Remu Raitanen otti uuden askeleen urallaan – ”Valinta on osoittautunut oikeaksi”

27.12.2022 11:14 Viime kaudella Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Remu Raitanen teki kesällä sopimuksen Espanjan kakkostasolla, LEB Orossa, pelaavan Albaceten kanssa. Raitanen on esiintynyt vahvasti ensimmäisellä ulkomaan ammattilaiskaudellaan.

Remu Raitasen sihti on ollut kohdillaan Espanjassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Raitanen säkenöi viime kaudella KTP-Basketin paidassa ja hän pokkasi Korisliigan vuoden parhaan pelaajan palkinnon. Raitasella oli sopimusta kotkalaisjoukkueen kanssa myös täksi kaudeksi, mutta sopimuksessa oli ulkomaan pykälä, jonka Raitanen käytti, kun Albacete kiinnostui vahvan heittäjän palveluksista.

- Halusin päästä ulkomaille kokeilemaan millaista peli siellä on, ja vihdoinkin se nyt toteutui. Viime vuonna oli parempi kausi Korisliigassa ja sitä myöten tuli myös mahdollisuus lähteä, Raitanen kertoo.

Kauden alun perusteella LEB Oro ja Albacete ovat osoittautuneet Raitasen kannalta oivallisiksi valinnoiksi. Vastuuta on tullut lähes 29 minuuttia ottelua kohden ja Raitanen on takonut pisteitä 12,8 keskiarvolla.

- Espanjaan pelaamaan lähteminen oli houkuttelevaa, sillä täällä pelataan minun tyylistäni korkean intensiteetin peliä ja taso on korkea. Valinta on osoittautunut oikeaksi ja näin tämän hyvänä mahdollisuutena. Vaikka tämä on kakkossarja, niin tätä pidetään maailman parhaana kakkossarjana ja on tosi kova.

Ensimmäiselle ulkomaan ammattilaiskokemukselleen Raitanen ei halunnut haukata liian suurta palaa, vaan LEB Oro oli juuri sopiva askel Korisliigan jälkeen.

- Mietin, että jos lähden ulkomaille, niin en halua hypätä heti liian syvään veteen, ettei tarvitse palata heti yhden kauden jälkeen takaisin. Jos asiat menevät kohdilleen, niin tämä on samalla hyvä paikka ponnistaa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Pelaaminen ulkomailla luonnollisesti eroaa kotimaassa pelaamista. Uusi maa, kieli ja kulttuuri saattavat tuottaa varsinkin alkuun vaikeuksia, mutta Raitanen on sopeutunut nopeasti uuteen ympäristöön.

- Tietenkin täällä on vähän erilaista. Koutsi puhuu espanjaa ja joku sitten kääntää minulle. Täytyy myöntää, että sopeutumiseen meni hetki, mutta vastuuta on tullut ja olen tykännyt olla täällä.

Raitanen tiedostaa, että ulkomaalaispelaajaa kohtaan odotukset ovat korkeammalla kuin kotimaisilla vastaavilla.

- Tietenkin valmentaja, seura ja johtajat odottavat tulosta. Jos sitä ei tule, niin lähtö voi tulla nopeasti. Kotimaiset pelaajat ovat siinä mielessä enemmän turvassa.

Vaikka Raitanen on esiintynyt vahvasti ollen joukkueensa avainpelaajia, niin joukkueena Albacetellä on ollut hieman haastavampaa. Se on voittanut 13 ottelustaan kolme ja on sarjassa tällä hetkellä kolmanneksi viimeisenä.

- Tulosten valossa ei ole mennyt hirveän hyvin, mutta olemme viime aikoina pelanneet kärkijoukkueita vastaan. Pelit ovat olleet aika tasaisia ja olemme usein johtaneet vielä ensimmäisen puoliajan jälkeen, mutta meiltä puuttuu vähän kokemusta emmekä ole saaneet ratkaistua pelejä eduksemme tärkeillä hetkillä. Muutama voitto voisi helpottaa ja joulun jälkeen lähdetään kääntämään kurssia. Siinä on muutama sellainen peli, jotka meidän pitäisi voittaa.

Raitanen ehti viettää muutaman päivän Suomessa ennen kuin palasi takaisin Espanjaan joulupäivän aamuna. Joulu Suomessa on Raitaselle toivottu, sillä pelatessaan USA:n yliopistossa ennen paluutaan Eurooppaan, joutui hän viettämään joulut poissa kotimaastaan.

- Tässä oli hyvä tällainen muutaman päivän väli tulla Suomeen viettämään joulua. Neljä vuotta missasin joulut Suomessa ja kyllähän se piristää kauden aikana päästä moikkaamaan perhettä ja ystäviä.

Henkilöt

 
18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

16.6.2023 13:28 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsilla uran paras kausi takana – ”Sai paljon irti”

Shawn Hopkins, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Kausi antoi Hopkinsin mukaan hyvät eväät jatkoa ajatellen.

12.6.2023 11:10 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen kauteen mahtui käänteitä – ”Paljon tuli oppia erilaisista tilanteista”

Elias Valtonen sai paljon kokemusta reppuun tällä kaudella, kun hän aloitti kautensa Espanjan ACB-liigassa Manresassa, mutta päätti sen Saksan Bundesliigassa Rostock Seawolvesissa. Kausi oli Valtoselle kokonaisuudessaan kasvattava.

7.6.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitasella opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Periaatteessa sain mitä hain”

Korisliigan MVP:ksi kaudella 2021-22 valittu Remu Raitanen, 25, jätti viime kauden jälkeen kotimaan kentät taakseen ja siirtyi Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, LEB Oroon, Albaceten joukkueeseen. Raitanen löysi olevansa kauden aikana uudenlaisessa tilanteessa.

1.6.2023 11:40 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla hyvä henkilökohtainen kausi Saksassa – ”Kausi lähti hyvin rullaamaan”

Susijengin takamies Edon Maxhuni, 25, pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigaa ja FIBA Europe Cupia pelanneessa Merlins Crailsheimissa. Vaikka kausi ei mennyt joukkueelta odotusten mukaan, niin Maxhuni esiintyi vakuuttavasti.

26.5.2023 12:41 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla uran paras kausi ulkomailla – ”Sain tilaisuuden ja peliaikaa”

Topias Palmi, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Palmi nautti isoa roolia ja käytti sen tehokkaasti hyväkseen.

22.5.2023 15:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla kaksijakoinen kausi Kreikassa

Alexander Madsen pelasi menneen kauden Kreikan kärkiseuroihin lukeutuvassa AEK Ateenassa. Madsenin kauteen mahtui ylä- ja alamäkiä.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

4.4.2023 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

22.2.2023 10:09 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Olen nykyään rennompi pelaajana”

Mikael Jantunen sai koripalloammattilaisuralleen lentävän lähdön voittamalla Belgian mestaruuden sekä Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon Filou Oostendessa. Kuluvalla kaudella Jantunen, 22, on jatkanut tasaista kehityskäyräänsä Italian Serie A:ssa Basket Trevison paidassa.

21.2.2023 09:56 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Tavoitteena on ottaa seuraava steppi”

Yksi seurajoukkuekauden 2022-23 suurimpia suomalaismenestyjiä on ollut esikoiskauttaan Saksan Bundesliigassa pelaava Susijengin aloittava pelinrakentaja Edon Maxhuni, 24. Aiemmin ammattilaisurallaan mm. Virossa ja Hollannissa pelannut Maxhuni teki itsestään nimen viime vuoden EM-kisoissa ja on jatkanut Crailsheimissa siitä, mihin Prahassa ja Berliinissä jäi.

10.2.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla isoja otteluita edessä - "Vähän etuoikeutettu olo"

Sasu Salinilla on tulossa mielenkiintoiset viikot, kun edessä on isoja otteluita. Ensimmäisenä edessä on tulevana viikonloppuna pelattava FIBA Intercontinental Cup, jota seuraavat Copa del Rey sekä MM-karsintaottelut Susijengin kanssa.

7.2.2023 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä palannut vahvasti loukkaantumisesta – ”Koris on tällä hetkellä tosi kivaa”

Ilari Seppälän alkukausi Ranskan ProB:ssä pelaavan Saint-Chamondin riveissä meni pilalle loukkaantumisen takia. Nyt Seppälä on kuitenkin vihdoin kuntoutunut pelikuntoon.

3.2.2023 10:47 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Tunteet nousivat pintaan"

Lauri Markkanen, 25, joutui maanantaina iltapäivällä jännittämään omaa kutsuaan NBA:n vuotuiseen All-Star-otteluun kalkkiviivoille asti. Kun Markkasen nimi lopulta mainittiin, Susijengin jyväskyläläinen ykköstykki kävi ilon keskellä mielessään kaikki historialliseen saavutukseen johtaneet hetket.

Näytä lisää vastaavia