Naisten Korisliigassa kotivoittoja

24.1.2024 21:30 Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan kierroksella nähtiin kotivoittoja, kun Honka, ViVe, Kouvottaret ja ToPo nappasivat sarjapisteitä.

Cierra Walker heittokäsi kävi kuumana Hongan voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Honka palasi voittokantaan

Tapiolan Honka katkaisi kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa, kun sarjakolmonen sai vieraakseen Forssan Alun. Voitto kirjattiin emännille 86-72.

Tasaisen ensimmäisen jakson jälkeen Honka painoi kaasua. Joukkue alkoi erottumaan vahvan puolustamisen ja Cierra Walkerin hyökkäyspään onnistumisien ansiosta. Puoliajalla emäntien johto oli 12 pistettä.

Honka otti luulot pois vierailta viimeistään kolmannella jaksolla. Espoolaiset kasvattivat johtoaan ja veivät jakson 32-19 eikä vierasjoukkue pystynyt enää taistelemaan voitosta.

- Pelasimme hyvin joukkueena. Teemana meillä oli pelata joukkueena ja olla energisiä. 35 minuuttia onnistuimme hyvin. Voitettiin pienempänä joukkueena levypallot, joka kertoo taistelusta. Liikuimme hyvin ja saimme hyviä heittopaikkoja, Hongan päävalmentaja Niko Nyholm analysoi pelin jälkeen.

Walker pussitti ottelussa hurjat 37 pistettä ja osui peräti kymmenen kertaa kolmen pisteen viivan takaa. Tayanna Jones kasasi tupla-tuplan 16 pisteellä ja 11 levypallolla. Vieraista Jayda Jansen teki 21 pistettä.

Ottelutilasto

Kouvottaret puolusti HBA:n kumoon

Kouvottaret nappasi tärkeän voiton kotikentällään. HBA kaatui emäntien käsittelyssä 74-49.

Kotijoukkue otti ottelun hallintaansa ensimmäisellä jaksolla, joka merkittiin joukkueelle 21-11. Kouvottarien kolmen pisteen heitot upposivat ensimmäisellä puoliajalla kovalla prosentilla ja joukkue pääsi puoliajalle 17 pisteen johdossa.

Kouvottaret onnistui läpi ottelun puolustuksessa loistavasti. Puolustus piti myös toisella puoliajalla huolen siitä etteivät vieraat päässeet uhkaamaan voittoa.

Shaiquel McGruder tilastoi tupla-tuplan 14 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Re’Shawna Stone teki 11 pistettä ja jakoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Vieraiden Albina Syla 20/10 jäi yksin kotijoukkueen puolustuksen puristuksessa.

Ottelutilasto

ViVe karkasi Pyrinnöltä

ViVe otti illan kierroksella kotivoiton Pyrinnöstä. Voitto kirjattiin joukkueelle 96-75 ja samalla se nousi kahden pisteen päähän neljännestä sijasta.

Kotijoukkueen aloitus peliin oli vahva. Parhaimmillaan joukkue johti peliä jo 16 pisteellä. Pyrintö kuitenkin taisteli itsensä takaisin peliin ja kavensi emäntien johdon viiteen pisteeseen ennen puoliaikaa.

Kolmannella jaksolla molemmat joukkueet onnistuivat hyökkäyspäässä. Jakson aikana emännät onnistuivat kuitenkin kasvattamaan johtoaan.

Ottelun ratkaisu nähtiin päätösjaksolla, kun ViVe sai vieraiden hyökkäyksen kuriin. Jakso merkittiin joukkueelle 23-12 ja sarjapisteet jäivät Vimpeliin.

- Pelimme on kehittynyt oikeaan suuntaan ja pelasimme hyvän ottelun. Tänään onnistuimme hyökkäyspäässä todella hyvin. Pyrinnön vahvuus on kolmen pisteen heitot ja he osuivat niillä välillä hyvin. Hyvä startti ja pääsimme kuskin paikalle. Viimeinen neljännes oli myös todella hyvä meiltä, ViVe:n päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala kertasi.

Ottelun tehokkain oli Samatha Breen 30 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla. Sirena Tuitele sai kasaan 23 pistettä ja seitsemän levypalloa. Saana Kujala teki vieraille 22 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa.

Ottelutilasto

ToPo meni menojaan

Tuore Motonet Suomen Cup-mestari ToPo jatkoi voittosarjaansa EBT:n kustannuksella. Se nappasi kotikentällään voiton 121-66.

EBT taisteli hienosti ensimmäisen jakson ajan. Toisella jaksolla sarjaa johtavan helsinkiläisjoukkueen taso alkoi näkyä. Joukkue karkasi Ilmar’I Thomaksen johdolla puoliajalle 14 pisteen johdossa.

Toisella puoliajalla ToPo meni menojaan. Etenkin päätösjakso oli joukkueelta hurja. Se merkittiin emännille 42-16.

Kotijoukkueesta kuusi pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen. Thomas pussitti lopulta 29 pistettä. Carmen Tyson-Thomas teki tupla-tuplan 18 pisteellä ja 15 levypallolla. Vieraiden pisteykkönen oli Nicole Ogun 14 pisteellä.

Ottelutilasto

 
27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

Näytä lisää vastaavia