Severi Kaukiainen jatkaa Kauhajoella, Karhu Basketille sopimuksia

2.6.2023 20:45 Päättyneellä kaudella niin Korisliigan arvokkaimpana pelaajana (MVP) kuin vuoden kuudentena pelaajanakin palkittu Severi Kaukiainen, 25, on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen SM-hopeamitalisti Karhu Basketin kanssa. Karhu Basket julkisti samalla Joona Hakamaan ja Eero Innamaan jatkosopimukset sekä Eemi Luukkosen ja Oliver Kandénin saapumisen Kauhajoelle.

Severi Kaukiainen sähisee Karhu Basketin takakentällä myös seuraavat kaksi kautta. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga.

Susijengi-debyyttinsäkin päättyneellä kaudella tehnyt Peli-Karhujen kasvatti Kaukiainen edusti Karhu Basketia Korisliigassa 45 ottelussa 24,1 minuutin, 13,0 pisteen, 5,0 syötön, 2,5 levypallon ja 1,1 riiston keskiarvoin.

FIBA Europe Cupissa Kaukiainen täytti tilastosarakkeita puolestaan 23,5 minuutin, 10,9 pisteen, 2,6 syötön ja 2,4 levypallon keskiarvoin. Karhu Basket eteni Kaukiaisen kapellimestaroimana FIBA Europe Cupin välieriin asti.

Kaukiaisen kaksivuotinen jatkosopimus sisältää ulkomaanoptiot kesille 2023 ja 2024.

- Severin nousujohteiset kaksi ensimmäistä vuotta Kauhajoella ovat hyvä osoitus toimivasta yhdistelmästä, jossa pelaajan korkea motivaatio, riittävän haastava ympäristö ja tietysti terveenä pysyminen ovat kaikki toteutuneet, päävalmentaja Janne Koskimies kommentoi Karhu Basketin tiedotteessa.

- Seuraavaksi (Severin) pitää pystyä ottamaan myös isompi johtajan rooli, jossa on tietysti ihan samalla tavalla mahdollisuus kehittää itseään kuin millä tahansa muullakin osa-alueella.

Hakamaa ja Innamaa jatkavat, Luukkonen ja Kandén lakeuksille

Viime vuoden miehistöstään Karhu Basket on solminut jatkosopimukset Joona Hakamaan ja Eero Innamaan kanssa.

197-senttinen ja 22-vuotias Karhu Basketin oma kasvatti Joona Hakamaa aloittaa syksyllä kuudennen kautensa Korisliigassa. Hakamaa kirjautti päättyneellä kaudella kauhajokisille 2,4 pistettä ja 0,8 levypalloa ottelua kohden. Turun NMKY:n kasvatti Eero Innamaa aloittaa Hakamaan tavoin kuudennen pääsarjakautensa Karhu Basketissa. 188-senttinen ja 25-vuotias Innamaa kirjautti hopeakaudella Karhu Basketille 3,1 pistettä ja 1,6 levypalloa ottelussa.

Uusina pelaajina Karhu Basket on kiinnittänyt Eemi Luukkosen ja Oliver Kandénin.

Kaksimetrinen ja 21-vuotias Eemi Luukkonen siirtyy Kauhajoelle 2+1-vuotisella sopimuksella. Lahti Basketballin kasvatti kirjoitti lahtelaisjoukkueelle Korisliigalla 4,8 pistettä ja 2,8 levypalloa ottelussa.

Viime kaudella Jyväskylän JBA:ta Divari A:ssa edustanut Oliver Kandén on puolestaan Loimaan Korikonkarien kasvatti. 198-senttinen ja 19-vuotias Kandén kuului divarin hopealle päätyneen JBA:n runkomiehiin 15,3 pisteen, 5,5 levypallon ja 1,6 syötön tehoin.

Karhu Basketilla on voimassa sopimukset kaudesta 2023-24 Daniel Dolencin, Severi Kaukiaisen, Eero Innamaan, Joona Hakamaan, Eemi Luukkosen ja Oliver Kandénin kanssa.

Henkilöt

 
3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.

2.3.2024 20:20 Korisliiga

Korihait selätti Nokian tiukassa väännössä – Kauhajoelle vierasvoitto Katajasta

Miesten Korisliigassa pelattiin kaksi ylemmän jatkosarjan ottelua, joissa voittajiksi nousivat Korihait ja Kauhajoki.

1.3.2024 20:20 Korisliiga

Vilpas vaiensi Timi Heinosen tuhannen ottelun juhlat – Jacob Grandison loisti Korisliiga-debyytissään

Miesten Korisliiga palasi maaottelutauolta, ja heti alkuun juhlittiin monenlaisia eri merkkipäiviä.

1.3.2024 12:15 Erotuomarit

Harvinaisuus Korisliigassa: Erotuomarit Miltos ja Nikolaos Ioannidis isä-poika-tiiminä samassa ottelussa

Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan perjantaisessa Korisliiga-ottelussa nähdään harvinaisuus, kun ottelun ovat tuomitsemassa isä ja poika. Yli lajirajoen kyseessä on harvinaisuus: ensimmäinen isä-poika-erotuomaripari oli Rauno ja Juha-Petri Nieminen kaudella 1984-85. Tapahtuma on harvinainen pääsarjatasolla myös kansainvälisesti.

1.3.2024 10:15 Korisliiga

Timo Heinonen yltää perjantaina huimaan 1000 Korisliiga-ottelun rajapyykkiin: ”Harjoittelu on nautinnollista”

Perjantaina tehdään suomalaista koripallohistoriaa, kun Helsinki Seagullsin Timo Heinonen, 42, pelaa uransa tuhannennen Korisliiga-ottelun Töölön Kisahallissa ensimmäisenä koripalloilijana.

28.2.2024 08:49 Korisliiga

Tucker Richardson kiittelee vuolaasti valmentaja Greg Gibsonia: ”Hän on kuin kaksi eri ihmistä samassa kehossa”

Runkosarjansa toisella sijalla päättäneen BC Nokian takamies–laituri Tucker Richardson valittiin miesten Korisliigassa kuukauden pelaajaksi tammikuun 2024 osalta.

27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

Näytä lisää vastaavia