Sofia Pelanderille jäi kaudesta karvas maku – ”Ihan uskomattoman paljon epäonnea”

4.5.2021 14:17 Sofia Pelanderin kausi Saksan Bundesliigassa päättyi pettymykseen, kun Herner putosi välierissä ja hävisi myös pronssipelin. Pelanderin, ja koko joukkueen, kauteen mahtui paljon sekä hyvässä että pahassa.

Sofia Pelander pelasi ensimmäisen kautensa Saksassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Herner puristi runkosarjassa toiseksi ja eteni välieriin saakka, mutta kevään yllätysjoukkue Panthers Osnabrück oli lopulta vahvempi otteluvoitoin 2-0. Herneriä riivasivat pitkin kautta loukkaantumiset ja erityisesti pudotuspeleissä rivit harvenivat pahasti.

- Meillä oli joukkueena tosi vaikea kausi. Meillä oli paljon loukkaantumisia ja rikkonainen kausi, Pelander aloittaa kauden ruotimisen.

Myös Pelander joutui katselemaan osan pudotuspeleistä sivusta, sillä puolivälierissä häneltä murtui nenä.

- Puolivälierissä tuli pari loukkaantumista lisää ja välierissä pari lisää. Itselläni jäi puolivälierissä kaksi peliä ja välierissä yksi peli välistä. Välierät pelasimme aika pienellä kokoonpanolla ja hävisimme sen niukasti.

Hernerin pelaajapula oli pronssiotteluun lähdettäessä jo niin paha, että joukkueen päävalmentaja yritti perua koko pelin. Pelander joutui myös katsomaan pronssipelin sivusta ja yhteensä joukkueen kokoonpanosta puuttui kuusi pelaajaa loukkaantumisten takia. Lopulta Herner pelasi pronssipelin kuudella pelaajalla, joista kaksi oli seuran nuorta junioripelaajaa. Herner ei pystynyt pistämään pronssipelissä Marburgille hanttiin, vaan hävisi selvästi 41-82.

- Totta kai harmittaa, sillä jos meillä olisi ollut vähän parempi tuuri loukkaantumisten kanssa, niin kausi olisi voinut päättyä eri tavalla. Olimme treenanneet seitsemän kuukautta ja sitten se loppuu siihen, että häviämme pronssipelin 40 pisteellä. Eihän se kauhean hyvältä tunnu. Siitä jää kuitenkin motivaatiota jatkoa varten.

- Kokonaisuudessaan vähän harmittaa, mutta sellaista urheilu välillä on ja loukkaantumiset kuuluvat siihen. Meillä oli kyllä ihan uskomattoman paljon epäonnea joukkueena koko kauden, harmittelee Pelander.

Pelander pelasi edelliset viisi kautta Ruotsissa ja lähti hakemaan uusia haasteita uudesta sarjasta ja maasta. Sopeutuminen Saksan liigaan otti aikansa, mutta hän nousi kauden edetessä entistä isompaan rooliin. Kauden keskiarvoikseen hän tilastoi 8,7 pistettä, 5,2 levypalloa ja 1,3 syöttöä.

- Oma kausi oli osittain myös vaikea. Alkukaudesta minulla oli ongelmia virheiden kanssa ja loppukautta kohden se parani ja tuntui, että saan luottoa valmentajalta. Ehkä vähän liian kauan kesti sopeutua liigaan. Ei sillä tavalla, että se olisi tosi paljon kovempi kuin Ruotsin liiga, mutta jokainen liiga on erilainen ja niissä on erityyppisiä pelaajia. Sopeutuminen kesti vähän kauemmin kuin olisin toivonut. Sellaista se välillä on. Pieni paussi, ja kesällä innolla kohti treenejä ja uutta kautta, arvioi Pelander.

Saksassa kausi pystyttiin viemään läpi ilman suurempia katkoksia ja taukoja.

- Saksan liiga oli hyvin järjestetty ja meidät testattiin ennen jokaista peliä. Saimme vietyä koko kauden loppuun ja treenata ja tehdä sitä mitä rakastaa. Siitä täytyy olla kiitollinen.

Ruotsin ja Saksan lisäksi myös Tshekissä pelannut Pelander haluaa jatkaa edelleen ulkomailla.

- Uusi kausi on vielä vähän auki ja katsotaan mitä tapahtuu. Neuvotteluja on käynnissä ja tarkoitus olisi pelata vielä Euroopassa. Kesä menee Ruotsissa töissä ja katsotaan sitten syksymmällä, mikä on uusi kotiosoite, lääkäriksi valmistunut Pelander kertoo suunnitelmistaan.

Sofia Pelanderin kauden tilastot

Henkilöt

 
2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

Näytä lisää vastaavia