Sofia Pelanderin seuraava osoite on Tšekin EuroCup-joukkue KP Brno

15.10.2022 17:46 Susiladiesin luottosentteri Sofia Pelander, 30, on tehnyt kauden mittaisen sopimuksen tšekkiläisen KP Brnon kanssa. KP Brno pelaa maansa pääsarjan lisäksi EuroCupia.

Sofia Pelander palaa miltei vuosikymmenen tauon jälkeen Tšekin pääsarjaan. Kuva: Ville Vuorinen.

Salon Vilppaan kasvatti on pelannut kaksi edellistä kautta Saksan Bundesliigassa Herner TC:ssä, jossa hän pääsi juhlistamaan keväällä Saksan cup-mestaruutta. Ennen Saksan pestiään Pelander pelasi viisi kautta Ruotsissa, joista ensimmäiset neljä Norrköpingissä ja viidennen A3 Basket Uumajassa, joka pelasi tuolloin myös EuroCupia.

Pelander on jo aiemmin pelannut Tšekin pääsarjaa kaudella 2014-15 Basket Slovankassa. Edellinen Tšekin kausi oli karikkoinen ja sisälsi muun muassa kolme valmentajaa yhden kauden sisään.

– Kun tämä mahdollisuus tuli, niin oli kiva palata takaisin. Siitä on jo kahdeksan vuotta, kun viimeksi täällä pelasin ja silloin olin vielä junnu. Olen tänä aikana kehittynyt pelaajana, niin kiva palata takaisin samaan liigaan vähän kokeneempana, Pelander aloittaa.

– Meillä on nuori joukkue: suurin osa on tšekkiläisiä, yksi ukrainalainen ja minä. Treenit on tšekiksi, mutta tšekkiläiset kääntää tosi hyvin. Saavuin maanantaina ja olen ehtinyt nyt treenata muutaman päivän. Asioista on pidetty huolta ja organisaatio vaikuttaa hyvältä. Odotan innolla myös EuroCupia. Hienoa päästä pelaamaan kovia kansainvälisiä pelejä.

Pelander on kuulunut jo pitkään Susiladiesin luottopelaajiin. Naisten maajoukkuepaidan Pelander on pukenut ylleen 45 kertaa. Ennen siirtymistään ulkomaille Pelander ehti pelata kaksi kautta Korisliigaa Turun Riennon väreissä, jossa hänet valittiin Korisliigan vuoden tulokkaaksi 2012-13.

Henkilöt

 
22.1.2024 13:12 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds heittivät kovat pisteet voitoissa

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds johdattivat Susiladies-pelaajien laajaa rintamaa Euroopan korisparketeilla. Sara Rokkanen kirjautti niin ikään hienon pistemäärän ja Helmi Tulonen auttoi joukkueensa tärkeään voittoon Italiassa.

18.1.2024 10:03 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia eteni EuroCupin puolivälieriin

Reyer Venezian mestaruusjahti EuroCupissa jatkuu, kun Awak Kuier oli johdattamassa joukkuetta puolivälieriin. Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquetin taival kuitenkin päättyi.

15.1.2024 11:51 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Elina Aarnisalo voittojen takuunaisina

Awak Kuier ja Elina Aarnisalo olivat isoissa rooleissa joukkueidensa jatkaessa tappioitta sarjoissaan. Sofia Pelander teki kovaa jälkeä Ruotsissa ja Anissa Pounds oli joukkueensa pisteykkönen Saksassa.

11.1.2024 09:51 Suomalaiset ulkomailla

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät - Kuierille voitto, Lahtiselle tappio

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät keskiviikkoiltana. Awak Kuierin Reyer Venezia otti tiukan otteen jatkopaikasta, kun Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet taipui omassa ottelussaan. Saksassa Roosa Lehtorannan taistelu cupin voitosta jatkuu.

8.1.2024 09:53 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia eteni Italian cupin finaaliturnaukseen

Awak Kuier aloitti vuotensa selvittämällä tiensä Italian cupin Final Four -lopputurnaukseen. Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol sinetöi Espanjassa paikkansa cup-turnauksessa. Saksassa Elina Koskimies ja Roosa Lehtoranta saivat vuodelleen vahvan startin.

31.12.2023 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin Reyer Venezia venytti voittoputken uudelle kymmenluvulle – Poundsille ja Äijäselle kauden ennätyspisteet

Awak Kuierin Reyer Venezia on pelannut alkukauden tappioitta ja lähtee uuteen vuoteen 20 ottelun voittoputkessa. Espanjassa Anniina Äijänen auttoi joukkueensa cup-huipentumaan ja Saksassa Anissa Pounds lopetti vuotensa komeasti.

21.12.2023 23:01 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Lotta-Maj Lahtinen jatkavat EuroCupissa

EuroCupin ensimmäinen pudotuspelikierros saatiin päätökseen torstaina ja suomalaispelaajien osalta Awak Kuierin ja Lotta-Maj Lahtisen pelit jatkuvat.

15.12.2023 11:26 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-pelaajilla vahva aloitus EuroCupin pudotuspeleissä

Awak Kuierin, Lotta-Maj Lahtisen ja Elina Aarnisalon joukkueet nappasivat voitot EuroCupin pudotuspelien avausotteluissa.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

11.12.2023 09:01 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta palasi kentille - Awak Kuier kuritti entistä seuraansa

Linda-Lotta Lehtoranta teki paluun tositoimiin pienen tauon jälkeen ja Italiassa Awak Kuier kuritti entistä seuraansa Venezian jatkaessa voittojen tiellä.

Näytä lisää vastaavia