Naisten Suomen Cupin finaaliennakko: EBT haastaa tappioitta kauden pelanneen Peli-Karhut

12.2.2021 12:44 Naisten Suomen Cupin finaali pelataan ystävänpäivänä 14.2. Pallo nousee ilmaan klo 17:30, mutta lähetys ottelusta alkaa Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa 17:20.

Hannah Little on kuulunut joukkueensa kantaviin voimiin. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

EBT haastajana finaaliin

EBT on tällä hetkellä Naisten Korisliigassa toisella sijalla. Joukkue pelasi erityisen hyvin syksyllä ja sama vire on kantanut myös uuden vuoden puolelle.

Matkalla finaaliin espoolaiset raivasivat tieltään puolivälierissä HBA-Märskyn. Välierässä kaatui puolestaan Kouvottaret.

EBT on finaalijoukkueista se kokemattomampi, sillä vastustajien riveistä löytyy paljon voittaneita pelaajia. Tällä on joukkueen päävalmentajan Niko Hellmanin mukaan merkitystä.

- On kokemuksella iso merkitys, ei välttämättä sillä kuinka paljon on voittanut mutta ylipäätään sillä että heillä on niin monta niin kokenutta pelaajaa, hän pohtii.

EBT pääsee otteluun lähes parhaalla kokoonpanolla. Joukkueelta puuttuu kokoonpanosta kuitenkin Venla Määttänen. Hellman korostaa joukkueen merkitystä finaalissa, eikä nosta mielellään ketään erityisesti esille.

- Kaikki ansaitsevat tulla seuratuksi kun finaaliin saakka olemme selvinneet. Mutta 16-vuotias Kiia Mäntylä pääsee pelaamaan ottelussa kokeneita Peli-Karhujen isoja pelaajia vastaan, niin siinä ainakin nuoremmille pelaajille mielenkiintoista seurattavaa, Hellman sanoo.

Espoolaisjoukkueen vahvuus on kyky pelata kovalla intensiteetillä. Joukkue puolustaa parhaimmillaan todella aktiivisesti ja tykkää juosta nopeita hyökkäyksiä. Parhaimmillaan se on silloin, kun ratkaisijoita löytyy laajalta rintamalta. 

-  Nopea uudelleen sijoittuminen puolustuksessa on tärkein yksittäinen asia finaalissa, jotta pystyisimme vaikeuttamaan Peli-Karhujen pelaamista. Heillä on useita yli 60% tarkkuudella korin läheltä viimeisteleviä pelaajia ja vastaavasti kuusi yli 38% tarkkuudella kolmen pisteen heittoja heittävää pelaajaa, joten nukahduksiin ei juuri ole varaa, Hellman kertaa. 

Lopuksi Espoolaisten päävalmentaja kertoo vielä millainen vastustaja sunnuntaina on vastassa. Ylistyssanoja lähtee myös Kotkan suuntaan.

-  Vastassa on kerrassaan ihailtava joukkue. Heillä on takakentällä liiderinä sarjan paras takamies ja hänen rinnallaan kaksi Suomen parhaimpiin heittäjiin kuuluvaa pelaajaa, Roosa Lehtoranta ja Anissa Pounds, jotka omaavat kokemusta ulkomaan sarjoistakin. Sen lisäksi löytyy sarjan paras sisäpelaaja Rice, edelleen sarjan aivan terävimpään kärkeen kuuluva ja kaiken voittanut Melto sekä monipuolinen Järvikangas. Kun penkillä on vielä Minna Stenin kaltaisia roolipelaajia niin ei ole ihme että he ovat edelleen tappioitta. Kun koko ja taito yhdistyvät Peli-Karhujen lailla, on kyse joukkueesta joka pärjäisi kansainvälisissä seurakilpailuissakin, Hellman päättää.

 

Peli-Karhut lähtee uusimaan cupin voittoaan

Kotkalaisjoukkue johtaa Naisten Korisliigaa itseoikeutetusti. Se on pelannut alkukauden puhtaalla pelillä.

Suomen Cupissa meno on ollut lähes yhtä hurjaa. Puolivälierässä kaatui ToPo peräti 65 pisteen marginaalilla. Välierissä jalkoihin jäi puolestaan Vimpelin Veto.

Viime kaudella Suomen Cupin voittanut joukkue pursuaa kokemusta. PeKa:n riveistä löytyy paljon pelaajia, jotka ovat tottuneet voittamaan. Tästä on joukkueen päävalmentajan Roope Mäkelän mukaan hieman hyötyä.

- Kokemuksesta on tietenkin aina urheilussa hyötyä, mutta lähdetään 0-0 tilanteesta. Viimekautisesta voitosta ei tähän peliin saa kuin iloiset muistot, Mäkelä sanoo.

Linda-Lotta Lehtoranta on pelannut hyvää henkilökohtaista kautta. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Kotkalaiset ovat viimeaikoina kärsineet hieman loukkaantumisista. Maajoukkuetauon aikana joukkue pääsi lepäämään ja näyttää siltä, että kaikki pelaajat pystyvät pelaamaan. Pelaajista Mäkelä nostaa valokeilaan useamman.

- Linda Lehtoranta pelaa loistavaa kautta niin maajoukkueessa kuin meilläkin. Noora Järvikangas on myös hyvässä vireessä välivuoden jälkeen. Zykera Rice ja Elena Melto pelaavat hyvää kautta korin alla ja kaksikko Anissa Pounds ja Roosa Lehtoranta hieman kauempana korista, hän sanoo.

Peli-Karhujen vahvuutena on pitkin kautta ollut loistava joukkuepeli. Pelaajat eivät mieti omia tilastojaan, vaan keskittyvät siihen, mikä on joukkueelle parasta. Kotkalaisilla on käytössä todella pelottava materiaali.

- EBT pitää kovaa vauhtia. Puolustukseen paluu ja nopeiden kolmen pisteen heittojen saaminen pois on tärkeää finaalissa. Lisäksi levypalloissa pitää pärjätä, Mäkelä pohtii.

Kotkalaisten päävalmentaja jakaa kehuja myös Espoon suunnalle.

- EBT on erittäin vaarallinen vastus. Hyvin valmennettu joukkue, joka tuo uusia yllättäviä asioita usein peleihin. Takamieskaksikko Vesiluoma ja Tuomisto ovat maajoukkuepelaajia. Siihen vielä ehkä sarjan paras 1 vs. 1 pelaaja Batey ja kova levypallopelaaja Little niin ei tarvitse enempää perustella miksi he ovat pelanneet hienon alkukauden.

 
1.12.2023 20:04 Suomen Cup

Suomen Cupin rankingit vahvistettu – Final Fourin aikataulu julkaistu

Naisten ja miesten Suomen cupin Final Four -joukkueet ja tammikuussa Urhea-hallissa pelattavien välierien aikataulut ovat nyt vahvistettu.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

15.1.2023 12:06 Suomen Cup

Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa klo 17

Naisten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa sunnuntaina, kun Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. PeKa tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

14.1.2023 15:36 Suomen Cup

PeKa ja ToPo ratkaisevat naisten Suomen Cupin voiton

Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

13.1.2023 14:57 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin välierät lauantaina Helsingissä - luvassa kova taistelu mestaruudesta

Naisten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan lauantaina ja sunnuntaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät Peli-Karhut, Vimpelin Veto, Torpan Pojat ja Tampereen Pyrintö.

28.12.2022 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin mestaruudet ratkeavat tammikuussa, liput nyt myynnissä

Naisten ja miesten koripallon Suomen Cup huipentuu tammikuun 13.–15. päivä Urhea-hallissa Helsingissä pelattavaan Final Fouriin. Koriksen superviikonloppu pitää sisällään sekä naisten että miesten välierät sekä finaalin.

10.12.2022 20:11 Suomen Cup

Final Four joukkeet selvillä – Pyrintö vastasi päivän suurimmasta yllätyksestä

Naisten Suomen Cupin välieräjoukkueet ovat selvillä. Tiensä jatkoon selvittivät ToPo, PeKa, Pyrintö sekä ViVe. Lopputurnaus pelataan 14-15.1.2023.

28.11.2022 11:45 Suomen Cup

Suomen Cupin valintatilaisuus maanantaina suorana YouTubessa klo 13

Molempien Korisliigojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta selvittivät tiensä Suomen Cupin puolivälieriin. Yksiosaiset puolivälierät pelataan joulukuun alkupuolella.

24.11.2022 13:30 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat ratkenneet

Korisliigan ja naisten Korisliigan tulevan talven Suomen Cupin rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä. Joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä. Valintatilaisuus järjestetään 28.11. ja se näytetään suorana YouTubessa.

16.1.2022 20:33 Suomen Cup

Suomen Cup jälleen Kotkaan

Kotkan Peli-Karhut uusi Suomen Cupin voittonsa, kun se kukisti jännittävien vaiheiden jälkeen ToPo:n 77-64.

15.1.2022 16:36 Suomen Cup

ToPo ja Peli-Karhut Suomen Cupin finaaliin, ToPon Bronson hurjasteli tripla-tuplan

Sunnuntaisessa naisten Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Torpan Pojat ja hallitseva cup-mestari Peli-Karhut. Välierät tarjosivat kaksi jännää ottelua, jotka ratkesivat vasta päätösneljänneksellä.

20.12.2021 07:39 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti käynnistyy maanantaina klo 10

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 14.–16. tammikuuta uudessa Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyy tänään maanantaina klo 10.

11.12.2021 16:47 Suomen Cup

HBA leimasi viimeisenä joukkueena lippunsa välieriin

Viimeisessä puolivälierässä HBA sai vieraakseen Vimpelin vedon. Helsinkiläisjoukkue otti jo toisen voiton Vimpelistä tämän viikon aikana ja varmisti samalla paikkansa Suomen Cupin välierissä. Ottelu päättyi 86-75.

10.12.2021 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin puolivälierät vauhtiin perjantaina

Molempien sarjojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta yrittävät selvittää tiensä 14.-16.1.2022 pelattavaan Final Four –turnaukseen. Loppuhuipennus järjestetään Urhea-hallissa Helsingissä. Puolivälieriä pelataan perjantaina ja lauantaina.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

Näytä lisää vastaavia