Suomen Cup -ennakko: Lahti ja Seagulls mittelevät finaalipaikasta

14.1.2022 11:15 Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan tänään Helsingin uudessa Urhea-hallissa, vaikka valitettavasti asetelma onkin tiivistynyt vain final threeksi.

Vallitsevien olosuhteiden pakosta Suomen Cupin final four -vaihe pelataan ilman yleisöä ja ilman Kauhajoen osallistumista, mutta se ei muita joukkueita hidasta. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät yhä Salon Vilpas, Helsinki Seagulls ja Lahti Basketball. Ottelut ovat katsottavissa Ylen kanavilta.

Vilppaan välieräpari Kauhajoki joutui jättäytymään pois turnauksesta viime hetkellä koronaan liittyvien ongelmien vuoksi. Tästä johtuen Vilpas etenee automaattisesti lauantain finaaliin ja saa siellä vastaansa joko Lahden tai Seagullsin, jotka ratkaisevat asian tänään perjantaina.

Merkittävistä vastoinkäymisistä huolimatta voimakkaasti porskuttava Lahti Basketball saa perjantain välierissä vastaansa miesten runkosarjassa parhaillaan kolmatta sijaa pitävän Helsinki Seagullsin. Ottelussa kohtaavat näin ollen nuori nälkä ja rautainen kokemus.

Lahden päävalmentaja Pieti Poikola toteaa avoimesti, että vastus ei todella ole helppo.

– Seagulls on todellinen tähtisikermä täynnä suomalaisia lajilegendoja, mutta kauden aikana on huomannut, että heillä on ollut vähän haussa, että mitkä ovat roolit ja mistä he luovat etuja, hän sanoo.

Poikola muistuttaa, että silloin, kun Seagulls saa palettinsa kuntoon ja kokoonpanonsa pelaamaan yhteen, kyseessä on äärimmäisen kova joukkue. Hän toteaa, että vanhojen konkareiden ohella on ollut hienoa nähdä pelinjohtaja Lassi Nikkarisen kehittyminen ja merkitys.

Tilanne toki on haastava jokaiselle seuralle. Lähtökohdat, joista otteluihin lähdetään ovat varsin arvaamattomat. Sen myöntää Poikolakin.

– Lähtökohtaisesti olemme tämän parin altavastaaja. Lisäksi meillä on täysi viisikollinen runkopelaajia sivussa, joten olemme kutsuneet divarijoukkueestamme vahvistuksia mukaan. Lähdemme rohkeasti haastamaan ja luotamme siihen, että pelaajamme uskaltavat pelata.

Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso ei pidä takkiaan auki yhtään sen enempää. Hän näkee vastustajassa potentiaalisen yllättäjän, johon tulee suhtautua vakavasti, koska näiltä löytyy eväitä tehdä Seagullsin pelaamisesta erittäin vaikeaa.

– Lahti on erittäin aktiivinen ja aggressiivinen ennen kaikkea puolustuspäässä. Joudumme ottamaan sen erittäin hyvin huomioon omassa hyökkäyksessämme. Fyysisyyteen pitää vastata pää kylmänä, ja sen tekee entistä vaikeammaksi se, että takana on noin kuukauden tauko varsinaisesta pelaamisesta.

Final four -ikkuna tekee aikataulusta tiukan. Laakso toteaakin, että vaikka mahdollisen voiton jälkeen aikaa finaaliin on vain vajaa päivä, loppuotteluun ei silti voi alkaa varautua etukäteen.

– Joukkueemme on pelannut kertaalleen Vilpasta vastaan, joten se on tuttu vastustaja. Valmennus pohtii niitä asioita, mutta pelaajien kanssa täytyy keskittyä nyt täysin välierään.


Kokoonpanot:

Seagulls: Darko-Kelly, Manigault, Huff, Heinonen (GTD50%), Kanervo, Van Andringa, Kotti, Nikkarinen, Koponen, Skyttä, Laakso, Lawson, Makkonen (GTD50%)

Lahti Basketball: Bärlund, Lähdetniemi, Luukkonen, Waxlax, Byman, Ahola, Bryant, Ballard, Iverson, Sami Ikävalko (edustuskelpoisuus 13.1. alkaen).

Seagullsin ja Lahti Basketballin välierä tulee suorana YLE2:lta ja Yle Areenassa alkaen klo 18.05.

 
22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

14.1.2023 19:41 Korisliiga

Kataja vei kultamitalit Hirvosen hurjien syöttötilastojen siivittämänä – miesten Suomen Cup -finaalia jännitettiin jatkoajalle asti

Kataja Basket kaatoi Helsinki Seagullsin jatkoajalla miesten Suomen Cup -finaalissa.

14.1.2023 09:21 Suomen Cup

Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Suomen Cupin finaalissa klo 17

Miesten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa lauantaina, kun Helsinki Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Seagulls tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 21:57 Pääjuttu

Seagulls ja Kataja miesten Suomen Cup -finaaliin – Tuomas Hirvosella tehokas ilta välierävoitossa

Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Huomiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

12.1.2023 13:00 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina luvassa kaksi huimaa välierää

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan perjantaina ja lauantaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät BC Nokia, Helsinki Seagulls, Kataja Basket ja Kauhajoki.

28.12.2022 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin mestaruudet ratkeavat tammikuussa, liput nyt myynnissä

Naisten ja miesten koripallon Suomen Cup huipentuu tammikuun 13.–15. päivä Urhea-hallissa Helsingissä pelattavaan Final Fouriin. Koriksen superviikonloppu pitää sisällään sekä naisten että miesten välierät sekä finaalin.

17.12.2022 20:05 Korisliiga

Korihait kauden kolmanteen voittoon Trey Niemen johdolla – Kauhajoelle pisteet poikkeuksellisesta yhdistelmäottelusta

Miesten Korisliigassa pelattiin niin runkosarjaotteluita kuin Suomen Cupiakin – yhdessä ottelussa jopa kumpaakin samaan aikaan.

11.12.2022 19:33 Pääjuttu

Severi Kaukiainen loisti illan Korisliiga-ottelussa – Seagulls puolestaan jatkoon Suomen Cupissa

Illan aikana pelattiin kaksi miesten ottelua. Korisliigan puolella Kauhajoki haki sarjapisteet vieraista, kun taas Helsinki Seagulls selvitti Suomen Cupin puolivälierät.

10.12.2022 20:59 Pääjuttu

Kataja kirkkaasti välieriin miesten Suomen Cupissa

Kataja Basketin ja Salon Vilppaan puolivälieräkohtaaminen päättyi Katajan roimaan voittoon.

9.12.2022 20:32 Korisliiga

Nokia vei Suomen Cupin ensimmäisen puolivälierän – kapteeni Lehto vedossa

BC Nokia eteni ensimmäisenä joukkueena miesten Suomen Cupin välieriin.

28.11.2022 11:45 Suomen Cup

Suomen Cupin valintatilaisuus maanantaina suorana YouTubessa klo 13

Molempien Korisliigojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta selvittivät tiensä Suomen Cupin puolivälieriin. Yksiosaiset puolivälierät pelataan joulukuun alkupuolella.

24.11.2022 13:30 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat ratkenneet

Korisliigan ja naisten Korisliigan tulevan talven Suomen Cupin rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä. Joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä. Valintatilaisuus järjestetään 28.11. ja se näytetään suorana YouTubessa.

15.1.2022 19:35 Korisliiga

Suomen Cup -finaali äityi jännäriksi, mutta Seagulls otti jälleen voiton

Helsinki Seagulls saalisti kolmannen perättäisen Suomen Cup -mestaruutensa, vaikka Salon Vilpas antoi loistavan vastuksen.

20.12.2021 07:39 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti käynnistyy maanantaina klo 10

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 14.–16. tammikuuta uudessa Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyy tänään maanantaina klo 10.

10.12.2021 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin puolivälierät vauhtiin perjantaina

Molempien sarjojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta yrittävät selvittää tiensä 14.-16.1.2022 pelattavaan Final Four –turnaukseen. Loppuhuipennus järjestetään Urhea-hallissa Helsingissä. Puolivälieriä pelataan perjantaina ja lauantaina.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

Näytä lisää vastaavia