Sofia Pelander nauttii pelaamisesta – ”Kaikki tuntuu hyvältä”

25.1.2019 12:14 Sofia Pelander, 26, pelaa vahvaa kautta Ruotsin liigan Norrköping Dolphinsin riveissä. Kolmasti tällä kaudella kierroksen tähdistöjoukkueeseen valittu Pelander nauttii pelaamisesta, kun pelit kulkevat ja voittoja tulee.

Sofia Pelander pelaa hienoa kautta Ruotsissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Norrköping aloitti kautensa komeasti kolmella vierasvoitolla, mutta sen jälkeen osui hieman vaisumpi jakso. Pelander loukkaantui kahden pelin jälkeen ja joutui huilaamaan parisen kuukautta. Pelanderin ollessa poissa Norrköping voitti otteluistaan yhden ja hävisi neljästi. Pelanderin paluun jälkeen Norrköpingin saldo on neljä voittoa ja yksi tappio.

- Syyskautta varjostivat pienet loukkaantumiset. Meillä oli hyvä alkukausi ja pelasimme hyvin, mutta sitten loukkaantumiset alkoivat vaikuttaa pelaamiseen ja treenaamiseen. Nyt melkein kaikki ovat ehjiä ja olemme päässeet treenaamaan hyvin ja meillä on hyvä meininki. Se vaikuttaa paljon, että kaikki ovat kunnossa, Pelander kertoo.

Pelander pelaa jo neljättä kauttaan Norrköpingissä. Viime kaudella joukkueen kolmen vuoden projekti tuli päätökseen ja täksi kaudeksi pakka meni uusiksi. Suurin osa pelaajistosta vaihtui ja joukkueelle tuli myös uusi päävalmentaja.

- Käytännössä koko runko meni uusiksi viime kaudesta, valottaa Pelander.

Sofia Pelander kärsi syksyllä pienestä loukkaantumisesta, mutta on taas täydessä iskussa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Muutoksiin nähden Norrköpingin esitykset ovat olleet hyviä. Joukkueella on alla neljä peräkkäistä voittoa ja kirsikkana kakun päällä oli komea 84-60-voitto kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Alvikista vieraskentällä viime viikonloppuna.

- Kukaan ei uskonut, että pystyisimme voittamaan Alvikin vieraissa. Uskoimme kuitenkin omaan tekemiseemme heti alusta lähtien, mutta se miten voitimme, tuli meillekin yllätyksenä. Me osoitimme pystyvämme voittamaan kovia joukkueita ja pelaamaan korkealla tasolla.

Yksi joukkueen vahvuuksista on Pelanderin mukaan joukkuehenki ja yhtenäisyys.

- Valmentajalla on ollut siinä iso rooli ja hän on korostanut, että joukkue on perhe ja teemme paljon asioita yhdessä myös kentän ulkopuolella. Harjoituskaudella pelasimme Liettuassa ja sellaiset matkat aina yhdistävät joukkuetta. Siinä menee aina vähän aikaa, kun pelaajat löytävät toisensa, mutta nyt kaikki tuntuu hyvältä ja luotamme toisiimme. Runkosarja on hieman yli puolivälin ja meillä on kevät aikaa hioa peliä kuntoon pudotuspelejä ajatellen.

Runkosarjassa viiden joukkoon

Pelander on tilastoinut tällä kaudella keskimäärin 14,7 pistettä ja 9,1 levypalloa. Vahvasta kaudesta kertoo myös se, että hänet on valittu kolmasti kierroksen tähdistöviisikkoon. Pelander lähtee hakemaan uusia onnistumisia perjantaina, kun Norrköping kohtaa vielä tappioitta olevan Luulajan.

- Kaikki tuntuu hyvältä. Itseluottamus on korkealla ja joukkuekaverit luottavat minuun. Saan mukavasti syöttöjä korin alle ja yhteispeli sujuu hyvin takapelaajien kanssa. Tällä hetkellä on kiva pelata. Seuraavaksi kohtaamme Luulajan ja siellä on vastassa 205-senttinen sentteri. Siitä tulee hauskaa, Salon Vilppaan kasvatti naureskelee.

Pelander havittelee Norrköpingin kanssa kärkisijoille. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ruotsin liigan runkosarjaa on jäljellä kahdeksan kierrosta ja Norrköping on sarjassa viidentenä. Sarjaa hallitsevat tappioitta olevat Uumaja ja Luulaja sekä Norrköpingiä vastaan kauden kolmannen tappionsa kokenut Alvik. Sen jälkeen on tasaisempaa, kun neljä joukkuetta on parin voiton sisällä toisistaan.

- Keskikasti on tasainen ja myös siksi Alvik-voitto oli niin tärkeä. Meillä on runkosarjassa vain 20 peliä, joten jokaisella pelillä on iso merkitys. Ennen kauden alkua tavoitteena oli top 5 –sijoitus runkosarjassa. Siihen tähdätään ja tässä on vielä monta tärkeää peliä edessä.

- Joukkue kehittyy joka päivä. On kiva pelata ja meillä on hyvä tekemisen meininki. Joukkueen voitot tuntuvat parhaalta ja innolla odotan loppukautta, Pelander toteaa innostuneena.

Henkilöt

 
29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

23.3.2023 10:20 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin SBL Damissa pudotuspelit käynnistyvät suomalaiskohtaamisella

Ruotsin liigan puolivälierissä nähdään suomalaisittain mielenkiintoinen ottelupari, kun Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins kohtaa Lotta Vesiluoman Alvikin.

18.3.2023 08:36 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta jahtaa kahta pokaalia – ”Hyvillä mielin kohti kevään ratkaisupelejä”

Saksassa alkavat kauden ratkaisuhetket, kun viikonloppuna pelataan cupin lopputurnaus ja ensi viikolla alkavat pudotuspelit. Linda-Lotta Lehtorannan Keltern kuuluu kummassakin voittajasuosikkeihin.

2.1.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin vaihtoi kamppailun sarjapaikasta nousutaisteluun

Kaksi edelliskautta Espanjan Liga Femeninan Bembibressä pelannut Marianne Kalin vaihtoi täksi kaudeksi sarjaporrasta alemmas LF Challengen ennakkosuosikkeihin lukeutuvaan Universitario de Ferroliin. Kauden ensimmäinen puolisko on sujunut sekä joukkueelta että Kalinilta positiivisesti.

19.11.2022 13:46 Suomalaiset ulkomailla

Hyvän alkukauden Espanjassa pelannut Veera Pirttinen innolla Susiladiesin mukaan

Veera Pirttinen otti uuden suunnan uralleen tänä kesänä, kun hän siirtyi Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueeseen. Pirttisen kausi on alkanut hyvin niin henkilökohtaisesti kuin joukkueenakin.

29.10.2022 13:30 Suomalaiset ulkomailla

Suuri vastuu yllättänyt Annika Holopaisen – ”Annoin harjoituksissa kaikkeni”

Uransa aikana Saksassa, Puolassa, Ranskassa ja Islannissa ammattilaisena pelannut Annika Holopainen lisäsi yhden uuden maan ja sarjan kokoelmaansa, kun hän teki kesällä sopimuksen espanjalaisen Araskin kansa. Holopainen on ottanut heti ison roolin joukkueessa.

14.10.2022 12:39 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds ja Elina Koskimies nälkäisinä kauteen

Saksan Bundesliigassa kausi starttaa perjantaina ja mukana on tällä kaudella kolme suomalaispeluria. Anissa Pounds ja Elina Koskimies aloittavat toisen kautensa Angels Nördlingenin riveissä ja Venla Varis siirtyi kesän aikana Marburgin joukkueeseen.

27.9.2022 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulosen tavoite Serie A1:stä täyttyi – ”Olen odottanut kautta jo kauan”

Helmi Tulonen kuului viime kaudella Italian Serie A2:n parhaimpiin pelaajiin. Erinomaiset esitykset noteerattiin myös kovatasoisessa Serie A1:ssä, kun Tulonen sai täksi kaudeksi sopimuksen sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Basket Le Mura Luccassa.

8.6.2022 15:10 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelasi vahvan kauden Italian Serie A2:ssa – ”Oma peli meni yllättävänkin hyvin”

Helmi Tulonen pelasi menneen kauden Italian Serie A2:ssa Carugaten joukkueessa. Tulonen johdatti joukkueensa aivan pudotuspelien kynnykselle, mutta Tulosen vahvoista otteista huolimatta Carugate sijoittui yhdeksänneksi.

4.6.2022 08:39 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen loisti Ranskassa – ”Pelillisesti tämä oli varmasti urani paras kausi”

Annika Holopainen pelasi menneen kauden Ranskan Ligue Feminine 2:n Montbrisonissa. Holopainen pelasi erittäin vahvan kauden, mutta samalla kauteen mahtui myös vaikeuksia.

1.6.2022 15:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestaruus Veera Pirttisen kauden kruunu – ”Kausi oli kokonaisuudessaan hieno”

Veera Pirttinen vietti menneen kauden Slovakiassa Piestanske Cajkyn joukkueessa. Pirttisen ja Cajkyn kausi päättyi Slovakian mestaruuteen.

10.5.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin kauteen mahtui onnistumisia ja pettymyksiä

Toista kauttaan Saksan Bundesliigassa Herner TC:ssä pelanneen Sofia Pelanderin kauteen lukeutui sekä hyviä että huonoja hetkiä. Kauden ehdottomana kohokohtana oli Saksan cupin voitto.

22.4.2022 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä tapahtumarikas kausi – ”Mahtui kaikenlaisia tapahtumia ja muutoksia”

Anniina Äijänen pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigassa Saarlouis Royalsin riveissä. Äijäsen kauteen mahtui paljon niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

16.4.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen aloittaa finaalit Slovakiassa – ”Odotettavissa on tasaväkinen finaalisarja”

Veera Pirttinen aloittaa taistelun Slovakian mestaruudesta, kun Piestanske Cajky kohtaa finaalissa Ruzomberokin. Finaalisarjasta on odotettavissa jännittävä, sillä joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella tasaisia.

Näytä lisää vastaavia