Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: PeKa, FoA, Honka ja ToPo mitalinkiilto silmissä kauteen

30.9.2021 11:00 Ennakkojen viimeisessä osassa äänessä Peli-Karhut, Forssan Alku, Tapiolan Honka sekä ToPo. Monien papereissa nelikkoa voidaan povata sarjan kärkeen alkavalla kaudella.

Peli-Karhut on luotettavissa käsissä tällä kaudella, kun peliä pyörittää viime kauden arvoikkaimmaksi pelaajaksi palkittu Linda-Lotta Lehtoranta. Kuva: Ville Vuorinen

PeKa jälleen yksi ennakkosuosikeista

Kotkalaisten viime kausi oli suuri menestys. Joukkue voitti Naisten Korisliigan ja nappasi pystin myös Suomen Cupissa. Mestarivalmentaja Roope Mäkelä siirtyi KTP:n penkin päähän. PeKa:n päävalmentajan paikan otti puolestaan Mika Hartonen, joka toimi viime kaudella joukkueen apuvalmentajana. Peliin on pyritty tuomaan uusi asioita.

- Apuvalmentaja Mauri Laihon kanssa olemme pyrkineet nopeuttamaan peliä ja lisäämään intensiteettiä molemmissa päissä, Hartonen kertoo.

Harjoituskaudella pieni pelaajarinki on tuottanut hieman ongelmia. Lisäharmia ovat tuoneet loukkaantumiset.

- Olemme treenanneet hyvin ja treenipelit ovat sujuneet tuloksellisesti hyvin. Yhteisten kokemusten puute on näkynyt ailahteluna, Hartonen pohtii.

Joukkueen runko on pääosin pysynyt kasassa. Elena Melto siirtyi takaisin Lappeenrantaan ja Minna Sten ripusti tossut naulaan viime kauden päätteeksi. Forssasta joukkueeseen siirtyivät Petra Noponen ja Ella Salminen.

Suomeen tykästynyt Zykera Rice jatkaa joukkueessa jo kolmatta kautta. Täksi kaudeksi hän saa seurakseen myös toisen amerikkalaisen, kun Naomi Davenport tekee debyyttinsä Naisten Korisliigassa. Muita avainpelaajia ovat tutut Linda-Lotta Lehtoranta ja Roosa Lehtoranta.

Kivenkovalla kokoonpanolla vuodesta toiseen pelaavan PeKa:n tavoitteena on jälleen Suomen mestaruus. Sinne on kuitenkin pitkä matka ja lyhyemmän aikavälin tavoitteitakin löytyy.

- Tavoitteena on pysyä terveenä, saada lisää yhteisiä kokemuksia, luottaa toisiimme ja voittaa riittävästi pelejä.

Hartosen toivoo, että parketeilla nähdään tällä kaudella nopea, ennakkoluuloton ja voittava joukkue, jonka peliä on myös mukava katsoa. Tähtiä vilisevästä joukkueesta voisi nostaa esiin melkein kenet tahansa.

Petra Noposen ja Elina Oravakankaan kohdalla odotan seuraavaa steppiä uralla. Molemmat ovat tehneet hyvin töitä harjoituskaudella, Hartonen päättää.

Peli-Karhut 21-22 pähkinänkuoressa


FoA:lla tavoitteena mitali

Forssan Alku lähtee kauteen uudistuneella joukkueella. Viime kauden pronssijoukkueesta monet siirtyivät uusille paikkakunnille, mutta tilalle on saatu hankittua laadukkaita korvaajia. Yksi heistä on Catzin paidassa ihastuttanut Roosa Kosonen, joka pelaa nyt ensimmäisen kautensa Lappeenrannan ulkopuolella. Paikkakunnan vaihto ei juurikaan ole vaikuttanut kesätreeneihin.

- Kesän harjoittelu sujui mukavasti. Aikalailla samalla tavalla kuin aikaisempina vuosinakin. Harjoittelin itsenäisesti alkukesästä hieman enemmän. Elokuussa päästiin joukkueen kanssa harjoituksiin, Kosonen kertoo.

Henkilökohtaiseksi tavoitteekseen 21-vuotias pelaaja kertoo kehittymisen pelaajana. Forssasta hän toivoo myös uusia juttuja omaan pelaamiseen. Joukkueen kauteen valmistautuminen on sujunut hyvin.

- Harjoituksissa on ollut hyvä meininki. Tietysti välillä on ollut vähän hakemista, mutta se on uudelle kokoonpanolle ihan normaalia tässä vaiheessa kautta, Kosonen pohtii.

Viime kauden joukkueesta muualle siirtyivät Anni Mäkitalo, Mia Loyd, Ella Salminen ja Petra Noponen. Kososen lisäksi Alun paidassa nähdään uusina pelaajina mm. Davida Dale, Wendi Bibbins, Tuulia Anttonen (os. Timo), Iina Mäkelä ja Polina Serebriakova.

Joukkueesta löytyy Kososen mukaan paljon heittovoimaa sekä kokoa. Se tuleekin näkymään joukkueen pelissä.

- Joukkueessa on paljon hyviä pelaajia, mutta erityisesti kannattaa seurata Ninni Salmea, Anttosta ja Tinna Rantalaista, Kosonen kertoo.

Tavoitteet joukkueella ovat kunnianhimoiset.

- Mitalia lähdetään hakemaan ja olisihan se hienoa, jos saataisiin viime kauden pronssi kirkastettua, Kosonen päättää.

Forssan Alku 21-22 pähkinänkuoressa


Honka lähtee kauteen nuorella joukkueella tavoitteena mestaruus

Viime kauden hopeajoukkueessa Tapiolan Hongassa puhaltavat uudet tuulet, kun päävalmentajana pitkään toiminut Kimmo Kujansivu hyppäsi sivuun ja hänen tilallaan aloitti ensimmäistä kauttaan päävalmentajana Naisten Korisliigassa toimiva Niko Nyholm.

Honka on jo pitkään tehnyt laadukasta juniorityötä ja joukkueen runko rakentuukin pitkälti omien kasvattien ympärille. Pelaajapolkua edustusjoukkueeseen on myös pyritty kehittämään.

- Olemme seurassa lähteneet uudistamaan naisten ja vanhempien tyttöjunioreiden ohjelmaa. Täksi kaudeksi harjoitusmääriä on lisätty ja pelaajaringissä on enemmän pelaajia. Pyrimme tarjoamaan pelaajille kasvualustan, jonka kautta he voivat ponnistaa seuraavalle tasolle, Nyholm kertoo.

Joukkueen kauteen valmistautuminen on sujunut hyvin. Joukkue onkin saanut alleen laadukkaita harjoituksia.

- Olemme päässeet harjoittelemaan isolla ryhmällä. Painopiste on ollut henkilökohtaisten taitojen kehittämisessä. Olemme pyrkineet tuomaan pelaajille lisää työkaluja ja ratkaisumalleja pelaamiseen, Nyholm sanoo.

Viime kauden jälkeen joukkueesta poistuivat molemmat ulkomaalaisvahvistukset. Kotimaisista nimistä Taru Tuukkanen siirtyi täksi kaudeksi ToPo:n paitaan ja vuoden tulokkaaksi valittu Elina Aarninsalo sekä Henna Sandvik jatkavat pelejään HBA-Märskyn paidassa.

Joukkueeseen on heidän tilalleen nostettu uusia pelaajia omista junioreista. Ulkomaalaisvahvistuksina nähdään Desiree Ramos ja Carmen Tyson-Thomas. Alexandra Ailus ja Lotta-Kaisa Paltemaa ovat jälleen vuoden kokeneempia ja heille on isoa roolia tarjolla.

- Meillä on koossa persoonallinen ja laadukas joukkue, josta mielenkiintoiset seurattavat eivät lopu, Nyholm toteaa.

Nuori joukkue pyrkii tällä kaudella pelaamaan aloitteellisesti ja ahkerasti. Honka haluaa pelata kollektiivista koripalloa, jossa korostuu pelaajien kyky tehdä hyviä valintoja. Tavoitteetkin ovat korkealla.

- Haluamme harjoitella laadukkaasti ja voittaa mestaruuden, Nyholm päättää.

Tapiolan Honka 21-22 pähkinänkuoressa


ToPo lähtee kauteen mitali mielessä

Viime kaudella niukasti pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Torpan Pojat on hankkinut täksi kaudeksi huiman määrän kokemusta. Joukkueeseen on liittynyt Naisten Korisliiga -legenda Taru Tuukkanen, paluun sarjaan tekevä Henna Salomaa ja toista kertaa Euroopassa pelaava Kelsey McClure. Tuukkanen tuo kokemuksensa lisäksi myös muita asioita helsinkiläisjoukkueeseen.

- Tuon joukkueeseen kokemuksen lisäksi rauhallisuutta, sitoutumista, seurahenkeä, järkeä, nopean pään ja hitaat jalat, hän toteaa.

Henkilökohtaiset tavoitteet ovat pelaajalle selvät.

- Haluan olla mukana nostamassa ToPo:a seuraavalle tasolle, pysyä pelikuntoisena ja auttaa nuorempia pelaajia läpimurroissa. Tavoitteena on myös saada Munkkaan hyvä fiilis kotipeleissä sekä seuran kovin katsojakeskiarvo, Tuukkanen toteaa.

Harjoituskausi ei ole sujunut täysin ongelmitta. Osa joukkueen pelaajista on puuttunut joukkueen harjoitusvahvuudesta.

- Ollaan harjoiteltu kovaa, mutta valmistautuminen on ollut rikkonaista, koska pelaajia on puuttunut. Ei olla vielä päästy kertaakaan koko joukkueen kanssa kentälle. Kausi on kuitenkin pitkä ja toivotaan, että ollaan parhaimmillamme keväällä, Tuukkanen toteaa.

Tällä kaudella tullaan näkemään ToPo, joka on pirtsakka sekoitus nuoruutta ja kokemusta.

- Peleissä nähdään varmasti paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta toivottavasti pystymme kontrolloimaan tilanteita mahdollisimman hyvin. Lisäksi tullaan näkemään saumatonta yhteistyötä valmentajien ja pelaajien välillä, Tuukkanen pohtii.

43-vuotias pelaaja kertoo joukkueen tavoitteeksi mitalin. Joukkueesta hän nostaa esiin muutaman nimen.

- Tällä kaudella kannattaa seurata Magdalene Agyein lentoa, Salomaan paluuta ja Meri Kanervan läpimurtoa, Tuukkanen päättää.

ToPo 21-22 pähkinänkuoressa

Naisten Korisliiga käynnistyy 1.10., kun avausottelussa HBA kohtaa Espoo Basket Teamin. Lauantaina ohjelmassa on neljä ottelua. Kaikki naisten Korisliigan ottelut ovat katsovissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

 
19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

12.10.2021 20:18 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkaa tappioitta

Naisten Korisliiga jatkui tiistaina yhdellä ottelulla. Paikallisottelussa ottivat yhteen Kouvottaret ja Peli-Karhut. Voitto matkasi lopulta Kotkaan Peli-Karhujen mukana.

2.10.2021 19:58 Naisten Korisliiga

Honka, Vimpeli ja PeKa kotivoittoihin – FoA haki pisteet Tampereelta

Naisten Korisliigan avauskierros saatiin pelattua päätökseen. Voittoihin ylsivät Honka, ViVe, PeKa ja FoA.

1.10.2021 20:24 Naisten Korisliiga

HBA vei pisteet avausottelussa

Naisten Korisliiga avattiin yhdellä ottelulla, kun HBA sai vieraakseen EBT:n. Samalla kotijoukkue pelasi ensimmäisen virallisen pelinsä uudessa kotihallissaan. Pisteet jäivät Helsinkiin 82-78.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

29.9.2021 14:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: EBT, HBA ja Kouvottaret uusista asetelmista kauteen

Kouvottaret metsästää seurahistorian ensimmäistä SM-mitalia. EBT ja HBA lähtevät kauteen päämääränään pelaajakehitys, mutta myös menestymään.

28.9.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: Catz, Pyrintö ja Veto hamuavat pudotuspelipaikkaa

2000-luvun kestomenestyjä Catz lähtee kauteen uuden äärellä, kun Petri Joukainen otti päävalmentajavastuun Lappeenrannassa. Tampereen Pyrinnön ja Vimpelin Vedon tavoitteena on pelata keväällä pudotuspelejä.

21.9.2021 10:43 Naisten Korisliiga

Honka vahvistuu Sandra Karsténilla – Jemina Airaksinen palaa kasvattajaseuraansa

Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkue on solminut sopimuksen Ruotsin liigassa pelanneen Sandra Karsténin kanssa. Kouvottaria kaksi edelliskautta edustanut Jemina Airaksinen palaa kasvattajaseuraansa.

7.9.2021 10:41 Naisten Korisliiga

Henna Salomaa palaa naisten Korisliigaan – myös Kelsey McClure vahvistamaan ToPoa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Joukkueeseen lisäkokemusta tuo paluun Korisliiga-kentille tekevä Henna Salomaa. Lisäksi seura solmi sopimuksen Kelsey McCluren kanssa.

6.9.2021 08:37 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaajaksi valittu Linda-Lotta Lehtoranta jatkaa Peli-Karhuissa

Hallitseva Suomen mestari sai iloisia uutisia, kun naisten maajoukkueen takapelaaja Linda-Lotta Lehtoranta solmi yksivuotisen jatkosopimuksen kotkalaisseuran kanssa.

3.9.2021 08:30 Naisten Korisliiga

EBT:lle tärkeitä jatkosopimuksia: Vesiluoma, Mäntylä ja Niinikoski jatkavat

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Espoo Basket Team on solminut jatkosopimukset Lotta Vesiluoman, Kiia Mäntylän ja Amanda Niinikosken kanssa. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät Juliana Haddad ja Roberta Björnman.

25.8.2021 08:55 Susiladies

Liisa Taponen on sitoutunut Illinoisin yliopistoon

Kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä loistodebyyttikauden naisten Korisliigassa pelannut Liisa Taponen, 19, on tehnyt suullisen sitoumuksen University of Illinoisin kanssa. Susiladiessa tulikasteensa tänä kesänä saanut Taponen siirtyy Yhdysvaltojen yliopistosarjaan syksyllä 2022.

5.8.2021 09:07 Naisten Korisliiga

Upea ura jatkuu: Taru Tuukkanen vahvistamaan ToPoa

Suomalaisen naiskoripalloilun ikoni, Taru Tuukkanen, on solminut vuoden mittaisen sopimuksen kasvattajaseuransa kanssa. Tuukkanen tekee paluun seuran edustusjoukkueeseen yli kymmenen vuoden tauon jälkeen.

26.7.2021 08:23 Naisten Korisliiga

Rashida Timbilla vahvistaa Kouvottaria – Elli Salovaara jatkaa

Naisten Korisliigan Kouvottaret on solminut tulevaa kautta koskevan pelaajasopimuksen kanadalaisen 185-senttisen Rashida Timbillan, 28, kanssa. Timbillan lisäksi takapelaaja Elli Salovaara, 20, jatkaa Kouvolassa myös tulevalla kaudella.

23.7.2021 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy lokakuun alussa ja mestari on selvillä viimeistään 26.4.2022. Myös naisten Korisliigassa siirrytään formaattiin, jossa joukkueet jaetaan tammikuussa ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

17.7.2021 13:21 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi jatkosopimusta. Viime kausien luottopelaaja Magdalene Agyei, 22, jatkaa joukkueessa, jonka lisäksi myös Meri Damoiseaux, 20, on solminut jatkosopimuksen ToPon kanssa.

14.7.2021 13:03 Naisten Korisliiga

Elena Melto tekee paluun Lappeenrannan Catziin

Naisten Korisliigan Catz Lappeenranta sai riveihinsä kovan luokan paluumuuttajan, kun kaksi edellistä kautta Peli-Karhuissa pelannut Elena Melto, 35, palaa kasvattajaseuraansa. Melton ja Catzin välinen sopimus on yksivuotinen.

12.7.2021 14:43 Naisten Korisliiga

Vuoden kehittynein pelaaja Roosa Kosonen siirtyy Forssan Alkuun

Naisten Korisliigan kauden 2020/21 kehittyneimmäksi pelaajaksi valittu Roosa Kosonen, 21, siirtyy Catz Lappeenrannasta Forssan Alkuun. Alku on myös tehnyt sopimuksen Tampereen Pyrinnöstä siirtyvän Tinna Rantalaisen kanssa.

28.6.2021 11:06 Susiladies

Minna Sten on päättänyt lopettaa koripallouransa

Kaksinkertainen naisten Korisliigan vuoden puolustuspelaaja, kolminkertainen Suomen mestari ja 76 naisten maaottelua pelannut Minna Sten, 33, on päättänyt lopettaa uransa.

Näytä lisää vastaavia