Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: EBT, HBA ja Kouvottaret uusista asetelmista kauteen

29.9.2021 14:00 Kouvottaret metsästää seurahistorian ensimmäistä SM-mitalia. EBT ja HBA lähtevät kauteen päämääränään pelaajakehitys, mutta myös menestymään.

Kaksi aikuisten maaottelua pelannut Kaisa Kuisma aloittaa toisen kautensa Kouvolassa. Kuva: Ville Vuorinen

Kouvottarilla mitalin kiilto silmissä

Kaisa Kuisma aloittaa toisen kautensa kouvolalaisjoukkueessa. Henkilökohtainen kauteen valmistautuminen on sujunut hyvin.

- Kesällä sai taas keskittyä henkilökohtaisten taitojen ja ominaisuuksien kehittämiseen. Nyt olen koittanut siirtää opittuja juttuja omaan peliin. 3x3-turnaukset ovat auttaneet pelituntuman ylläpitämisessä, Kuisma kertaa.

Henkilökohtaiset tavoitteet yhtenevät joukkueen tavoitteiden kanssa.

- Haluan auttaa joukkueen seurahistorian parhaaseen sijoitukseen. Ei tietenkään haittaa, vaikka siinä sivussa onnistuisi henkilökohtaisestikin, Kuisma pohtii.

Kouvottaret on keskittynyt yhteisissä harjoituksissa pääasiassa juoksemiseen ja puolustukseen.

- Ollaan lähestytty peliä puolustamisen ja juoksemisen kautta. Siihen on hyvä sitten rakentaa kauden aikana, Kuisma sanoo.

Viime kauden ulkomaalaisvahvistuksista Sarah Toeaina jatkaa toista kauttaan Kouvolassa. Hän saa seurakseen Rashida Timbillan. Kotimaisia uusia kasvoja ovat Emma Lampen, Iiris Muhonen, Johanna Räty ja Saara Sandell. Ainakin yhden pelaajan nimi kannattaa Kuisman mukaan painaa mieleen.

- Rätyä kannattaa seurata. Hän on dominoinut divarissa PuHu:n paidassa ja pelaa nyt ensimmäisen kautensa liigassa. Harjoituksissa hän on esittänyt todella vauhdikasta peliä.

Kouvottarien peli perustuu tällä kaudella hyvään joukkuepuolustukseen ja nopeisiin hyökkäyksiin. Tulostavoite on selvillä.

- Tavoitteena on mitali, Kuisma päättää.

Kouvottaret 21-22 pähkinänkuoressa


HBA:n päätavoitteena pelaajien kehittäminen

HBA lähtee kauteen tutuista asetelmista. Moni viime kauden suurimmista vastuun kantajista on siirtynyt urallaan eteenpäin. Heidän tilalleen on joukkueeseen kuitenkin tullut uusia tulevaisuuden huippunimiä. Yksi heistä on Liisa Taponen, joka pelasi vielä viime kaudella Tampereen Pyrinnön paidassa ja lähtee tämän kauden jälkeen pelaamaan yliopistokoripalloa.

- Harjoittelu ja pelityyli ovat melko erilaisia, kun verrataan viime kauden Pyrintöön. Me olemme keskittyneet paljon nopeaan hyökkäykseen ja puolustukseen, Taponen sanoo.

Tämän kauden Taponen kehittyy vielä Suomessa. Henkilökohtaiset tavoitteetkin ovat selvillä.

- Haluan olla parempi kuin viime kaudella sekä kehittyä monipuolisemmaksi pelaajaksi.

Joukkue on päässyt harjoittelemaan yhdessä noin kuukauden ajan. Yhteishenki on jo nyt kohdillaan.

- Meillä on ollut harjoituksissa todella hyvä energia. Olemme pelanneet hyviä harjoituspelejä ja kehitymme koko ajan, 19-vuotias pelaaja kertaa.

Joukkueeseen on täksi kaudeksi liittynyt Taposen lisäksi muutama Naisten Korisliigasta tuttu pelaaja. Viime kauden paras kuudes pelaaja Henna Sandvik ja vuoden tulokas Elina Aarnisalo vaihtoivat täksi kaudeksi Märskyn paitaan. Muita saapuneita pelaajia ovat mm. Fiia Hellsten ja Edit Pekkala.

Tulevaisuuden tähtisikermästä kannattaa yksi pelaaja laittaa erityisseurantaan.

- Saana Kujalaa kannattaa seurata. Hän on kehittynyt viime vuosina todella paljon, Taponen kehuu joukkuekaveriaan.

Tällä kaudella kentällä nähdään yhtenäinen joukkue, joka pelaa energisesti, aggressiivisesti ja urheilullisesti. Tulostavoitetta joukkueella ei ole vaan tavoitteet ovat pidemmällä.

- Lähdetään voittamaan jokainen peli. Tärkeämpää meille on kuitenkin kehittyminen joukkueena ja yksilöinä. Halutaan olla joka päivä parempia, Taponen päättää.

HBA 21-22 pähkinänkuoressa


EBT lähtee kiusaamaan suurempiaan

Viime kaudella hienosti Suomen Cupin finaaliin ja pronssiotteluun selvinnyt EBT lähtee tähän kauteen uudesta tilanteesta. Viime vuoden ulkomaalaispelaajat sekä isossa roolissa pelannut Lotta Hämäläinen siirtyivät muualle. Lotta Vesiluoma pelasi viime kaudella loistavan kauden ja tälle kaudelle on tarjolla vielä isompaa roolia.

- Kulunut harjoituskausi on ollut hieman erilainen. Pari viime kesää olen keskittynyt taidon laajentamiseen. Harjoittelu on ollut aika itsenäistä. Nyt olin maajoukkueen mukana ja se toi omat mausteensa kesäharjoitteluun. Sain sieltä uusia valmiuksia erityisesti fysiikan suhteen, Vesiluoma kertaa.

EBT on aloittanut joukkueharjoittelun myöhemmin kuin normaalisti.

- Meillä on paljon pelaajia ja päävalmentaja maajoukkueiden mukana. Sen takia yhdessä on päästy harjoittelemaan hieman myöhemmin. Peli-identiteettiimme kuuluu kuitenkin edelleen aktiivinen puolustaminen ja rohkea hyökkääminen. Pyritään edelleen hyödyntämään siirtymätilanteita, Vesiluoma kertaa.

Uusina kotimaisina pelaajina EBT:ssä nähdään Juliana Haddad, joka on seuran oma kasvatti ja pelasi viime kaudella HBA:n riveissä sekä Roberta Björnman, joka nähtiin viime kaudella Kouvottarien paidassa. Vesiluoma toivoo, että seura saisi vielä pari ulkomaalaisvahvistusta mukaan.

- Uskon, että meiltä löytyy paljon vastuunkantajia. Erityisesti kannattaa pitää silmällä Venla Määttästä, joka on kehittynyt entisestään, Vesiluoma sanoo.

EBT:ssä on viime vuosina keskitytty pelaajien kehitykseen. Tulostavoitteet ovat joukkueella maltilliset.

- Tavoitteena on kehittyä pelaajina ja säilyttää sarjapaikka. Tietenkin viime kauden menestys on kasvattanut kilpailullista nälkää joukkueessa, Vesiluoma päättää.

EBT 21-22 pähkinänkuoressa

Naisten Korisliiga käynnistyy 1.10., kun avausottelussa HBA kohtaa Espoo Basket Teamin. Lauantaina ohjelmassa on neljä ottelua. Kaikki naisten Korisliigan ottelut ovat katsovissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

 
3.12.2021 16:20 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan marraskuun Valopilkku on Kym Royster

Royster pelasi loistavan kuukauden ja on ollut yksi iso syy siihen, että Vimpeli taistelee sarjan kärkipaikasta.

2.12.2021 09:13 Susiladies

Susiladiesin Sara Rokkanen liittyy Peli-Karhujen paitaan

Susiladiesin Sara Rokkanen, 25, palaa naisten Korisliigaan, kun Rokkanen on tehnyt pelaajasopimuksen Peli-Karhujen kanssa. 22 ottelua naisten maajoukkueessa pelannut Rokkanen pelasi aiemmin tällä kaudella Espanjan kakkossarjaa Maresmessa.

2.12.2021 08:49 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta Israeliin vahvistamaan Neve David Ramlaa EuroCupissa

Susiladiesin takakentän luottopelaaja, Peli-Karhuissa naisten Korisliigaa aiemmin tällä kaudella pelannut, Linda-Lotta Lehtoranta, 30, siirtyy Israeliin, jossa hän vahvistaa Neve David Ramlaa EuroCupissa.

1.12.2021 21:07 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Kouvolasta

Kouvottaret sai vieraita Espoosta. Vierasjoukkue oli otteluun lähdettäessä neljä pistettä kotijoukkueen takana, mutta kavensi 85-77 voitolla eron kahteen pisteeseen.

27.11.2021 19:38 Naisten Korisliiga

Burnett ja Timbilla johdattivat tripla-tuplillaan joukkueensa voittoihin – voitot myös ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille

Naisten Korisliiga jatkui viidellä ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Kouvottarille, ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

16.11.2021 11:24 Naisten Korisliiga

Lokakuun Valopilkku Shaylen Burnett: ’’Tavoitteena voittaa mestaruus Vedolle’’

Shaylen Burnett siirtyi Vedon paitaan kahden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen. Hänet valittiin heti lokakuussa kuukauden Valopilkuksi.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

3.11.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan lokakuun Valopilkku on ViVe:n Shaylen Burnett

Tämän kauden ensimmäiseksi Valopilkuksi valittiin itseoikeutetusti Shaylen Burnett. Hän on johdattanut monien yllätykseksi Vedon liigan kärkipaikalle.

25.10.2021 14:14 Naisten Korisliiga

Taru Tuukkanen rikkoi 4000 pisteen rajapyykin

Naisten Korisliigassa rikottiin viikonloppuna merkittävä rajapyykki, kun ToPoa edustava Taru Tuukkanen ylitti naisten Korisliigan runkosarjassa 4000 tehdyn pisteen rajan.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

12.10.2021 20:18 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkaa tappioitta

Naisten Korisliiga jatkui tiistaina yhdellä ottelulla. Paikallisottelussa ottivat yhteen Kouvottaret ja Peli-Karhut. Voitto matkasi lopulta Kotkaan Peli-Karhujen mukana.

2.10.2021 19:58 Naisten Korisliiga

Honka, Vimpeli ja PeKa kotivoittoihin – FoA haki pisteet Tampereelta

Naisten Korisliigan avauskierros saatiin pelattua päätökseen. Voittoihin ylsivät Honka, ViVe, PeKa ja FoA.

1.10.2021 20:24 Naisten Korisliiga

HBA vei pisteet avausottelussa

Naisten Korisliiga avattiin yhdellä ottelulla, kun HBA sai vieraakseen EBT:n. Samalla kotijoukkue pelasi ensimmäisen virallisen pelinsä uudessa kotihallissaan. Pisteet jäivät Helsinkiin 82-78.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

Näytä lisää vastaavia