Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: EBT, HBA ja Kouvottaret uusista asetelmista kauteen

29.9.2021 14:00 Kouvottaret metsästää seurahistorian ensimmäistä SM-mitalia. EBT ja HBA lähtevät kauteen päämääränään pelaajakehitys, mutta myös menestymään.

Kaksi aikuisten maaottelua pelannut Kaisa Kuisma aloittaa toisen kautensa Kouvolassa. Kuva: Ville Vuorinen

Kouvottarilla mitalin kiilto silmissä

Kaisa Kuisma aloittaa toisen kautensa kouvolalaisjoukkueessa. Henkilökohtainen kauteen valmistautuminen on sujunut hyvin.

- Kesällä sai taas keskittyä henkilökohtaisten taitojen ja ominaisuuksien kehittämiseen. Nyt olen koittanut siirtää opittuja juttuja omaan peliin. 3x3-turnaukset ovat auttaneet pelituntuman ylläpitämisessä, Kuisma kertaa.

Henkilökohtaiset tavoitteet yhtenevät joukkueen tavoitteiden kanssa.

- Haluan auttaa joukkueen seurahistorian parhaaseen sijoitukseen. Ei tietenkään haittaa, vaikka siinä sivussa onnistuisi henkilökohtaisestikin, Kuisma pohtii.

Kouvottaret on keskittynyt yhteisissä harjoituksissa pääasiassa juoksemiseen ja puolustukseen.

- Ollaan lähestytty peliä puolustamisen ja juoksemisen kautta. Siihen on hyvä sitten rakentaa kauden aikana, Kuisma sanoo.

Viime kauden ulkomaalaisvahvistuksista Sarah Toeaina jatkaa toista kauttaan Kouvolassa. Hän saa seurakseen Rashida Timbillan. Kotimaisia uusia kasvoja ovat Emma Lampen, Iiris Muhonen, Johanna Räty ja Saara Sandell. Ainakin yhden pelaajan nimi kannattaa Kuisman mukaan painaa mieleen.

- Rätyä kannattaa seurata. Hän on dominoinut divarissa PuHu:n paidassa ja pelaa nyt ensimmäisen kautensa liigassa. Harjoituksissa hän on esittänyt todella vauhdikasta peliä.

Kouvottarien peli perustuu tällä kaudella hyvään joukkuepuolustukseen ja nopeisiin hyökkäyksiin. Tulostavoite on selvillä.

- Tavoitteena on mitali, Kuisma päättää.

Kouvottaret 21-22 pähkinänkuoressa


HBA:n päätavoitteena pelaajien kehittäminen

HBA lähtee kauteen tutuista asetelmista. Moni viime kauden suurimmista vastuun kantajista on siirtynyt urallaan eteenpäin. Heidän tilalleen on joukkueeseen kuitenkin tullut uusia tulevaisuuden huippunimiä. Yksi heistä on Liisa Taponen, joka pelasi vielä viime kaudella Tampereen Pyrinnön paidassa ja lähtee tämän kauden jälkeen pelaamaan yliopistokoripalloa.

- Harjoittelu ja pelityyli ovat melko erilaisia, kun verrataan viime kauden Pyrintöön. Me olemme keskittyneet paljon nopeaan hyökkäykseen ja puolustukseen, Taponen sanoo.

Tämän kauden Taponen kehittyy vielä Suomessa. Henkilökohtaiset tavoitteetkin ovat selvillä.

- Haluan olla parempi kuin viime kaudella sekä kehittyä monipuolisemmaksi pelaajaksi.

Joukkue on päässyt harjoittelemaan yhdessä noin kuukauden ajan. Yhteishenki on jo nyt kohdillaan.

- Meillä on ollut harjoituksissa todella hyvä energia. Olemme pelanneet hyviä harjoituspelejä ja kehitymme koko ajan, 19-vuotias pelaaja kertaa.

Joukkueeseen on täksi kaudeksi liittynyt Taposen lisäksi muutama Naisten Korisliigasta tuttu pelaaja. Viime kauden paras kuudes pelaaja Henna Sandvik ja vuoden tulokas Elina Aarnisalo vaihtoivat täksi kaudeksi Märskyn paitaan. Muita saapuneita pelaajia ovat mm. Fiia Hellsten ja Edit Pekkala.

Tulevaisuuden tähtisikermästä kannattaa yksi pelaaja laittaa erityisseurantaan.

- Saana Kujalaa kannattaa seurata. Hän on kehittynyt viime vuosina todella paljon, Taponen kehuu joukkuekaveriaan.

Tällä kaudella kentällä nähdään yhtenäinen joukkue, joka pelaa energisesti, aggressiivisesti ja urheilullisesti. Tulostavoitetta joukkueella ei ole vaan tavoitteet ovat pidemmällä.

- Lähdetään voittamaan jokainen peli. Tärkeämpää meille on kuitenkin kehittyminen joukkueena ja yksilöinä. Halutaan olla joka päivä parempia, Taponen päättää.

HBA 21-22 pähkinänkuoressa


EBT lähtee kiusaamaan suurempiaan

Viime kaudella hienosti Suomen Cupin finaaliin ja pronssiotteluun selvinnyt EBT lähtee tähän kauteen uudesta tilanteesta. Viime vuoden ulkomaalaispelaajat sekä isossa roolissa pelannut Lotta Hämäläinen siirtyivät muualle. Lotta Vesiluoma pelasi viime kaudella loistavan kauden ja tälle kaudelle on tarjolla vielä isompaa roolia.

- Kulunut harjoituskausi on ollut hieman erilainen. Pari viime kesää olen keskittynyt taidon laajentamiseen. Harjoittelu on ollut aika itsenäistä. Nyt olin maajoukkueen mukana ja se toi omat mausteensa kesäharjoitteluun. Sain sieltä uusia valmiuksia erityisesti fysiikan suhteen, Vesiluoma kertaa.

EBT on aloittanut joukkueharjoittelun myöhemmin kuin normaalisti.

- Meillä on paljon pelaajia ja päävalmentaja maajoukkueiden mukana. Sen takia yhdessä on päästy harjoittelemaan hieman myöhemmin. Peli-identiteettiimme kuuluu kuitenkin edelleen aktiivinen puolustaminen ja rohkea hyökkääminen. Pyritään edelleen hyödyntämään siirtymätilanteita, Vesiluoma kertaa.

Uusina kotimaisina pelaajina EBT:ssä nähdään Juliana Haddad, joka on seuran oma kasvatti ja pelasi viime kaudella HBA:n riveissä sekä Roberta Björnman, joka nähtiin viime kaudella Kouvottarien paidassa. Vesiluoma toivoo, että seura saisi vielä pari ulkomaalaisvahvistusta mukaan.

- Uskon, että meiltä löytyy paljon vastuunkantajia. Erityisesti kannattaa pitää silmällä Venla Määttästä, joka on kehittynyt entisestään, Vesiluoma sanoo.

EBT:ssä on viime vuosina keskitytty pelaajien kehitykseen. Tulostavoitteet ovat joukkueella maltilliset.

- Tavoitteena on kehittyä pelaajina ja säilyttää sarjapaikka. Tietenkin viime kauden menestys on kasvattanut kilpailullista nälkää joukkueessa, Vesiluoma päättää.

EBT 21-22 pähkinänkuoressa

Naisten Korisliiga käynnistyy 1.10., kun avausottelussa HBA kohtaa Espoo Basket Teamin. Lauantaina ohjelmassa on neljä ottelua. Kaikki naisten Korisliigan ottelut ovat katsovissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

 
25.10.2021 14:14 Naisten Korisliiga

Taru Tuukkanen rikkoi 4000 pisteen rajapyykin

Naisten Korisliigassa rikottiin viikonloppuna merkittävä rajapyykki, kun ToPoa edustava Taru Tuukkanen ylitti naisten Korisliigan runkosarjassa 4000 tehdyn pisteen rajan.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

12.10.2021 20:18 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkaa tappioitta

Naisten Korisliiga jatkui tiistaina yhdellä ottelulla. Paikallisottelussa ottivat yhteen Kouvottaret ja Peli-Karhut. Voitto matkasi lopulta Kotkaan Peli-Karhujen mukana.

2.10.2021 19:58 Naisten Korisliiga

Honka, Vimpeli ja PeKa kotivoittoihin – FoA haki pisteet Tampereelta

Naisten Korisliigan avauskierros saatiin pelattua päätökseen. Voittoihin ylsivät Honka, ViVe, PeKa ja FoA.

1.10.2021 20:24 Naisten Korisliiga

HBA vei pisteet avausottelussa

Naisten Korisliiga avattiin yhdellä ottelulla, kun HBA sai vieraakseen EBT:n. Samalla kotijoukkue pelasi ensimmäisen virallisen pelinsä uudessa kotihallissaan. Pisteet jäivät Helsinkiin 82-78.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

30.9.2021 11:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: PeKa, FoA, Honka ja ToPo mitalinkiilto silmissä kauteen

Ennakkojen viimeisessä osassa äänessä Peli-Karhut, Forssan Alku, Tapiolan Honka sekä ToPo. Monien papereissa nelikkoa voidaan povata sarjan kärkeen alkavalla kaudella.

28.9.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: Catz, Pyrintö ja Veto hamuavat pudotuspelipaikkaa

2000-luvun kestomenestyjä Catz lähtee kauteen uuden äärellä, kun Petri Joukainen otti päävalmentajavastuun Lappeenrannassa. Tampereen Pyrinnön ja Vimpelin Vedon tavoitteena on pelata keväällä pudotuspelejä.

21.9.2021 10:43 Naisten Korisliiga

Honka vahvistuu Sandra Karsténilla – Jemina Airaksinen palaa kasvattajaseuraansa

Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkue on solminut sopimuksen Ruotsin liigassa pelanneen Sandra Karsténin kanssa. Kouvottaria kaksi edelliskautta edustanut Jemina Airaksinen palaa kasvattajaseuraansa.

7.9.2021 10:41 Naisten Korisliiga

Henna Salomaa palaa naisten Korisliigaan – myös Kelsey McClure vahvistamaan ToPoa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Joukkueeseen lisäkokemusta tuo paluun Korisliiga-kentille tekevä Henna Salomaa. Lisäksi seura solmi sopimuksen Kelsey McCluren kanssa.

6.9.2021 08:37 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaajaksi valittu Linda-Lotta Lehtoranta jatkaa Peli-Karhuissa

Hallitseva Suomen mestari sai iloisia uutisia, kun naisten maajoukkueen takapelaaja Linda-Lotta Lehtoranta solmi yksivuotisen jatkosopimuksen kotkalaisseuran kanssa.

3.9.2021 08:30 Naisten Korisliiga

EBT:lle tärkeitä jatkosopimuksia: Vesiluoma, Mäntylä ja Niinikoski jatkavat

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Espoo Basket Team on solminut jatkosopimukset Lotta Vesiluoman, Kiia Mäntylän ja Amanda Niinikosken kanssa. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät Juliana Haddad ja Roberta Björnman.

25.8.2021 08:55 Susiladies

Liisa Taponen on sitoutunut Illinoisin yliopistoon

Kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä loistodebyyttikauden naisten Korisliigassa pelannut Liisa Taponen, 19, on tehnyt suullisen sitoumuksen University of Illinoisin kanssa. Susiladiessa tulikasteensa tänä kesänä saanut Taponen siirtyy Yhdysvaltojen yliopistosarjaan syksyllä 2022.

5.8.2021 09:07 Naisten Korisliiga

Upea ura jatkuu: Taru Tuukkanen vahvistamaan ToPoa

Suomalaisen naiskoripalloilun ikoni, Taru Tuukkanen, on solminut vuoden mittaisen sopimuksen kasvattajaseuransa kanssa. Tuukkanen tekee paluun seuran edustusjoukkueeseen yli kymmenen vuoden tauon jälkeen.

26.7.2021 08:23 Naisten Korisliiga

Rashida Timbilla vahvistaa Kouvottaria – Elli Salovaara jatkaa

Naisten Korisliigan Kouvottaret on solminut tulevaa kautta koskevan pelaajasopimuksen kanadalaisen 185-senttisen Rashida Timbillan, 28, kanssa. Timbillan lisäksi takapelaaja Elli Salovaara, 20, jatkaa Kouvolassa myös tulevalla kaudella.

23.7.2021 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy lokakuun alussa ja mestari on selvillä viimeistään 26.4.2022. Myös naisten Korisliigassa siirrytään formaattiin, jossa joukkueet jaetaan tammikuussa ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

17.7.2021 13:21 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi jatkosopimusta. Viime kausien luottopelaaja Magdalene Agyei, 22, jatkaa joukkueessa, jonka lisäksi myös Meri Damoiseaux, 20, on solminut jatkosopimuksen ToPon kanssa.

14.7.2021 13:03 Naisten Korisliiga

Elena Melto tekee paluun Lappeenrannan Catziin

Naisten Korisliigan Catz Lappeenranta sai riveihinsä kovan luokan paluumuuttajan, kun kaksi edellistä kautta Peli-Karhuissa pelannut Elena Melto, 35, palaa kasvattajaseuraansa. Melton ja Catzin välinen sopimus on yksivuotinen.

12.7.2021 14:43 Naisten Korisliiga

Vuoden kehittynein pelaaja Roosa Kosonen siirtyy Forssan Alkuun

Naisten Korisliigan kauden 2020/21 kehittyneimmäksi pelaajaksi valittu Roosa Kosonen, 21, siirtyy Catz Lappeenrannasta Forssan Alkuun. Alku on myös tehnyt sopimuksen Tampereen Pyrinnöstä siirtyvän Tinna Rantalaisen kanssa.

Näytä lisää vastaavia