Olivier Nkamhoua siirtyy Michiganiin

8.6.2023 13:18 Neljä kautta Tennesseetä Yhdysvaltain NCAA-liigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Susijengin nuori runkopelaaja Olivier Nkamhoua, 203 cm ja 23 vuotta, vaihtaa joukkuetta viimeiseksi yliopistokaudekseen. Nkamhoua on valinnut uudeksi osoitteekseen Michiganin, joka kuuluu Tennesseen tavoin NCAA:n huippujoukkueisiin.

Olivier Nkamhoua siirtyy Michiganiin. Kuva: Ville Vuorinen.

- Michiganin valitseminen on uusi askel omalla kehitystielläni, joka tulee palvelemaan minua sekä nykyhetkessä että tulevaisuudessa, Nkamhoua kommentoi Michiganin julkaisemassa tiedotteessa.

- Tiedän, että valmennusjohto, uudet joukkuetoverini ja kaikki Ann Arborissa haastavat minua kehittymään entistä paremmaksi. Tuskin maltan odottaa.

Michiganin päävalmentajana on viimeisen neljän kauden ajan toiminut NBA:ssa komean uran pelannut Juwan Howard, joka luotsasi pelikaudella 2020-21 Wolverinesin Big Ten -konferenssin mestaruuteen. Lisäksi Wolverines on edennyt kahdesti NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen Howardin alaisuudessa. Howard nousi 1990-luvulla tunnetuksi osana Michiganin ”Fab Five Freshmen”-yliopistojoukkuetta yhdessä Chris Webberin ja Jalen Rosen kanssa.

- On ilo saada tuoda Olivierin kaltainen tehokas, taitava pelaaja joukkoon. Hänen voimansa, levypallopelinsä, selkä koriin päin pelaamisensa ja kaukoheittonsa auttavat häntä tekemään heti vaikutuksen joukkueessamme, Howard kiittelee.

Nkamhoua pelasi Tennesseessä neljän kauden aikana yhteensä 111 ottelua, ja hän murtautui joukkueensa aloitusviisikkoon kolmannella kaudellaan. Viimeiseksi jääneellä Tennesseen kaudellaan (2022-23) Nkamhoua urakoi 11,0 pistettä, 5,0 levypalloa ja 2,0 syöttöä ottelua kohden ja murtautui valtakunnallisiin otsikoihin latomalla Dukea vastaan 27 pistettä NCAA:n valtakunnallisen lopputurnauksen toisen kierroksen ottelussa. Nkamhoua auttoi Tennesseetä myös SEC-konferenssin mestaruuteen keväällä 2022.

Nkamhoua debytoi Susijengissä kesällä 2022 ja on tähän mennessä pelannut yksitoista miesten maaottelua 8,5 pisteen, 4,5 levypallon ja 1,0 syötön ottelukeskiarvoilla. Lisäksi Nkamhoualla on tilillään 20 nuorten maaottelua.

Henkilöt

 
12.6.2022 10:34 Susijengi

Jacob Grandison optiovuodeksi Duken yliopistoon

Viimeiset kaksi kautta vahvaa jälkeä Yhdysvaltain NCAA-liigan Illinoisissa tehnyt ja Susijengissä viime kesänä debytoinut Jacob Grandison, 24, lunastaa ”koronaoptiovuotensa” ja siirtyy tulevaksi kaudeksi Duken yliopistoon.

22.4.2022 12:11 Susijengi

Fede Federiko Pittsburghin yliopistoon

Jo aiemmin West Virginian yliopistoon sitoutunut Rekolan Urheilijoiden kasvatti Fede Federiko, 20, siirtyykin tulevaksi kaudeksi Pittsburghin yliopistoon. Viime kesänä Susijengissä debytoinut 211-senttinen Federiko pelasi viime kaudella junior college -tasolla ja vaihtaa nyt kirjansa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:han.

21.2.2022 09:00 NCAA

Fede Federiko on sitoutunut West Virginian yliopistoon

Rekolan Urheilijoiden kasvatti Federiko Federiko, 20, on sitoutunut West Virginian yliopistoon ensi kaudeksi 2022-23. Federiko siirtyy West Virginiaan junior college -tasolta, jossa hän on pelannut Northern Oklahoma Collegessa.

18.1.2022 10:51 Susijengi

Illinoisin susitähti Jacob Grandison: ”Odotan ekaa tilaisuutta pelata susifanien edessä”

Susijengi esitteli viime kesänä lauman uutena tulokkaana 198-senttisen ja 23-vuotiaan suomalaistaustaisen yhdysvaltalaislaiturin Jacob Grandisonin. Seniorikauttaan NCAA-liigassa pelaava Grandison on noussut viime kuukausina valokeilaan yliopistosarjan parhaimmistoon kuuluvan Illinoisin joukkueen paidassa.

20.4.2021 08:11 Susijengi

Mikael Jantunen lähtee ammattilaisuralle

Viimeiset kaksi kautta Utahin yliopistoa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:ssa edustanut Mikael Jantunen, 20, palaa Atlantin takaa Eurooppaan. Wartti Basketissa ja Panttereissa juniorivuotensa pelanneen 205-senttisen Jantusen tähtäimessä on ammattilaissopimus Euroopassa.

23.3.2020 15:52 Pääjuttu

Susijengin nuori kaarti isännöi ”karanteeniliveä” Instagramissa

Äkkilopun saaneen NCAA-kauden 2019-20 jälkeen Suomeen palanneet nuoret Susijengi-pelaajat Andre Gustavson, Tuukka Jaakkola ja Elias Valtonen ovat viettäneet viime päivät maahantulokaranteenissa Koripallosäätiön mökillä Kisakalliossa. Gustavson, Jaakkola ja Valtonen isännöivät Susijengin Instagram-tiliä lähipäivinä.

18.3.2020 08:54 NCAA

Valtonen jättää Arizona Staten, Murphy vaihtaa koulua

Susijengiä myöten kannuksiaan kerännyt Elias Valtonen, 20, jättää Arizona Staten ja on palaamassa Suomeen pohtimaan koripallouransa seuraavaa askelta. Tomas Murphy, 21, taas vaihtaa yliopistoa Yhdysvalloissa.

13.9.2019 13:57 Susijengi

Junnu Lee Old Dominionin yliopiston Hall of Fameen

Kesällä ammattilaisuransa päättymisestä ilmoittanut Uudenkaupungin Korihaiden kasvatti ja pitkäaikainen Susijengin runkopelaaja Gerald Lee Junior, 31, on valittu Old Dominionin yliopiston Hall of Fameen.

9.9.2019 13:48 Susijengi

Hannes Pöllä jatkaa NCAA-uraansa UT-Martinissa

Viimeiset kaksi kautta Oklahoma Soonersia Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:ssa edustanut Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 21, siirtyy University of Tennessee-Martiniin. 212-senttinen Pöllä edusti päättyneenä kesänä Suomea miesten universiadeissa Napolissa sekä pelasi neljä ottelua Susijengissä.

24.2.2024 12:34 Susijengi

Remu Raitanen: ”Varmasti ikimuistoisimpia kokemuksia omalla uralla”

Susijengin tarkkakätinen laituri Remu Raitanen, 26, esiintyi ennakkoluulottomasti ja kellotti tehokkaat peliminuutit myöhään perjantai-iltana, kun Susijengi haastoi MM-hopeamitalisti Serbian sen kotihallissa Belgradissa. Raitasen mukaan Susijengi pystyi Belgradin kuurouttavassa metelissä haastamaan Serbian niin kauan kuin pysyi pelisuunnitelmassaan.

Näytä lisää vastaavia