Puolivälieräennakko 2/2: PeKa ja Kouvottaret ottavat yhteen – pääkaupunkiseudun paikallissarjassa kohtaavat Honka ja ToPo.

23.3.2023 10:18 PeKa ja Kouvottaret aloittavat oman sarjansa torstaina. Hongan sekä ToPo:n vuoro on perjantaina. Välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

ToPo ja PeKa tavoittelevat paikkaa mitalipeleissä. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Viime kaudella finaaleissa kohdanneet paikallisvastustajat Peli-Karhut ja Kouvottaret kohtaavat tällä kertaa jo puolivälierävaiheessa.

- Pudotuspelit tulevat tällä kaudella olemaan todella tasaiset jo senkin takia yleisöä tullaan toivottavasti näkemään puolivälierävaiheessa hyvin hallilla. Lyhyen välimatkan takia yleisöä on vieläkin enemmän, Peli-Karhujen päävalmentaja Mika Haakana sanoo.

Peli-Karhut saavutti runkosarjan ykköstilan. Se ei kuitenkaan tullut helpolla ja voitto varmistui vasta päätöskierroksella.

Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kahdesti. Molemmilla kerroilla Peli-Karhut on poistunut voittajana. Molemmat joukkueet ovat kuitenkin muuttuneet kohtaamisien jälkeen.

- Haastava sarja edessä. Kouvottaret toteuttaa omaa pelisuunnitelmaa hienosti. Omassa tekemissä on onnistuttava hyvin, jotta etenemme jatkoon.

PeKa on kärsinyt loukkaantumisista kauden aikana ja ovat joutuneet pelaamaan pienellä rosterilla. Täksi kaudeksi joukkueeseen siirtynyt Roosa Kosonen on ollut vahva. Myös Roosa Lehtoranta ja Lotta Vehka-aho ovat pelanneet hienosti. Rashida Timbilla, Natalie Kleemann-Day ja Donica Cosby muodostavat vaarallisen trion.

Pelin temmon kontrollointi on isossa osassa välieräpaikkaa ratkaistaessa.

- Kapean kokoonpanon takia on tärkeää, että pystymme kontrolloimaan pelin tempoa. Ei voida pelata yltiöagressiivisesti 40 minuuttia joka ilta. Omia juttuja pitää pystyä toteuttamaan korkealla tasolla, Haakana päättää.

Myös Kouvolassa odotetaan pudotuspelien alkua kovasti.

- PeKa sytyttää aina. Viime vuonna finaaleissa oli hyvä tunnelma molemmilla paikkakunnilla. Toivottavasti lyhyt välimatka saa vierasfanit liikkeelle, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig pohtii.

Kouvottarien päävalmentaja odottaa sarjasta fyysistä vääntöä, jossa mikään ei tule ilmaiseksi.

- PeKa on hyvin organisoitu joukkue, joka toteuttaa puolen kentän hyökkäystään kovalla temmolla. Joukkueesta löytyy hyviä heittäjiä ja taitavia korintekijöitä, joten meidän puolustus joutuu venymään äärimmilleen jotta voitot kairataan, Frimodig sanoo.

Kouvolalaisjoukkue vahvistui aivan siirtotakarajan kynnyksellä, kun Jaimoni Welch-Coleman saapui joukkueeseen kolmanneksi amerikkalaiseksi. Tierra Hodges ja Alexandria McDonald ovat kuuluneet joukkueen kantaviin voimiin. Kotimaisista pelaajista Essia Hurme, Roosa Frimodig ja Heta Äijänen ovat kirjauttaneet isoja minuutteja.

Oman tekemisen taso on oltava korkealla sarjassa.

- Puolustuspäähän on löydyttävä fyysisyys ja intensiteetti, jotta saadaan PeKan hyökkäystä horjutettua. Omassa hyökkäyksessä toteutus ja pallon liike ovat avaimia voittoihin, Frimodig päättää.

Sarja alkaa torstaina 23.3. Kotkassa. Toinen ottelu on edessä lauantaina 25.3. Kouvolassa. Tarvittaessa pelataan vielä tiistaina 28.3.

Honka ja ToPo iskevät yhteen

Tapiolan Honka nappasi lopulta kolmannen sijan tasaisessa ylemmässä jatkosarjassa. Puolivälierissä vastaan asettuu paikallisvastustaja ToPo.

- Lyhyet välimatkat helpottavat palautumista ja mahdollistavat laadukkaan harjoittelun myös välipäivinä, Hongan päävalmentaja Niko Nyholm sanoo.

Honka on ollut niskan päällä joukkueiden kauden aiemmissa kohtaamisissa. Se on vienyt niistä molemmat. Pudotuspelisarjasta Nyholm odottaa energistä, jossa kamppaillaan kovaa loppuun saakka.

- Mielestäni ToPo sopii matchupeiltaan meille aika hyvin. Joukkue on kuitenkin hyvin valmennettu ryhmä, jossa on kokenut runko vahvistettuna kahdella kovalla vahvistuksella.

Madelynn Utti ja Cierra Walker ovat täyttäneet roolinsa hienosti ja olleet joukkueen kantavia voimia läpi kauden. Elsa Lemmilä on ottanut seuraavat kehitysaskeleensa urallaan. Hongan runko koostuu pitkälti omista kasvateista.

- Meidän täytyy luottaa omaan konseptiimme 100 % koko sarjan ajan. Joukkueena toimiminen molemmissa päissä on tärkeää, Nyholm sanoo.

ToPo vei nimiinsä Suomen Cupin tammikuussa. Joukkue joutui kuitenkin pettymään, kun se jäi alempaan jatkosarjaan. Siinä joukkue oli paras ja nappasi kuudennen sijan.

Myös ToPo:n päävalmentaja on samoilla linjoilla lyhyiden pelimatkojen vaikutuksesta.

- Toivottavasti saadaan kiihkeä ja yleisöön menevä ottelusarja, kun on pääkaupunkiseudun sisäinen puolivälieräsarja kyseessä, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi sanoo.

Honka on aiheuttanut ToPo:lle haasteita aiemmissa kohtaamisissa.

- Hongalla on paljon heittovoimaa kaarella. Joukkueesta löytyy myös kaksi monipuolista isoa pelaajaa Utti ja Lemmilä.

ToPo vahvistui vielä kauden loppuvaiheessa, kun Iggy Allen liittyi joukkueeseen. Ilmar’I Thomas on ollut yksi sarjan parhaita pelaajia läpi kauden. Joukkueella on vahva kotimainen runko. Magdalene Agyei ja Meri Kanerva ovat loistaneet.

- Sarjan ratkaisun kannalta isossa roolissa on irtopallopelaaminen ja temmon kontrollointi. On tärkeää, että meidän oma toteutus pysyy laadukkaana läpi sarjan.

Sarjan avausottelu on edessä perjantaina 23.3. Toinen ottelu pelataan Helsingissä maanantaina 27.3. Tarvittaessa pelataan vielä 29.3.

 
4.11.2023 19:16 Naisten Korisliiga

ToPo ja Honka kärkijoukkueina maajoukkuetauolle

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voitot kirjattiin sarjan kolmen kärjelle, kun ToPo, Honka ja Pyrintö nappasivat sarjapisteet. Seuraavaksi sarjassa on edessä maajoukkuetauko.

2.11.2023 20:49 Naisten Korisliiga

Kouvottaret palasi voittokantaan

Naisten Korisliigassa pelattiin torstaina yksi ottelu. Siinä kaksi edellistä otteluaan hävinnyt Kouvottaret haki vierasvoiton Forssasta 89-71 (35-28).

2.11.2023 13:40 Naisten Korisliiga

Tapiolan Hongan Tayanna Jones naisten Korisliigan lokakuun kuukauden pelaaja

Naisten Korisliiga-kauden ensimmäiseksi kuukauden pelaajaksi on valittu Tapiolan Hongan Tayanna Jones, jonka johdolla espoolaisjoukkue taistelee sarjan kärkisijoista.

28.10.2023 20:15 Naisten Korisliiga

FoA:n voittotili auki – ToPo jatkaa tappioitta

Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo ja hienon kirin esittänyt FoA.

27.10.2023 20:45 Naisten Korisliiga

HBA kesytti Peli-Karhut

Perjantain ainoassa ottelussa HBA sai vieraita Kotkasta. Märskyn puolustuspeli johdatti joukkueen voittoon 73-68 (40-42).

25.10.2023 20:26 Naisten Korisliiga

Geralynn Leaupepe huippuiskussa Pyrinnön voitossa

Keskiviikon ainoassa Naisten Korisliigan ottelussa Pyrintö haki sarjapisteet EBT:ltä vaiherikkaan ottelun jälkeen 77-70 (38-28).

22.10.2023 09:33 Susiladies

Roosa Lehtoranta käytti ulkomaanoptionsa ja siirtyy Nördlingeniin, Saksan Bundesliigaan

Aiemmin tällä kaudella hallitsevaa Suomen mestaria Peli-Karhuja edustanut Roosa Lehtoranta, 26, on käyttänyt sopimuksessaan olleen ulkomaanoption ja siirtyy Saksan Bundesliigassa pelaavaan EIGNER Angels Nördlingeniin.

21.10.2023 19:40 Naisten Korisliiga

Saana Kujalan heitot siivittivät Pyrinnön voittoon – ToPo dominoi korinalusia Tuukkasen johdolla

Naisten Korisliigassa sarjapisteitä merkittiin tänään Tampereen Pyrinnölle, Torpan Pojille, Tapiolan Hongalle ja Peli-Karhuille.

14.10.2023 21:01 Naisten Korisliiga

Honka tylsytti Pyrinnön hyökkäyspelin – EBT avasi voittotilinsä

Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Illan voittajia olivat Honka, Kouvottaret ja pistetilinsä avannut EBT.

13.10.2023 20:49 Naisten Korisliiga

ToPo jatkoi vahvaa virettään

Naisten Korisliigassa pelattiin kauden ensimmäinen Helsingin paikalliskamppailu. Illan ottelussa ToPo kaatoi vieraskentällä HBA-Märskyn 100-69 (45-39).

11.10.2023 20:30 Naisten Korisliiga

PeKa:n vahva alku myrkkyä ViVe:lle – Kayla Shaw hurjana Pyrinnön avausvoitossa

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan otteluissa nähtiin vain kotivoittoja, kun PeKa, Honka, Pyrintö ja HBA kasvattivat pistesaldojaan.

7.10.2023 19:38 Naisten Korisliiga

ViVe ja ToPo jatkavat puhtaalla pelillä

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Voittoihin ylsivät ViVe, ToPo, HBA ja Peli-Karhut.

4.10.2023 21:35 Naisten Korisliiga

Honka ja Kouvottaret avasivat kautensa voitoilla

Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua Espoossa. Voittoihin ylsivät Honka ja päätösjaksolla EBT:n ohi kirinyt Kouvottaret.

30.9.2023 20:40 Naisten Korisliiga

ToPo sai revanssin Peli-Karhuista

Naisten Korisliigassa pelattiin kauden toinen ottelu. Kotkassa kohtasivat viime kauden finalistit. ToPo vei ottelusta sarjapisteet 90-59 (41-31).

29.9.2023 22:07 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga käyntiin trillerillä – Vimpeli avasi kauden voitolla

Naisten Korisliiga saatiin käyntiin, kun HBA emännöi päivän ainoassa pelissä Vimpelin Vetoa. Heti kauden avauksessa jouduttiin ratkaisua hakemaan jatkoajalta. Sen päätteksi ViVe oli parempi 94-93.

28.9.2023 09:59 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: Peli-Karhut, Torpan Pojat, Vimpelin Veto

Viime vuoden kultamitalisti Peli-Karhut on vahvistunut tulevalle kaudelle, mutta nälkäiset haastajat ja viime vuoden mitalistit Torpan Pojat sekä Vimpelin Veto yrittävät syrjäyttää Peli-Karhut valtaistuimeltaan.

27.9.2023 12:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: EBT, FoA, Honka

Viime kauden keskikastin joukkueet lähtevät haastamaan ennakkosuosikkeja tulevalla kaudella. Espoolaisseurojen EBT:n ja Tapiolan Hongan juniorimyllyt tuottavat pelaajia liigatasolle, kun taas Forssan Alku naarasi riveihinsä viime kaudella Kouvottarissa hienoa jälkeä tehneen Heta Äijäsen. Naisten Korisliiga käynnistyy 29.9.

26.9.2023 12:22 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: HBA, Kouvottaret ja Pyrintö

Kouvottaret ja Tampereen Pyrintö lähtevät haastamaan ennakkosuosikkeja tulevalla kaudella ja tavoittelemaan SM-mitalia. HBA:n tavoitteena on esittää energistä ja tehokasta koripalloa, jossa vauhtia riittää. Naisten Korisliiga käynnistyy perjantaina 29.9., kun HBA kohtaa Vimpelin Vedon.

25.8.2023 09:00 Korisliiga

Korisliigat jatkuvat Ruudussa - Koripalloliitto ja Nelonen Media jatkosopimukseen

Korisliiga ja naisten Korisliiga näkyy alkavalla kaudella Ruutu-palvelussa. Vuonna 2020 käynnistynyt yhteistyö jatkuu monivuotisella jatkosopimuksella.

16.8.2023 10:11 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaajana palkittu Roosa Kosonen ja Peli-Karhut jatkosopimukseen

Viime kaudella naisten Korisliigassa SM-kultaa voittanut Peli-Karhut on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen päättyneen kauden naisten Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valitun Roosa Kososen kanssa.

Näytä lisää vastaavia