankan suomalaistuen taakseen ja kiitti siitä heittämällä neljä kolmen pisteen heittoa sisään keräten 12 pistettä Teneriffan voittaessa Valencian 94-78 (50-36). Salin saalisti lisäksi vielä neljä levypalloa. Teneriffa on sarjan kärjessä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

LEB Orossa Remu Raitanen kärsi heikosta heittoillasta keräten kolme pistettä ja kolme levypalloa, kun Albacete taipui Ourensen vieraana 71-89 (32-39).
Ottelutilastot

Alexander Madsen kunnostautui AEK:n 92-77 (51-36)-voitossa Ionikosia vastaan 10 pisteellä, kahdella levypallolla ja kahdella riistolla. AEK on sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Italian liigassa Mikael Jantusen Treviso koki kirvelevän 82-84 (41-33)-tappion Napolin vieraana. Jantunen lähenteli tupla-tuplaa kahdeksan pisteen ja kahdeksan levypallon tilastoilla.
Ottelutilastot

B2-liigassa Erik Murphy oli tositoimissa myös maajoukkuetauon aikana, kun Fukushima Firebonds tasasi voitot Aomorin kanssa back-to-back-peleissä. Ensimmäisessä Firebonds hävisi niukasti 60-62 (29-34). Murphy oli joukkueensa ykkösnimi 16 pisteen, yhdeksän levypallon, kahden syötön ja riiston tilastoilla.
Ottelutilastot

Firebonds makseli kalavelkoja toisessa kohtaamisessa voittaen sen 75-70 (33-30). Toisessa pelissä Murphyn tilastot olivat lähes identtiset 14 pisteen, yhdeksän levypallon, syötön, riiston ja kolmen torjunnan merkinnöillä.
Ottelutilastot

Viikonloppuna Fukushima jakoi voitot Kumamoto Voltersin vieraana. Ensimmäinen peli päättyi Kumamoton 77-82 (38-45)-voittoon. Murphy oli valppaana korin alla keräten yhteensä kahdeksan levypalloa, joista neljä hyökkäyspäässä. Pisteitä kertyi seitsemän, syöttöjä kolme ja torjuntoja yksi.
Ottelutilastot

Firebonds tuli toiseen peliin revanssimielellä vieden avausneljänneksen 28-13 ja lopulta koko ottelun 92-81 (48-38). Tällä kertaa Murphy auttoi joukkuettaan 13 pisteellä, seitsemällä levypallolla, kolmella syötöllä, kahdella riistolla ja torjunnalla.
Ottelutilastot

Norjan liigassa Fiifi Aidoo urakoi koko 40-minuuttisen kasaten 13 pistettä, kolme levypalloa, neljä syöttöä, riiston ja peräti kolme torjuntaa Fyllingenin voittaessa Fröyan 90-84 (45-41).
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden hävisi jatkoajan jälkeen Gunners Oberwartille 79-87 (35-44, 76-76). Tappio oli Swansille kauden toinen.
Ottelutilastot

 
21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

Näytä lisää vastaavia